Vägglampor För Korridoren Och Korridoren (51 Bilder): LED -lampor På Väggen För Spegeln Inuti, På Vilken Höjd Att Hänga

Innehållsförteckning:

Video: Vägglampor För Korridoren Och Korridoren (51 Bilder): LED -lampor På Väggen För Spegeln Inuti, På Vilken Höjd Att Hänga

Video: Vägglampor För Korridoren Och Korridoren (51 Bilder): LED -lampor På Väggen För Spegeln Inuti, På Vilken Höjd Att Hänga
Video: 10 Best LED Wall Lights | Up & Down For Outdoor, Balcony, Stairs, Bedside [Wall Lights Review 2021] 2024, April
Vägglampor För Korridoren Och Korridoren (51 Bilder): LED -lampor På Väggen För Spegeln Inuti, På Vilken Höjd Att Hänga
Vägglampor För Korridoren Och Korridoren (51 Bilder): LED -lampor På Väggen För Spegeln Inuti, På Vilken Höjd Att Hänga
Anonim

Som en person hälsas av sina kläder, så bedöms ett hus av korridoren. För att göra det bekvämt att klä av sig och klä sig, titta i spegeln, så att gästerna kan uppskatta skönheten i det främre rummet hemma, måste du ordentligt organisera belysningen av korridoren. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt vägglampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man typ av belysning?

Innan du väljer armaturer måste du svara på några frågor:

  1. Var kommer de att ligga?
  2. Vilket område ska belysas?
  3. Vad är arbetsprincipen?
  4. Vilka glödlampor kommer att användas?
  5. Vilken typ av armatur ska du välja?
Bild
Bild

Så ljuskällor kan också placeras på väggen.

När det gäller belysningsområdet kan de vara lokala eller allmänna. I det här fallet kan ljuset vara konstgjort eller naturligt om det finns ett fönster i korridoren. Enligt driftsprincipen - manuell avstängning (av) eller användning av en rörelsesensor.

Olika typer av lampor kan användas: billiga men inte hållbara glödlampor; billiga, men snabbt överhettade halogenlampor; ekonomisk, långvarig, dyr lysrör eller dyr, men perfekt lysande LED.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av vägglampor:

  • klassiska lampor med olika versioner av nyanser och lampskärmar,
  • halvklotformade nyanser som pressas hårt mot väggen,
Bild
Bild
Bild
Bild
  • fläckar,
  • inbyggda lampor,
  • LED -remsor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att noggrant ha övervägt svaren på alla ovanstående frågor väljer många väggbelysning den enda ljuskällan eller kombinerar den med andra typer av belysning.

Man bör komma ihåg att alla defekter på väggarna kommer att vara perfekt synliga från vägglampor. Och om det finns några, är det bättre att justera väggarna först.

Bild
Bild

Platsregler

Antalet och typer av ljuskällor beror på rummets storlek och om det finns en korridor bredvid som leder till andra rum. Men i allmänhet kan du använda följande tips:

  • Ljuskällor bör placeras så att intrycket av vackra möbler, speglar, målningar förstärks, men döljer byggarnas brister.
  • Belysningen ska vara sådan att ansiktet är tydligt synligt i spegeln utan skugga, samtidigt som det omgivande ljuset inte ska blinda.
  • Separat belysning bör finnas för spegeln.
  • Ljuset som faller från andra rums öppna dörrar ska inte kontrastera för mycket i korridoren, annars kommer dina ögon att göra ont när du flyttar till andra rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För stora hallar är det bättre att dela upp alla ljuskällor i flera grupper - på så sätt kan du spara energi och bara tända ljuset där det behövs för tillfället.
  • Med hjälp av genomgångsbrytare är det möjligt att tända lampan i början av en lång korridor och stänga av den i slutet.
  • I ett stort rum är det nödvändigt att tillhandahålla lokal väggbelysning.
  • Det är viktigt att välja glödlampor med ett behagligt naturligt ljusspektrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Huvudkravet för belysningsarmaturer för korridorer är att de inte ska störa rörelser. Därför är det rimligt att placera halvklotformiga nyanser här. Eller för att visuellt öka utrymmet under taket kan du hålla en LED -remsa. Denna ovanliga, men mycket vackra dekoration kommer att göra korridoren ljusare och mer romantisk. På väggarna kan du placera inramade fotografier och utskrifter som fokuserar på dig själv.

Men om korridoren är klar med gipsskivor kan lamporna byggas in i väggarna. Separata ljuspunkter placeras i en rak linje eller i form av en figur. Beroende på design kan lamporna dessutom vara enfärgade eller flerfärgade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om korridoren är en fortsättning på korridoren kan LED -lampor byggas precis ovanför baseboardet som hjälpbelysning för en mörk korridor.

Idéer för ett litet rum

När du tänker på belysning för en liten hall måste du förstå vad som kan placeras här. Oavsett rummets storlek kan du inte klara dig utan en spegel. Och det kräver separat belysning. För detta är sconces ganska lämpliga.

Deras främsta drag är att lamporna hängs på väggen i en höjd av högst 2 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

De kan placeras på sidorna eller en ovanför den speglade ytan i mitten. Dessutom kan du limma små trådlösa lampor på spegeln. Men glöm inte att det finns speglar till salu med redan inbyggda strålkastare. Genom att reflektera i ytan kommer de att skapa effekten av många ljuspunkter.

Bild
Bild

Kom ihåg att vid zonindelning av ett litet utrymme:

  • så att skuggan från ansiktet inte faller på spegeln, bör ljuset falla framifrån, inte från baksidan;
  • glödlampor och halogenlampor ger ett naturligt ljusspektrum, energibesparande - "dött" ljus;
  • så att ljuset från lamporna inte bländar kan du använda flexibla armar eller svängbara fläckar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrymmet i en liten hall kan också visuellt förstoras på grund av lampor som ligger längs omkretsen på väggarna. Om du väljer platser för belysning kan de riktas både till taket och till golvet, väggarna, spegeln, garderoben. Då kan en plats belysa flera zoner samtidigt.

Du bör välja placeringsnivån för ljuspunkter korrekt. Om de inbyggda lamporna placeras direkt under taket, blir korridoren till en brunn. Det är bättre att välja lampor med halvklotformiga nyanser, vars ljus avviker både upp och ner. Om de placeras på en höjd av minst en meter från taket, kommer väggarna ursprungligen att markeras.

Om det finns en garderob i hallen kan den också belysas. Dessutom produceras moderna möbelmodeller med strålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

L-formad korridor eller stor hall

Det är inte alls nödvändigt att hallen blir till en korridor, men det kan antas att dessa två utrymmen är anslutna och har ett stort område. Flera typer av belysning kan kombineras här. Både lampor och väggmonterade taklampor kan användas i hallen. Dessutom kan ljus från andra rum med målat glas eller frostat glas också användas här. Korrugerat glas ger också ytterligare ljus.

Om det i en stor L-formad korridor finns nischer eller hyllor i väggarna, målningar eller fotografier, kan de belysas av inbyggda lampor eller LED-remsor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom ger gips en utmärkt möjlighet att experimentera med rymden. En korridor inredd i nautisk stil kan ha flera "portholes" med akvarier, som har obligatorisk belysning.

Infällda strålkastare ovanför golvet kommer att likna en landningsbana längs en korridors längd, medan strålkastare dekorerade med stjärndesign installeras närmare taket. I en sådan korridor kan du använda genomgångslampor som tänds genom att trycka på en strömbrytare i början av korridoren och stängas av genom att trycka på en annan i slutet av korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det lampor med rörelsesensorer som reagerar på rörelse och släcker sig själva så fort det inte finns någon i korridoren.

När du väljer en lampa för en hall bör du fokusera på miljön. Om det finns en taklampa här kan väggarmaturerna sprida mjukt svagt ljus. Det betyder att lökarna kommer att täckas med nyanser och nyanser. Om det inte finns några ljuskronor i interiören, bör ljuset på väggarna vara ljusare, mer öppet. Armaturer på flexibla armar är väl lämpade för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination av färg, stil och storlek

Rätt färger kan göra din hall mysig och inbjudande. Trots att de klär sig från gatukläder, som kan vara smutsiga, ska du inte plocka upp mörka tapeter och möbler.

För att visuellt öka utrymmet kan du välja beige väggar och wengemöbler. Du kan också använda distraherande element för att visuellt öka utrymmet.

Bild
Bild

Till exempel, om det finns dörrar till andra rum bredvid korridoren, kan du måla dem i ljusa färger och lämna väggarna ljusa. Eller måla väggarna i den angränsande korridoren i stil med en färgsträcka, när färgen från golv till tak smidigt övergår från mörkt till ljust.

När du försöker dekorera ett främre rum i en viss stil måste du också veta vilka färger som motsvarar en viss lösning. Dessutom kräver varje stil ett specifikt utrymme.

Till exempel, imperium förknippas med lyx, vilket innebär att den inte är lämplig för ett litet område. Sconces med guld eller röda, gröna eller blå lampskärmar kommer att se dyra ut på vita väggar dekorerade med stuckaturer eller stenciler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vid registrering i art deco -stil användningen av olika färger är tillåten, eftersom själva stilen är en blandning av motiv från hela världen. Eftersom baguetter ofta används här för att dekorera målningar, fotografier, kan spotlights byggas in i dem. För samma stil är en tablettlampa lämplig, vars skugga är ett glasmålningsfönster.
  • Klassicism lämplig för användning i lobbyn. En takkrona i smidesjärn bör kombineras med samma lampor. Den klassiska kombinationen är vit och blå. Men guld och grönska är också inneboende i klassicismen. Ljuset ska ha ett naturligt spektrum och täcka ett stort område. För denna stil måste du välja lämplig spegel.
  • Modern stil att dekorera korridoren är lättare. För det första finns det många sådana stilar. För det andra behöver du inte köpa pretentiösa sällsynta möbler. Till exempel, minimalism i allmänhet krävs ett minimum av möbler och lampor. Färgerna är vita och svarta. Men lampor kan vara en accent i designen och ha en annan färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Popkonst - det är ljust och färgstarkt. När du går in i en stor fyrkantig korridor är detta lämpligt, men i ett litet rum kommer ljusa färger att irritera ögonen. Denna stil kan använda flera färger i ett stycke. Till exempel parade halvklotformade lampor i olika färger.
  • Hall i stil högteknologisk Är ett vackert mirakel. Förkromad metall och glas är grunden för stilen. Vår bransch erbjuder massor av lampor i den här stilen. Men hi-tech älskar dekorativa element varvat med ljuspunkter i inredningen. Huvudsaken är att det inte ska vara många av dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutningsvis vill jag uppmärksamma några ytterligare punkter när du dekorerar korridoren med vägglampor:

  • ju närmare ljuspunkterna är på golvet, desto mjukare ser ljuset ut;
  • kristall- och glaslampor och skärmar ger mest ljus;
  • för svag belysning bör tyg, plast, trä användas för nyanser;
  • om butiken inte hittar en vägglampa av en lämplig modell, är det inte svårt att göra den själv, dekorera en gammal lampa eller skapa en ny av skrotmaterial.

Rekommenderad: