Retro Lampor (53 Bilder): Antika Träkronor Och Modeller I Form Av Facklor Och Ljus I Vintage Stil

Innehållsförteckning:

Video: Retro Lampor (53 Bilder): Antika Träkronor Och Modeller I Form Av Facklor Och Ljus I Vintage Stil

Video: Retro Lampor (53 Bilder): Antika Träkronor Och Modeller I Form Av Facklor Och Ljus I Vintage Stil
Video: Lampor & Belysning - Välkommen till lampsson.se 2024, Maj
Retro Lampor (53 Bilder): Antika Träkronor Och Modeller I Form Av Facklor Och Ljus I Vintage Stil
Retro Lampor (53 Bilder): Antika Träkronor Och Modeller I Form Av Facklor Och Ljus I Vintage Stil
Anonim

"Retro" -stilen lockar uppmärksamhet med sin ovanliga design, som absorberar de bästa stunderna av vintage och antikvitet. Lampor i denna stil är gjorda av material som förstärker känslan av att vara i kontakt med historiska händelser. "Retro" -lampor kan kombinera modernitet och historia, enkelhet och chic. Sådana interiörartiklar kommer att bli en detalj som kommer att liva upp utrymmet och lägga till en ljus accent.

Bild
Bild

Särdrag

Retrostil är kärnan i komplexitet och enkelhet, originalitet och medelmåttighet. Den täcker perioden fram till 1900 -talet, monokroma 60 -talet, eldiga 80 -talet och övergångs -90 -talet. Designers ställs ofta inför problemet med hur man korrekt inreder ett rum i vintagestil. Detta gäller särskilt valet av belysning, eftersom mycket beror på ljuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots nyanserna älskar experter att använda stiliserade föremål, de är ovanliga, medan de har ett antal funktioner:

  • Olika former. Armaturer är standard eller extravaganta. Korrekta geometriska proportioner är vanligare. Valet av form beror på rummets design.
  • Kortfattad, tydlig design. Mångsidigheten låter dig välja belysningsartiklar för rum med alla funktionella ändamål.
  • Minimalism. Det uttrycks i avsaknad av ett stort antal detaljer och dekorationer. Tack vare detta koncept ser armaturer i retrostil enkelt men smakfullt ut.
  • Motsatsen till minimalismdetaljer. Vissa ljuskronor, särskilt de som är gjorda av kristall, har invecklade former, ovanliga mönster och utsmyckade mönster.
  • Armaturer tillverkas i flera storlekar - imponerande dimensioner och snygga små väggmonterade.
  • Huvudmaterialen är porslin, trä, plast, mindre ofta metall och kristall, från efterbehandlingen - nickel, brons.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Utbudet av lampor i "retro" stil är omfattande. Tillverkare erbjuder många modifikationer, former, styliseringar.

Låt oss överväga de populära mer detaljerat:

Antika ljuskronor . Chandelier är en taklampa som skapar skuggfri belysning. Denna typ av belysningsarmatur är mycket efterfrågad bland köpare. Ljuskronan är vanligtvis monterad i mitten av taket, vilket ger optimal belysning av hela utrymmet. När det gäller "retro" -stilen är lamporna gjorda i form av ett trähjul, smidda, med ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Facklor kommer att lägga till en touch av medeltida mysterium till inredningen. De passar inte in i någon inredning; sådana enheter kräver en lämplig design.
  • Lampor i "retro" stil på kedjor ser original och fräsch ut. Kedjor ger skönhet, bohemiskhet till belysningsarmaturer. Men deras design är enkel - lampor i uttag hänger från taket på långa sladdar eller kedjor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Golvlampor - spotlights installerade på vissa platser, till exempel bredvid lässtolen, nära sängens huvud med en nattljusfunktion.
  • Lyktor är en ovanlig lampa, som påminner om en vanlig gatlampa, men med en touch av vintage.
  • Sconce - Vägglampor. Bra för korridorbelysning, de skapar ett jämnt ljus. "Retro" sconces är gjorda av plast, metall, enkla eller sofistikerade.
  • Neonskylt - en konceptlampa som kommer att belysa 70- och 80 -talets era, som kombinerar ljusstyrka, betoning på "disco" och funktionalitet. Skyltar är lämpliga för belysning av kök och barer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Armaturer i retrostil varierar i storlek från kompakta små vägglampor till eleganta, överdimensionerade ljuskronor. Hallar och vardagsrum är utrustade med stora lampor. Deras kraft och storlek gör att ljus kan nå alla hörn av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små enheter installeras som oberoende ljuskällor i små rum, badrum, korridorer, omklädningsrum. De kan arbeta tillsammans med stora ljuskronor för att skapa hjälpbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det mest populära materialet för att göra retrolampor är trä. Detta material kan ge en touch av antiken, det är harmoniskt kombinerat med vilken finish som helst.

Bild
Bild

Trälampor passar kortfattat in i följande stilar:

  • Rustik - mysig rustik stil, där det centrala elementet kommer att vara en massiv ljuskrona av grovt obehandlat virke eller plattor i form av en vanlig bräda.
  • Atmosfären i bergsklättring och den unika värmen i bergshusen - det här är orden som kan användas för att beskriva chalet stil … Ett träd är lämpligt här, men det kommer att likna likheten med jakttroféer.
  • Skandinavisk stil skiljer sig åt i massivitet, soliditet. Ljuskronan är vald för dessa epitet - från en rad massiva träslag är snidning tillåten.
  • Techno -stil antar tydlighet och viss komplexitet av former. Till exempel en boll av träbågar eller en rektangel av plankor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädet kännetecknas av sin enkelhet i bearbetning, ett brett spektrum av färger, texturrikedom, den resulterande produktens individualitet, miljövänlighet och stilistisk mångfald. Nackdelarna inkluderar brandfarlighet, känslighet för mögel, svampar och parasiter. För att förhindra att fastigheter försämras och behålla trädet i sin ursprungliga kvalitet, är det impregnerat med speciella lösningar och luftfuktigheten i lokalerna reduceras.

Bild
Bild

"Retro" -lampor är gjorda av metaller (koppar, mässing, brons). Dessa belysningsarmaturer är stora och speglar levande vintagestilen. Metallkronor hängs från högt i tak och balkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kristall är ett annat materialalternativ för en "retro" stil. Tidigare var en kristallkrona en indikator på ägarens rikedom, status och smak. Kristalllampor är lämpliga för stora rum, på grund av de mångfacetterade detaljerna skapas ett ljust, luftigt, starkt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast är ett budgetalternativ. Det är billigt, lätt att använda och opretentiöst. Plast är dock inte särskilt populärt, men i kombination med trä och metall erhålls originaltillbehör.

Bild
Bild

Färger

"Retro" -stilen gillar inte ljusa, iögonfallande nyanser. Här är färgerna lugna, till och med bleka och tvättade. Färgpaletten betonar inredningsartiklarnas historicitet och årgång, den verkar ha bleknat under tidens inflytande och har på vissa ställen slits ut. Populära färger är grå, grönaktig, dammig blå, beige, elfenben, vit.

Bild
Bild

För att späda pastellfärgerna och bryta monokromet lägger designers till djupmättade toner som matchar nyanser av naturmaterial. Träet är täckt med matt lack eller fläckar, så lamporna får en ädel, visuellt tilltalande yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallapparater behöver inte heller ytterligare färgdekoration - de har redan den färg som krävs för en "retro" stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en vintage modell?

"Retro" -armaturer bör utföra två funktioner - för att betona designen och belysa rummet.

För att kombinera denna funktionalitet tillsammans ger experter flera användbara tips för att välja:

  • Ljuskrona - för ett rymligt, stort rum. Detta tillbehör kommer att kunna ge ljus till hela området.
  • Lampor, lampor och golvlampor är lämpliga för små utrymmen och skapar punktljuskällor.
  • Enheterna är fixerade på en höjd av minst 2 meter från golvet.
  • Frostade nyanser skapar mjuk, intim, dämpad belysning som är idealisk för sovrum och lounger.
  • För att skapa riktat ljus, till exempel i köket ovanför arbetsytan, bör du vara uppmärksam på ljuskronor och lampor. I dem riktas ljuset strikt nedåt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En rätt vald lampa i retrostil kommer att skapa en lugn, mysig atmosfär hemma, vilket gör att du kan koppla av och vila.

Vackra antika lampor i inredningen

"Retro" -armaturer uppfyller alla krav från designers när de utformar inredningen i bostadskvarteren: funktionalitet, originalitet, estetisk perfektion. Med rätt val och placering av accenter blir de en mycket konstnärlig komposition. Följande urval av fotografier kommer tydligt att illustrera hur antika lampor förvandlar moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna lampa är känd för att den kombinerar två grova material - metall och rep. Metallramen är täckt med en tourniquet, och själva ljuskronan är upphängd från ett tjockt rep. Denna duo skapar en unik vintagestil som passar perfekt in i det "retro" köket.

Bild
Bild

Att sätta en stiliserad gatlampa i rummet - alla vågar inte ta ett så djärvt steg. Men effekten är värt det. Sådan belysning ger originalitet, mjuk komfort. Lyktan är lämplig för ett kontor eller en hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvlampor i retrostil är lakoniska och har en enkel design. De drar inte mycket uppmärksamhet till sig själva, de uppfyller bara sitt direkta syfte. Golvlampor och sänglampor ger dämpad belysning för en lugn miljö.

Bild
Bild

Den perfekta belysningen skapas av lampor i långsträckta rektangulära rum (i korridorer). De sprider ljus på rätt nivå och fyller hela utrymmet med den önskade mängden belysning.

Bild
Bild

Den ursprungliga trälampan är lakonisk, men med en twist. Allt är enkelt i den - en balk, rep, lampor. Detta är kärnan i den rustika stilen.

Bild
Bild

En metallkrona på kedjor med lampor stiliserade som ljus är en elegant möbel. Hon är graciös och solid på samma gång. Dess smidda element är fascinerande, och lamporna påminner om palats i medeltida Europa. En sådan ljuskrona kommer att vara ett bra komplement till matsalen, där en stor vänlig familj samlas vid bordet.

Bild
Bild

Här är hon drottningen av salonger och hallar - en kristallkrona. Enorm, graciös, med många dekorativa element. Hon ser högtidlig ut och passar för att träffa gäster.

Rekommenderad: