Utomhus Myggfälla: Betyg På De Bästa Myggfällorna På Gatan, Gör Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Utomhus Myggfälla: Betyg På De Bästa Myggfällorna På Gatan, Gör Det Själv

Video: Utomhus Myggfälla: Betyg På De Bästa Myggfällorna På Gatan, Gör Det Själv
Video: Myggfritt med Myggburken, gör enkelt själv! 2024, April
Utomhus Myggfälla: Betyg På De Bästa Myggfällorna På Gatan, Gör Det Själv
Utomhus Myggfälla: Betyg På De Bästa Myggfällorna På Gatan, Gör Det Själv
Anonim

Det irriterande surret från en mygg, och sedan klådan från dess bett, är svårt att ignorera. Som regel flyger sådana insekter inte ensamma. En särskilt obehaglig situation utvecklas för ägarna till privata hus, som gick ut för att sitta på gården en varm kväll. För att skydda dig själv och inte förstöra ditt humör, rekommenderas att köpa myggfällor. Du kan ta reda på funktionerna hos sådana enheter från den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Myggkontrollenheter fungerar på ett liknande sätt. Sådana fällor är små enheter, inuti vilka finns beten, som säkert kommer att locka insekter. Det kan vara vatten, värme, imitation av en mänsklig lukt. Väl inne i en sådan fälla kommer den blodsugande skadedjuret inte längre att kunna ta sig ut. Många enheter kan utrustas med en speciell fläkt som suger mygg inuti.

Utomhus myggfällor har många positiva egenskaper:

  • säker för människor;
  • tyst;
  • effektiv;
  • de flesta av dem är budgetmässiga och kan också göras oberoende.
Bild
Bild

Dessutom har många utomhusfällor en intressant design, som gör att de kan bli accent på webbplatsen och dess "höjdpunkt".

Översikt över arter

Idag finns det flera typer av myggfällor. Det är värt att bo mer detaljerat om var och en av dem.

Vatten

Dessa typer av fällor är inte särskilt dyra, men det är nästan omöjligt att hitta dem till försäljning, så användare tvingas ofta söka hjälp från utländska internetresurser . Vattenfällan innehåller en bricka med vatten, och den avger också koldioxid, som myggor misstänker för mänsklig andning. Framme vid betet kommer myggen i vattnet och dör snabbt.

Bild
Bild

Termisk

Värmefällor liknar en lykta i utseende. Kan användas på stora ytor, locka insekter med sin värme … Dessa fällor kan innehålla en vätska eller tallrik som innehåller insekticider. Vissa är utrustade med fläktar och speciella nät för att snabbt fånga mygg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gas

Dessa enheter är utrustade med en koldioxidcylinder . Under drift av enheten släpps gradvis gas ut i luften. Myggor börjar genast flocka till honom. De dör tack vare fläkten inuti fällan. Den enda nackdelen med sådana enheter är behovet av att köpa nya cylindrar i framtiden.

Bild
Bild

Ultraviolett

UV -modeller håller på att bli en av de mest populära utomhusmuggarna .… Dessa fällor avger ljus och ser ut som små ficklampor. Myggor, som lockas av strålningen, flyger direkt till fällan och träffar det energiska metallnätet. Naturligtvis, insekter dör direkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Insekticid

De är en liten behållare fylld med ett giftigt ämne. Lukten är attraktiv för myggor, så de flockas gärna till fällan . När kontakt med insekticiden inträffar dör insekterna. Det finns bara ett minus här - fällan måste kastas så snart den är fylld med de döda "inkräktarna".

Bild
Bild

Populära märken

Många tillverkare är involverade i produktionen av myggfällor utomhus och inomhus. Men bara några av dem lyckades verkligen tjäna köparnas förtroende. Tänk på de bästa märkena.

Raptor . Detta företag har länge etablerat sig som en av de mest pålitliga tillverkarna av insektsmedel. Många känner Raptor från rökgaser, men tillverkaren producerar också fällor. Särskilt anmärkningsvärda är de termiska ficklamporna, som innehåller en insekticid inuti. Enheterna har en attraktiv design och kommer att pigga upp dig på kvällen.

Bild
Bild

Myggmagnet … Detta är en kinesisk tillverkare. Sortimentet är mycket brett, så varje kund kommer definitivt att vara nöjd. Gasfällor från märket fick det största antalet positiva recensioner. De slår mygg med ett trippelslag på en gång: de avger koldioxid, lockar med värme och imiterar den mänskliga lukten.

De kan fungera på cylindrar med koldioxid eller propan. De är ganska dyra, men det finns verkligen något att betala för.

Bild
Bild

Komaroff … Detta ryska företag tillverkar en mängd olika typer av rökningsmedel och myggfällor utomhus. Modellerna är mycket budgetmässiga, en fälla räcker till hundra kvadratmeter mark. Flera objekt rekommenderas. Men fällorna från märket är mycket effektiva: de dödar flygande insekter med hjälp av en elektrisk ström.

Bild
Bild

Flowtron … Denna tillverkare är känd för sina ultravioletta fällor, som ser ut som gatlampor. Produkten kan hängas med en speciell ring. Inuti är det ett bete som lockar insekter. Denna attraktion räcker i ungefär en månad, sedan måste den ändras.

Produkter från företaget är utformade för 20 tunnland mark, och deras kropp är inte rädd för fukt och direkt solljus.

Bild
Bild

EcoSniper … Denna tillverkare är känd för sina elektriska gasfällor. Lampliknande modeller kommer enkelt att dekorera ett klassiskt område. Enheterna förstör inte bara myggor, utan också andra blodsugande insekter, liksom getingar. Enheten måste anslutas till ett vägguttag; en två meter lång kabel medföljer den. Enheten är utrustad med en fläkt och vacker belysning.

Bild
Bild

Tefal … En av de mest kända tillverkarna, och de känner honom för sina förstklassiga rätter och hushållsapparater för köket och hemmet. Elektriska fällor från märket avger ljus som mygg kommer att flyga på. En gång i enheten kommer insekter att fångas. När de dör faller de i en speciell behållare, som då och då måste skakas ut. Lampan är utbytbar, det ska inte vara några problem med den.

Bild
Bild

Förutom tillverkare är det värt att överväga några av de enskilda modellerna som ingår i rankningen av de bästa

SWI-20 . Den elektriska fällan gör att du effektivt kan kontrollera myggor, även över stora områden. Strömförsörjning från elnätet. Den yttre delen av enheten är utrustad med ett metallgaller med en ström. Myggorna har ingen chans. Viktigt: fällan bör skyddas från atmosfärisk nederbörd.

Bild
Bild

SK 800 . Detta är en annan version av den elektriska fällan. Kan påverka ett område på upp till 150 kvadratmeter. Det ser väldigt snyggt ut, det kommer att bli webbplatsens accent.

Bild
Bild

Grad Svart G1 . Denna gasfälla kan användas på ett område på en halv hektar. Den väger 8 kilo och lockar mygg med koldioxid. Enheten är säker och fungerar effektivt på natten.

Bild
Bild

Green Glade L-2 . En bra UV -modell med en räckvidd på upp till 100 kvadratmeter. Ström levereras från uppladdningsbara batterier. De räcker för 10 timmars kontinuerligt arbete. Enheten är inte rädd för stötar, fukt, värme.

Bild
Bild

Dyntrap Insect Trap ½ Acre Pole Mount with Water Tray . Detta är en av de bästa modellerna för vattenlås. Det är dyrt och väger mycket, men enheten är helt återbetalad. Enheten ser otroligt snygg ut, den är gjord i en futuristisk riktning. Lockar insekter med vatten, strålning, värme och koldioxid. En vattenlås av denna typ verkar i alla möjliga riktningar samtidigt.

Bild
Bild

" Skat 23 " … Detta är en modell från en rysk tillverkare och är ganska populär. Enheten har 2 ljuskällor som lockar mygg. När man försöker komma till ljuskällan dör insekter som träffar nätet under spänning. Enhetens radie är 60 kvadratmeter.

Bild
Bild

Urvalstips

Att välja en myggfälla måste vara rätt, eftersom den här enheten är konstruerad för att hålla. Låt oss ta en titt på några av nyanserna som måste beaktas.

  • Webbplatsens mått . Bestäm det område som ska skyddas från myggor. Baserat på detta, välj enheter, eftersom de alla har en annan påverkningsradie.
  • Betes typ . Insekticidfällor kan avge skadliga ångor och bör undvikas om små barn går runt i området. Häng ultravioletta elektriska enheter så högt som möjligt för att förhindra att barn når dem. Det optimala valet för barnfamiljer är värme- och vattenenheter.
  • Enhetens mått … Några av fällorna är ganska stora. Om modellen står på ett ställe hela dagen och drivs av el kan du ta en stor produkt. Om du behöver flytta fällan är det bättre att välja en kompakt lampprodukt.
  • Tillverkningsmaterial . Fällkroppar är gjorda av olika material. Plast är den vanligaste, men den måste vara slagtålig och kunna motstå atmosfärisk nederbörd. Polykarbonat- eller metallramar är också bra val.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kommer också att ge några rekommendationer för användning:

  • rengör fällan för döda insekter med några dagars mellanrum;
  • placera inte enheter direkt bredvid dig, för i detta fall kan attacker av blodsugare inte undvikas;
  • när du rengör facket från mygg, täck det alltid, eftersom det fortfarande kan finnas levande prover inuti;
  • om enheten är ineffektiv, försök ändra typ av bete;
  • du måste slå på fällan redan innan insekterna dyker upp, och inte när deras flockar redan har flockats till platsen.
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om du vill spara pengar kan en myggfälla göras helt hemma. Här är några DIY -alternativ.

Kardborre

Detta är den enklaste fallgropen. Det är bäst att göra flera stickies samtidigt, så att du kan öka effektiviteten. För att genomföra planen måste du ta:

  • kartong eller annat komprimerat papper;
  • ricinolja - 100 milliliter;
  • terpentin - ett kvart glas;
  • strösocker - 3 matskedar;
  • vatten - 5 matskedar;
  • kolofonium - ett halvt glas.

Sockret löses upp i vatten och läggs på spisen. Kompositionen måste ständigt omröras tills den karamelliseras. De återstående komponenterna läggs i den färdiga massan, allt blandas väl. Den resulterande pastan sprids på papper skuren i remsor. Klibbiga band hängs upp eller läggs ut på platser där insekter är särskilt koncentrerade.

Bild
Bild

Flaska

Att göra en myggfälla av en begagnad plastflaska är enkelt. Hela tillverkningsprocessen tar inte mer än 10 minuter.

Du behöver följande komponenter:

  • själva flaskan (kapacitet - en och en halv liter);
  • svart vävt tyg;
  • socker - 50 gram;
  • jäst - 5 gram;
  • vatten är ett glas.
Bild
Bild

Det första steget är att klippa av plastflaskans hals. Skärområdet är ungefär en tredjedel av kapaciteten. En komposition gjord av vatten, jäst och socker tillsätts till flaskan. Sedan är toppen täckt med en tidigare skuren tratt, vars hals ska se ned. Den färdiga fällan lindas med en trasa eller mörkt papper och placeras sedan i insektsmiljöer.

Detta bete bör bytas med några dagars mellanrum.

Bild
Bild

Förutom dessa enkla fällor gör vissa också elektriska alternativ. Men för att skapa sådana modeller bör du ha minimal kunskap om elektronik och förstå hur fällor fungerar. Det är lika viktigt att observera säkerhetsföreskrifter när du skapar en enhet.

Det är också värt att notera att självtillverkade elektriska fällor är mer lämpliga för hemmet än för gatan, på grund av deras lilla storlek och behovet av en konstant anslutning till nätverket.

Rekommenderad: