Beläggningsplattor På Gården I Ett Privat Hus (33 Bilder): Design, Alternativ Till Kakel. Hur Man Lägger Ut Olika Typer Av Kakel Med Egna Händer? Hur Uppdateras?

Innehållsförteckning:

Video: Beläggningsplattor På Gården I Ett Privat Hus (33 Bilder): Design, Alternativ Till Kakel. Hur Man Lägger Ut Olika Typer Av Kakel Med Egna Händer? Hur Uppdateras?

Video: Beläggningsplattor På Gården I Ett Privat Hus (33 Bilder): Design, Alternativ Till Kakel. Hur Man Lägger Ut Olika Typer Av Kakel Med Egna Händer? Hur Uppdateras?
Video: Lindens Köpcentrum Norrköping- Centro Kakel och Klinker-Golv & Kakel Finspång 2024, April
Beläggningsplattor På Gården I Ett Privat Hus (33 Bilder): Design, Alternativ Till Kakel. Hur Man Lägger Ut Olika Typer Av Kakel Med Egna Händer? Hur Uppdateras?
Beläggningsplattor På Gården I Ett Privat Hus (33 Bilder): Design, Alternativ Till Kakel. Hur Man Lägger Ut Olika Typer Av Kakel Med Egna Händer? Hur Uppdateras?
Anonim

Utseendet på beläggningsplattorna är vackert, strukturen ser original ut på gården i ett privat hus. Varje person bland sorten som presenteras kommer säkert att kunna hitta ett lämpligt alternativ.

Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Med plattor är det lätt att göra territoriet ädelt, ett attraktivt utseende uppnås. För att beläggningsplattor ska fungera på gården i ett privat hus under en lång tid måste du vara uppmärksam på ett antal detaljer.

  • Materialbeständighet mot nötning . De mest lämpliga alternativen är element med en keramisk beläggning och gjuten betong. Om kaklet är av dålig kvalitet, kommer det snabbt att spricka i den första allvarliga frosten. Det finns gummibeläggningar som är mycket motståndskraftiga mot de negativa effekterna av mekaniska skador, frånvaron av utbrändhet i solen. Om en person faller på ytan kommer han inte att skadas. Nackdelen med gummiplattor är att de kan deformeras under solen.
  • Hög frostbeständighet . Alla beläggningar måste klara låga temperaturförhållanden. Om du har valt cementprodukter, behandla dem noggrant. De spricker snabbt i kylan och förlorar sitt attraktiva utseende. Landskapsarkitektur av privata områden utförs ofta med hjälp av naturstenprodukter. Klinkerbeläggningar tål frostiga vintrar bra.
  • Tjocklek är en viktig egenskap . Om du behöver lägga vägar väljer du en storlek på 3-4 cm. Om du tänker lägga bilen väljer du alternativ 5-7 cm tjocka.

Det är vanligt att asfaltera små ytor med små detaljer. De ska vara fasta. I stora områden väljs stora alternativ för kakelprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I den moderna världen produceras ett stort antal varianter av beläggningsplattor, som läggs på gården till ett privat hus. Här är de mest populära.

Det mest moderna alternativet är polymersand . Inget cement används vid tillverkningen, tack vare vilken produkten kan användas under alla väderförhållanden. Polymer sandplattor tål låga och höga temperaturer, deformeras inte, passar bara. Du kan välja vilken färg som helst på produkten, beroende på smakpreferensen hos ägaren av ett privat hus.

Bild
Bild

Vibrocast -plattor är populära . Den är gjord i plastformar på ett vibrerande bord. Efter att lösningen stelnat och packats måste produkten torkas i en torkningskammare. Den vibrerade produkten kan ha valfri färg. Den obestridliga fördelen med detta alternativ är dess låga kostnad. Vibrocast -produkten har dock vissa nackdelar. Det är lätt att bryta, så man måste vara försiktig när man lägger.

Bild
Bild

Vibropressade plattor kännetecknas av större styrka . Tillverkningen är enkel. Formarna fylls med murbruk och placeras under en speciell press. Plattorna komprimeras av vibrationsvågor, vilket bidrar till materialets höga kvalitet. Vibropressade plattor har en lång livslängd, tål extremt låga temperaturförhållanden.

Bild
Bild

Det finns andra alternativ för beläggning av plattor. Till exempel hyperpressad eller klinker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kan du lägga ut?

Kakelkonstruktioner varierar. Installationsmetoden beror på områdets utseende.

" Gran ". Detta alternativ är mycket populärt. Det är lätt att göra, så arbetet utförs även av en nybörjare. Plattorna är formade som en rektangel. Produkter tillverkade i 1 eller 2 färger staplas. För att skapa ett attraktivt mönster måste produkterna staplas i en vinkel på 45 eller 90 °.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaotisk teckning . Det är enkelt och prisvärt att lägga kakel på detta sätt. Du behöver bara köpa produkter tillverkade i olika färger och storlekar. Vid läggning behöver du inte använda strikta linjer. Plattorna läggs på ett kaotiskt sätt, vilket bidrar till en lösning som kännetecknas av individualitet och unikhet. Den resulterande designen kännetecknas av stil och skönhet, vilket säkert kommer att noteras av alla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Volymetriska alternativ . Denna variant är lämplig för personer med en välutvecklad fantasi. Produkterna läggs med färgspel och med olika metoder, vilket bidrar till skapandet av tredimensionella strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Schackmönster . En klassisk variant som är populär. Plattorna läggs i form av en schackbräda. Bättre att göra detta med fyrkantiga element. Det är värt att plocka upp dem i kontrastfärger. Denna design ser vacker ut, den kommer inte att bli uttråkad på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cirkulärt mönster . Att lägga kakel på detta sätt är svårt. Först måste du förbereda dig. Först görs markeringar på webbplatsen. Annars fungerar det inte att montera mönstret i en cirkel. Designen är dynamisk och ovanlig.

Bild
Bild

Andra metoder . Det är möjligt att skapa en mängd olika ornament med en kombination av olika sätt att montera kakelkonstruktioner. Resultatet är den ursprungliga innergården i ett privat hus. Människans fantasi är mångfacetterad. Beläggningsplattor kan läggas i form av en geometrisk komposition, mosaik, mönster eller prydnad. Läggprocessen kommer att kräva vissa färdigheter och förmågor. Styling "Rhombus" ser intressant ut. 3D -effekten är särskilt vacker.

Bild
Bild

Lagregler

Förbered alla verktyg och material som behövs för arbetet:

  • cement;
  • sand;
  • gränselement.

Du behöver en gummiklubba för att komprimera plattorna. För att få en uppfattning om vad ritningen kommer att bli, försök att lägga upp ett litet fragment. Bestäm samtidigt vilket installationsschema som ska användas.

Bild
Bild

Läggning utförs steg för steg

  • Först installeras fyrar med en sträckt nylontråd.
  • Innan du börjar montera strukturen med egna händer, bör du förbereda territoriet. Det är nödvändigt att komprimera ytan. Om det finns ojämna fragment måste du bli av med dem, gropar och fördjupningar är täckta med en tillräcklig mängd sand. För att skapa en perfekt plan yta, kontrollera den med en nivå. För att hålla jorden väl komprimerad, häll vatten över ytan och komprimera sedan med en speciell maskin som kallas en komprimator. I det här fallet får du en helt platt bas.
  • För att plattorna ska läggas ordentligt bör installationen av de omslutande trottoarkanterna utföras. Parallellt måste du tänka på hur dräneringssystemet kommer att ordnas. Ofta spelas dess roll av medelstort grus, täckt med ett litet lager.
  • Grunden förbereds på ett visst sätt. Först hälls ett lager sand 3-4 cm, sedan ett lager krossad sten 2 cm, ett lager sandkudde 2-3 cm. På toppen hälls 3-5 cm cement-sandbruk.
  • Plattor monteras med utgångspunkt från sig själva och framåt. Ett litet lager sand hälls över den upplagda strukturen. Sedan sveper de bort det från ytan. Skölj nu området med vatten och torka väl.
Bild
Bild

Vårdtips

För att förhindra att brickan bleknar rekommenderas att tvätta ytan från smuts. För att få det att lysa, använd ett speciellt tvättmedel. Detta kommer att få tillbaka ett attraktivt utseende. Ta bort framväxande mossa från ytan.

För att uppdatera en kakel behöver du inte demontera den alls och lägga en ny version.

Vissa experter rekommenderar att behandla strukturens yta med ett speciellt ämne . Det gör att du kan ändra färgen något, förlänga produktens livslängd. För att se hur detta eller det ämnet påverkar brickan, prova botemedlet på ett litet fragment. Om du inte är nöjd med alternativet, vägra att använda det.

Bild
Bild

Undvik att använda skrapor och borstar under vintern . Annars kan du skada ytan. Det är nödvändigt att utesluta användning av salt: det kommer att korrodera plattorna. Bättre att använda speciella anti-isningsreagenser.

Bild
Bild

För att ändra färgen på strukturen är det inte alls nödvändigt att flytta den. Måla ytan med alkyd- eller polyuretanfärger.

Se till att kompositionen är lämplig för jobbet, annars kan brickorna skadas.

Om envisa fläckar från blod, bensin, vin, motorolja och andra ämnen visas på plattorna, skaffa en speciell fläckborttagare. Användning av olämpliga produkter kan skada ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ

Du kan också fylla platsen med asfalt eller betong. Detta är lätt att göra. Men de kommer inte att hålla länge. Effekten av atmosfärisk nederbörd och låga temperaturförhållanden påverkar konstruktionen negativt.

Bild
Bild

Vackra exempel

Vackra alternativ för att lägga beläggningsplattor kommer att göra gården till ett privat hus original

Bild
Bild

Du kan lägga ut en väg med tegelstenar med olika färgscheman. Mörkgrå passar bra med ljusa nyanser

Bild
Bild

Den kaotiska tegellayouten på beläggningsplattor i form av en vacker mosaik, där en färg dominerar, ser attraktiv ut

Bild
Bild

Murverket, som är ett schackbräde, ser original ut. När du skapar den lägger de en skarv i en skarv med 2 brickor, alternerande horisontell och vertikal layout. Användningen av två färger - gul och brun - ger en vacker kombination

Bild
Bild

Kombinationen gjord i form av sicksack ser bra ut

Rekommenderad: