Kakel Till En öppen Spis (51 Bilder): En Uppsättning För Kaminer, Hur Man överlagrar Med Egna Händer, Exempel På Tillämpning I Det Inre Av Ett Lanthus

Innehållsförteckning:

Video: Kakel Till En öppen Spis (51 Bilder): En Uppsättning För Kaminer, Hur Man överlagrar Med Egna Händer, Exempel På Tillämpning I Det Inre Av Ett Lanthus

Video: Kakel Till En öppen Spis (51 Bilder): En Uppsättning För Kaminer, Hur Man överlagrar Med Egna Händer, Exempel På Tillämpning I Det Inre Av Ett Lanthus
Video: BUILDING OUR WOOD STOVE HEARTH~WINTER 2018~PART 1 2024, April
Kakel Till En öppen Spis (51 Bilder): En Uppsättning För Kaminer, Hur Man överlagrar Med Egna Händer, Exempel På Tillämpning I Det Inre Av Ett Lanthus
Kakel Till En öppen Spis (51 Bilder): En Uppsättning För Kaminer, Hur Man överlagrar Med Egna Händer, Exempel På Tillämpning I Det Inre Av Ett Lanthus
Anonim

En öppen spis dekorerad med kakel kan se snygg ut i en mängd olika inredningstyper. Kakel är små keramiska plattor med intressant relief eller målning. De kan skildra traditionella ornament, sagor och mytologiska ämnen, och du kan också hitta moderna versioner av kakel med abstrakta mönster. Dessa fängslande inredningsdetaljer kommer säkert att locka uppmärksamhet, så välj dem noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Spisinredning med kakel anses vara traditionell i rysk kultur, men i moderna hus kan det se ganska exotiskt ut. Samtidigt är det inte alls nödvändigt att inreda hela rummet i stil med en rysk hydda - nu är en kombination av olika riktningar på modet, därför kan en eldstad dekorerad med kakel ganska organiskt se ut även tillsammans med mer modern inredning element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att täcka eldstaden med kakel med egna händer, bör du vara uppmärksam på de många nyanserna i en sådan inredning. Hur väl plattorna ser ut i inredningen beror på rummets storlek och layout, liksom på inredningen och möblerna. På ett eller annat sätt kan du alltid hitta ett bra alternativ som stilfullt passar in i inredningen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kakel är prickiga dekorationer som innebär ett överflöd av små detaljer . i form av en målning eller reliefbild. Av denna anledning är denna design övervägande lämplig för rymliga rum.

Om du har ett litet vardagsrum med öppen spis, bör du avstå från denna ljusa inredning, små detaljer gör rummet visuellt mindre och överbelastar utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstaden är dekorerad med flerfärgade plattor och blir den semantiska mitten av ditt rum . Detta innebär att andra ljusa element i rumsmiljön, som kan konkurrera med den inredda eldstaden, bör väljas med stor omsorg. Traditionellt görs ett semantiskt centrum i rummet, och resten av möblerna ligger runt det och drar inte uppmärksamheten till sig själv. Ett undantag kan vara rymliga vardagsrum, visuellt eller fysiskt uppdelade i flera zoner. I var och en av dem kan du placera ett iögonfallande objekt, som kommer att bli det semantiska centrumet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en öppen spis helt kaklad med kakel och som påminner om en riktig kamin verkar för exotisk för dig, kan du något diversifiera eldstaden med en traditionell design med dekorativa ljusa kakel. Det är inte alls nödvändigt att lägga eldstaden över hela området med kakel, du kan helt enkelt dekorera den i mitten eller på sidorna med flera kakel. Kakel kan också se snygg ut runt spisen på väggen och bilda en slags ram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och lättnad

För moderna interiörer är det vanligt att välja massiva präglade plattor, som kan vara mörka, ljusa eller ljusa beroende på de specifika egenskaperna hos din design. I det här fallet ligger tonvikten på lättnaden, men den ska vara ganska minimalistisk. En sådan modern tolkning av inredningen på den ryska spisen kan bli en höjdpunkt i ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa och färgglada målade plattor används vanligtvis i lantlig stil eller i en eklektisk inredning . Samtidigt kan du lägga ut mönster på eldstadens yta med kakel i olika färger, vilket gör att du kan fokusera på specifika ovanliga kakel. De ljusaste modellerna du vill markera kan placeras mot ljus eller mörk bakgrund.

Samtidigt rekommenderas det inte att använda mer än tre ledande färger i designen, annars kan designen se vulgär ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

I moderna järnaffärer kan du hitta plattor för varje smak och budget. Traditionellt gjordes de för hand, och målningen av varje kakel var unik. Detta är en mycket sofistikerad inredning, så du måste välja kakel med alla detaljer i åtanke. Eftersom plattorna väcker stor uppmärksamhet är det mycket viktigt att ytan har rätt relief och är väl målad och målad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av betongplattorna spelar också en stor roll. Tänk på följande möjliga alternativ för målning och relief på dekorativa plattor som organiskt kan passa in i ditt hem:

Särskilt populära nu är ryska dekorativa plattor med en mängd olika blommönster. Oftast har de en ljus bakgrund, ljus målning, kompletterad med en relief. I en enkel inredning kan dessa alternativ se gammaldags ut, men om du skapar en eklektisk miljö och kompletterar den öppna spisen med sådana plattor med moderna möbelelement kan designen visa sig vara mycket intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Holländska plattor är baserade på vit emalj och genomskinlig blå målning. Dessa är släta kakel utan relief, som visar hela pittoreska målningar. Oftast är ämnen för sådana målade plattor landsbygdens landskap, städer, fartyg, scener med kvarnar, ryttare och fiskare. Sådana plattor skapar en unik atmosfär i huset och kompletterar utsökt även en enkel lakonisk inredning av huset. Ibland kan du hitta gula och terrakottaprydnader i nederländska plattor - flera av dessa plattor kan framgångsrikt kvitta de utsökta blå och vita plattorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Italiensk majolica skiljer sig i en mängd olika färger och sofistikerade ornament. Vanligtvis har italienska plattor en lätt lättnad och är rikliga i blommönster. De traditionella färgerna är grönt, brunt, gult och blått. Till skillnad från ryska kakel med blommotryck använder den italienska traditionen mer dämpade färger så att mönstret inte sticker ut för mycket. Förutom blommor och växtelement är bilder på frukter, fåglar och porträtt av personer i profil karakteristiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Persiska plattor De kännetecknas av särskilt fin och raffinerad målning, och färgintervallet tenderar till en mörk palett: du kan hitta mörkblå, vinröda, bruna och mörkgröna plattor med ljusare mönster, markerade med relief. Orientaliska abstrakta mönster, som liknar modifierade blommönster, är mest karakteristiska för sådana plattor. På avstånd ser persiska traditionella plattor nästan monolitiska ut, och vid närmare inspektion kan man uppskatta komplexiteten och nådan hos den finaste målningen. Förutom prydnadsföremål är bilder på hästryttare, trädgrenar som vimlar av frukt, liksom mytiska varelser populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För engelska dekorativa plattor begränsningen av färgpaletten är karakteristisk. Mycket ofta förblir sådana alternativ i en naturlig terrakottafärg - präglade lerkakel är helt enkelt lackerade. Ibland finns det också en kombination av vit, blå och brun färgpalett. Sådana plattor kan stilfullt passa in i klassiska interiörer, liksom i den moderna stil som för närvarande är på modet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För Fjärran Österns konstnärliga kultur brickorna var inte typiska, men nu kan du hitta brickor med imitation av japansk målning i butiker. Dessa kan vara gyllene karpar, fåglar och grenar av blommande träd, avbildade i ett begränsat antal färger på släta beige kakel. Om du vill lägga till orientaliska element i din inredning kan sådana modeller definitivt se väldigt intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna plattor för fashionabla interiörer är de ofta gjorda monokromatiska eller tvåfärgade, och reliefen tenderar att vara minimalistisk. Sådan keramik kommer inte att vara oense även med en lakonisk högteknologisk design. Ibland är prydnaderna lånade från traditionell konstkultur, och ibland är de helt abstrakta och ser väldigt moderna ut. Om du är orolig för att de klassiska plattorna inte kommer att se harmoniska ut i ditt hem kan dessa alternativ vara rätt för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna järnaffärer kan kakel med en mängd olika mönster köpas i hela uppsättningar eller individuellt. Det är också värt att överväga olika onlinebutiker, eftersom sortimentet i dem ofta är mycket bredare och prispolicyn är positivt överraskande.

Plattor som passar dig kan göras på beställning, välja exakt design du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta inredningslösningar

Trots det faktum att dekorativa plattor länge ansågs vara ett attribut av en uteslutande traditionell stil, är moderna plattor i all sin mångfald lämpliga för en mängd olika typer och stilar av inredning.

Det finns följande alternativ:

Ljusa dekorativa plattor passar perfekt in i lantlig stil - sådana keramiska element kommer att se bra ut med mörka och ljusa träslag. Samtidigt kan du skapa atmosfären i en riktig rysk hydda om du väljer snidade möbler och kompletterar interiören med snygga keramiska tillbehör - vaser, tekannor eller fat

Bild
Bild
  • Även i en klassisk inredning kan plattor se snygga ut, men det är mestadels värt att välja ljusa och monokromatiska alternativ. Kakel med komplexa bilder kan också fungera, men det bör bara finnas några få så att de sticker ut mot den allmänna bakgrunden och inte ser för färgglada ut.
  • För kolonialstil kan kakel med orientalisk målning vara lämplig. Mörka kakel ser alltid ganska återhållsamma och eleganta ut, och ett sofistikerat mönster kommer att bli en höjdpunkt i interiören. Eleganta plattor med utsmyckade mönster och bilder av mytiska varelser passar perfekt in i den romantiska atmosfären i rummet i kolonialstil.
Bild
Bild
Bild
Bild

I eklektisk stil kan du kombinera modern inredning med traditionella plattor. Samtidigt, för att designen verkligen ska se fräsch och intressant ut, är inte bara kontraster mellan olika element viktiga, utan också de funktioner som förenar dem. Till exempel kan färgerna på plattorna och dekorationen i rummet vara desamma, eller så kan du upprepa prydnaderna på plattorna på golvplattorna

Bild
Bild

Oftast installeras eldstäder i hus på landet . - där ser de mest lämpliga ut. Med dekorativa plattor i ett privat hus kan du skapa en unik atmosfär av värme och komfort, samt visuellt markera härden i interiören. Eftersom privata hem vanligtvis är mycket rymligare än den genomsnittliga stadslägenheten, är interiören per definition mer eklektisk. Dessutom är det i ett privat hus som man vill känna sig nära naturen, använda naturmaterial i dekoration och låna traditionella motiv i design.

Ofta är det för privata hus som de ljusaste och mest ovanliga plattorna väljs, vilket lockar uppmärksamhet och blir huvudfokus i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland lägger kakel i ett lanthus inte bara ut eldstaden helt, utan använder dem också för att dekorera bänkskivor, fönsterbrädor och även för att dekorera golvplattor. Om alla plattor är gjorda i samma stil kommer en sådan design inte att se överväldigad ut i ett rymligt rum. Samtidigt kan minimalistiska alternativ med flera brickor också se snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en elektrisk eldstad i en lägenhet är plattor också lämpliga, även om den har en modern högteknologisk design. Det viktigaste är att välja rätt färgschema och inte överbelasta designen med detaljer. Plattor med en lakonisk design ser ofta intressanta ut även i kombination med metall, glas och tegel, typiska för moderna elektriska eldstäder.

Rekommenderad: