Glaskronor: Takmodeller Med Nyanser Av Färgat Tjeckiskt Och Venetianskt Glas

Innehållsförteckning:

Video: Glaskronor: Takmodeller Med Nyanser Av Färgat Tjeckiskt Och Venetianskt Glas

Video: Glaskronor: Takmodeller Med Nyanser Av Färgat Tjeckiskt Och Venetianskt Glas
Video: ঘর সাজানোর সব সামগ্রী - Home Decoration Store In Dhaka 2024, April
Glaskronor: Takmodeller Med Nyanser Av Färgat Tjeckiskt Och Venetianskt Glas
Glaskronor: Takmodeller Med Nyanser Av Färgat Tjeckiskt Och Venetianskt Glas
Anonim

Huset anses vara en speciell plats för varje person. Detta är ett personligt utrymme där du inte bara kan ta en paus från det dagliga arbetet, utan också samlas med din familj eller träffa gäster. För att hemmet ska vara mysigt och vackert är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt dess design, medan huvudbetoningen i interiören läggs på belysningen. Därför är idag huvudämnet för design ljuskronor. De presenteras i ett brett urval, men glasprodukter är de mest populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glaskronor avslöjar fullt ut ljusets magiska egenskaper, fyller huset med en ovanlig atmosfär och ger många positiva känslor. Med detta belysningsverktyg kan du inte bara visuellt ändra utrymmet utan också få miljön att leka med nya färger. Sådana ljuskronor passar perfekt in i hemmets övergripande interiör, och tack vare det eleganta sortimentet av produkter är de lätta att välja för vilken designstil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Efter avslutad efterbehandling i rummet är huvudfrågan valet av en lämplig ljuskälla, eftersom det kommer att betraktas som rummets centrala dekoration och ge det fullständighet. Glaskronor är det traditionella belysningsalternativet. De skiljer sig alla i storlek, färg och stil.

Beroende på stil klassificeras följande ljuskrona modeller:

  • Förtrupp . Produkterna kännetecknas av ovanliga glasformer och originella designlösningar.
  • Högteknologisk . Dessa är glaskronor med accentlinjer, dessutom dekorerade med insatser i krom, nickel eller rostfritt stål.
  • Modern . Produkterna är tillverkade i en strikt design, där glaset ser funktionellt och lakoniskt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom skiljer ljuskronor i sin design. För rum med lågt i tak väljs som regel vägg- och takkompositioner i ett stycke med glasskärmar. De tar minst ett utrymme och minskar inte rummets höjd. När det gäller produktens former kan de vara rektangulära, runda, fyrkantiga och sfäriska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande ljuskronor med transparenta glasskärmar är också populära. De är fastsatta i taket med en kedja eller sladd, och deras upphängningshöjd kan enkelt justeras. Kaskadmodeller passar också perfekt in i det inre av moderna bostäder. Deras konstruktion består av många glaselement som kaskaderar ner.

Varje typ av ljuskrona väljs beroende på belysningen i rummet. Så, en ljuskrona i klassisk stil är perfekt för en rymlig matsal, det kommer att sprida belysningen bra, men om det är lite ljus i rummet, då är den platta designen "trumma" det bästa alternativet. En sådan ljuskrona kommer att fördela belysningen jämnt och skapa en romantisk atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av material

Glas anses vara det vackraste materialet som används vid tillverkning av ljuskronor. För att glaskompositioner ska få ett ovanligt utseende är de gjorda av olika råvaror. Idag utmärks följande typer av ljuskronor:

  • Tillverkad av färgat glas . Vid tillverkning av ämnen tillsätts metalloxid till produkten. Skuggan kan vara olika beroende på de kemiska reaktionerna. Så, till exempel, ger kobolt i processen med oxidation en blå färg och kopparröd eller gul.
  • Från aventurin . Glas tillverkas med tillsats av metallflis, som när det tillsätts i kompositionen börjar kristallisera och effekten av glansen hos många kristaller erhålls.
  • Blåst klart glas . Vid tillverkning av ljuskronor används uteslutande rena råvaror, utan tillsatser. Tack vare en speciell bearbetningsteknik får produkten ovanliga blåsta former.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tjeckiskt eller venetianskt glas . Detta är en modern typ av ljuskrona dekoration, när ett stort antal små bubblor skapas inuti plattan, som lyser när enheten slås på. Bubblorna erhålls från rödglödande råvaror, som först sänks ner i kallt vatten och sedan skickas till ugnen. Ofta ges sådana kompositioner också en blekt konsistens med ett spetsmönster.
  • Från mosaiken . Färgade trådar placeras i varmt glas, varefter plafonderna förvärvar icke-upprepade mönster i form av blad eller knoppar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

För en ljuskrona är inte bara storleken, dekorationen utan även färgen viktig. Även om designers rekommenderar att använda vita glasprodukter i en modern inredning, föredrar många ägare fortfarande att välja flerfärgade kompositioner. Mattkronor anses vara ett klassiskt neutralt alternativ, de installeras vanligtvis i rum där det finns metall och trä. När det gäller färgschemat ser det original ut i vardagsrum, kök och barnrum, där dekorationen är gjord i jugendstil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svarta ljuskronor väljs för bar, glam och gotisk stil. De ger rummet en ovanlig kammare och drama. Rosa och röda nyanser anses vara de mest känsliga, så de föredras av romantiska tjejer. Blå och blå färger på ljuskronor används för att dekorera herrrum, och lila kommer perfekt att komplettera den orientaliska interiören.

Särskilt anmärkningsvärda är produkter av en grön nyans, de betonar intressant rummets allmänna utseende. Sådana ljuskronor kan förbättra humöret och öka aptiten, så de används för att dekorera matsalar, kök och matplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

En vacker ljuskrona är en central möbel som inte bara kommer att visa upp ett kreativt förhållningssätt till design, utan också peka på husägarens smak. Nyligen kan du se en mängd olika modeller av glaskronor med stenar, med droppar, från bitar av färgat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilt slående är de vikta kompositionerna med hängande glasbollar och hängen. Samtidigt är ljuskronor med kulor ett riktigt konstverk. Deras glasdelar är monterade på ett sådant sätt att de skapar en riktig ljusshow. Ofta kompletteras sådana gångjärnsstrukturer med trä eller metall.

Ljuskronor av ovanlig design kan köpas antingen färdiga eller göras på beställning.

Kombination med andra material

Glaskronor har tagit sin plats i inredningen. Samtidigt har det nyligen blivit på modet att komplettera glas med andra material, upprepa stilen på möbler, tak och väggar. Så, till exempel, för att ge rummet utseendet på antiken, väljs glasskärmar dekorerade med kvistar av brons, krom eller annan metall. För minimalismälskare bör interiören förenklas, därför rekommenderar designers i det här fallet att använda kompositioner av glas med naturligt trä i ljuskronor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasbelysningsartiklar trimmade med plast eller textilier ser också bra ut. Samtidigt kan ljuskronorna dekoreras både på själva plattan eller som en monterad glasstruktur som sätts in i en ram. Glas med bambuvävning och trådar ser ovanligt ut.

Tips för urval och vård

Innan du handlar för en ljuskrona måste du välja rätt produktmodell och tillbehör. Det är också värt att uppmärksamma vilket rum belysningsenheten kommer att installeras i. Rummets höjd och rummets storlek spelar en stor roll när du väljer en ljuskrona. Designen ska vara i harmoni med färgpaletten och stilen i rummet, vid behov, utföra zonindelningen av rummet.

Efter att ljuskronan har valts ut och installerats är huvudproblemet att ta hand om den, eftersom glasprodukter är svåra och noggranna att rengöra, särskilt för barockmodeller. Så att strukturen inte blir smutsig under drift, rekommenderas att glaselement behandlas med speciella antiseptiska medel. Lösningar från tillverkare från Kina anses vara billiga och prisvärda. De kommer inte bara att förlänga enhetens livslängd, utan också skydda dess yta från damm som lägger sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att rengöra en hängande ljuskrona är det bäst att använda servetter av naturligt tyg.

Först rengörs ytan med en fuktig trasa och sedan med en torr trasa, vilket undviker bildandet av ränder. Salt och ättika kan tillsättas till tvålösningen i lika stora proportioner. Detta kommer att ge glaset en unik glans.

Vattnet för att tvätta ljuskronan bör inte överstiga 27 grader. Under rengöringsprocessen bör man inte glömma metallinsatserna i strukturen; de ska tvättas noggrant och torkas torra, annars uppstår rost.

Spektakulära alternativ i interiören

Belysning anses vara huvudkomponenten i en modern inredning. För att få det ursprungliga utseendet på rummet anses valet av antikt dekorerade glaskronor vara en klassiker. De kommer att kompletteras vackert med en öppen spis och mattor i form av djurskinn. För jugendstilen är det bättre att välja små modeller av ljuskronor i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Rekommenderad: