Ljuskronor Och Lampor (45 Bilder): En Uppsättning I En Stil För Sovrum, Vägg- Och Takmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor Och Lampor (45 Bilder): En Uppsättning I En Stil För Sovrum, Vägg- Och Takmodeller

Video: Ljuskronor Och Lampor (45 Bilder): En Uppsättning I En Stil För Sovrum, Vägg- Och Takmodeller
Video: Top 100 Ceiling Lights Design Ideas 2021 LED False Ceiling Lighting Ideas 2024, Maj
Ljuskronor Och Lampor (45 Bilder): En Uppsättning I En Stil För Sovrum, Vägg- Och Takmodeller
Ljuskronor Och Lampor (45 Bilder): En Uppsättning I En Stil För Sovrum, Vägg- Och Takmodeller
Anonim

Vem som helst strävar efter att göra inredningen i sitt hem mer attraktiv. Färger och material är noga utvalda, geometri och textur, stilistisk accent är genomtänkt. Men om du inte tar hand om belysningsdesignen kommer alla dina inredningsinsatser att vara förgäves.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägglampor

När du väljer en belysningsenhet, överväg var den ska installeras, vilken roll den kommer att spela i designen. Förutom att ta emot ljusflödet kan du dela upp rummets utrymme i zoner, uppmärksamma ett eller annat föremål. I sovrum är den idealiska punkten för att installera en lampa väggen ovanför sängens huvud (soffa), ovanför fåtöljerna; badrummet gynnas bara när lampan är placerad bredvid spegeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du besöker butiken eller innan du öppnar en fjärrkatalog bör du tydligt definiera:

  • vad är den nuvarande stilen (eller vad det kommer att vara efter renovering);
  • kommer kombinationen av vägg- och taklampa att visa sig vara den enda, eller kommer du att använda den och andra källor till den;
  • oavsett om du behöver belysa allt, eller rikta ljuset i en given riktning, eller bara fokusera på stil;
  • om luftfuktigheten, dammigheten är hög, om det kan ske förändringar i lufttemperaturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggbelysningsenheter presenteras i ett brett spektrum, men det är inget kaos i det, graderingen är mycket enkel och bestäms av monteringsmetoden.

Bekväm och inte alltför slående är lampskärmar tätt pressade mot väggarna, som hålls av stativ, lameller eller dolda fästen. Fördelen med denna lösning är enkel rengöring och lämplighet i en mängd olika stilmiljöer.

I en annan version är lampskärmen fäst vid ett fäste, och tack vare detta är det möjligt att både fylla rummet med mjukt diffust ljus och att dekorera det visuellt. Dessutom frigör ett sådant val dig från behovet av att smärtsamt tänka på vilken lampa du ska använda i en viss interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika rum

Det mest lämpliga alternativet för korridoren är en transparent nyans och de ljusaste lamporna. När ljusflödet går upp blir rummet visuellt högre, i motsatt riktning ger det en känsla av romantik och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronor och lampor för sovplatser är att föredra med svagt, något diffust ljus - de låter dig lugna ner och stör inte, det är lättare att ställa in för att vila och bara för positiva tankar. För dem som inte kan föreställa sig livet utan kvällsläsning eller prylar är det mer lämpligt att välja lampor med variabel effekt - att hitta dem i någon samling kommer inte att vara ett problem.

Ett sovrum där sconces används framstår inte bara ljusare, utan kan också fördjupas i en atmosfär av intimitet.

Designers får tag på ett kraftfullt verktyg för att omvandla sin omgivning. På grund av valet av lampans storlek och konfiguration kommer de att kunna fokusera på sängen, det är fördelaktigt att slå ett visst föremål (en gammal spegel, en bild, en garderob).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsarmaturer i stilen "Rococo" eller "Baroque" kommer främst att användas i klassiska stilar, vilket ger lyx och glamour till interiören. Ljuskronan levereras ofta med parade lampor, och denna lösning är välkommen - den eliminerar på ett tillförlitligt sätt behovet av att leta efter en takljuskälla som passar dig.

Efter att ha valt halvantika motiv för att dekorera ditt hem, ge företräde åt imitationer av ljus, detta kommer inte att påverka belysningskvaliteten på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination av topp- och sidoljus

Det är mycket användbart att kombinera topp- och sidoljus. Ljuskronor låter dig ge normal allmän belysning och komplettera den sconces ger en möjlighet :

  • belysa det valda området så intensivt som möjligt;
  • minska synlig trötthet vid skrivning, sömnad och andra små och noggranna arbeten;
  • att göra den ljusa bakgrunden mjuk och bekväm för uppfattning;
  • ta inte för mycket extra utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha valt en kombination av en lampa plus en ljuskrona, är det värt att göra en separat anslutning för dem, för att inte slösa bort el i onödan när som helst. Plafonds av vägglampor kan ha den mest bisarra och fantasifulla geometriska formen, inte bara runda, utan också:

  • oval;
  • triangulär;
  • med fem hörn;
  • "Som ett komma."
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vägglampor kan vara gjorda av metall, keramik, plast och till och med glas; ett mycket bra alternativ anses nu vara användning av lysdioder. Sådana ljuskällor är populära på grund av omöjligheten av fuktskador, hög ljusstyrka med relativ effektivitet, förmågan att rikta ljusflödet i önskad riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De lampor som kompletterar ljuskronan och gjorda i samma stil som den hjälper till att belysa en vas eller hörn, en soffa eller en bild, en bokhylla eller en ingång till ett rum, skrivbord och skrivbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sconce

I de flesta fall spelar sconces en stödjande roll i förhållande till andra ljuskällor. Men i ett litet rum, till exempel i ett vardagsrum eller i ett badrum, ökar vikten av en vägglampa. Tack vare ett brett utbud av designalternativ kommer inga inredningsdetaljer att bli ett hinder.

Runda belysningsarmaturer baserade på mosaikglas kommer bara att betona den orientaliska smaken. Låt oss säga att du föredrar högteknologiska kompositioner: då kommer små stållampor som ger ett rikt vitt ljus till undsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

I hallarna kan vägglampor installeras i en nivå av två meter för att ge ljus därifrån genom en gång i hela utrymmet. Det finns andra hemligheter med designkunskaper:

  • ljusflödet ökar, och allt runt omkring blir festligare och lyxigare, när lampan installeras nästan vid korsningen av vägg och tak;
  • när de kommer närmare golvet, tar de in någon form av mystik, romantik, eftersom belysningen blir dämpad och diskret;
  • den synliga expansionen av det smala korridorutrymmet kan uppnås med flera armaturer uppställda i en linje.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Taklampa

För all betydelse av väggmonterade ljuskällor i interiören kvarstår det grundläggande värdet hos ljuskronorna, som bidrar mest till belysningen, så att du kan ställa in rätt stämning.

Stilen på den övre armaturen väljs med hänsyn till de motiv som kommer att finnas i detta rum efter rekonstruktionen (eller finns redan där nu).

Produkter på en kedja är idealiskt kompatibla med högt i tak, och att hänga på en krok eller på en bar är lämpligt i hus med liten höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkningen av kapaciteten beror på sovrummen, vardagsrummen, korridorerna och korridorerna.

Uppskattade siffror är:

  • för miniatyrutrymmen 100 watt;
  • medelstora kök kräver ytterligare 20 - 50 watt (beroende på naturligt ljus och kundens behov);
  • i hallar, vardagsrum och så vidare är 150 watt bara minimivärdet.

Mer exakta siffror kan erhållas genom att ta hänsyn till området - minst 20 watt per kvadratmeter (vid användning av glödlampor). Genom att installera halogenlampor minskar de denna siffra till 16 watt, och användningen av energibesparande enheter minskar den till 4 watt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraftigare taklampor ska inte användas; detta kräver inte bara extra kostnader, utan hotar också att skada själva taket, till och med brand. Kom ihåg: vad basen är, så ska glödlamporna vara, du kan inte använda de alternativ som designerna inte förutsåg.

Allt annat lika är en ljuskrona med fjärrkontroll mer bekväm och praktisk än en som bara är ansluten till en strömbrytare.

Bild
Bild
Bild
Bild

När vi återvänder till makten är det värt att nämna att dess optimala indikator inte bara beror på området i det upplysta rummet; mörka ytor reflekterar mindre ljus, och det är nödvändigt att införa ytterligare ljus för att övervinna denna barriär. När det gäller ljuskronornas tonalitet anses varma färger vara klassiker, även om det slutliga svaret beror på interiörets övergripande färg.

Du kan minska ljusbelastningen om du väljer matta eller färgade nyanser; Se i alla fall till att ljuset faller på hela rummet och inte koncentreras i mitten. Kompatibiliteten med bord- och vägglampor ökar med ljuskronor, vars lampskärmar är gjorda av papper.

Att köpa en uppsättning behöver du naturligtvis inte tänka på - designerna har redan försökt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är oönskat att hänga taklampor med flera lampor i sovrummet; för kök är pappersnyanser mycket värre än metall - de täpper för snabbt. En orange ljuskrona kan se vacker ut: men det är oönskat att glömma strukturens styrka.

De första platserna i hållbarhet med metalllampor delas av enheter tillverkade av speciell värmebeständig plast.

Kristall och porslin är också bra, men kom ihåg att de är ganska dyra att använda. Men åtminstone är det värt att installera dem i vardagsrum, eftersom en känsla av soliditet och soliditet direkt läggs till. Lampskärmen måste i storlek motsvara både själva ljuskronan och rummet där den är installerad.

Genom att följa dessa rekommendationer kan du enkelt hitta den optimala kombinationen av vägg- och taklampor.

Rekommenderad: