Taklampor I Korridoren (33 Bilder): Trendiga Bruna 2021 -modeller För Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Taklampor I Korridoren (33 Bilder): Trendiga Bruna 2021 -modeller För Korridoren

Video: Taklampor I Korridoren (33 Bilder): Trendiga Bruna 2021 -modeller För Korridoren
Video: ORCHESTRA OF LIGHTS 2021 TRALER 2024, Maj
Taklampor I Korridoren (33 Bilder): Trendiga Bruna 2021 -modeller För Korridoren
Taklampor I Korridoren (33 Bilder): Trendiga Bruna 2021 -modeller För Korridoren
Anonim

Hallen är kännetecknet för varje lägenhet. Kommer att besöka, först och främst befinner vi oss i korridoren. Hon anger tonen, väcker vissa tankar om lägenhetens inre som helhet. Korrekt vald belysning gör att du kan betona funktionerna i det inre av korridoren. Taklampor i korridoren är ett utmärkt val för att skapa grundbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande belysningsprinciper

När du väljer en taklampa i korridoren bör du utgå från rummets dimensioner. För en rymlig hall kommer inte en lampskärm att räcka. Ett stort antal lampor i taket ser också löjligt ut.

Du bör skapa samma ljusintensitet i korridoren som i andra vardagsrum. Det är bättre att välja ett alternativ som inte kommer att vara mycket svagt, men som inte kommer att lysa starkt i ögonen.

När du väljer en armaturdesign är det värt att överväga rummets stilriktning och det färgschema som används.

Lampornas placering påverkar korridoren invändigt. Korrekt placerade lampor gör att du kan placera accenter, markera huvudområdena i rummet. Med deras hjälp kan du visuellt förstora rummet, dölja eller markera vissa delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller

Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av trendiga taklampor för korridoren. Bland sorten finns lyxiga ljuskronor, attraktiva inbyggda spotlampor.

Om det är nödvändigt att skapa diffust ljus i rummet, bör takmodeller kombineras med vägglampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa högkvalitativ hallbelysning måste du samtidigt använda två typer av lampor: modeller för central belysning och enheter för att skapa lokalt ljus.

Vanligtvis används den andra gruppen lampor nära en spegel eller skåp. Många moderna varianter är utrustade med rörelsesensorer.

En sådan modell kommer att avsevärt spara elektrisk energiförbrukning, eftersom ljuset tänds och släcks automatiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronor

Takkronan låter dig visuellt förstora rummet, skapa ett enande ljus. Korrekt vald belysning förvandlar interiören, ger rymlighet och stil.

Trendiga ljuskronor är ett utmärkt val för rymliga korridorer. Idag är trenden alternativ som lockar uppmärksamhet med en lugn design. Enkel takkrona kan användas för att dekorera små korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare används vid tillverkning av fashionabla ljuskronor i korridoren av olika material

  • För utförandet av ljusstyrka och högtidlighet är en kristallmodell perfekt.
  • En ljuskrona i glas, som kännetecknas av regelbundna rader av utskjutningar och urtag, låter dig behålla vackert ljus.
  • För att förkroppsliga sammetljus i korridoren bör du titta närmare på antireflekterande plastmodeller.
  • Textilmodeller kännetecknas av en trevlig och känslig färg.

Takhöjd spelar en viktig roll när du väljer en ljuskrona modell. För rum med en takhöjd på mindre än 2,5 meter bör du köpa takkronor med högsta möjliga fäste, som passar tätt i taket. Detta alternativ kommer att utöka utrymmet, liksom visuellt "höja" taket. Långmonterade modeller kan endast användas för korridorer med en höjd av tre meter eller mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fläckar

Många köpare gillar fläckar idag, eftersom de presenteras i form av korta lampor, som är gjorda på en konsol av trä eller metall. Uppmärksamheten riktas mot de roterande nyanserna, eftersom de låter dig ändra riktningen för konstgjord belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takfönster

Denna typ av taklampa ser modern och attraktiv ut. Det presenteras i form av en plattformad enhet, som är monterad i en speciellt förberedd nisch eller i taket. "Takfönstret" består av strålkastare.

Utanför kompletteras modellerna med utsökta glasmålningar, glas eller plast. De är inredda med naturliga motiv. Bilden av himlen eller grenarna av träd ser vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Form och stil

För korridoren måste du välja tillbehör i ljusa färger. Denna regel gäller även för taklampor. Snövit modeller ser vackra ut. För att göra korridoren visuellt större är det värt att dekorera väggarna i ljusa färger.

Avlånga modeller ser vackra ut i rektangulära rum. För en fyrkantig hall kan du välja en fashionabel fyrkantig eller rund modell. Lampan ser vacker ut för att matcha färgen på rummet.

Om en stor lampa används, bör den placeras uteslutande i mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om korridoren presenteras i stil med minimalism, kommer strålkastare att se vackra och snygga ut.

Om klädseln i rummet innehåller trä, kan lamporna också dekoreras med detta material.

Lampor av trä med fyrkantiga nyanser av snövit frostat glas är på modet idag. De låter dig förkroppsliga ett orientaliskt tema i interiören. För en korridor där bambu och trä används i inredningen kan du använda lyxiga lampor med papper lampskärmar.

En ljuskrona i fusionsstil ser modern och imponerande ut. Det representeras av geometriska former som överraskar och fascinerar med utsökt lakonism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Designers använder olika färger när de belyser korridoren. Svarta, bruna, sand, grå och vita lampor är mycket efterfrågade.

För en liten korridor är en sand- eller vit lampa idealisk. De mest fashionabla alternativen är lampor med nyanser av ljus träfärg. Detta beror på att trä tillhör miljövänliga material, och de är på toppen av sin popularitet idag.

För rymliga korridorer kan du säkert använda grå och bruna toner. De ser vackra ut i kontrast till ljusa nyanser. Till exempel, mot bakgrund av mjölkväggar, ser en lampa med en nyans av färgen på mjölkchoklad eller inramad av en träram vackert ut. Det ger det inre hemmet värme och mysighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

När du väljer fashionabla lampor för korridoren i taket bör du ta hänsyn till typen av takbeklädnad, liksom layouten på rummet. Experter rekommenderar att du följer flera regler när du väljer takmodeller:

  • För smala rum är rektangulära och ovala lampor idealiska. Dessa armaturer måste placeras över hela takets bredd.
  • En fashionabel, stor och spektakulär ljuskrona kommer att vara ett utmärkt val för stora korridorer med rätt geometrisk form. Den ska hängas i mitten. Med spotbelysning kan du fokusera på tillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I en liten hall är det bättre att välja belysning runt hela omkretsen. Miniatyrlampor med enkel form passar perfekt in i rummets design.
  • Om korridoren har lågt i tak, är det bättre att föredra överliggande alternativ, så att du kan rikta ljuset i olika riktningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hängande lampor ser vackra och imponerande ut för ett rum med högt i tak.
  • För ett undertak bör du välja sfäriska eller plattformade lampor.
  • Tak av gipsskivor kan dekoreras med vilken belysning som helst, men för stretchalternativ bör materialets tekniska kapacitet beaktas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusspel: expertråd

Moderna designers gillar att experimentera med ljusspel i små utrymmen.

Speglar är obligatoriska för användning i det inre av en liten hall. De kan dekorera en av korridorväggarna, användas som beklädnadsmaterial för en intilliggande vägg eller placeras på dörrarna till en garderob. När ljuset riktas rätt mot speglarna kan fantastiska resultat uppnås.

Spotbelysning ser vacker ut runt hela takets omkrets, dekorerad med en utsökt ljuskrona i mitten, vars ljus bör reflekteras på spegeln.

Även flera lampor, som riktas in i spegeln i olika vinklar, gör visuellt korridoren mer rymlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljustonen i en fyrkantig eller rektangulär korridor kan ställas in med hjälp av en konstgjord nisch. Det måste dekoreras med strålkastare eller lampor, närvaron av sådan belysning kommer att skapa attraktiva skuggor i hela rummet.

Flera lampor kan användas samtidigt. Vid ingången är det bättre att hänga en modell med en mjuk belysning i mitten - en fashionabel ljuskrona med starkt ljus och den tredje lampan ska placeras nära den intilliggande dörren till rummet. Dess ljus bör vara samma som belysningen i rummet.

Rekommenderad: