Fyrkantiga Taklampor (56 Foton): LED -strålkastare Och Taklampor I Taket, även Platta Vita Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Fyrkantiga Taklampor (56 Foton): LED -strålkastare Och Taklampor I Taket, även Platta Vita Inuti

Video: Fyrkantiga Taklampor (56 Foton): LED -strålkastare Och Taklampor I Taket, även Platta Vita Inuti
Video: SCP-610 Плоть, что ненавидит (все документы и журналы) 2024, Maj
Fyrkantiga Taklampor (56 Foton): LED -strålkastare Och Taklampor I Taket, även Platta Vita Inuti
Fyrkantiga Taklampor (56 Foton): LED -strålkastare Och Taklampor I Taket, även Platta Vita Inuti
Anonim

Idag överraskar belysningsmarknaden köpare med en mängd olika val. Produkterna presenteras i helt olika former, nyanser, måttdata. Därför är det även i det inledande skedet av reparationsarbetet nödvändigt att planera utformningen av önskad belysning. Endast korrekt valda belysningsenheter hjälper till att vackert markera individuella inredningsdetaljer. Kvadratiska takprodukter är mycket efterfrågade bland köpare. Tänk på egenskaperna hos dessa belysningsarmaturer.

Särdrag

Designidéer är säkert benägna att förändras. De förändrar, expanderar, utvecklar och förbättrar. Specifikt av denna anledning bör ibland sådana nödvändiga detaljer om lägenhetsstilen som takbelysningsarmaturer för rummet utvärderas inte bara som en metod eller ett medel för att genomföra belysning, utan som en riktig dekorativ komponent.

Olika färger, texturer och konfigurationer av ljuskronor, lampor, golvlampor och glödlampor som erbjuds av tillverkningsföretag gör att du kan skapa en ljus atmosfär i rummet som passar perfekt designens huvudstämning. En sådan diskret atmosfär låter dig zonera rummet, sprida accenter eller fylla rummet med färgglatt ljus.

Bild
Bild

Stor uppmärksamhet bör ägnas åt fyrkantiga belysningselement som ser attraktiva och oändliga ut och kan också användas för interiörer med en mängd olika stilar. Sådana modeller kommer att pryda alla rum: från en seriös kontorsstil eller elegant barock till ett bekvämt hem.

Betydande är det faktum att fyrkantiga takbelysningsarmaturer har en raffinerad men diskret konfiguration, och därför kommer deras stela former och raka linjer att se bra ut i ett hem vardagsrum och på kontorsmiljö.

Det viktigaste är att framgångsrikt välja rätt färg och dekorationsdetaljer.

När det gäller stilarna används mest av alla fyrkantiga taklampor i moderna och högteknologiska, där de är associerade med massan av andra detaljer i en tydlig konfiguration (garderob, bardisk och andra tydligt definierade möbler). Och alternativen, utförda i glänsande silverfärger med ett överflöd av bländning och reflekterande detaljer, har fått stor utbredning i de lika kända teknostilarna, futurismen och moderna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lakoniska modeller av kvadratiska takbelysningsprodukter är ständigt på modet. De ger effektivt, enhetligt ljus och är perfekta för allmänbelysning eller bostadsbelysning. Ett särdrag hos enheter av denna typ är att de får användas för inredning av lokaler i vilken design som helst, de är perfekta för rymliga och små rum. Med fasta LED -lampor kan du rikta ljusflödet till naturliga indikatorer, så att du undviker pulsationer och överspänningar.

Visningar

Alla belysningsarmaturer är indelade i två huvudgrupper:

  • produkter som installeras inuti taket;
  • externa belysningsanordningar.

Någon av kategorierna, igen, är indelad i upphängd, inbyggd, overhead, vägg-tak, punkt. Belysningsarmaturer med kvadratisk bas skiljer sig åt i antal nyanser. Det finns modeller med en fjärrkontroll, dubbel, i form av en ram, samt en elegant platt version.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd

En sådan fyrkantig takbelysningsarmatur kan enkelt ersätta en konventionell central ljuskrona. Dessa ljuskällor är utrustade med alla typer av fästelement: dolda, hängande kedjor, tunn kabel eller dekorativt rör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Över huvudet

Sådana konfigurationer är något identiska med upphängda. Skillnaden är att den utanpåliggande fyrkantiga takarmaturen monteras i taket med maximal anslutning. Denna typ av belysningsenhet kommer definitivt att vara en härlig lösning om du behöver skapa en bekväm ljus plats i ett litet rum (till exempel i en hall eller badrum).

Bild
Bild

Ytmonterad fyrkantig armatur är en utmärkt lösning för kompakta utrymmen. Sådana belysningselement ser inte massiva och extremt sofistikerade ut.

Den fyrkantiga skuggan kommer enkelt att göra alla ledningar och delar osynliga och spara också utrymme i taket.

Inbäddad

För närvarande används fyrkantiga infällda takarmaturer oftast för moderna undertak. Som ett resultat av montering märks ett perfekt slätt tak med rika fläckar av ljus. Den största fördelen med sådan belysning är att den kan fungera som hjälpbelysning och som huvudljuskälla i rummet.

Med hjälp av infällda fyrkantiga lampor är det ovanligt enkelt att zonera en lägenhet.

Detta är ett utmärkt och extremt bekvämt sätt för små rum där du behöver installera tillräckligt med funktionella zoner i ett enkelrum. Till exempel köket och matsalen, eller gästrummet och korridoren. Parametrarna för de inbyggda elementen är olika - från kompakta intensiva stjärnor till stora ljusstrålar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Raster

En rostfri fyrkantig takbelysning används ofta i utformningen av moderna interiörer. Denna typ av belysning är en viss låda som är fylld med reflekterande ljusdetaljer. Kubmodellen är perfekt för denna typ av belysning. En dramatisk reflektor ger en oerhört vacker återgivning av ljus.

Bild
Bild

Punkt

Dessutom bör det noteras efterfrågan på spotbelysning. Denna fyrkantiga takbelysningsarmatur kan ses utanpåliggande eller infälld. De används vanligtvis för att belysa ingångar. Kombineras fritt med nyanser, huvudkronor och stora fyrkantiga lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lamptyper

Det finns många typer av glödlampor som används för fyrkantiga takbelysningsarmaturer.

Halogenlampor kan vanligtvis ses i fyrkantiga jugendlampor. De ger ett kraftfullt, spektakulärt ljus, men med allt detta, även om de är mycket ergonomiska, har de låg värmeledningsförmåga. När det gäller fördelarna med att använda: halogenlampor fungerar inte länge, därför blir deras förvärv i vissa situationer olönsamma.

De minsta elräkningarna ses bland de konsumenter som ville använda för belysning av sina egna lokaler. lysrör … De spenderar en storleksordning mindre el, men ljusflödet är inte längre så mättat.

Bild
Bild

Den bästa kombinationen av ekonomi och anständig belysning - LED (dioder, LED) lampor.

LED -lampor är perfekta för fyrkantiga takbelysningsarmaturer.

Förutom bra energibesparingsdata har de en lång livslängd (cirka femton år). Dessutom har lysdioder inte möjlighet att värma upp eller bli för varma. De är bekväma att använda när man monterar ett sträcktak, nära PVC -fönster eller trämöbler i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Inbyggd fyrkantig belysningsutrustning finns i ett överflöd av dimensionella parametrar. Till exempel har stora takbelysningsarmaturer ett sidokantavstånd på cirka 60 cm. Dessa belysningsprodukter används i rymliga rum (konferensrum eller hallar), liksom i statliga organisationer, sjukhus och kontor.

Vid behov installeras speciella smala och grunda punkter ytterligare i hyllorna och gesimserna av möbler, nischer och valvbågar, golv eller trappsteg. Distansmetoder för accentuering används på fjädertrådsben och sido metallvingar-fjädrar. Inläggningsdjupet kan vara från 25 till 165 mm. Du kan hitta inbyggda roterande dubbla, trippel (tre sektioner) och fyrsektions fyrkantiga enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Skickligt utformad belysning är en av huvudelementen i en trendig och attraktiv design. Valet av en konstgjord ljuskälla av hög kvalitet beror direkt på massan av egenskaper: funktionella mål, monteringsområde, monteringsspecifika detaljer, dekorationsdetaljer och design i allmänhet. Utan tvekan anses kompositionen från vilken belysningsanordningen är gjord anses vara en väsentlig aspekt av förvärvet. Således kommer vi att analysera de positiva aspekterna och negativa egenskaperna hos populära kompositioner för tillverkning av belysningsanordningar.

Metall

Detta material, målat direkt i guld, silver eller brons, låter dig skapa en utsökt design. Sådana modeller ser verkligen dyra ut och görs ofta med tillägg av smide. Dessutom är denna komposition populär när man skapar belysningsprodukter i nuvarande högteknologisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med fyrkantiga taklampor med metallfot är:

  • styrka och lång livslängd;
  • tillförlitlighet och motståndskraft mot föroreningar;
  • enkelt underhåll och möjligheten att använda rengöringsmedel.

Metalliska typer av lampor är mestadels massiva, vilket måste beaktas vid installationen. Dessutom är sådana produkter dyrare i jämförelse med lökar från liknande kompositioner.

Det finns metall till viss del i nästan varje belysningsenhet, eftersom upphängningar och separata fästen för nyanser är gjorda av denna komposition.

Lampan tillverkad i silver anses vara en riktig dekoration av alla interiörer i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

De obestridliga fördelarna med en glaskrona av glas är:

  • ett överflöd av nyanser och konfigurationer;
  • motståndskraft mot de negativa effekterna av solens strålar eller extrema temperaturer.

Det bör noteras att den viktigaste nackdelen med detta material är bräcklighet. Det är mycket lätt att förstöra glas (krossa eller hugga) under montering eller rengöring.

Kristall anses vara en av glastyperna - ett utsökt och utbrett material som kombineras perfekt med klassiska interiörer. Det är en ovärderlig dekorativ komponent på teatrar, respektabla hotell, kontor i stora organisationer. Kristall är mycket mer värdefullt än vanligt glas, men det kommer att vara lika skört.

Belysningsprodukter av kristall är ett allmänt accepterat tecken på rikedom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Detta material är en naturresurs som är lämplig i nästan vilken design som helst: från land och Provence till klassiker och loft.

Fördelar med en träkrona:

  • miljövänlighet;
  • kompatibilitet med olika komponenter och texturer;
  • relativt litet pris.

Bland bristerna är det nödvändigt att ange komplexiteten i underhåll och rengöring i jämförelse med metall-, plast- och glasprodukter. På grund av den imponerande luftfuktigheten i rummet kan trädet dessutom ändra form, och med temperaturförändringar kan det spricka eller brinna ut helt.

Träbelysningsprodukter anses vara en verklig symbol för familjens komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Plastkronor är mer ekonomiska, starkare, enklare och i allmänhet mycket mer praktiska än ljuskronor utformade av andra material.

Bland de obestridliga fördelarna med en plastprodukt bör man ange:

  • lågt pris;
  • lätthet;
  • överflödet av presenterade nyanser, konfigurationer, texturer och måttindikatorer.

Under påverkan av solljus och betydande omgivningstemperaturer är plastisk snedvridning sannolikt: utbrändhet eller till och med sprickbildning.

Med plast kan du organisera nyanser av verkligt otroliga konfigurationer.

Bild
Bild

Textil

Textilmaterial är en attraktiv och fashionabel komposition som nu aktivt används för tillverkning av belysningsanordningar av olika konfigurationer, dimensioner och mönster.

Dess särdrag:

  • extraordinär yttre bild;
  • en kolossal uppsättning nyanser och mönster;
  • optimalt pris;
  • obetydlig vikt.

Bland nackdelarna med tygprodukter bör komplexiteten i vården anges, och detta material blir också smutsigt tillräckligt snabbt.

Tyget är benäget att utsättas för solljus, olika insekter, damm eller fukt.

För närvarande tillverkas inte bara klassiska lampor och golvlampor av textilkompositionen, utan också fantastiska ljuskronor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Nästan varje fyrkantig takbelysning fixtur sticker ut med sin relativt enkla montering. Detta möjliggjorde dock inte uteslutande denna typ av produkt för att uppnå berömmelse hos den vanliga köparen.

Takmonterade fyrkantiga belysningsenheter sticker ut för sin speciella mångsidighet. Utan uppmärksamhet på det obegränsade sortimentet, olika färger och designidéer, kan denna belysningsutrustning definieras i absolut alla rum. Färgpaletten är verkligen imponerande: mjuka känsliga pastellfärger, fantastiska snövit, en kombination av vitt och svart. Det finns också rika färger: wenge, lila och många andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Du kan köpa fyrkantiga taklampor för alla tak: Armstrong -modeller, Griliato -bikakemärken, kassetter och ställ Lumsvet- och Bard -modeller. De mest populära tillverkarna av fyrkantiga taklampor: Ambrella (Ryssland), Lightstar (Italien), Arte Lamp (Italien), Eglo (Österrike).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en fyrkantig modell för taket?

För att framgångsrikt hitta en fyrkantig taklampa för tak i gipsskivor eller på betong måste du ta hänsyn till glödlampornas huvudsyfte och rummets stil. Glöm inte ljusstyrkan. Det första du behöver fokusera på när du köper en enhet är fästenas dimensioner och nyanser. Fyrkantiga produkter är perfekta för klassiska tak, upphängda och upphängda.

Mått, inklusive bredd, längd och tjocklek, måste beräknas utifrån lägenhetens grundstil och antalet belysningspunkter.

Bild
Bild

Till exempel, för ett modernt kök, badrum eller sovrum, räcker det med en enda LED -belysningsenhet, men för ett stort kontor eller gästrum är det bättre att använda många lampor och fördela dem så att ljusflödet är enhetligt och tillräckligt intensivt.

Fyrkantiga takbelysningsarmaturer sticker ut för sin unika design och syfte. Belysning av denna typ kan användas för kontors- och bostadslokaler, vid sökning behöver du bara ta hänsyn till typ av installation, effekt och nyans av ljusflödet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För bostadslägenheter rekommenderas att använda en slät gyllene eller neutral snövit nyans, för studierum-en sval snövit nyans.

Dessutom, för allmänna utrymmen, är en hög skyddsnivå önskvärd, som skyddar den från damm, annan förorening och fukt.

Vackra interiörer i lägenheter

Korrekt valda lampor tillåter inte bara att organisera belysningen korrekt, utan också att spela upp rummets särdrag på ett originellt sätt, vilket betonar dess attraktivitet. Med deras hjälp är det enkelt att markera önskat område, "skjuta" en del av interiören till bakgrunden och till och med skapa en speciell atmosfär av komfort.

Rekommenderad: