Antika Skåp (27 Bilder): Antika Antika Skåp, Möbler I Vintage Och Retrostil I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Antika Skåp (27 Bilder): Antika Antika Skåp, Möbler I Vintage Och Retrostil I Interiören

Video: Antika Skåp (27 Bilder): Antika Antika Skåp, Möbler I Vintage Och Retrostil I Interiören
Video: Antika, retro ve vintage ürünler 2024, Maj
Antika Skåp (27 Bilder): Antika Antika Skåp, Möbler I Vintage Och Retrostil I Interiören
Antika Skåp (27 Bilder): Antika Antika Skåp, Möbler I Vintage Och Retrostil I Interiören
Anonim

Moderna internet- och stationära möbelbutiker framkallar universell tristess med sitt monotona sortiment och liknande modeller, men ändå finns det ett sätt att skapa en originalinredning. En intressant höjdpunkt i ditt rum kommer att vara antika möbler, som säkert kommer att föra atmosfären från en annan era till rummet. Om du inte har tillräckligt med medel kan vilken garderob som helst åldras på egen hand, bara med några knep.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antika möbler

Antika inredningsdetaljer ska passa in i rummets allmänna stil, de ska ha en lämplig miljö. En utsökt och vacker antik garderob kommer säkert att se väldigt löjligt ut bland modern inredning med snygg design. Detta kommer att bli ett riktigt dåligt sätt i designen. Du måste tänka i förväg och planera din inredning korrekt.

Bild
Bild

Det bästa stället att börja är genom att välja stilen i hela rummet. Det måste finnas ett enda koncept i allt. Det finns flera huvudriktningar i inredningen, där antikviteter kan passa optimalt:

  • En sådan inredning som historisk, passar perfekt med antika möbler . Att försöka återskapa den eleganta barocktiden i din egen lägenhet eller hus, eller förmedla den återhållsamma stilen i antikens klassiker är inte en lätt, men värdig uppgift. Det kan enkelt hanteras om du känner till huvudpunkterna i denna riktning. Du bör veta att en möbel som en garderob alltid ser annorlunda ut. Till exempel uttrycks den lyxiga antika stilen i en särskild stränghet och tydlighet i linjer, och barocken blir förkroppsligandet av all teaterns prakt med sin ursprungliga och nyckfulla inredning.
  • Antikt skåp ibland blir lämplig för moderna interiörer . Detta kommer att överraska många. Många kreativa människor väljer en stil som den inte särskilt vanliga bohoen. Den är ganska färgglad och original på sitt sätt. Den gamla mormorsbuffén, som vi ärvt, passar perfekt in i den fria lantstilen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Etniska trender i inredningen kommer att tilltala alla som värdesätter sina rötter och hedrar traditioner. Det passar de människor som brinner för kulturen i något land. I en färgglad indisk inredning kommer en antik knäböjad garderob endast av naturligt trä att se bra ut. Detta är ett viktigt villkor. Snidade möbler kommer perfekt att komplettera den marockanska stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också andra områden av inredningsstil, för vilka vintage och retro kommer att vara mest lämpliga.

Antika möbler kan dekorera många rum. För att skapa en original och vacker miljö måste följande riktlinjer följas:

  • När du väljer en historisk stil, var noga med att följa alla korrespondenser till den här eran, placera aldrig en antik garderob och ett modernt nattduksbord bredvid;
  • Ofta har antika möbler stora dimensioner och om skåpet i ett litet rum är i mitten och upptar tillräckligt stort utrymme, bör det finnas ett minimum av andra inredningsartiklar så att rummet inte ser rörigt ut;
  • Antika föremål kännetecknas ofta av sin ursprungliga inredning, naturmaterial eller sniderier, så det är absolut nödvändigt att ge högkvalitativ belysning i rummet för att kunna beundra all denna skönhet.
Bild
Bild

Det finns olika typer av antika möbler, och du bör hitta den bästa modellen för din valda interiör. Tänk på alla nyanser när du väljer möbler.

Semi-antika garderober kan användas i många rum och i princip är det inga problem med utformningen av resten av inredningen.

Bild
Bild

Visningar

Antika kopior skiljer sig i grunden från moderna versioner, både i inredning och i tillverkningsmaterial. En antik vintage -garderob i ett rum är alltid en separat möbel. Oftast hittar du inte inbyggda komplexa strukturer bland antikviteter, varför du måste vägra dem.

Det finns många andra intressanta och inte överanvända alternativ:

  • Det är för sovrummet som en vacker garderob . En sådan modell är endast avsedd för kläder och inte längre för några föremål. Det kommer definitivt att finnas ledigt utrymme i det så att du bekvämt kan placera dina kläder på graciösa galgar, speciella sektioner och även i lådor.
  • Bokhylla kan bekvämt och lämpligt placeras på ditt hemmakontor eller till exempel i ditt vardagsrum. Oftast är storleken på sektionerna i en sådan produkt speciellt utformad för att lagra alla affärsböcker, liksom mycket viktiga papper. Denna modell kan ha både öppna hyllor och bekväma sektioner som stängs av dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Middagsbufféer kan hänföras till inredningen av köket, de är mycket praktiska för förvaring av porslin. Ibland lagras alla typer av produkter också inuti. Ofta är den övre delen av en sådan skänk dekorerad med glasdörrar. Bakom dem kan man se vackert visade köksuppsättningar.
  • Skänk - Det här är en av sorterna av köksmöbler. Det liknar vagt en vanlig buffé. Den största skillnaden är att de förstnämnda inte har någon nisch mellan de övre och nedre facken.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sekreterare är ett specialskåp för papper, utrustat med speciella lådor, extra hyllor, samt en original fällbar del som till och med kan ersätta ett matbord. Dessa element är en integrerad del av de antika möblerna. Om du bara sätter en sekreterare i rummet kommer det redan att likna en utsökt vintageinredning.
  • Byrå kallas en av varianterna av skåpet utrustad med ytterligare lådor. Byrån kan enkelt förvara både dina sängkläder och alla vikta kläder. Det finns också köksmodeller av byråer.

Det är värt att notera att många användare ser vintagemöbler som massiva, men du kan hitta alternativ som passar optimalt i små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Åldringsmetoder

Det är inte alls nödvändigt att köpa antika möbler, vilket är väldigt dyrt. För att skapa en unik design av din egen interiör kan du använda standardskåp av modern produktion. I en skicklig hantverkares skickliga händer kan de förvandlas fullständigt och få sitt andra liv. Det finns olika sätt att artificiellt åldra möbler:

Särskilda konstruktionslacker, liksom färger med en craquelure -effekt, kommer säkert att ge dina inredningsartiklar ett vintage -utseende. De kommer att kunna visuellt lägga till ålder för dem. Dessa beläggningar efterliknar perfekt den spruckna ytan på gamla föremål

Du kan köpa det nödvändiga verktyget i alla butiker för konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med hjälp av en konstruktionsborste skapas en unik skav och grov effekt. Du kan göra en ojämn lättnad med spår. Denna teknik har ett komplext namn - borstning. Redan efter förbehandling med en pensel täcks det erforderliga området med en speciell lack för att säkert fixa det erhållna resultatet.
  • Även vanligt tyg, som finns i varje hem, kommer att ge garderoben ett åldrat utseende. Du måste först välja de textilier som har önskat mönster. Du kan stoppa garderoben helt eller bara delvis. Fasader klädda med tyg ser vackra ut.
  • Istället för vanligt tyg används ibland tapeter. Varje del av möblerna klistras över med detta material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland, för att ge möbler ett vintage -utseende, behöver du bara måla det lite. Du kan också kombinera detta alternativ med andra tidigare föreslagna metoder. Den viktigaste assistenten i denna fråga är din fantasi. Hon kommer säkert att berätta i vilken riktning du behöver gå. Du behöver bara använda din fantasi för att skapa ett verkligt mästerverk av din egen design.

Rekommenderad: