Vintage Möbler (76 Bilder): Retrostil Från 19-20-talet I Badrummet Och I Andra Rum, Antika Antika Skåp I En Modern Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Vintage Möbler (76 Bilder): Retrostil Från 19-20-talet I Badrummet Och I Andra Rum, Antika Antika Skåp I En Modern Inredning

Video: Vintage Möbler (76 Bilder): Retrostil Från 19-20-talet I Badrummet Och I Andra Rum, Antika Antika Skåp I En Modern Inredning
Video: Östervägen 10 - 1:a · 37m2 - Solna / Råsunda : Via Notar mäklare Solna 2024, April
Vintage Möbler (76 Bilder): Retrostil Från 19-20-talet I Badrummet Och I Andra Rum, Antika Antika Skåp I En Modern Inredning
Vintage Möbler (76 Bilder): Retrostil Från 19-20-talet I Badrummet Och I Andra Rum, Antika Antika Skåp I En Modern Inredning
Anonim

Vintage möbler - stil, tidsanda och möjlighet att skapa inte bara en inredning, utan en atmosfär. Och det är möjligt att hon kommer att bli husets älskarinna. Antika möbler i huset är både elegansen i tidigare generationers livsstil och familjens historia och till och med livets takt. Psykologer säger att många människor medvetet väljer vintagemöbler för att sakta ner, för att få tillbaka långsamheten i sina liv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För vissa människor är vintagemöbler bara lyx, antikviteter och dyra inköp. Självklart måste du betala en imponerande summa för att köpa en garderob eller sekreterare från 1800 -talet eller 1900 -talets första hälft. Men även väggarna i DDR -produktionen anses idag som vintagemöbler, lämpliga för rekonstruktion och reflektion i en modern inredning.

De mest efterfrågade idag är möbler från 20-30-talet av förra seklet. Det var länge sedan, men fortfarande inte för mycket, så att sådana möbler inte alls kunde komma överens i en modern lägenhet.

Om möblerna är mindre än 50 år gamla klassificeras det som "retro", om möblerna är mer än 100 år gamla är det antikviteter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i vintagemöbler:

  • naturmaterial - och vikten av detta ögonblick kan knappast överskattas;
  • färgpaletten är naturliga nyanser, antingen mörka eller ljusa, dämpade färger;
  • inredning är oftare träsnideri, huggen koppar och mässing pålägg.

Ofta betyder vintagemöbler antika möbler i retrostil, men det här är inte alls samma sak. Styling och artificiellt åldrande är en kopia, inte en källa. Och en sådan lösning kan vara bra att dekorera och förvandla interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Vintage -möbler används idag i inredningsstilar som skandinavisk, klassisk, industriell och loft, boho, eklektisk, fusion och naturligtvis shabby chic. Det är lämpligt både i provensalsk stil och i rustik stil . Det behöver inte bara vara gamla möbler: det måste anpassas till den befintliga interiören.

Ren vintage är en sällsynthet . Vanligtvis ingår en vintage möbel i helheten. Ibland lägger han det för sig själv, blir en accent i interiörensemblen.

Och detta är ett bra beslut om familjemöbler eller något riktigt sällsynt, intressant objekt förtjänar att lyftas fram i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vintage möbler finns i olika rum

Vardagsrum som den centrala delen av lägenheten Är det viktigaste området för vintagemöbler. Här kommer hon att vara i uppmärksamhetens epicentrum, och här kan hon bli ett stilbildande objekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum . Ofta finns det plats för en vintage byrå eller, oftare, för en antik spegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök . Och här, istället för en vanlig köksenhet, kan det finnas en skänk, ett skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum . Där kommer skickliga restauratörer, istället för ett diskbänk, att installera vilken struktur som helst som ser kreativ ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hall . Ibland är detta det bästa stället för en byrå, antik spegel eller konsol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor och sängar, fåtöljer, bord, garderober och kistor passar väl in i utrymmet, som är baserat på husets klassiska idé, på de rätta kompositionslösningarna, i överensstämmelse med sådana möbler och dekorationer.

Möbeltyper

Många människor idag, bit för bit, med stor omsorg och stor entusiasm, skapar unika interiörer - de pratar om sådana "med sitt eget ansikte". De har inte färdiga samlingar, serier, där allt ursprungligen gjordes för att stå i ett utrymme . Men ju mer intressant rummet blir, och i denna individualitet kan objekt av olika år av frigörelse också kombineras.

Byråer

Kanske är detta det mest populära elementet i vintageinredning. Faktum är att den bara spelar en dekorativ roll, medan lådor kan vara förvaringsplatser . Men det viktigaste är hur det ser ut, vad som finns på övervåningen, där denna möbel ligger i huset. Oftast placeras fotoramar, vaser, ljusstakar, kistor på den - inredningen som du vill visa gästen.

Vanligtvis är vintage byråer inte särskilt höga, men massiva, ofta skapar de en känsla av "knubbiga" möbler . Denna möbel står på korta ben. För mer övertygelse försöker även en gammal byrå att åldras ännu mer. Detta är en mångsidig möbel som kan bli centrum för alla kompositioner: i korridoren, vardagsrummet, sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar

Det här är trämöbler med långa ben. De kan vara med ett mjukt säte, som oftast behöver en fullständig byte av klädseln, men kan bara göras av trä utan textilinneslutningar. Idag är lyckligtvis designkraven lojala, och det är inte alls nödvändigt att ha stolar från ett enda headset.

Tvärtom är eklekticism vid ett kök eller ett annat stort bord bara välkommet: både i färg och form. Men att samla stolar från olika samlingar är fortfarande lättare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kistor

Tidigare lagrades saker i dem, och bröstet var en funktionell möbel i första hand. Idag är bröstet mer en lyx . Vilket inte förnekar det faktum att du verkligen kan lagra vad som helst i den. Needlewomen lagrar där materialet och verktygen de arbetar med. Fashionistas samlar noggrant in speciella element i sin garderob där. Det är bekvämt att förvara sängkläder och handdukar i bröstet.

Kistor kan vara så stora och höga att de fungerar som ett bord . Bröstet ligger till exempel bredvid soffan istället för soffbordet. Det är bekvämt att hissa en bärbar dator på den och arbeta med den medan du sitter i samma soffa. Det är också mycket intressant att förvandla bröstet - till exempel genom att måla. Och då visas ett mycket ljust och originellt element i interiören.

Ett enkelt exempel: vi har ett vitt vardagsrum, som ett standardämne för scandi-stil . Och vitt ska spädas med ljusa, men lämpliga slag. Och om du tar rollen som en folkloristartist och målar bröstet med prydnader i stil med traditionella målningar, får du en mycket färgstark sak. Och hon kommer att känna sig trygg mot en neutral vit ren bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sekreterare

Detta är det mest värdefulla fyndet för en vintageinredning. Dokument och papper lagras där, så om det finns ett kontor i huset kommer sekreteraren att passa perfekt in i sitt utrymme . Sekretären har en fällbar del som blir till en bänkskiva.

Vanligtvis, sådana möbler behöver inte global restaurering . Gångjärn, beslag kan ändras, mindre ofta möbelhandtag.

Känslan av antiken behöver inte döljas, eftersom det i detta fall bara är till nytta för rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp, skåp och skåp

Under de senaste åren har de inte bara återvänt till interiörer, utan har blivit ett av de mest önskade förvärven . Kanske beror det delvis på att köket och vardagsrummet alltmer kombineras, en matplats dyker upp i detta utrymme. Och där passar skänk eller skåp perfekt. Och vanliga köksuppsättningar har redan blivit så vanliga och typiska att du vill ha en vintageersättning.

Skänk är en integrerad del av den sovjetiska inredningen, och idag köps de upp och förvandlas aktivt . Antingen målar de om eller byter beslag, men fasaderna är faktiskt desamma. De kan ersätta glas eller klistra över innerväggen med tapeter, klädsel med tyg. Och i boho, och i scandi och i eklekticism kommer sådana förändringar att se organiska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar

Det kan vara antingen massivt trä eller smidd. Samma järnsängar med metallnät från Sovjetunionens tid, från vilka de inte visste hur de skulle bli av, idag letar de efter på speciella webbplatser och köper aktivt. De målar ofta om, stärker strukturen, använder moderna madrasser.

Barnsängar är mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antika speglar

Det händer så att det är med dem som vintageomvandlingen av huset börjar. Dessa är massiva modeller, med invecklade snidade mönster, gjorda av smidesjärn . Med tiden bildas karaktäristiska svarta fläckar på amalgamet, men detta förstör inte det vintage -föremålet minst. En interiörensemble kan bestå av en sådan spegel och vad som helst (möjligen - modernt, helt enkelt i antik stil).

Men om retroversionen också övervägs, så är de sovjetiska spaljéerna också intressanta i dagens övervägande. Speciellt när den polerade ytan omvandlas till en målad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor och fåtöljer

Soffor är oftast tunga och fåtöljer är ofta stora. Eftersom de minimalistiska kompositionerna i ett så mjukt hörn i huset är en retrostil, inte vintage. Tunga soffor har vanligtvis korta fylliga ben.

Den perfekta klädseln är skrynkligt äkta läder, tungt tyg med blommigtryck och sammet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För mer än 50 år sedan var möbler helt tillverkade av naturmaterial. Och om du återskapar vintagemöbler idag kan denna princip inte kränkas.

Egenskaper hos material:

  • trä är grunden för möbler, och det har ett naturligt utseende med en tydlig höjdpunkt i det naturliga mönstret;
  • användningen av färg var möjlig, men bara i ett lager;
  • om du letar efter den lyxigaste möbel av trä - dessa är valnöt och mahogny, samt karelsk björk;
  • naturliga tyger användes som textilfinish - linne, marocko, läder, sammet, de kunde dekoreras med handbroderi;
  • hårdvara för trämöbler var vanligtvis koppar eller mässing;
  • kristall är en av markörerna för rikedom, elegans, lyx;
  • smidesjärn för att skapa utsmyckade sänggavlar är en bra lösning för att få in det viktigaste vintageelementet i inredningen i sömn (även om smide användes inte bara för sängar utan också för vad, speglar, etc.)
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vintage -möbler är krävande för tillbehör - och en dekorativ skrivmaskin eller till exempel ett bläckhål kan stå på en utsökt sekreterare tillsammans med en modern bärbar dator.

Snygga exempel i interiören

Slutligen visuella exempel på hur vintagemöbler relaterar till modern inredning och skapar intressanta, stämningsfulla vardagsrum

Ett mycket vackert, tungt och övertygande skåp för rätter, och bredvid ligger en gammal symaskin förvandlad till ett bord för servering. Ett alternativ inte bara för ett hus, utan för en lägenhet med en kombination av kök och vardagsrum

Bild
Bild
Bild
Bild

Bröstet blir ett soffbord och upprätthåller interiörens koloniala stil. Produkten har restaurerats och slutförts, men själva idén är intressant för alla modeller av kistor

Bild
Bild
Bild
Bild

En skänk för ett rymligt kök är en utmärkt icke-standardlösning. Många hemmafruar kommer att bli förvånade över hur rymlig och praktisk denna sak är

Bild
Bild

Även en vintagestol ändrar bilden av rummet, eftersom det finns så många jägare efter sådana möbler

Bild
Bild
Bild
Bild

Och här är sekreteraren - de finns i olika storlekar, därför köps de inte bara på kontoret, utan också i sovrummet. Och de skapar ett litet, men mysigt och bekvämt arbetshörna

Bild
Bild
Bild
Bild

En vintage soffbänk kan bli en del av korridoren eller köket, i huset - en del av verandan

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kan bara en gammal, eller snarare en årgång, säng vara bättre än en ny säng. I denna inredning är hon så besläktad med rymden att det är svårt att tro att denna komposition komponerades av en modern designer

Bild
Bild

Och det här är en vintage -spjälsäng som inte bara dekorerade rummet, utan också blev ledmotivet för all vidare dekoration

Bild
Bild
Bild
Bild

En gungstol kan också vara vintage - en orättvist bortglömd möbel. Men när du köper det blir det en favoritplats för hushållsmedlemmar

Bild
Bild
Bild
Bild

Så här kan ett rymligt vardagsrum i Scandi -stil se ut, som är dekorerat med vintageföremål - ett bord, stolar, en spegel, ett skåp. Och elegant, och med andan från det vackra förflutna, och överraskande modernt

Bild
Bild

Glada idéer och fina lösningar! En översikt över utställningslokalen med vintagemöbler i Italien i videon nedan.

Rekommenderad: