Lampor I Orientalisk Stil: Takmodeller I Färgat Glasmosaik

Innehållsförteckning:

Video: Lampor I Orientalisk Stil: Takmodeller I Färgat Glasmosaik

Video: Lampor I Orientalisk Stil: Takmodeller I Färgat Glasmosaik
Video: Foldi och 3 color LED-lampor - ProVista - Svensk Syn 2013 2024, Maj
Lampor I Orientalisk Stil: Takmodeller I Färgat Glasmosaik
Lampor I Orientalisk Stil: Takmodeller I Färgat Glasmosaik
Anonim

Interiörerna i orientalisk stil har en speciell charm och förtrollande image. För sådana ensembler är det nödvändigt att välja lämpliga belysningsenheter. Lampor i östlig riktning har ett antal särdrag och särdrag, som bör diskuteras mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Moderna köpare står inför ett brett urval av olika möbler, inredning och belysning. Numera kan en harmonisk och attraktiv ensemble göras i absolut alla riktningar. För finsmakare av original och invecklad interiör passar mystiska och färgglada möbler i orientalisk stil. För sådana vackra ensembler bör du välja lämpliga lampor, långt ifrån de klassiska alternativen.

Den största fördelen med orientaliska belysningsarmaturer är deras fantastiska design. De är dekorerade med en mängd olika skär och element av glas, ädelstenar, glasmålningar, etc. Sådana föremål är ett verkligt konstverk och är fantastiska dekorationer för respektive interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga riktningar

Den vackra orientaliska stilen innehåller flera huvudriktningar, i enlighet med vilka olika belysningsarmaturer tillverkas. Låt oss titta närmare på dessa stilistiska konsekvenser:

Japanska

Modeller i japansk stil är symbolen för minimalism. De utmärker sig genom sin lakoniska yttre design och strikta former, utan komplexa vågliknande funktioner. De vanligaste är japanska ljuskronor och lampor, som har en rektangulär eller fyrkantig struktur.

Bild
Bild

Sådana enheter är ofta målade i lugna och klassiska färger. Kontrastartiklar som kombinerar svarta och vita färger ser särskilt attraktiva och snygga ut. Nästan aldrig mer än tre olika nyanser kombineras i en produkt. Ett särdrag hos enheter i japansk stil är deras närhet till naturen. De är gjorda av naturliga och hållbara råvaror.

Sådana belysningsanordningar avger ett mycket mjukt och dämpat ljus. Modeller i japansk stil framkallar associationer med månen, så de ska inte avge för ljus och iögonfallande belysning. Olika lampor i denna stil återspeglar Japans filosofi och fungerar inte bara som dekorationer för japanska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kinesiska

Denna riktning är också ganska enkel och koncis. Armaturer i kinesisk stil är ett sätt att reflektera lokal filosofi. De anses vara den verkliga utföringsformen av levande livsenergi, kombinerat med naturens skönhet.

Bild
Bild

Minimalistiska lampor i kinesisk stil är dekorerade med diskreta och enkla mönster. De vanligaste tilläggen är kontrasterande hieroglyfer, ritningar av drakar och tigrar och olika färger. Oftast har kinesiska belysningsarmaturer en enkel bollform.

De är gjorda av naturliga och miljövänliga material, som japanska produkter:

  1. Hängande kinesiska apparater är gjorda av luftigt rispapper eller fint färgat siden.
  2. Golv- och bordslampor kan tillverkas av vackert porslin.
  3. Dessutom används frostat glas ofta vid tillverkning av sådana anordningar. Med detta material ger lampan ett svagt ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arab

Denna intressanta stil är motsatsen till ovanstående. Som regel är spektakulära arabiska lampor dekorerade mycket dyrt och elegant. De är ofta utsmyckade med attraktiva detaljer i form av kristaller, ädelmetaller, ädelstenar och halvädelstenar samt metallelement som imiterar dessa dyra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra lockar och konstnärliga smideelement finns ofta på ytan av ljusa arabiska lampor. Belysningsanordningar i en liknande ven tillverkas ofta i form av kupoler av palatsstorn. Dessa lyxiga lampor är endast tillverkade av högkvalitativa och dyra material som gör dem ännu vackrare. De vanligaste är arabiska lampor av koppar, silver, brons och förgyllning.

Utsökt kristall eller glas väljs på grundval av sådana enheter. Dessa material kan vara antingen transparenta eller färgade. Modeller kompletterade med glasmosaikglas eller glänsande kristaller ser särskilt dyra och intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Marockansk

Orientaliska ljuskronor i en färgglad marockansk stil utmärks också av sina lyxiga och rika mönster. Sådana modeller är dock mer ömtåliga, eftersom Murano -glas oftast används för tillverkning. Det kompletteras med koppar, mässing eller brons.

Bild
Bild

Produkter dekorerade med mosaikinsatser eller dekorativa element i form av flerfärgat glas ser särskilt vackra och fantastiska ut. I vilken rik och aristokratisk inredning som helst ser en marockansk lampa med smidda detaljer organiskt ut. Vanligtvis är interiörer i marockansk stil utrustade med endast en ljuskälla, vilket är den viktigaste. För detta väljs en enkel takkrona i form av en elegant sexkant. Dessa belysningsarmaturer är ofta handgjorda, vilket gör dem verkligen unika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mauretanska

Lampor i denna stilistiska riktning är dekorerade med långa hängen. Dessa vackra dekorativa detaljer finns mycket i moriska belysningsarmaturer.

Som regel är sådana lampor små i storlek och målade i pastellfärger. Vissa modeller påminner vagt om den italienska stilen. På ytan av många moriska ljuskronor kan du se intressanta och varierade prydnader som ligger runt hela omkretsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egyptisk

I egyptisk kultur har belysningsanordningar alltid varit solens symboler. Därför var belysningsarmaturerna mestadels rundade. De skiljer sig dock mycket från de traditionella kinesiska versionerna som är associerade med månen. Först och främst skiljer sig lampor i egyptisk stil från kinesiska genom att de avger starkare och rikare ljus.

Sådana föremål är dekorerade med tydliga symmetriska ornament. Egyptiska lampor är ofta målade i ljusa färger, som är nyanser av "solig" färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Lampor i orientalisk stil skiljer sig mycket från varandra. Den modell du väljer ska motsvara rummets stilinriktning.

Låt oss titta närmare på flera principer för att skapa en harmonisk och attraktiv ensemble i en orientalisk nyckel:

För att forma den japanska stilen bör man hålla sig till kortfattning och välja alla inredningsdetaljer baserat på deras enkelhet och bekvämlighet. Ensemblen ska vara funktionell och diskret. Det rekommenderas att utrusta lampor och ljuskronor i sådana miljöer med energibesparande eller LED-lampor

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronan spelar en viktig roll i inredningen, inredd i orientalisk stil. Det bästa alternativet för sådana ensembler är en enkel och lätt modell gjord av naturligt rispapper och frostat glas med kontrasterande hieroglyfer eller bilder av viktiga stunder i historien. Du bör inte komplettera sådana miljöer med ett stort antal hjälpbelysningsenheter

Bild
Bild

Arabiska ensembler har alltid ett stort antal lyxiga och dyra detaljer, varför det är så viktigt att hela inredningen är genomtänkt till minsta detalj. Alla rumsdelar i rummet måste vara i harmoni med varandra. Detta gäller inte bara möbler och inredning, utan också olika småsaker: broderade kompositioner på överkast, mönster på lampor eller målning på mattans yta

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rum i egyptisk stil är ett annat bra alternativ för älskare av orientalisk lyx. Om vi talar om ett sovrum i denna ven, kan det kompletteras med en stor himmelssäng och matchande dekorativa kuddar. Du kan komplettera denna inredning med en elegant accentkrona i takets centrala del

Rekommenderad: