A4-ramar För Foton (28 Foton): Fotoramar 21x30, Vita Och Flerfärgade, Gjorda Av Trä Och Andra Material

Innehållsförteckning:

Video: A4-ramar För Foton (28 Foton): Fotoramar 21x30, Vita Och Flerfärgade, Gjorda Av Trä Och Andra Material

Video: A4-ramar För Foton (28 Foton): Fotoramar 21x30, Vita Och Flerfärgade, Gjorda Av Trä Och Andra Material
Video: Montering av passepartout 2024, April
A4-ramar För Foton (28 Foton): Fotoramar 21x30, Vita Och Flerfärgade, Gjorda Av Trä Och Andra Material
A4-ramar För Foton (28 Foton): Fotoramar 21x30, Vita Och Flerfärgade, Gjorda Av Trä Och Andra Material
Anonim

Sällan är någon inredning idag dekorerad med fotografier i vackra ramar. De är oersättliga designelement, som påminner om de lyckliga stunderna i livet. Från materialet i denna artikel lär du dig att välja en fotoram i A4 baserat på deras egenskaper, tillverkningsmaterial, design och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fotoramstorlek A4 (i centimeter 21x30) anses vara standard . Den är mångsidig, lämplig för inramning av fotografier av familjemedlemmar såväl som porträtt. Samtidigt beror uppfattningen av bilden på ramen. Beroende på design och form kan de fördjupa dig i en viss atmosfär.

Rektangulära ramar av en typisk storlek passar perfekt in i interiören … De passar nästan vilken designstil som helst. Formatet är litet, så du kan placera ett foto i ramar inte bara på väggarna, utan också på hyllorna på hyllor, sidobord, byråer, skrivbord och till och med på fönsterbrädorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana ramar kan vara oberoende accenter i en design eller del av en specifik komposition.

De kan nästan alltid kompletteras med små ramar som skapar tematiska fotogallerier. De ser inte skrymmande ut, de skiljer sig åt i variationen i färgschemat . Dessutom kan du kombinera dem med ramar i olika geometriska former.

Fotoramar i standardstorlek är inte bara dekorativa utan också praktiska. Dom är:

  • skydda bilder från yttre påverkan;
  • markera fotot från interiörens allmänna bakgrund;
  • fokusera på bilden;
  • ge fotot ett färdigt utseende;
  • gör bilden till en speciell dekoration av interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt kan inramning göra ett foto både uttrycksfullt och tråkigt. därför du måste välja en ram för ett visst foto … Det ska smälta in i skottet.

Bild
Bild

Visningar

Fotoramar för A4 -foton kan vara olika. Till exempel, beroende på typ av plats, de är skrivbord och vägg . I det här fallet kan alternativen för den första typen vara universella (för bildens horisontella och vertikala position).

Produkterna skiljer sig åt i bredden på själva ramen . I vissa fall är den smal, gjord utan dekor. I andra är den medvetet bred och bredden kan vara upp till 10 cm. Samtidigt tilldelas en yta på 21x30 cm för själva bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter av denna typ ser omfattande ut, därför kräver de särskild uppmärksamhet när de väljer.

Efter tillverkningstyp är produkterna industriell och hemlagad … Idag kan fotoramar köpas i en butik, gjorda för hand eller beställas av en mästare. Tack vare modern teknik du kan hitta alternativ med belysning och med en kreativ textur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Fotoramar i A4 är gjorda av olika råvaror. I sin produktion använder de trä, glas, plast, metall, textilier och läder . Varje typ av material har sina egna egenskaper.

Till exempel, träramar är mycket efterfrågade - de är hållbara och praktiska, de är enkla och snidade, genombrutna, massiva och minimalistiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fotoramar i plast de är lätta och har en bred färgpalett. På grund av plastens förmåga att imitera strukturen i något material (till exempel sten, spegel, metall) kan de vara mycket olika. Produkter tillverkade av detta material kan dekorera både moderna och miljövänliga, retroinredningar, samt ett rum inrett i en ultramodern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasbaguett ger fotoet åtstramning och en viss formalitet. Beroende på konstruktion kan ramarna kompletteras med förkromat stål eller silvermålade element.

Dessa ramar är perfekta för bröllopsbilder. De är lämpliga för moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra modeller är dekorerade med band, spetsar och rosetter … Dessutom kan strass, paljetter och till och med pärlor användas i deras dekoration. Sorter dekorerade med textilier och liten inredning utmärks av sin excentricitet. Men de är inte alls universella och är inte lämpliga för varje foto.

Bild
Bild

Design

Designlösningar för fotoramar kan vara mycket olika. Sortimentet av tillverkare innehåller både klassiska och ovanliga produktalternativ. Till exempel, Fotoramar i A4 är tematiska … De kan rikta ivriga sportfiskare, jägare, djurälskare.

Bild
Bild

Utbudet av tillverkare inkluderar universella modeller … De är perfekta som ramar för foton av älskare, barnporträtt, familjefoton. Om så önskas kan du välja en produkt för alla scener i bilden.

Dessutom finns det till försäljning produkter i vintage stil … De kan vara öppet, dekorerade med imitation av stuckaturer och snidade mönster, förgyllning, silverinsatser eller dammning. Hantverkskvinnor själva dekorerar ofta ramarna i olika handarbetstekniker, med hjälp av trä- eller plastprodukter som grund.

Fotoramar är mycket olika i färg. Beroende på den valda stilen kan ramen vara vit, stål, ljus, mörk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av naturliga tränyanser är på modet. Förutom dem är ramar med metallstruktur relevanta, som harmoniskt passar in i en modern inredning.

Efter typ av utförande, modeller är slät, platt och texturerad, tunn och bred, rak och lockig … Snidade element är geometriska, vågiga. Ibland är inredningen lockar, blommiga ornament, löv. Ramar för älskare kan dekoreras med karakteristiska hjärtan och inskriptioner.

Bild
Bild

Urvalskriterier

För att välja en bra fotoram i A4 -format måste du ta hänsyn till ett antal nyanser . Inramning ska inte dra all uppmärksamhet till dig själv. Det är viktigt att det betonar innehållet, själva fotot. Därför går köpare idag till affären med själva bilden.

Materialtypen kan variera, men denna faktor är avgörande vid inköp. Om det bara finns ett foto i rummet kan vilken ram som helst användas. Men omgivningen av ramar på en vägg (rack, hylla) måste behandlas noggrant. Till exempel, ramar av trä och glas placeras inte tillsammans - det ser fult ut.

Samma regel gäller för icke-standardiserade ramar. Beställda stickade ramar kommer inte att se spektakulära ut i ett fotogalleri med ramar av olika texturer.

Bild
Bild

När du väljer denna eller den produkten måste du vara uppmärksam på andra nyanser

  • Om en fotoram väljs för ett porträtt ska det vara så enkelt som möjligt .… Ramens färg ska inte vara iögonfallande, ramens form ska vara så enkel som möjligt. Ramens färg ska inte smälta in i bilden.
  • Fotoram för svartvitt fotografi ska vara neutral (vit, silver, grå, grafit). Svart är inte alltid lämpligt - sådana ramar orsakar negativa intryck för många, eftersom svart används för att sörja foton.
  • Ramfärger måste matcha varandra … De kan vara identiska, liksom relaterade och måttligt kontrasterande.
  • Fotoramdesign matchas med bilden , men vi får inte glömma situationen. Om det är en vintagestil kan det vara lakoniskt, målat trä eller avsiktligt åldrat.
  • Det är viktigt att välja rätt design baserad på stil där fotot togs. Ett seriöst skott behöver en ordentlig ram. En design med en glad inredning i det här fallet kommer att skapa en komisk effekt.
Bild
Bild

Valet av fotoram i A4 -format för foton från en serie fotograferingar förtjänar särskild uppmärksamhet. Som regel behöver dessa bilder inte onödig inredning. De är självförsörjande och uttrycksfulla, de behöver de mest lakoniska ramarna.

Massiva ramar med komplex inredning behövs för porträtt av andra storlekar.

Ramfärgen för dessa foton kan variera. Beroende på färgen på själva bilden kan ramen vara vit, grå, stål, brons, träig, blå, choklad, koppar. Skrikande toner (syraorange, röd) är oacceptabla. De uppmärksammar sig själva, gör fotot uttryckslöst.

Bild
Bild

Fotoramar placeras på en framträdande plats i ett visst rum . De ska se lämpliga och vackra ut. Därför måste du, förutom design, vara uppmärksam på kvalitet. Till exempel, när du köper en träram, måste du utvärdera materialets homogenitet. Inramning av olika typer av lameller ser ful ut.

När du köper en ram är det nödvändigt att ta hänsyn till typ av infästning, kvalitet och antal häftklamrar, motståndskraft mot oavsiktlig mekanisk påfrestning. I detta avseende anses trä vara den bästa typen av ram. När det gäller de sluttande benen måste de vara starka och styva.

Rekommenderad: