Rund LED-lampa (31 Bilder): LED-modeller Med Stora Diametrar, Platta Diodcirklar, Dimbara Med Fjärrkontroll

Innehållsförteckning:

Video: Rund LED-lampa (31 Bilder): LED-modeller Med Stora Diametrar, Platta Diodcirklar, Dimbara Med Fjärrkontroll

Video: Rund LED-lampa (31 Bilder): LED-modeller Med Stora Diametrar, Platta Diodcirklar, Dimbara Med Fjärrkontroll
Video: Installing LED Tape Lighting 2024, Maj
Rund LED-lampa (31 Bilder): LED-modeller Med Stora Diametrar, Platta Diodcirklar, Dimbara Med Fjärrkontroll
Rund LED-lampa (31 Bilder): LED-modeller Med Stora Diametrar, Platta Diodcirklar, Dimbara Med Fjärrkontroll
Anonim

Runda LED -armaturer är enheter avsedda för konstgjord huvud- eller dekorativ belysning. Enheter av klassisk form presenteras på marknaden i ett brett sortiment. De används för att belysa butiker, administrativa och bostadslokaler, medicinska institutioner, kontor och andra faciliteter.

Bild
Bild

Funktioner hos LED -lampor

Grunden för sådana belysningsenheter är lysdioder. Enhetens kraft beror på deras variation och mängd. Dess indikatorer fluktuerar över ett brett intervall (från 5 till 80 watt). LED -enheter har en låg driftspänning, vilket eliminerar brandrisken.

Intressant faktum: LED -lampor värms nästan inte upp. På grund av denna funktion kan de monteras i ett sträcktak eller möbler.

Bild
Bild

Rundformade enheter bidrar till en jämn fördelning av ljusflödet.

De skiljer sig också:

  • hög kontrast;
  • bra färgåtergivningsindikatorer (index är 75-85);
  • låg strömförbrukning (från 0,35 A).

LED -armaturer för utomhus- eller inomhusbelysning tänds direkt när de drivs från en vanlig 220V strömförsörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av rundbelysningsenheter

Sådana lampor produceras i en mängd olika. Beroende på syfte och plats för installation kan du välja modeller i önskat färgschema med erforderliga tekniska egenskaper och dimensioner. Enheter:

  • De skiljer sig åt i typ av installation . Det finns möbler, vägg, tak, dörr, hängande.
  • Finns i olika storlekar . Enheter med en stor diameter är lämpliga för huvudbelysningen av stora lokaler: vardagsrum, hallar, hallar, butiker. Små till medelstora föremål passar perfekt in i små föremål. De kommer inte att "tynga ner" utrymmet och minska det visuellt.
  • De skiljer sig åt i antal lysdioder . Det finns modeller med en eller flera lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De har en annan glödfärg . Det kan vara vitt, kallt eller varmt, och även neutralt.
  • Finns med eller utan fjärrkontroll . Den dimbara lampan (med PU) är lätt att använda. Med hjälp av fjärrkontrollen är det möjligt att reglera ljusstyrkan i rummet utan att gå upp från soffan eller arbetsplatsen.
  • De kan utrustas med ett inbyggt uppladdningsbart batteri . Sådana alternativ är den bästa lösningen för att organisera ett nödbelysningssystem. I händelse av ett planerat eller akut strömavbrott kommer de att ge ett minimalt sken för att arbetet i företaget ska slutföras eller att människor ska kunna evakueras på ett säkert sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Armaturer kan vara för montering inomhus eller utomhus. Gatumodeller är avsedda för dekorativ belysning av arkitektoniska strukturer, byggnader, belysning av parker, torg i mörkret. De är tillverkade av slitstarka material som är resistenta mot ogynnsamma väderförhållanden. Det finns också anti-vandal modeller på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

LED -belysningsenheter har följande fördelar:

  • Låg energiförbrukning (mer ekonomisk upp till 70% jämfört med andra typer av lampor).
  • Lång livslängd. Armaturer med dioder är konstruerade för kontinuerlig drift i 50 000 timmar (cirka 12 års drift med en daglig inkoppling av enheten i 10 timmar).
  • Miljösäkerhet. LED -enheter är fria från kvicksilver och andra ämnen som är farliga för människors hälsa och miljön. Tack vare detta kräver begagnade enheter inte specialhantering.
  • Brist på främmande buller under drift.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vibrationsmotstånd, mekanisk styrka och tillförlitlighet. Armaturkroppen är en monolitisk struktur gjord av aluminiumlegering eller kraftig plast. Ett sådant "skal" är ett tillförlitligt skydd av inre delar från fall, stötar och andra mekaniska påverkan.
  • Flimmerfritt. LED -armaturen ger en slät glöd. På grund av bristen på stroboskopisk effekt orsakar det inte ögonspänning och trötthet.
  • Högkvalitativ belysning. Ljuset som kommer från LED -enheter är så nära som möjligt för naturlig solstrålning när det gäller dess prestanda. Det är bekvämt för ögonen.
Bild
Bild
Bild
Bild

LED -armaturer är en kostnadseffektiv lösning. De kräver inte ekonomiska driftskostnader. För deras arbete behöver du inte köpa specialiserade kontrollutrustningar. Enheterna är också underhållsfria.

Brister

Trots sina många fördelar har runda LED -lampor vissa nackdelar.

Dessa inkluderar:

  1. Högt pris. Du måste betala mycket mer för en LED -lampa än för en halogen- eller kvicksilverlampa. Diodteknikerna blir dock mer och mer överkomliga ekonomiskt varje år.
  2. Möjlighet till för tidigt misslyckande. Sådana armaturers hållbarhet kan vara mindre än den som anges av tillverkaren, eftersom den inte bara beror på diodernas driftspotential, utan också på kylflänsens effektivitet och förarens livslängd.
  3. Små indikatorer på ljusflöde.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots bristerna föredrar varje år fler och fler potentiella konsumenter runda LED -lampor. De är lätta att installera, ekonomiska, säkra och hållbara. Alla dessa fördelar kompenserar mer än ovanstående nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Innan du köper en cirkellampa är det viktigt att studera enhetens tekniska egenskaper och välja en enhet, med hänsyn till dess installation och rummets egenskaper. För privata anläggningar är den bästa lösningen att köpa en medium-power enhet (5-12W). Ju större yta i rummet, desto mer kraftfull utrustning kommer att krävas för högkvalitativ belysning. Det är också viktigt att överväga typen av dioder och tillverkaren. Ge företräde åt varor från välkända och tidtestade märken-på så sätt skyddar du dig från att köpa produkter av låg kvalitet.

Var uppmärksam på graden av skydd för enheten (IP -index 20 till 68). Ju högre värde, desto mer skyddas utrustningen från damm, smuts och fukt.

För våtrum (badrum, kök) är det lämpligt att titta närmare på modeller med högt index (från 40). Tillverkare anger ofta på vilka ytor enheten kan monteras (tak, vägg, spänningsstruktur). När du väljer måste du ta hänsyn till denna information.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att uppmärksamma enhetens utseende: dess design, färg, dimensioner. Den runda plattarmaturen passar alla inredningar och stilar.

Med hjälp av sådana enheter är det möjligt att lägga till ett lust till designen, att zonera utrymmet, för att placera ljusa accenter. Det finns ett stort antal runda modeller på marknaden, vilket innebär att alla kan välja det bästa alternativet för sig själva och dekorera rummet på ett originellt sätt.

Rekommenderad: