Myggfälla Från En Plastflaska: Hur Gör Man Gör-det-själv Bete Hemma Utan Jäst Och Med Det?

Innehållsförteckning:

Video: Myggfälla Från En Plastflaska: Hur Gör Man Gör-det-själv Bete Hemma Utan Jäst Och Med Det?

Video: Myggfälla Från En Plastflaska: Hur Gör Man Gör-det-själv Bete Hemma Utan Jäst Och Med Det?
Video: DIY HEART PURSE BAG // PU Lather Zipper Money Pouch & Credit Card Holder No Sew 2024, Mars
Myggfälla Från En Plastflaska: Hur Gör Man Gör-det-själv Bete Hemma Utan Jäst Och Med Det?
Myggfälla Från En Plastflaska: Hur Gör Man Gör-det-själv Bete Hemma Utan Jäst Och Med Det?
Anonim

Myggor blir en omständighet som stör sommarsemestern och sommarstugan. Och om bara kvinnliga myggor suger blod, surrar de alla och ger ingen vila vare sig på natten eller under dagen. Men människor har lärt sig att bekämpa insekter, åtminstone delvis ta bort dem från deras territorium. Till exempel genom att göra speciella fällor.

Bild
Bild

Särdrag

En myggfälla kan tillverkas av en plastflaska. Det fungerar på grund av att insekter flockas till koldioxiden som frigörs genom jäsning av bagerjäst (men det finns också ett jästfritt alternativ). Djur och människor andas ut koldioxid, varför myggor lockas så mycket av dem . Men du kan skapa en alternativ källa till koldioxid genom att lura dipteraner.

Förresten, om varför myggor flyger till människor. De lockas inte bara av den avgivna koldioxiden, utan också av värmen. De fokuserar också på rörliga föremål. När en mygg flyger förbi och en person hör dess surrande hör han ljudet av insektsvingar - de fungerar så snabbt.

Bild
Bild

Man tror att surrandet av vingar är ett attraktivt ögonblick för individer av motsatt kön, men detta irriterar bara en person.

När en mygg sitter på människans hud knackar den försiktigt på den med dess snabel. Det är sant att om snabeln undersöks i mikroskop ser det mer ut som en stigma. Insekten höjer en hårig läpp och kastar försiktigt in en stilett i människans hud, som är ihålig inuti. Med det famlar han efter små kapillärer och suger blod, vilket varar mindre än en minut. Men först släpper det ut ett ämne i blodet som hindrar det från att koagulera. Intressant nog kan han svälja en sådan mängd blod som är 4 gånger mer än han själv.

Bild
Bild

En person känner inte ens den första biten i livet, men då kommer kroppen redan att reagera på myggens proteiner, som den släpper ut, tillsammans med en speciell substans, i blodet . Bettplatsen kommer att klia och svälla. Och för att undvika detta behöver du bara förhindra att myggor kommer nära personen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjorda enheter hjälper till att omorientera insekten . När jäst jäser blir sockret alkohol och avger koldioxid, vilket är mycket attraktivt för myggor. Betet fungerar i naturen och anses vara ganska effektivt. Det finns flera sätt att göra det, men alla kräver den enklaste plastflaskan.

Vad är nödvändigt?

Bakersjäst är den mest populära ingrediensen i alla typer av myggfällor. På grund av effektivitet, tillgänglighet och låg kostnad.

Och även vid tillverkning av en fälla behöver du:

  • en plastflaska av valfri färg med en volym på 2 liter;
  • varmt vatten i en mängd av 200 ml, vid en temperatur som inte är högre än 40 grader (vid högre termiska värden stannar jäsningen);
  • 50 g strösocker;
  • 1 g bakersjäst;
  • svart trasa eller papper (ogenomskinlig), aluminiumfolie kan också användas.

För att bli av med andra skadedjur, byt ut jästen med honung, sylt eller små bitar frukt - något med en mer uttalad lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inpackad i mörkt tyg eller folie, maskerar fällan framgångsrikt det som är dolt inuti den . Myggor luras eftersom fällan inte har något ljus, det verkar säkert för dem. När de faller i fällan försöker de resa sig, men det smala konformade hålet hindrar dem från att göra det. Förr eller senare kommer insekter att falla i vattnet och dö där.

Bild
Bild

En fälla fungerar från 4 dagar till en vecka . Tills hela det söta elementet är fermenterat till alkohol. Då kan flaskan lämnas, men betet måste bytas (det gamla blir ineffektivt). Om detta är en fälla för andra insekter, och det finns sylt eller honung inuti, kommer det att användas kontinuerligt i 2 veckor.

Tillverkningsteknik

Det finns flera alternativ att överväga. Den första är vanligare med jäst.

Bild
Bild

Med jäst

Plastflaskan ska skäras runt cirkelns omkrets så att toppen med en konisk form är ungefär en tredjedel av behållarens längd som helhet. Vattnet värms upp till 30 grader (max 40, men definitivt inte mer, annars dör jästen och fungerar inte) . Socker tillsätts till vattnet, kompositionen blandas. Sedan skickas jäst dit, och allt blandas igen.

Blandningen, som kommer att locka mygg, hälls i en flaska . En del avskuren med en hals sätts in ovanifrån. Om det händer att lederna inte passar tillräckligt hårt måste du ta skraptejp eller tejp och försegla dessa områden. Koldioxid ska bara ha en väg ut - en smal hals. Annars kan mygg samlas på utsidan av plastflaskan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vik sedan in flaskan med en mörk trasa eller papper . Materialens densitet är inte så viktig, det viktigaste är att de gör föremålet mörkt och ogenomträngligt. Materialet hålls ihop vid kanterna. Fällor rekommenderas att placeras i mörka hörn av rummet, veranda, trädgård - platsen där de kommer att användas. På gatan förväntas deras användning inte vara lika effektiv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När jäst jäser blir socker alkohol och koldioxid, och dipteraner flockas till det . Dessutom genererar fällan värme och den fungerar också som ett lockbete. Om skum frigörs under jäsningen måste det avlägsnas i tid, annars kan det blockera nacken. Och den slutna nacken är omöjligheten för myggan att flyga in i halsen. Lösningen bör ändras minst en gång i veckan, ibland oftare.

Bild
Bild

Denna metod har en huvudsaklig fördel: fällan låter inte alls, men elektriska analoger kan inte skryta med detta (allt är inte korrekt). Den största nackdelen med fällan är den specifika lukten som är förknippad med jäsningsprocessen. Det är därför många letar efter jästfria alternativ. Och de är.

Jästfritt

En variant av vätskan som kommer att vara skadlig för mygg är vegetabilisk olja. Du behöver 3-4 plastflaskor, 4 matskedar vegetabilisk olja (kvaliteten spelar ingen roll, det kan vara enklare), sax.

Att göra en sådan fälla med egna händer är ganska enkelt

  1. Klipp av topparna på flaskorna något under halsen.
  2. Smörj insidan av stora delar av behållaren med vegetabilisk olja.
  3. Lokalisera beten på platser där myggor samlas så mycket som möjligt, hål görs på sidorna, repen dras in om flaskorna behöver hängas. Allt detta görs snabbt och enkelt hemma.
Bild
Bild

Om du vill agera på ett omfattande sätt och det inte finns något hopp om en fälla, är det dags att göra ytterligare myggmedel . Om du kombinerar olika enheter kommer effekten utan tvekan att öka. Till exempel kan du använda massor av malört och solbränna, vars lukt insekter inte tål. De gillar inte lukten av fågelkörsbärsblad och färska kryddnejlika, lavendelkvistar, liksom mynta och citronmeliss.

Om du sprutar rummet (veranda / sommarkök) med valerian kommer antalet bevingade oinbjudna gäster också att minska.

Bild
Bild

Om du placerar krukor med blommande pelargonium på fönsterbrädorna kommer inte myggor att flyga in i ett sådant utrymme . Och även enkel rosmarin fungerar som en stark repeller på dem. Du kan sätta eld på apotekets kamomill för att röka rummet, eller ta kottar (tall eller gran), enbärsnålar, lavendelskott. Dessa växter är också idealiska för rökning. Och på gatan kan de kastas in i en eld så att myggor inte stör gatukvällen vid elden.

Bild
Bild

Innan du går och lägger dig kan en droppe kamferolja droppas i sängens huvud - detta kommer att garantera en vilsam sömn utan att irritera surr. Och om du spädar ut lite vanillin i en liten mängd vatten och smörjer dig med denna vätska kommer myggor att flyga runt personen på gatan.

Fällan plus växtskyddsmedel fungerar effektivt och ger större garantier än någon av de föreslagna metoderna att använda ensam

Må problemet lösas snabbare, och ingenting kommer att störa sommarkvällarnas läckerheter och lugn sömn under varma nätter!

Rekommenderad: