Rengöring Av Ljuskronor (33 Bilder): Hur Och Vad Man Ska Tvätta En Kristallmodell Med Hängen För Att Få Den Att Lysa, Välj Ett Rengöringsmedel

Innehållsförteckning:

Rengöring Av Ljuskronor (33 Bilder): Hur Och Vad Man Ska Tvätta En Kristallmodell Med Hängen För Att Få Den Att Lysa, Välj Ett Rengöringsmedel
Rengöring Av Ljuskronor (33 Bilder): Hur Och Vad Man Ska Tvätta En Kristallmodell Med Hängen För Att Få Den Att Lysa, Välj Ett Rengöringsmedel
Anonim

Rumstädning är alltid en lång process för alla hemmafruar. Allt är särskilt komplicerat om det är nödvändigt att rengöra ljuskronan från förorening. Men när du känner till de grundläggande reglerna och principerna för detta förfarande kan du inte bara spara tid och ansträngning utan också få lampan att se attraktiv ut.

Bild
Bild

Hur förhindrar man föroreningar?

Att rengöra en ljuskrona är ganska svårt om du inte har vissa färdigheter, därför försöker många hemmafruar i förväg att förhindra smuts på ljuskronans yta. Detta gäller särskilt de lampor som har en ovanlig form, ett stort antal ytterligare element, under vilka ett helt dammskikt skapas. De mest eftertraktade och populära lösningarna för att förhindra oönskad kontaminering inkluderar olika antistatiska medel som finns tillgängliga i varje butik som specialiserat sig på hushållskemikalier.

Bild
Bild

Det finns en mängd olika typer av dem:

  • våtservetter impregnerade med en förening som stöter bort smuts,
  • sprayer som appliceras på ytor,
  • krämiga geler som löses upp i vatten och som lampan bearbetas med.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder dessa produkter blir det roligare att rengöra huset, eftersom det räcker att noggrant bearbeta ytan endast en gång och låta det torka väl. Efterstädning kommer att krävas efter minst sex månader.

I de flesta fall kräver alla medel för att förhindra kontaminering inte ytterligare arbete - det finns ingen anledning att torka av dem från lamporna, därför bildas inte fläckar på ytan.

Säkerhets regler

Det verkar för många att när man tvättar lampor måste de mest elementära säkerhetsreglerna följas, och rengöringen sker snabbare och mer effektivt. De enklaste kraven är dock de snabbaste och glöms bort:

Först och främst är det värt att komma ihåg att innan du börjar rengöra är det värt att koppla bort elektriska apparater (helst från nätverket), och du måste också vänta tills lamporna har svalnat väl

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte är möjligt att ta bort lampan och börja rengöra den från smuts i badrummet, bör du ta hand om närvaron av en trappstege (många använder ett vanligt bord istället), samt att det är stabilt. Helst, när du städar, bör du se till att det finns en av dina släktingar eller vänner i huset som kan försäkra och hjälpa till när du rengör ljuskronan

Bild
Bild

De flesta hemmafruar, som börjar rengöra, tänker inte ens på det faktum att en betydande mängd damm och andra föroreningar kan orsaka allergiska reaktioner, därför bör du ta hand om antingen allergiframkallande läkemedel eller en speciell mask innan du börjar rengöra. Det rekommenderas också att använda gummihandskar eftersom de flesta belysningsrengöringsmedel kan irritera huden

Bild
Bild
Bild
Bild

De befintliga säkerhetsreglerna innebär inte bara noggrann förberedelse för rengöring för att undvika negativa konsekvenser för människor, utan också för själva lampan. Beroende på vilket material den är gjord av bör du välja de medel som är lämpliga för just denna typ av ljuskrona för att ta bort smuts.

Till exempel rekommenderas det inte att tvätta pappersnyanser med fuktiga våtservetter eller trasor, de kommer snabbt att bli oanvändbara med sådan rengöring, det är bättre för dem att använda en dammsugare för att ta bort damm och det vanligaste suddgummit, med vilket det kommer att vara möjligt för att ta bort fläckar som bildas på lampans yta.

Bild
Bild

Fogar och svåråtkomliga platser kan behandlas med en vanlig bomullspinne. Du kan också använda den klibbiga rullen för säkrare rengöring.

Bild
Bild

Tvättmetoder hemma

Alla metoder för att ta bort smuts i belysningsenheten är indelade i två typer: våt- eller kemtvätt. Deras val beror på hur smutsig ljuskronans yta är, en grundlig rengöring krävs, eller bara en ytlig räcker.

Bild
Bild

Kemtvätt

Vid kemtvätt, om lampan är något fläckig, kan du använda en borste som har mjuka borstar eller borst. Många specialborstar som säljs i hushållskemikaliebutiker innehåller redan antistatiska medel som hindrar damm från att ligga kvar på produktens yta.

Vid rengöring måste du vara extremt försiktig, eftersom det är stor sannolikhet för skador på ljuskronan om den utsätts för intensivt för den.

Bild
Bild

Våt rengöring

Våt rengöring innebär, förutom tyger eller trasor som används för rengöring, användning av ytterligare medel - till exempel en sprayflaska, som gör att du kan ta bort smuts mer noggrant. Idag finns det ett stort antal verktyg som förenklar rengöringsprocessen. Detta kan vara en rengöringsspray som kan appliceras på ljuskronans yta eller på en lätt fuktig trasa för att bli av med även de äldsta fläckarna.

Bild
Bild

Det viktigaste i denna fråga är att rengöra så noggrant som möjligt för att inte skada ytan.

Bild
Bild

Också populära är rengöringsmedel som skum eller aerosol, som säljs i alla butiker och har ganska överkomliga priser. Med deras hjälp är det möjligt att rengöra inte bara ljuskronan, utan också andra belysningsarmaturer i rummet. Tvättvätskan som ingår i deras sammansättning tar enkelt bort smuts, du behöver bara komma ihåg försiktighetsåtgärderna och veta att rengöringsmedel är en kemikalie som kan ha en negativ effekt på händerna. Därför är det nödvändigt att arbeta med handskar.

Bild
Bild

Hur får man kristall att lysa?

Kristall är materialet som ger ett rum ett speciellt utseende. Dess användning vid tillverkning av belysningsarmaturer har gjort ett genombrott inom rumsdesign. Detta är den typ av material som kan blekna med tiden och inte ge samma strålande ljus som första dagen efter köp och installation. Den huvudsakliga kontaminationen av strukturen sker som ett resultat av oregelbunden rengöring av lampan, avlagring av damm eller sot på ljuskronans yta.

Bild
Bild

Att ge en kristallkrona sitt ursprungliga utseende är faktiskt inte så svårt som det verkar vid första anblicken. Du behöver bara bestämma dig för tvätt- och rengöringsstegen.

Bild
Bild

Som regel har sådana lampor många ytterligare element, därför har rengöring av en ljuskrona med många hängen sina egna egenskaper:

  • Efter att enheten har kopplats bort från elnätet , är det nödvändigt att demontera hela armaturens struktur (detta kommer att vara huvudskärmen, liksom de många kristaller och hängen som ingår i armaturen och ger armaturen en unik design).
  • En plastskål måste användas för rengöring ., där hela förfarandet kommer att äga rum. I järn eller keramik är det stor sannolikhet för skador på små delar som inte kan gå sönder men som repas, vilket gör att ljuset från ljuskronan blir dämpat och felaktigt sprids i framtiden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Först och främst bör du tvätta plafond .… Om den har en rund form är uppgiften mycket enkel, men fyrkantiga kristall lampskärmar kräver mer noggrann rengöring, eftersom mycket mer smuts och damm samlas vid lederna och innerväggarna.
  • Efter det kan du tvätta resten av elementen . (de som är väldigt små - med en bomullspinne).
  • Torka sedan varje element noggrant .efter att ha torkat dem med en torr trasa eller servett.

Om hela proceduren gjordes korrekt lyser ljuskronan som ny igen.

Bild
Bild

Hur tvättar man snabbt utan att ta bort det?

Ljuskronor är vanligtvis imponerande i storlek, och därför är det ganska svårt att ta bort dem från fästet för att rengöra den ackumulerade smutsen. Därför måste du använda en trappstege och tvättmedel - detta gör att du kan stiga till lampans nivå och rengöra den under taket.

Bild
Bild

Efter att du har kopplat bort lampan från strömförsörjningen (eller till och med stängt av elen i distributören i lägenheten eller på platsen) måste du bära gummihandskar för att undvika oönskade effekter på ytan av en ömtålig struktur. Dessutom håller gummihandskar kristall små element bättre och det finns ingen anledning att oroa sig för att de under tvättprocessen glider ur dina händer och går sönder och faller till golvet (förresten kan du lägga en mjuk trasa, en filt, en filt på golvet om någon -eller från elementen i ljuskronan faller).

Bild
Bild
Bild
Bild

Under hela proceduren är det bättre att se till att alla manipulationer inte utförs av en, utan i företaget med en assistent, som till exempel kommer att lägga de borttagna elementen på en tjock och mjuk yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

De borttagna små elementen läggs i en plastskål med varmt vatten och ammoniak utspädd i den. Medan de rengörs kan du bli av med damm och plack på huvudskärmen, som är bultad i taket. För att göra detta, använd en gasväv eller borste för att rengöra den. Det är viktigt i det här fallet att låta strukturen torka ordentligt så att det inte uppstår kortslutning när strömmen slås på.

Bild
Bild

Om du inte kan torka av plattan från stark smuts och det är svårt att stå på en trappstege länge kan du använda vanlig vodka. Detta är ett bra rengöringsmedel, eftersom det för det första kan ta bort även de äldsta och mest smutsiga fläckarna, och för det andra försvinner vodka snabbt utan att lämna överdriven fukt och ränder på ytan. Om det finns dekorativa element i form av en tråd på plattan kan de rengöras med en vanlig tandborste, förbehandlad i en lösning av ammoniak.

Bild
Bild

Om inget av elementen i lampan tas bort kan du använda rengöringsspray eller aerosoler som säljs i alla butiker. För detta måste golvet täckas med gamla tidningar eller trasor för att inte fläcka ytan. Därefter fördela rengöringsmedlet jämnt på ljuskronans yta och ta bort det försiktigt med några trasor eller servetter efter några minuter. I det här fallet läggs mer tid på rengöring, men resultatet blir imponerande.

Hur tar man hand om taklampor?

Taklampor kan skapa inte bara huvudbelysningen i rummet, utan också extra komfort. Bra resultat kan uppnås med rätt vård. Ljuskronornas effektivitet beror till stor del på hur korrekt de används och rengörs regelbundet från all slags förorening. Armaturens renhet är inte bara ett starkt och konstant ljus, utan också miljövänligheten i rummet där den är installerad. Korrekt skötsel av ljuskronan kommer att öka dess prestanda och förlänga dess livslängd.

Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma de medel med vilka ljuskronan bearbetas vid tidpunkten för avlägsnande av föroreningar - de måste helt motsvara materialet från vilket den gjordes (till exempel för en pappersskugga kan användningen av överdriven fukt vara destruktiv,och för en kristallkrona kan samma effekt skapas genom användning av hårda syntetiska medel som kan bilda repor på materialets yta).

Bild
Bild
Bild
Bild

När du rengör kristallföremål är det värt att använda specialiserade rengöringsmedel som inte bildar en film eller bildar ränder. Torka ljuskronan noggrant efter varje rengöringsprocedur i flera timmar. Det är bättre att behandla armaturens metallelement med de ämnen som inte kan oxidera dem. Efterlevnaden av dessa enkla regler kommer att förlänga livslängden för ljuskällan i rummet och göra den ljusare och mer mättad.

Rekommenderad: