Ljuskronor I Korridoren (48 Bilder): Taklampor I Korridoren, Designidéer

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor I Korridoren (48 Bilder): Taklampor I Korridoren, Designidéer

Video: Ljuskronor I Korridoren (48 Bilder): Taklampor I Korridoren, Designidéer
Video: Fiona - Moderna Taklampor 2024, April
Ljuskronor I Korridoren (48 Bilder): Taklampor I Korridoren, Designidéer
Ljuskronor I Korridoren (48 Bilder): Taklampor I Korridoren, Designidéer
Anonim

Omskriva en välkänd fras kan vi lugnt säga att en lägenhet börjar med en hall. Faktum är att huvudrollen tilldelas korridoren, eftersom detta är början på huset. Det är han som är en mellanliggande länk, så att du kan skilja den varma, hemtrevliga atmosfären från stadens liv och rörelse. Därför är bekvämlighetsförhållandenas främsta prioritet skapandet av ett harmoniskt upplyst utrymme som bidrar till en smidig övergång från extern social aktivitet till avkoppling i hemmet. Korrekt belysning är fortfarande en viktig del av utformningen av korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Som regel ägnas lite uppmärksamhet åt korridoren av misstag. Nackdelen med ett litet korridorområde är att det inte finns tillgång till naturligt ljus. Det finns inga fönsteröppningar i korridoren, och dagsljuset tränger in något från angränsande angränsande rum, varför det alltid är en liten skymning här. Således förblir den grundläggande uppgiften den korrekta placeringen av belysningsanordningar, vilket kommer att lösa problemet med otillräcklig belysning i detta område av lägenheten.

Både infällda lampor och takkronor hjälper till att lösa detta problem. Rätt val och plats för intressanta designljuskällor kommer att skapa effekten av en bekväm vistelse för de närvarande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du planerar placering av belysningsarmaturer i korridoren är det viktigt att tänka på följande kriterier:

  • Rumsstorlek: höjd och form;
  • Rummets stil.

Med tanke på detta kan du betona fördelarna och dölja nackdelarna med ett litet utrymme.

Det anses vara ett misstag att felaktigt placerade taklampor gör att du visuellt kan förlora andelen av det planerade territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer belysning i korridoren, var uppmärksam på följande faktorer:

  • Lampkraft. Tänk också på belysningen i rummen intill korridoren, så att dina ögon inte drabbas av starka ljusdroppar.
  • Svaga glödlampor undviks bäst omedelbart.
Bild
Bild

Dålig belysning påverkar följande punkter:

  • det är svårt att hitta något i ett dåligt upplyst rum;
  • det är svårt att titta i spegeln och sminka sig;
  • den mörka korridoren har en deprimerande effekt på psyket;
  • svag belysning skapar en känsla av inhospitabilitet hemma.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest optimala lösningen för korridoren är valet av en armatur med diffus belysning. Sortimentet av sådana ljuskronor är brett representerat på varumarknaden. Taklampor och lampor är utrustade med matta nyanser. Det är bättre att placera dem så nära taket som möjligt, ett annat alternativ - plattorna ska riktas uppåt.

Genom att reflektera från takets ljusa nyanser skapar ljusstrålarna ett mjukt behagligt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

En korrekt vald korridorlampa kommer att se utsökt och unik ut. Moderna tillverkare erbjuder ett stort urval av olika typer av ljuskronor, nyanser och lampor. Ljuskronor och lampor som presenteras av designers för korridorer är gjorda i en sådan stil att de inte längre är lämpliga för andra rum.

Eftersom av alla bostäder är korridoren det minsta rummet i området, ljuskronan ska inte vara skrymmande, annars kommer det visuellt att minska det redan lilla området i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har storlekar och layouter förändrats mycket, stora korridorer i storlek och form har ersatt Chrusjtjovarna med knappa och obekväma korridorer. Men detaljerna i valet av vackra lampor förblir oförändrade. Korridorkronor skiljer sig inte åt särskilt sofistikerat, de är främst produkter med återhållsam design utan några speciella dekorationer.

Hallway -produkter representeras av följande typer:

  • tak;
  • upphängd;
  • vägg.

För att inte misstas när du väljer en ljuskälla, följ designreglerna: för små korridorer, välj en takkrona, och för storskalig, välj en upphängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd

Enligt typ av infästning är hängande lampor fästa i taket på en speciell krok med vissa strängar eller på en kedja. Fästpunkten maskeras av en dekorativ skål. Ljuskronans längd kan justeras beroende på ägarnas smak och baserat på de stilistiska lösningarna i interiören i ett visst hallområde.

Sådana ljuskronor är gjorda i olika stilar och riktningar. Du kan hitta långa ljuskronor av kristall, metall, keramik, trä, glas och till och med papper. För små rum är det bättre att välja hängande lampor med en skärm. En sådan design kommer inte att se skrymmande ut, utan tvärtom kommer att betona skönheten och nådan i den valda stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

En annan typ är med en infästning i takets bas. På grund av sin kompakthet är denna typ av ljuskrona en utmärkt lösning för en liten korridor. Fästning utförs vid montering av ljuskronan i taket. Denna typ av ljuskrona är utformad för ett rum med lågt i tak.

Takkronor kan hittas som enkelsegment och flersegment, eller representeras av en solid ljusstruktur. Skärmar är gjorda av glas eller plast. Ju mer genomskinliga nyanser, desto större ljusöverföringskapacitet hos ljuskronan.

Bild
Bild

väggmonterad

Tillsammans med takkronor installeras vägglampor alltmer i korridoren, annars kallas de också vägglampor. Om det finns ett behov av att belysa ett visst område, till exempel en spegel, är det bättre att välja en vägglampa komplett med huvudtakbelysningen.

För rymliga korridorer kan du placera flera vägglampor runt omkretsen i en stilistisk lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Ljuskronornas design i korridoren måste väljas noggrant med fokus på temat för det givna utrymmet.

  • För en korridor i klassisk stil är graciösa ljuskronor med inslag av dyrt glas eller med kristallhängen lämpliga.
  • I en modern inredning är allt mycket enklare, ljuskronor i enkla geometriska former, inte belastade med onödiga detaljer, är perfekta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta experimenterar inredningsarkitekter med stilar och försöker blanda ihop flera stilar och trender samtidigt. Denna effekt är fantastisk!

Det bör varnas för att det är oönskat att utföra sådana åtgärder på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundregler för att välja ljuskronor för olika stilar:

  • Modern … För denna stil väljs en ljuskrona som kan fokusera på just detta ämne.
  • Högteknologisk . Lampor i denna stil är gjorda av metall. Enkelhet och naturlighet i material kan ge interiören en lakonisk fullständighet.
  • Japansk stil . Om du är en anhängare av den asiatiska stilen, välj sedan ljuskronor gjorda av naturmaterial som trä, bambu eller papper.
  • Om korridors stil ännu inte har fastställts bör du vara uppmärksam på futuristiska formen på ljuskronor, eller stanna kvar vid de välbekanta klassikerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom huset börjar med entrén kan ljuskronan bli själva "hjärtat" som organiserar och styr uppfattningen av hela bostadsutrymmet.

Urvalstips

Fokuserar på valet av ljuskronor i korridoren, styrs av de grundläggande reglerna och stilkonceptet. När allt kommer omkring är belysningsanordningar inte bara en inredning, utan också ett funktionellt element i rätt belysning.

Bild
Bild

När du väljer designerbelysningsarmaturer, var uppmärksam på följande punkter:

  • Välj samma små apparater i små korridorer. För att göra detta, mäta helt enkelt ytan på det önskade rummet. Ljuskronan bör inte överstiga en tredjedel av det uppmätta området.
  • För en fyrkantig hall, välj gärna en rund eller fyrkantig ljuskrona som är installerad exakt i mitten.
  • För rektangulära korridorformer är samma rektangulära belysningsstruktur lämplig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För en vanlig lägenhet med lågt i tak är en modern takkonstruktion lämplig. Eliminera upphängda modeller, de kommer visuellt att minska det redan låga taket.
  • Om hallen har ett stort område kan flera belysningsarmaturer kombineras samtidigt. Förutom ljuskronan i mitten av rummet finns även ytterligare infällda lampor. Antalet belysningsarmaturer beror enbart på områdets område, men de bör inte vara mindre än 6 stycken.
  • Ytterligare sidolampor på väggen kommer inte att skada interiören, men tvärtom kommer att placera de nödvändiga accenterna, vilket gör korridoren mer bekväm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en lampskärm och nyanser kan du också ändra färgen på rumsbelysningen.

Fördelarna med de viktigaste nyanser av ljuskrona belysning:

  • Vitt ljus . Det representeras av lysrör. Sådant ljus kan förbättra prestandan, men gradvis kan du märka trötthet av hårdhet i belysningen.
  • Rött ljus . Denna belysning kan excitera och höja trycket. Hypertensiva patienter måste undvika sådan belysning.
  • Blåljus . Det har en lugnande effekt, slappnar av och sänker blodtrycket. Men det är bättre att inte överdriva det med detta ljus heller.
  • Grönt ljus . Det är lämpligt att använda sådant ljus i sovrummet eller i barnrummet. För en korridor är sådant ljus inte särskilt lämpligt, eftersom rummet redan inte har en naturlig ljuskälla.
  • Gult ljus . Mest troligt är det en tidlös klassiker. Sådan belysning är mycket mer bekväm och fördelaktig för ögonen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med ljuskronor inkluderar följande parametrar:

  • Pris . Märkestillverkare är i ett mycket högre prissegment.
  • Vård . Ljuskronor i klassisk stil med inslag av kristallinsatser är svåra att underhålla. Beslagen måste tas bort för tvätt, och för den hängande ljuskronan måste nyanserna skruvas loss under rengöringen varje gång.
  • Montering . För att installera en ljuskrona måste du kontakta en specialist. Att experimentera på egen hand med elektriska ledningar är fylld av allvarliga konsekvenser.
  • Störningar . Ljuskronor från okända märken är mer benägna att gå sönder. Ingen garanterar dig en lång livslängd, eftersom material av låg kvalitet kan användas i produktionen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskrona idéer för korridoren i inredningen

Utbudet av ljuskronor som erbjuds av tillverkare är så stort att det är extremt svårt för en vanlig konsument att välja rätt modell. För att göra detta behöver du bara kontakta en specialist. Men om familjens budget är strikt begränsad kan tidningar och Internet hjälpa till i den här frågan.

  • Nyligen har LED -lampor kommit in i vårt moderna liv. Ljuskronor med sådana lampor är mycket ekonomiska. Här är det nödvändigt att bara styras av personliga sympatier.
  • Den smala rektangulära korridoren, gjord i klassisk stil, kommer att kortfattat kompletteras med hängande ljuskronor på en kort förgylld kedja. En nakenfärgad lampskärm kompletterar de utsökta kristallhängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljuskronor på en träram med matta nyanser är typiska för den orientaliska stilen. Entrén, dekorerad med trä och bambu, är full av orientaliskt mysterium.
  • En entré i fusionsstil med en trendig lampa i jazzstil kommer att ge interiören friskhet och vårstämning.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du bestämmer dig för att köpa ljuskronor, kom ihåg att den måste överensstämma med den övergripande designen, inte bara till den separata korridoren, utan också till hela stilen i vardagsrummet. Det är bättre att köpa en ljuskrona med energibesparande lampor, de kommer att spara din familjs budget betydligt.

En rätt vald belysningsarmatur passar harmoniskt in i interiören och ger den nödvändiga belysningen.

Rekommenderad: