Golvfläkt Med Fjärrkontroll (19 Bilder): Välj En Tyst Enhet Med Fjärrkontroll

Innehållsförteckning:

Video: Golvfläkt Med Fjärrkontroll (19 Bilder): Välj En Tyst Enhet Med Fjärrkontroll

Video: Golvfläkt Med Fjärrkontroll (19 Bilder): Välj En Tyst Enhet Med Fjärrkontroll
Video: Tower Fan - 48 Inch Oscillating Fan, floor Fan with Remote Control, Quiet Fan with 3 Modes 2024, Mars
Golvfläkt Med Fjärrkontroll (19 Bilder): Välj En Tyst Enhet Med Fjärrkontroll
Golvfläkt Med Fjärrkontroll (19 Bilder): Välj En Tyst Enhet Med Fjärrkontroll
Anonim

Sommarvärmen är svår att bära, särskilt i stadslägenheter. En luftkonditionering är den optimala lösningen för att bekämpa höga temperaturer i rummet, men inte alla kommer att ha råd med installationen. I det här fallet är en stor golvfläkt ett bra alternativ, vilket snabbt kyler lägenheten och sparar en betydande del av budgeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla golvfläktar har en liknande design och består av en sockel, en monteringsfäste och ett pumphjul. Basen är oftast gjord av metall med plastelement och har en rund eller korsformad bas. Vissa budgetmodeller är helt gjorda av plast, men det rekommenderas inte att köpa sådana modeller. Poängen är att basen måste vara ganska tung för att förhindra risken för att enheten välter.

Fläktar tillverkade helt av plast uppfyller inte säkerhetskraven.

Fläktens övre del består av ett pumphjul, som är monterat på en roterande anordning , som ger en 90 graders sväng för effektiv blandning av luftlagren i rummet. Du hittar enheter med 3 och 4 vingar till salu. Bladen är gjorda av plast eller förkromad metall. Långa blad gör att luft kan blåsa över ett stort område. Dessutom sätts ett speciellt skyddande nät på pumphjulet. Det hindrar främmande föremål och fingrar från att komma in i mekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rotationen av enhetens "huvud" utförs med hjälp av ett lager. Moderna modeller har lång livslängd och låg ljudnivå. Det finns praktiskt taget tysta modeller, men deras kostnad är mycket högre än för standardenheter.

Golvfläktar är av 3 typer

  1. Axial . Detta är en klassisk typ av fläkt. De har en horisontell drivaxel på vilken ett hjul med ett stort antal blad är installerat. Alla moderna modeller av axialfläktar är säkra, har nödvändiga enheter för att skydda mot skador.
  2. Radial (torn) . Dessa enheter är små i storlek och är samtidigt inte sämre i tekniska egenskaper än klassiska modeller. De består av en cylinder som ligger på en liten bas. Enheten drar in luft genom nätet och släpps ut genom grillen. Huvudelementet som skapar luftmassornas rörelse är i vertikalt läge och liknar en rotor (fungerar under påverkan av centrifugalkraft).
  3. Bladlös . Dessa är de mest moderna representanterna för klassen golvfläktar. De har ett vackert utseende och är nästan perfekt ur teknisk synvinkel. De ser ut som en rund eller oval ram i vilken luft bildas. Enhetens funktion är möjlig tack vare en turbin, som är installerad i en ram och tillför luft under tryck till smala slitsar längs kanterna. Blandningen av luftmassor sker på grund av det genererade tryckfallet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Golvfläktar är en av de mest budgetmässiga och populära klimatanordningarna.

De har använts i miljoner hem i mer än ett dussin år och har följande fördelar:

  • lång livslängd och tillförlitlighet;
  • kan placeras på vilken lämplig plats som helst;
  • säkerhet;
  • enkel användning och underhåll;
  • modernt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men trots de befintliga fördelarna har golvmodeller också några nackdelar, inklusive:

  • hög ljudnivå för vissa tillverkare och modeller;
  • det finns ingen hastighetskontroll på äldre och mycket enkla modeller.

Dessa nackdelar kan undvikas genom att köpa en modell i mellanklass, eftersom de listade nackdelarna bara finns i budgetmodeller.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en golvfläkt ska du inte gå till affären oförberedd och köpa den första produkten som kommer över. Professionals rekommenderar att du uppmärksammar följande punkter när du köper en fläkt.

  • En typ . Det är värt att i förväg bestämma vilken typ av enhet du vill använda. För stora rum kan du köpa klassiska modeller, men bladlösa eller tornmodeller passar bättre in i en modern inredning.
  • Förekomsten av ett upphängningsfäste . Ett klart plus, eftersom det låter dig dessutom fixa klimatutrustningen, samt installera den på en lämplig plats.
  • Tillräcklig kraft . Den optimala effektindikatorn är 40-65 watt.
  • Luftattack . Denna egenskap indikerar hur långt vinden kommer att kännas från manöverdonet. Ju större knivar och enhetens kraft, desto längre bort kommer luftblåsningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bekväm hantering . Alla golvfläktar kan utrustas med antingen mekaniskt eller elektroniskt styrsystem. Den första presenteras i form av omkopplare och knappar, och den andra har peksknappar och en skärm. Du kan anpassa fläkten för dig själv på båda, men det elektroniska systemet är mer bekvämt och logiskt.
  • Fjärrkontroll . Många golvfläktar är dessutom utrustade med fjärrkontroller. Detta gör att du kan övervaka enhetens funktion på avstånd. Nyligen kan du hitta modeller med Bluetooth -stöd. Denna innovation gör att fläkten kan fjärrstyras via en smartphone eller surfplatta. Detta är mycket bekvämt, men du måste betala för mycket för en sådan enhet.
  • Sväng . För ett effektivt luftflöde är det bäst att köpa modeller med en rotation på minst 60 grader. Det optimala värdet är 90 grader.
  • Luftjonisering . Det är extremt sällsynt hos fans, men det är mycket användbart. Joniseraren binder damm och bidrar till att det sätter sig på golvet och har också en positiv effekt på människokroppen på grund av negativt laddade partiklar.
  • Närvaron av en timer . Med denna enhet kan du stänga av fläkten efter en viss driftperiod.
  • Godtagbar ljudnivå . Den rekommenderade ljudnivån för en fläkt hemma eller på kontoret ska inte överstiga 30 dB. Du kan också välja tysta moderna modeller, men de utmärks av sina höga kostnader.
Bild
Bild

Populära modeller

De flesta tillverkare av hushållsapparater producerar också golvfläktar, eftersom denna klass av varor alltid är efterfrågad, särskilt under den varma sommarsäsongen.

Följande modeller får de största positiva kundrecensionerna

  1. Mystery MSF-2402 . Denna klimatanordning har en axiell vy. Effekten är 45 W, styrningen är uteslutande mekanisk. 3 olika hastigheter kan ställas in. Fördelar - låg kostnad, attraktiv design och bra kraft. Nackdelen är att det inte finns någon fjärrkontroll.
  2. Polaris PSF 40 RC . Modell med en axiell mekanism på vilken lutningsnivån kan justeras. Effekt - 55 W. Denna fläkt är utrustad med ett elektroniskt styrsystem. Hastigheter 3, det finns en timer upp till 7, 5 timmar och en fjärrkontroll. Nackdelen med denna modell är trådens korta längd och den höga ljudnivån.
  3. Tefal VF5550F0 Turbo Silence . En av de mest kraftfulla golvstående modellerna på marknaden. Elektronisk kontroll, närvaron av en fjärrkontroll och en timer är utan tvekan fördelar. Rotationshastigheter 3. Ljudnivån är bara 50 dB. Dessutom finns det en mycket trevlig nyhet - Turbo Boost -funktionen, som ökar luftflödet på kort tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvfläktar är klimatutrustning som kan installeras oberoende i alla rum, till skillnad från luftkonditioneringsapparater. Dessa är budgetenheter som snabbt kan kyla luften i en lägenhet eller ett kontor och göra din vistelse där bekväm.

Rekommenderad: