Myggmedel (38 Bilder): Det Bästa För Lägenheter, Hus Och Gator, Det Mest Effektiva Naturliga Myggmedel

Innehållsförteckning:

Video: Myggmedel (38 Bilder): Det Bästa För Lägenheter, Hus Och Gator, Det Mest Effektiva Naturliga Myggmedel

Video: Myggmedel (38 Bilder): Det Bästa För Lägenheter, Hus Och Gator, Det Mest Effektiva Naturliga Myggmedel
Video: Test av myggmedel 2024, April
Myggmedel (38 Bilder): Det Bästa För Lägenheter, Hus Och Gator, Det Mest Effektiva Naturliga Myggmedel
Myggmedel (38 Bilder): Det Bästa För Lägenheter, Hus Och Gator, Det Mest Effektiva Naturliga Myggmedel
Anonim

Med ankomsten av sommar och varma dagar stöter många på blodsugande insekter, deras bett är extremt obehagliga, de orsakar klåda, brännande och lämnar oestetiska märken. Därför letar människor alltid efter ett effektivt botemedel mot myggbekämpning. Den moderna kemiska industrin erbjuder många lösningar som syftar till att skydda mot dessa insekter, men vissa försöker hantera parasiter på gammaldags - "mormors" sätt.

Bild
Bild

Översikt över arter

Myggor är blodsugande insekter med ett väl utvecklat luktsinne. De lockas av lukten av mänsklig svett och blod, och de reagerar på rörelsen av varma kroppar . Samtidigt är det bara honor som biter människor, hanar livnär sig på växtsaft och nektar. Speciellt myggaktiviteten på gatan ökar på kvällen och natten, vilket gör det omöjligt att fiska, arbeta och koppla av i frisk luft.

De flyger in i hus huvudsakligen på hösten, när svalan är etablerad. De kan dyka upp på vintern - om det är varmt i källaren och på vinden, så kan myggor bosätta sig där för vintern utan problem och sedan flyga in i bostäder genom ventilations- och vattenledningar.

Bild
Bild

Moderna avstötningsmedel presenteras i en mängd olika.

Geler och krämer är lättanvända produkter . De har en stark lukt som avvisar insekter, så de appliceras på huden för att förhindra bett. Åtgärdstiden är 5-8 timmar. Men för personer med hud som är benägen för irritation och allergiska reaktioner är sådana formuleringar inte lämpliga.

Bild
Bild

Sprayer och aerosoler är praktiska produkter som liknar deodoranter . De kan appliceras inte bara på huden, utan också på kläder och skor, vilket ger ytterligare skydd mot myggor. Sprayens varaktighet är 5-6 timmar, aerosolen är 3-4 timmar. Sprayer är lämpliga för långvarigt skydd, aerosoler används under korta promenader i naturen. Av bristerna avges bara en skarp lukt.

Bild
Bild

Penna - ett skyddsmedel som appliceras på kläder och hud. Orsakar inte allergier, avdunstar inte vid kontakt med luft. Det har en behaglig lukt, därför används det oftast hos barn. Varar inte mer än 3 timmar.

Bild
Bild

Viktig! Det är förbjudet att använda pennor, krämer och geler vid nötning, öppna sår, kokar, eksem och andra dermatologiska sjukdomar. Läkemedlen är kontraindicerade för personer med astmatiska sjukdomar, liksom för kvinnor under graviditeten.

Om flygande blodsugare kommer in i ditt hem kan du glömma en skön sömn. De tar sig fram genom öppna fönster, dörrar, sprickor, avlopp, ventilation och skorstenar. Det finns många produkter som skyddar hus och lägenheter från insekter.

Bild
Bild

Elektriska rökare är kompakta elektriska apparater . Kärnan i åtgärden är ett avstötande medel i flytande form, under påverkan av en elektrisk ström sprider det ämnen som är farliga för blodsugare i luften. Toxiner verkar på nervsystemet hos myggor och orsakar desorientering och död. En flaska räcker för att bearbeta ett rum på 30 kvm. m. inom en månad. Det är anmärkningsvärt att de börjar agera direkt efter aktivering och skyddar mot irriterande insekter under hela driftstiden.

Bild
Bild

Tallrikar - tallriksfumigatorer … Istället för vätska finns en kartong impregnerad med aktiva ingredienser här. Under påverkan av värme eller ström avdunstar och neutraliserar giftiga ämnen parasiterna. En platta räcker för 7-8 timmars drift, varefter den måste bytas ut mot en ny.

Bild
Bild

Man bör dock komma ihåg att när man använder rökgasapparaten kan personer som är benägna att allergi uppleva illamående, huvudvärk och yrsel. I det här fallet är det bättre att byta avstötningsmedel till ett annat.

Spiralen är en insekticid som avger en skarp obehaglig lukt när den bränns . För att spiralen ska fungera måste den antändas i 15 sekunder, sedan måste elden släckas så att spiralen smälter. Detta verktyg stöter bort myggor under hela arbetstiden. Kan användas i hem eller tält.

Bild
Bild

En ultraljudsavvisare är en modern enhet baserad på verkan av ultraljud av vissa frekvenser . Fungerar från elnätet. Beroende på den specifika modellen kan förstöringsradien nå 100 m.

Bild
Bild

Denna enhet är ofarlig för människor och husdjur och fungerar bara på insekter.

Nackdelen med sådana anordningar är att ultraljud är farligt endast för vissa typer av blodsugare . Bara på vårt lands territorium finns det cirka 300 typer. Därför kan ultraljud fungera i en region, medan det i en annan kan vara helt ineffektivt.

Ultravioletta lampor - sådana enheter är utrustade med lysdioder och ett galler genom vilket en lätt urladdning av elektrisk ström förs till utsidan … Ljuset från lampan lockar insekter, vilket tvingar dem att flyga så nära som möjligt. Vid kontakt med gallret från en elektrisk stöt dör parasiterna omedelbart. Detta verktyg anses vara ett av de mest effektiva, eftersom det förstör insekter och inte skrämmer bort dem, till skillnad från alla avstötningsmedel som beskrivs ovan. Den kan manövreras från elnätet, för resebruk, det är bättre att välja en batteridriven enhet för bilen.

Bild
Bild

En separat produktserie avsedd för spädbarn och nyfödda.

Klistermärken - ett gips som rekommenderas för spädbarn från 2 månader, klibbar på barnvagn, blöja eller kläder … Dessa klistermärken är dränkta i eteriska oljor av kryddnejlika och citronella. De avdunstar och driver bort irriterande insekter. Effekten av sådana klistermärken, beroende på märke, varar från 2 till 5 timmar.

Bild
Bild

Armband - skrämmare, gjorda av silikon, tätt tyg och plast, de är fixerade på armen eller benet … Påminner visuellt om ett armbandsur för barn. Vanligtvis målade i ljusa färger: orange, grönt, rött och gult.

Bild
Bild

För användning på gatan blir den faktiska lösningen rökbomber . De hjälper till att bli av med blodsugare över ett ganska stort område. När ett avstötningsmedel antänds bildas ett moln med giftiga ämnen för insekter - det täcker hela rekreationsområdet för människor, deras lukt skrämmer bort myggor. Veckor från vissa tillverkare får användas inomhus.

Bild
Bild

Du kan bli av med myggor i närområdet eller trädgårdsområdet under lång tid genom att använda insekticidbehandling. I detta fall används ett av följande läkemedel:

  • Emcitrin;
  • "Virocid";
  • Glutex;
  • "Aspid";
  • "Super Fas";
  • "Orubblig".
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan köpa ett sådant verktyg på kontoren för den regionala tjänsten för sanitär och epidemiologisk kontroll.

Tjänster för professionell behandling av territoriet tillhandahålls av specialiserade företag som snabbt sprayar huset och det intilliggande området. Sådana åtgärder gör att du kan glömma irriterande insekter i flera månader.

Bild
Bild

De bästa tillverkarna

Numera erbjuder butikerna ett brett utbud av myggmedel från olika tillverkare. De skiljer sig alla åt i sammansättning, användningsmetod, giltighetstid och naturligtvis pris. Vi erbjuder dig att bekanta dig med betyget för de mest populära repellenterna, sammanställt på grundval av användarrecensioner.

DEET

Detta avstötningsmedel finns i form av spray, aerosol, penna, gel, grädde, balsam, spole, vätska och tallrikar. Den huvudsakliga arbetskomponenten är dietyltoluamid, som effektivt avvisar insekter. Dess andel i kompositionen når 30% - det räcker för att skrämma bort blodsugare i 8-10 timmar. Förutom mygg fungerar det också mot hästflugor, myrar, fästingar, bin och getingar.

Bild
Bild

Kontra

Detta företag erbjuder flera typer av avstötningsmedel

  • Geler - lämplig för känslig och torr hud, hanterar väl myggskydd.
  • Grädde - lämplig för vuxna och ungdomar från 12 år. Hypoallergen sammansättning, skapar effektivt skydd i 3-4 timmar.
  • Spray lotion - designad för personer med känslig hud. Lätt, absorberas väl, skyddar i 3-5 timmar.
Bild
Bild

Av

Tack vare aktiv reklam är alla våra landsmän bekanta med produkterna från denna tillverkare. Finns i två versioner.

  • Klassisk - traditionell aerosol, avsedd för applicering på kläder och hud. Fungerar 3-4 timmar.
  • Familj - får användas från 12 år. Det är jämnt fördelat över huden. Det kan dock appliceras högst 2 gånger om dagen.
Bild
Bild

Med tanke på att åtgärdstiden inte överstiger 4 timmar används sådana medel främst under korta promenader i naturen.

UltraThon

Billigt, men samtidigt ganska effektivt verktyg. Finns i pennor, krämer, aerosoler och spray. De aktiva ingredienserna är stabila i 5-8 timmar. En separat linje är avsedd för små barn. Det kan också användas efter ett bett - det minskar svårighetsgraden av en allergisk reaktion, lindrar klåda, svullnad och rodnad.

Bild
Bild

Taiga

Amerikanskt tillverkat avstötande . Har etablerat sig som ett effektivt botemedel mot fästingar, mugg, flugor och mygg. Skapar effektivt skydd i 8-10 timmar. Till skillnad från många andra liknande produkter har den dock en ganska hög kostnad.

Bild
Bild

Mygg

En annan billig, men inte mindre effektiv lösning . Säljs i form av krämer och lotioner. Skapar effektivt skydd mot skadliga insekter, varar upp till 3 timmar. Endast lämplig för vuxna och barn över 12 år.

Bild
Bild

Chicco

Miljövänliga, naturligt formulerade repellenter, säkra för små barn … Arbetskomponenterna är eteriska oljor som skrämmer bort blodsugande insekter. Finns i geler, sprayer, våtservetter och pennor. En separat linje representeras av preparat som återställer huden efter bett.

Bild
Bild

Bland de kraftfulla medlen för att skrämma bort blodsugare i rummet kallas också " Armakon ".

Bild
Bild

De TOPP -produkter som är utformade speciellt för känslig babyhud inkluderar produkter från tillverkarna nedan.

Argus

Produkten är i form av en spray, den är tillåten från 2 år . Skyddar effektivt mot myggor och andra blodsugande insekter.

Bild
Bild

Min solstråle

Avstötande spray för barn över 1 år . Det är allergivänligt och dermatologiskt godkänt. Det är billigt, lätt att applicera och ekonomiskt att använda.

Bild
Bild

MiKo Lavender

Fördelarna med detta läkemedel är dess säkerhet och helt naturlig sammansättning . Optimal för barn över tre år. Skyddstiden motsvarar två timmar. Skadar inte barnets hud, orsakar inte allergiska reaktioner.

Bild
Bild

Folkläkemedel

Hemmagjorda formuleringar är mindre effektiva än industriella avstötningsmedel - deras verkningstid överstiger därför inte 1,5-2 timmar de behöver ständig uppdatering . Dessa är dock absolut säkra ämnen för människokroppen, och de kan tillverkas av improviserade medel. Sådana kompositioner kommer inte att skada människor som är benägna att allergier och sjukdomar i bronkopulmonärt system.

Med vanilj

Den söta doften avvisar effektivt myggor utanför. För att skapa skydd måste 1 pod kokas i 500 ml vatten och insisteras i 2 timmar. Den färdiga buljongen smörjs på huden och sprayas på kläder.

Om podden inte är tillgänglig kan pulver användas. I detta fall hälls vanillin i 10 ml varm solrosolja, blandas noggrant och smörjer de öppna områdena i huden.

För att skydda spädbarn tillsätts vanillin till barnkräm i förhållandet 1 till 10 . Observera: endast en naturlig produkt används för tillverkning av avstötningsmedel. Vaniljsocker är olämpligt i kampen mot myggor, eftersom koncentrationen av den aktiva substansen i den är försumbar.

Bild
Bild

Med kryddnejlika

Du kan köpa kryddnejlika knoppar i varje stormarknad i kryddavsnittet. För att skapa en arbetsbuljong hälls 5 g kryddor i 200 ml vatten, kokas och hålls på låg värme i en kvart. Därefter blandas en liten mängd buljong med valfri köln, huden behandlas och kläderna sprutas.

Bild
Bild

Med malurt

En ört med en bitter smak och doft ogillar inte varken människor eller myggor. För att förbereda ett effektivt folkmedicin för blodsugare hälls en handfull malört i 1 liter vatten, kokas och insisteras i 40-50 minuter. Vissa människor insisterar på en lösning med jäst, men detta är inte nödvändigt. Den resulterande lösningen kyls. För att skydda dig mot insekter behöver du bara tvätta ansiktet med den förberedda infusionen och vara säker på att inte en enda insekt kommer att flyga upp till din hud.

Bild
Bild

Eteriska oljor

Handlingsprincipen för eteriska oljor är att dölja lukten av en persons naturliga svett . Doften av mynta, eukalyptus, lavendel, basilika, anis, pelargon och tea tree ger störst effekt i kampen mot myggor. De tillsätts till grädde, kosmetisk mjölk eller vegetabilisk olja med 8 droppar per 1 msk. l. det grundläggande.

Bild
Bild

Estrar kan också användas i en aromlampa för att skydda inhemska lokaler, och på gatan under en vandring, droppa bara några droppar i elden. Förresten, tea tree olja kommer att vara till stor hjälp vid behandling av bett - lindra inflammation och klåda.

Citrusjuice

Ett populärt anti-myggmedel är en led med tea tree olja och citronsaft . För att göra detta blandas saften pressad från en citrusfrukt med 10 ml av en doftande substans. Denna komposition kan säkert appliceras på öppen hud för att skrämma bort parasiter.

Bild
Bild

Äldre

En användbar växt som anses vara en kraftfull folkmedicin för blodsugare … Det rekommenderas att plantera dessa buskar nära huset, dörrar och fönster, då kommer mygg inte att kunna komma in i huset. För att driva bort de myggor som fortfarande kan komma in i huset behöver du bara lägga en bukett av grenarna på denna växt i en vas.

Bild
Bild

Övrig

För att lugnt vila och arbeta i frisk luft dag och natt, rekommenderas att plantera barrträd på platsen. Myggor skräms bort av dofter av gran, thuja, enbär och gran. Det är lämpligt att plantera lavendel och ringblommor i rabatten. Svarta vinbärsbuskar hjälper till att förhindra invasion av blodsugare.

Bild
Bild

Urvalstips

När man väljer anti-myggmedel måste man först och främst utgå från egenskaperna hos huvudkomponentens verkan. Olika kemiska föreningar som utgör avstötningsmedel skiljer sig åt i exponeringstid, förmåga att använda för vissa kategorier av användare.

Dietyltoluamid - en av de mest effektiva ämnena som utvecklades i mitten av förra seklet specifikt för de amerikanska väpnade styrkorna. Vid en koncentration på 15%skyddar den minst 1,5–2 timmar; vid en högre dos ökar varaktigheten för den avstötande effekten till 4-5 timmar.

Bild
Bild

Man måste dock komma ihåg att detta ämne tillhör den giftiga gruppen. Därför är användning av små barn och gravida kvinnor inte tillåten.

Karboxyl - en kemikalie baserad på myrsyra eller kolsyra. Innehåller minimala koncentrationer av aggressiva ämnen, därför skadar det inte människans hud. Kan användas för barn.

Oxamat - vätska med fet struktur, har en specifik lukt och ljusgul färg. Kompositionen är lågtoxisk. Har inte förmågan att ackumuleras i kroppen. Skapar effektivt skydd i 10-12 timmar, samtidigt som du bekämpar inte bara myggor, utan också myrar och andra irriterande insekter.

Benzoylpiperidin - en kristallin substans som ingår i krämer och emulsioner. Låg toxicitet, även om den är effektiv, beroende på koncentrationen, fungerar den från 4 till 8 timmar. Har ingen negativ effekt på huden, kan användas för barn.

Rekommenderad: