Tält För Barn (41 Bilder): Gör-det-själv-barntält På Landet Och I Lägenheten. Hur Man Gör En Hydda För Barn 10-12 år På Gatan?

Innehållsförteckning:

Video: Tält För Barn (41 Bilder): Gör-det-själv-barntält På Landet Och I Lägenheten. Hur Man Gör En Hydda För Barn 10-12 år På Gatan?

Video: Tält För Barn (41 Bilder): Gör-det-själv-barntält På Landet Och I Lägenheten. Hur Man Gör En Hydda För Barn 10-12 år På Gatan?
Video: BARNEN ÄR DET FINASTE MAN HAR || BYGGER DERAS PARADIS 2024, April
Tält För Barn (41 Bilder): Gör-det-själv-barntält På Landet Och I Lägenheten. Hur Man Gör En Hydda För Barn 10-12 år På Gatan?
Tält För Barn (41 Bilder): Gör-det-själv-barntält På Landet Och I Lägenheten. Hur Man Gör En Hydda För Barn 10-12 år På Gatan?
Anonim

Tält är en favoritplats för barn att leka. De ordnar dem i de mest avskilda hörnen av landet eller hemma. Valet av skydd beror på byggarnas fantasi, byggtiden, konstruktionsmaterialet. Det finns många typer av hyddor: traditionella (använt av mänskligheten sedan urminnes tider), original (variationer av byggnader, med hänsyn tagen till improviserade inre element och växter på platsen).

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Alla har en uppfattning om hur det klassiska huset för indianerna i Nordamerika består av och ser ut. Wigwam för barn ser ut som honom. Består av pinnar täckta med tyg. Grundregler för byggandet av ett bärbart hem:

  • konstruktionens säkerhet och tillförlitlighet;
  • användning för konstruktion av miljövänliga, naturliga material;
  • stugan måste motsvara rummets storlek, barnets ålder;
  • stugan ska vara attraktiv.
Bild
Bild

Från det var stugan kommer att ligga beror på valet av råvaror för konstruktion . Om föräldrar hjälper sina barn att bygga wigwams är det värt att stanna på naturmaterial som säckväv eller bomull. Om stugan inte kommer att tas ut på gatan kommer barnen bara att leka i lägenheten; ett vanligt lakan eller annat bomullstyg av önskad storlek och vilken färg som helst.

För en wigwam byggd på gården eller på landet bör du välja ett material tätare som inte kommer att tränga in i vinden, inte omedelbart blir blött om det börjar regna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att vägra en presenning - den är inte lämplig för en barnbyggnad, men ulltyg (tyg) är ett idealiskt alternativ. I gatuhuset bör ett myggnät finnas för att stänga dörren och fönsteröppningarna.

För golvet bör du välja en mjuk plåtisolering eller polyuretanskum . Om barn leker i stugan, som ännu inte har bett om en kruka på egen hand, är det nödvändigt att sy in ett tyg med en vattentät komposition (oljeduk) i det övre lagret. Detta hjälper till att undvika irriterande missförstånd. Men även sådan isolering kommer inte att räcka, om inte stugan naturligtvis är installerad på strandpromenaden. Om wigwam är upprättad helt enkelt på marken måste kuddar sys i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer

När du börjar bygga, fråga ditt barn vilken typ av lekstuga han vill ha. Dessutom behöver han också vara delaktig så att han gör det arbete han kan, hjälper till med att arrangera och utforma hyddan. Låt huset bli ett festligt hem för honom, i konstruktionen av vilket han blev inte bara chefsarkitekten utan också designern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vintertält på gården

Att spendera tid ute och andas frisk luft är nödvändigt inte bara på sommaren. På kvällen inför nyårsfirandet anordnar barn från dagis och skolor tävlingar om den bästa snöskulpturen. Men det är mycket sällsynt att hitta en tävling om byggandet av en pest. Naturligtvis, för att återskapa ett fullvärdigt vinterhus, måste du ha en uppfattning om att bygga det. För att bygga en tillfällig vinterbostad behöver du:

  • vatten, snö;
  • hammare, rep, tjockt tyg;
  • tjocka stolpar i mängden 6–12 st. (beror på den förväntade kvaliteten på pesten), måste du använda minst 9 poler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste vänta tills ett anständigt lager snö faller på marken så att stolparna kan sättas in i den. Efter att du har installerat alla stolpar, linda dem med rep ovanifrån.

Sprid pinnarna över den optimala radien, kör in dem i snötäcket, använd en hammare om det behövs. Fäst sedan ändarna på stolparna med ett rep, dra filten över ramen. Om det behövs gör du skär för att knyta den till ramen.

Nästa steg är att täcka chum med snö från botten upp och bilda en snödriva, varefter den måste komprimeras - strös med vatten . Då måste du öka snöskiktet inne i bostaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Resenärstuga

De lyckliga som äger en personlig tomt eller ett privat hus kommer utan tvekan att föredra gatumöjligheten. Detta gör att barnet kan spendera mer tid utomhus och skydda det från ultraviolett strålning.

Du bör inte ordna ett hus för barn i ett öppet område - det är lämpligt att välja ett platt område i en skuggad del av trädgården.

Skolbarn kan mycket väl bygga ett hus av hjälpmedel med egna händer. Du behöver insatser, garn, en filt. Algoritm för åtgärder för konstruktion:

  • mellan stöden (träd) måste du dra i garnet;
  • kasta tyg över dem;
  • efter att ha dragit av överkastets fält är det nödvändigt att fixa dem på marken med pinnar.
Bild
Bild

Barn kommer att få en enorm livskraft, eftersom de kommer att göra alla steg för att bygga ett hus på egen hand.

Inuti kan du sprida ett överkast, lägga ut kuddar. För att göra det mer intressant för barnen att leka resenärer, ge dem en ficklampa, väska, kolv och en optisk enhet med dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gymnastikring och tygprojekt

Du kan bygga ett sådant hängande hus med dina egna händer. Det kommer att vara bekvämt att ta det utanför eller hänga det i lägenheten.

Det huvudsakliga strukturella elementet är en ring på vilken en bit lång tyg är fixerad . För repet stiger huset till en sådan höjd att arkets kanter berör golvet. Taket blir ett separat tygstycke som ligger runt bågen. Då är det tillräckligt att sy ett starkt band till kupolens mitt och hänga en hydda bakom den. Husets höjd bör motsvara barnets tillväxt, så det blir mer bekvämt för honom att spela. Därför bör tyngdens längd beräknas innan tyget fixeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du göra ett fäste. Du behöver 4 repstycken av samma längd, de är fixerade på motsatta sidor av bågen och sedan bundna ihop.

Kapellet fästs med stora stygn eller med klämmor. Om barn leker ute måste huset hängas helt.

När stugan är klar fortsätter du med att göra golvet . Husets väggar kan dekoreras med eleganta rosetter, breda band, stora paljetter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en hydda i en lägenhet?

För att göra ett hemlagat tält för hemmet behöver du:

  • sudd;
  • allt (lakan, gamla gardiner, gardiner);
  • sömnadstillbehör;
  • 4 staplar på 1,5 m vardera, en stång för tvärstången 1,5 cm i diameter och 2 m i längd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringen av en koja från detta material utförs enligt en viss sekvens av steg

  1. Hål borras i stångens övre del så att tvärstångens ändar passar in i dem. För att borra från kanten måste du gå 15 cm tillbaka.
  2. En tvärstång sätts in i de erhållna hålen medan stängerna är anslutna tvärs.
  3. Den monterade ramen hängs jämnt med en trasa.
  4. Bearbetning av kanter och snitt utförs med en skrivmaskin.
  5. Ett elastiskt band behövs för 4 öglor, sydda i varje hörn av tyget.
  6. Det är nödvändigt att haka varje slinga till ramens närmaste ben, och strukturen kommer att visa sig vara jämn, utan deformationer.

En sådan hydda är lätt att flytta från rummet till balkongen, så att barnet kan gå i pension efter eget gottfinnande.

Bild
Bild

Litet kartonghus

Småbarn kommer att älska att leka i huset, som kan baseras på kartong. Designfördelar:

  • enkel tillverkning;
  • ett barn kan dekorera ett sådant hus inifrån med pennor eller färger, visa kreativitet och utveckla ritförmåga;
  • huset är enkelt att montera.

För att göra en sådan design för en baby behöver du tejp, två stora lådor, sax och lim.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med deras hjälp kan du ge spelkomplexet önskad form. Ett barn kan visa fantasi, och en förälder kan skapa ett sagoslott för honom, där en prinsessa eller en modig riddare kommer att bo.

Skörheten i strukturen ska inte vara pinsam, det viktigaste är spelets nöje.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en wigwam?

När det är kallt ute är det lätt att göra en triangulär wigwam under förhållandena i en lägenhet, där barnen gärna kommer att leka. Det kommer att vara ett bra komplement till en plantskola som har en skandinavisk stil. För att skapa en textil wigwam behöver du:

  • ett lock av textilmaterial eller trianglar som måste fixeras på ramen;
  • lameller av trä, som fästs med ett rep upptill, och öppnas längst ner längs omkretsen.

För att hålla wigwam stabil, är botten av lamellerna anslutna med tvärgående stavar. I en sådan "bostad" av unga indianer kan du inte bara spela, utan också lagra leksaker.

Bild
Bild

Att göra ett tält för barn

Utrymmet i ett litet rum låter dig inte skapa en koja på golvet. Lösningen kan vara tillverkning av en löstagbar markis installerad över spjälsängen. I denna form kommer sovplatsen också att fungera som en lekplats.

För ramen måste du ta flera böjda metall-plaströr, som måste fästas med tejp . Tygmaterialet kommer att fungera som takets tak. Barn kan sätta upp och ta bort ett sådant tält själva.

Bild
Bild

Hur man bygger på gatan?

De som älskar äventyr och resor kan uppleva glädjen i en riktig "levande" koja. Barns önskningar går i uppfyllelse - du behöver bara använda verktygen till hands och långa böjda grenar.

Bild
Bild

Gavel

Med hjälp av en lång pinne och stora slangbilder kan du bygga stugans ram. Dess dimensioner beror på dimensionerna på de använda delarna. Horn drivs i marken vertikalt tills de är helt stabila. Den ungefärliga gränsen för slaktade spjut når en tredjedel av längden . Därefter läggs en stolpe ovanpå och förstärks dessutom vid lederna med stickföremål (fiskelinor, tråd).

Förtjockade och starka stolpar, införda i marken i en vinkel, måste anslutas ovanifrån på samma höjd från marken. Korsningspunkterna säkras med garn.

Bild
Bild

Nästa steg är valet av tjockare stolpar eller stolpar, som kommer att fungera som stöd för läggning. Med hjälp av grontassar, grenar med löv, vass, ormbunkar, halm eller hö kan du bygga en struktur.

I de flesta fall fästs sidorna med 20 cm mellanrum . Men du kan komprimera basen med hjälp av tvärgående grenar som är fästa vid sidan av stolparna. Således får du en låda, som är täckt med grangrenar eller annat lämpligt material. Läggprocessen utförs från botten. Efterföljande rader täcks delvis av de tidigare, vilket ger ett säkert fäste och skydd mot regndroppar. Resten av hyddans väggar är byggda enligt samma princip, samtidigt som man inte glömmer att lämna en av dem som en ingång.

Bild
Bild

Enstaka lutning

Denna typ av skydd byggs mycket snabbare på grund av den minskade arbetsvolymen. En hög pinne och ett par spjut är strukturens skelett. Sedan upprepas ovanstående punkter för installation av hyddväggar. För att påskynda processen måste du byta ut grangrenarna mot en presenning eller andra vattentäta råvaror. Det övre täckmaterialet fästs på ramen med rep, och längst ner pressas duken med improviserade vikter.

Bild
Bild

Hut-wigwam

Du bör fylla på med ett tillräckligt antal grenar. Rita en cirkel på den plats som tilldelats konstruktionen. Detta följs av enkla åtgärder: grenar grävs vertikalt längs den markerade cirkeln uppåt i tunna delar, den resulterande strukturen lutar koniskt till mitten, där den är tätt fixerad ovanifrån.

Vackra klätterväxter kan planteras runt ramens omkrets, vilket kommer att tillföra livlighet och glädje till byggnadens unga invånare.

En hydda för barns lekar är inte bara ännu ett barns önskan och infall . Närvaron av ett personligt rekreationsområde fungerar utmärkt för både barn och barn och flickor 10-12 år, utvecklar fantasi, ger gott humör och hjälper till att drömma.

Rekommenderad: