Storlekar På Hörnsoffor (61 Bilder): Stora, Små Och Små, Minisoffor I Kompakta Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Hörnsoffor (61 Bilder): Stora, Små Och Små, Minisoffor I Kompakta Storlekar

Video: Storlekar På Hörnsoffor (61 Bilder): Stora, Små Och Små, Minisoffor I Kompakta Storlekar
Video: Soffa set och matta 2024, Mars
Storlekar På Hörnsoffor (61 Bilder): Stora, Små Och Små, Minisoffor I Kompakta Storlekar
Storlekar På Hörnsoffor (61 Bilder): Stora, Små Och Små, Minisoffor I Kompakta Storlekar
Anonim

Numera efterfrågas multifunktionella, bekväma och vackra hörnsoffor. Många konsumenter tror felaktigt att sådana stoppade möbler endast är lämpliga för stora och rymliga vardagsrum. Inte alla vet hur man väljer storleken på hörnsoffor. Faktum är att en korrekt vald soffa med en hörnstruktur kan placeras även i ett litet rum, och det kan inte bara vara en hall.

Sådana föremål kan placeras i sovrummet, barnkammaren och till och med i köket.

Bild
Bild

Funktioner och sorter

Moderna tillverkare erbjuder konsumenterna ett stort antal hörnsoffor. Du kan välja ett värdigt alternativ för både ett stort och rymligt rum och för ett kompakt rum.

Åsikten att en hörnsoffa endast är lämplig för ett stort rum är fel. Faktum är att ägare till små lägenheter ofta vänder sig till sådana strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av hörndesigner:

  • L-formad;
  • U-formad.

Det första alternativet är lämpligt i ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

L-formade soffor

En liten L-formad soffa kan placeras i ett fritt hörn av rummet, vilket betydligt sparar ledigt utrymme . Sådana stoppade möbler rymmer enkelt 4-5 personer. Av denna anledning är hörnsoffor oftast placerade i vardagsrum.

Om du sätter ett snyggt soffbord bredvid dem får du ett mycket gästvänligt område som bidrar till trevlig kommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnstrukturer ser inte mindre harmoniska ut i köket . När du köper möbler för sådana områden rekommenderas det att välja modeller med klädsel utan märke. Det kan vara naturligt eller konstläder, ekoläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om boytan tillåter kan du välja en stor hörnsoffa . Sådana exemplar kännetecknas av sin stora kapacitet. Denna möbel är lämplig för fem personer.

Bild
Bild

U-formade soffor

Lyxiga U-formade soffor har stora storlekar. I ett stort och ledigt rum placerar vissa ägare två eller flera soffor. Så du kan välja ett område för sammankomster med släktingar och vänner.

Bild
Bild

Dessa alternativ är idealiska för människor som gillar att välkomna gäster hemma. Om du tar ett exemplar med en högkvalitativ finish i en trevlig nyans, kan du skapa en mycket attraktiv vardagsrumsinredning.

Bild
Bild

Det är värt att notera mångsidigheten hos sådana bitar av stoppade möbler . De vanligaste är modeller utrustade med infällbara och hopfällbara mekanismer. Dessa soffor har ytterligare sovplatser.

Bild
Bild

Utrustning

Idag i möbelutställningslokaler kan du se hörnsoffor med olika system. Mer prisvärda alternativ skiljer sig från enkla dubbelsängar. Sådana sängplatser är emellertid endast lämpliga för sällsynt användning.

De kommer att visa sig vara mycket användbara för att ta emot gäster över natten hemma hos dig.

En hörnmodell med en mekanism som kan användas dagligen kommer att kosta lite mer . Sådana alternativ kännetecknas av en lång livslängd och utmärkt prestanda. Med tiden sjunker de inte, och detaljerna i deras mekanismer misslyckas inte med regelbunden användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även detta är inte gränsen för funktionaliteten i hörnsofforna. Idag är produkter utrustade med små stänger, bekväma hyllor i armstöden, stereosystem, utdragbara bord - och till och med pålitliga kassaskåp med kombinationslås mycket populära.

Bild
Bild

Även den mest krävande kunden kan hitta det perfekta alternativet. Många företag erbjuder idag självval av en komplett uppsättning stoppade möbler. Du kommer att kunna montera stoppade möbler med funktionella tillägg som är just för dig.

Bild
Bild

De flesta modeller har lådor i botten . Ofta är en hörnsoffa utrustad med flera sådana produkter samtidigt. I sådana kopior kan du ordna inte bara sängkläder, utan också saker för förvaring som det inte fanns någon plats i rummet.

Bild
Bild

Idag kan du i möbelbutiker leta efter ett lämpligt alternativ för en inredning i vilken stil som helst, från klassisk till modern. Det stora utbudet av klädsel är också goda nyheter. Du kan köpa en högkvalitativ och vacker modell för varje smak och plånbok.

Dimensioner

Idag kan den trendiga hörnsoffan matchas till valfri storlek på rummet. Det viktigaste är att inte misstas när du bestämmer storleken på rummet där du planerar att ordna stoppade möbler.

Bild
Bild

Stor

Om kvadratmeter tillåter, kan en rymlig hörnsoffa placeras i rummet. Många väljer en bekväm modell med 5-6 sektioner och en rymlig koja (över 220 cm). Längden på sådana alternativ kan överstiga märket 300 cm. Djupet på sätena i rymliga modeller är i genomsnitt 170-200 cm.

Sådana möbler är absolut inte lämpliga för ett litet rum, vare sig det är ett kök, sovrum eller vardagsrum.

Bild
Bild

Små

För ett litet rum bör du välja en liten hörnsoffa. Som regel tilldelas ett av de fria hörnen i rummet för sådana alternativ.

Minisoffor köps ofta till barns sovrum . Sådana kopior tar minst ett ledigt utrymme utan att förlora kvalitet och funktioner. De kan också ha en extrasäng, men den är mer kompakt än i en stor rymlig modell.

I många kataloger är minsta storlek på en hörnsoffa 210 × 132, 140 cm. Naturligtvis beror allt på den specifika tillverkaren. Någon producerar små modeller, vars dimensioner inte överstiger 212 × 152 cm eller 218 × 158 cm.

Tänk inte att sovplatsen i sådana produkter är trång. I produkten, vars dimensioner är 210 × 132 cm, har den utfällda sängen en storlek på 190 × 130 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små

En av de mest populära idag är de kompakta hörnsofforna. Dessa modeller är idealiska för små och mysiga utrymmen. Den multifunktionella utrullningsbara soffan kan ha ett djup på 65-80 cm och en kajlängd från 160-190 till 200-220 cm.

Oftast placeras dessa modeller i små vardagsrum eller matplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Idag kan du se en mängd olika hörnsoffor i utställningslokalerna. Det är väldigt lätt att gå vilse i ett så rikt sortiment, så du bör vara uppmärksam på några nyanser när du väljer en lämplig modell av stoppade möbler:

För ett litet hem bör du välja en mobil L-formad soffa på hjul . En sådan modell kan enkelt flyttas om från en plats till en annan utan att skada golvbeläggningen.

Bild
Bild

Hopfällbara soffor är mycket bekväma, vars individuella element kan bytas när som helst . Sådana enkla transformerande modeller kan modifieras efter behag.

Bild
Bild

Lyxiga U-formade hörnsoffor ser harmoniskt ut i ett rymligt rum . Sådana modeller är inte lämpliga för små lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter en modell med en extrasäng är det värt att i förväg bestämma hur du ska använda den . Den mest opålitliga är den så kallade franska musslan. Den är endast lämplig för sällsynt användning, den är billig.

Bild
Bild

Om du planerar att använda en fällbar soffa regelbundet, bör du betala för lite och köpa en modell med dragspel, delfin, bok eller euroboksmekanism . När du väljer sådana möbler är det nödvändigt att ta hänsyn till dess utfällda dimensioner. Soffan ska passa perfekt in i rummets layout utan att blockera passagen.

Bild
Bild
  • Innan du köper, se till att alla mekanismer i soffan fungerar korrekt . För att göra detta bör du kontakta en försäljningskonsult som måste visa dig alla funktioner i modellen du gillar.
  • Du ska inte betala extra för en hörnsoffa utrustad med olika funktionella tillägg som du inte riktigt behöver . Det kan vara ett kodat värdeskåp eller ett infällbart stereosystem. Alla behöver inte sådana detaljer i stoppade möbler, så det är ingen idé att lägga extra pengar på dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Var uppmärksam på de material som den stoppade möbelramen är tillverkad av . De mest hållbara och slitstarka strukturerna är massivt trä, men de är dyrare. Spånskivor är inte dyra, men de håller inte lika länge som modeller med en naturlig träbas.
  • Hörnsoffans stödstruktur är lika viktig . Det rekommenderas att välja produkter med massiva plåtdelar. Dessa alternativ är starka och hållbara. Dessa strukturer säkerställer att soffans attraktiva utseende kommer att finnas kvar i många år framöver.
Bild
Bild
Bild
Bild

En opålitlig fastsättningsmetod är ett metallnät . En soffa med en sådan design kommer snabbt att sjunka och förlora sin presentation. Den enda fördelen med dessa modeller är deras överkomliga pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig roll vid valet av stoppade möbler spelas av klädseln. Mer hållbara och attraktiva är modeller trimmade med naturläder . Sådana exemplar är dock dyra.

Bild
Bild

Möbler med konstläder eller ekoläderklädsel kommer att kosta mindre . Utåt sett är dessa material inte på något sätt sämre än naturläder, men de är mindre hållbara och starka. Den största fördelen med denna klädsel är dess enkla underhåll. Smutsiga fläckar och damm kan lätt avlägsnas från ytan av konstgjord eller naturläder.

Bild
Bild

Mindre praktiskt klädmaterial är textilier . Det rekommenderas att använda en sådan modell om du ska sätta en soffa i vardagsrummet. För ett kök eller loggia är detta alternativ inte lämpligt, eftersom tyget tenderar att absorbera främmande lukt, vilket inte alltid är trevligt.

Bild
Bild

För ett barnrum kan du hämta en liten L-formad hörnsoffa . Som regel väljer människor för sådana lokaler ljusa modeller med textilklädsel som inte är märke, dekorerade med positiva tryck och ritningar. Om du vill köpa en vanlig soffa, bör du titta närmare på känsliga och trevliga färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av en hörnsoffa ska matcha interiören där den ligger

Bild
Bild

Boende alternativ

I vardagsrummet

Oftast placeras hörnsoffor i vardagsrummet . Med hjälp av sådana modeller av stoppade möbler kan du skapa en mycket mysig och harmonisk inredning där det blir trevligt att träffa gäster.

Bild
Bild

På köket

Sådana möbler kan placeras i köket . För sådana miljöer rekommenderas att välja modeller utan märkning med konstläder eller naturläderklädsel. Oftast, för matplatsen, köper folk L-formade kopior av små storlekar eller minisoffor.

Bild
Bild

Snygg hörnsoffa för köket, designad i svarta toner, passar perfekt in i nästan alla interiörer . Ett sådant alternativ är ganska kapabelt att göra det själv. Följande video kommer att berätta mer om hur du gör detta.

I barnkammaren

Hörnsoffor är också lämpliga för placering i ett barnrum . För en sådan miljö är det värt att välja en tillräckligt ljus modell som inte tar upp för mycket plats.

Bild
Bild

På kontoret

Kompetent utvalda stoppade möbler med hörndesign ser spektakulära ut inte bara i mysiga heminredningar utan också på respektabla kontor . Oftast finns det i sådana miljöer dyra produkter med äkta läderklädsel. Varianter av klassiska färger (svart, brun, beige, vit) är lämpliga.

Bild
Bild

På kontoret

Den eleganta skinnsoffan kan placeras på ditt kontor . För att göra detta, se modellen med trädelar (armstöd eller hyllor). Om du lägger till sådana möbler med ett massivt träbord, kan resultatet bli en riktigt lyxig tandem.

Bild
Bild

Vackra bilder på soffan i inredningen

Så här är några attraktiva miljöer med hörnsoffor:

L-formad grå soffa med tygklädsel kommer att se harmonisk ut mot bakgrunden av grädde eller beige väggar , brunt laminat och vitt tak med infällda lampor. Mittemot de stoppade möblerna hittar ett vitt nattduksbord sin plats, liksom en TV monterad på väggen. Du kan komplettera interiören med ett vitt soffbord, en vit vägghylla med svartvita tavlor och foton, samt krämgardiner på fönstret.

Bild
Bild

En liten crème brulee -soffa kan placeras i ett grått vardagsrum med ett glansigt vitt golv . En bokhylla ska placeras bredvid den och ett mörkbrunt träbord för teservering ska placeras mitt emot de stoppade möblerna. Du kan komplettera en så mysig ensemble med en hög vit lampa, grå gardiner på fönstren och en bild med en mörkbrun ram ovanför soffan.

Bild
Bild

En stor och lyxig grå U-formad soffa kommer att se spektakulär ut mot bakgrunden av en accentblå vägg och ett vitt golv med en grå fleecy matta … Fönster i sådana intressanta rum kan dekoreras med vita romerska persienner eller genomskinliga gardiner. Häng en avlång tavla med ljusa färger på en av väggarna.

Bild
Bild

En liten L-formad soffa i en gråbeige nyans kommer att harmonisera med tråkiga lila väggar och ett ljust laminatgolv . Dekorera denna inställning med ett lågt ebenholts soffbord, grädde shagmatta och stora persikafärgade målningar.

Bild
Bild

Om du gillar att vända dig till kontrasterande lösningar i interiören kan du välja en vit tygsoffa med svarta säten och rygg med svartvita blommotryck .… Sådana intressanta möbler kommer att se spektakulära ut mot bakgrunden av mörka kaffeväggar och ett beige golv. Lägg en mysig beige matta på golvet och häng en stor tavla av känsliga blomblad på väggen bakom soffan. Komplettera interiören med en hög krämfärgad golvlampa.

Bild
Bild

I en blå plantskola med vita väggar med accent kommer en hörnsoffa med lila kropp och vita sittplatser med flerfärgade prickar att se harmoniska ut . En randig ottoman och en ljusfärgad golvmatta med lila mönster bör placeras bredvid den. Dekorera stoppade möbler med ljusblommiga kuddar.

Bild
Bild

Hörnsoffan kan placeras i köket . Mot bakgrund av ett blekrosa eller persika-headset med blanka ytor kommer en kontrasterande mörkgrå tygsoffa och ett svart bord med träskfärgade stolar att se spektakulära ut. En takkrona i smidesjärn i gotisk stil och ett klinkergolv med klassiska pistaschfärgade mönster bör användas för att slå en sådan icke-standardinredning.

Bild
Bild

En gräddsoffa kan läggas i ett kök med vita väggar , vitt golv och kontrastset med persikabänkskivor och mörkbruna dörrar. Bilder med mörka ramar ska hängas över soffan.

Rekommenderad: