Myggmedel: Rangordning Av De Bästa Lösningarna, Naturliga Och Andra Formuleringar. Hur Fungerar De Och Vad är Det? Avstötande Ljus, Krämer Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Myggmedel: Rangordning Av De Bästa Lösningarna, Naturliga Och Andra Formuleringar. Hur Fungerar De Och Vad är Det? Avstötande Ljus, Krämer Och Andra Typer

Video: Myggmedel: Rangordning Av De Bästa Lösningarna, Naturliga Och Andra Formuleringar. Hur Fungerar De Och Vad är Det? Avstötande Ljus, Krämer Och Andra Typer
Video: Tillverka myggmedel på björknäver 2024, Maj
Myggmedel: Rangordning Av De Bästa Lösningarna, Naturliga Och Andra Formuleringar. Hur Fungerar De Och Vad är Det? Avstötande Ljus, Krämer Och Andra Typer
Myggmedel: Rangordning Av De Bästa Lösningarna, Naturliga Och Andra Formuleringar. Hur Fungerar De Och Vad är Det? Avstötande Ljus, Krämer Och Andra Typer
Anonim

Med början av sommaren och med den första värmen dyker mygg upp. Dessa små blodsugare förföljer bokstavligen - fyll staden, och även utanför megastäder går det inte att fly från dem. Mygg kan hanteras genom att använda produkter som repellenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Avstötningsmedel är speciella medel som avvisar insekter vid en viss radie. Det finns flera typer, och många av dem skiljer sig åt i den aktiva substansens sammansättning. Vanligtvis fungerar avstötningsmedel på grundval av eteriska oljor, ultraljud, permetrin, remebid, karboxylsyra eller DEET (dietyltoluamid).

Sådana medel är mycket populära på sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Medel för invasion av mygg och mugg presenteras i ett stort sortiment. Det finns ämnen som används för att appliceras på kroppen eller kläderna. Vissa formuleringar är utformade för stora områden. De mest populära är:

  • olika lotioner och salvor;
  • sprayer och aerosolformuleringar;
  • ultraljudsbaserade produkter;
  • spiraler;
  • armband mot mygg;
  • elektriska rökningsmedel;
  • förstörare av gnat;
  • eteriska oljor från olika växter.

Spolningsmedel efter tändning, elektriska rökningsmedel och ultraljudsanordningar täcker flera meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aromatiska lampor baserade på växtoljor kan användas både i rummet och under friluftsliv. Det avstötande ljuset används också utomhus och varar i 30 minuter.

Insekticider anses vara de mest effektiva alternativen . Dock kan kvinnor i tjänst eller ammande mödrar, liksom med små barn, inte använda sådana medel.

På marknaden kan du hitta billiga kemikalier, naturliga formuleringar och preparat med långvariga effekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sprutor

Sprayer mot blodsugande insekter tros vara det bästa avstötande alternativet. De är ganska användarvänliga och ekonomiska. Den avstötande sprayen kan appliceras på kläder eller hud, med ett avstånd på 10-15 cm . När du applicerar måste du täcka ditt ansikte med din handflata så att kompositionen inte kommer in i dina ögon. Samtidigt kan sprayen sprutas endast i lugnt väder.

Observera att aerosolspray rekommenderas för fönster- eller dörrgardiner. Detta kommer att skapa en slags barriär genom vilken mygg inte kan tränga in.

Sprayerna är baserade på insekticider, som bäst inte används om små barn, liksom gravida kvinnor, finns i närheten . Dessutom kan sådana produkter orsaka allergier hos känsliga personer, så du bör noggrant läsa instruktionerna innan du använder produkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Geler och krämer

De flesta krämer och flytande insektsmedel är baserade på ett ämne som DEET . Produktens effektivitet beror ofta på dess koncentration i produkten. En serie anti-myggpreparat DEET produceras också. Barnprodukter innehåller ett svagt, men mindre farligt ämne, IR3535.

Geler och krämer ska gnidas in i huden på delar av kroppen som utsätts för myggbett . Vid solbad måste du först behandla huden med solskyddsmedel. Efter att ha absorberat produkten, vilket är 15 minuter, kan du använda anti-myggdroger.

Efter att ha badat i floden eller duschat, tvättas en del av produkten av huden och läkemedlet skyddar mot bett mycket värre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spiraler

En spiral från blodsugande insekter är ett måste i naturen. Produkten består av pressade träflisar, som produceras i form av en spiral . Funktionsprincipen är enkel: flis är impregnerade med ett ämne som d-alletrin, som bokstavligen förlamar mygg och mygg.

För att spiralen ska börja skrämma bort mygg måste du sätta eld på ytterkanten och sedan släcka elden kraftigt . Spiralen börjar ulma och sprida den insektsavvisande effekten i flera meter. Smolning tar 7-8 timmar. Hela den här tiden kommer du att vara pålitligt skyddad från blodsugande insekter.

Det är viktigt att komma ihåg att användning av spiraler inomhus är förbjudet . Produkten avger aktivt rök, som lätt kan förgiftas.

Och även den skadliga effekten av anti-myggspiraler på små barn och kvinnor i position har bevisats. Denna lösning kan vara mindre effektiv i blåsiga förhållanden.

Bild
Bild

Armband

Speciella anti-insektarmband är utformade på basis av material som polymerer, silikon, tyg eller plast. Det finns tre varianter av dessa armband:

  • med avtagbara kassettenheter;
  • utrustad med en speciell kapsel;
  • impregnerad med aktiv substans.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oljor med en stark lukt impregneras ofta: lavendel, pelargon, mynta och citronella. Insekter gillar verkligen inte starka dofter, så armband kan skydda mot myggor under en längre vistelse i naturen.

Vid långvarig användning av armband är det nödvändigt att byta ut patroner och kapslar då och då

Om armbandet är tillverkat av tyg kan lite olja appliceras på det. Anti-myggarmband förvaras i förslutna påsar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska skrämmare

Sådana enheter fungerar med ultraljud, som låter vid en given frekvens. Tonaliteten är extremt obehaglig för blodsugande parasiter. Ljud som inte hörs av människor orsakar allvarligt obehag för insekter.

Normalt fungerar skrämmare inom en räckvidd på 100 meter. Emellertid har enheternas effektivitet inte bevisats officiellt, och det är svårt att bestämma räckviddens funktionsomfång . Priserna för dessa enheter varierar beroende på tilläggsfunktionerna och märket - från 300 till 2000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eteriska oljor

Doften av många växter används som ett naturligt myggmedel. De mest effektiva är aromatiska oljor av växter som:

  • mynta;
  • geranium;
  • Nejlika;
  • lavendel;
  • rosmarin;
  • basilika;
  • citronella;
  • eukalyptus;
  • timjan.

Naturliga oljor används oftast för att skydda små barn och spädbarn från myggbett. Lite olja appliceras på babyhuden och gnids. Den eteriska oljan kan också lindra klådan vid bettplatsen. En speciell aromlampa tänds för att skydda mot insekter.

Bild
Bild

Elektrofumigatorer

Elektriska apparater drivs av ett uttag. Enheten har ett värmeelement som förångar vätskan på plattan. Förutom kemikalier kan plattorna impregneras med eteriska oljor.

Innan du sätter på enheten är det nödvändigt att hälla vätska i ett speciellt fack på rökningen eller sätta in en tallrik . Fumigatorn för elektricitet börjar fungera efter 15-20 minuter från början av anslutningen till nätverket.

Flytande tallrikar eller injektionsflaskor kan köpas separat.

Bild
Bild

Toppmärken betyg

Innan du använder produkten direkt på din egen hud är det nödvändigt att testa kompositionen på ett litet område. Om ingenting har förändrats, klåda inte startar eller rodnad inte visas, kan du använda botemedlet.

Tänk på toppen av de bästa repellenterna

Aerosol AV! Familj

Aerosolspray AV! Familjen arbetar effektivt mot myggor. Som regel varar arbetseffekten cirka 3-4 timmar. Sammansättningen är mycket enkel att använda - strö bara på kläder, produkten lämnar inte feta ränder. Kompositionen är helt säker för miljön.

Bild
Bild

Spray Gardex Family

Ganska populärt botemedel som är lämpligt för att bekämpa inte bara myggor, utan även myggor, muggar och hästflugor. Kompositionen är baserad på DEET, den skyddande effekten efter sprutning på kläder varar i en månad och på huden i 4 timmar. Innehåller aloe vera -extrakt som lugnar det drabbade området.

Sprayen kan köpas i två varianter: i flaskor om 250 och 100 ml . Flaskan är utrustad med en doseringsspray, tack vare vilken produkten konsumeras sparsamt.

Efter användning lämnar sprayen inte feta ränder och film.

Bild
Bild

Mygg allergivänlig grädde

Krämen kan användas av både vuxna och barn. Formeln består av det säkraste ämnet av alla kända - IR 3535. Tack vare detta skyddar krämen perfekt mot nästan alla flygande insekter i 2 timmar. Om krämen kommer på kläderna, håller den skyddande effekten i 5 dagar.

Den innehåller orkidéextrakt, som återfuktar och lugnar huden . Produkten måste gnidas in i huden. Även om krämen av misstag kommer på dina kläder kommer inga fettrester att finnas kvar. Produktens säkerhet har testats av en internationell hälsoorganisation, liksom av RF NID.

Bild
Bild

Avstötande armband "Farväl squeak"

Ett armband med ett sonoröst namn skyddar väl mot muggar och myggor. Enheten kan bäras på antingen handleden eller fotleden . Den avskräckande effekten sträcker sig till 40-50 cm från armbandet. För att aktivera den aktiva kompositionen på armbandet måste du genomborra en speciell pump. Från och med nu kommer armbandet att fungera upp till 28 dagar.

Armbandet kan bäras av barn över 3 år och vuxna . Tillbehören finns i tre storlekar: för kvinnor, män och barn. Enheten fungerar smidigt under 8 timmars slitage.

Du kan förstärka den skyddande effekten genom att bära flera armband samtidigt.

Bild
Bild

Fumigator "Raptor Turbo"

Fumigatorn måste anslutas till ett uttag, varefter en speciell vätska värms upp i enheten. Ångor är skadliga för myggor. Enheten kan fungera i två förinställda lägen, med vilka du kan justera förångningens intensitet beroende på rummets storlek . Du kan se läget genom indikatorlampan. Komplett med enheten släpps en vätska, vilket är tillräckligt för 40 dagars arbete. Om vätskan tar slut måste du köpa ytterligare tallrikar eller en extra flaska.

Enheten fungerar på ett ämne som är säkert för både djur och människor. Produkten är luktfri, därför är den lämplig för personer med ett subtilt luktsinne och allergiker.

Fumigatorn har en miniatyrstorlek och en trevlig grönaktig färg

Bild
Bild

Spiralerna producerar små mängder rök och kan användas både utomhus och i rummet. Tack vare stativet kan enheten placeras på vilken yta som helst. Enheten fungerar i 7-8 timmar och avger stark rök.

Spiralerna säljs i 10 stycken i ett paket

Gravida eller ammande kvinnor, liksom allergiker, det är bättre att begränsa användningen av en sådan enhet.

Bild
Bild

Mjölk "Moskill"

Kamomillmjölk kan vara lika effektivt för att skydda barn och vuxna från myggor. För barn kan produkten användas om de är över ett år gamla.

Produkten hälls på huden i ett tunt lager och gnids in med massörande rörelser . Mjölken har en behaglig doft.

Produkten produceras i 100 ml flaskor, som har två vridbara lock. Sprayen förbrukas mer ekonomiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att välja rätt myggmedel måste du veta följande

  • Varje skyddsanordning måste åtföljas av ett registreringscertifikat med nummer. I registret över desinfektionssammansättningar listas alla produkter som kan säljas i Ryssland. Om du känner till statens registreringsnummer eller produktens namn kan du ta reda på ytterligare information om varje komposition.
  • All information om användning, försiktighetsåtgärder, tillverkare hittar du genom att titta på produktetiketten.
  • Valet av verktyg bestäms till stor del av platsen och förhållandena där du kommer att använda det. Information om effektiviteten av avstötningsmedel i en viss miljö kan också ses på etiketten.

Rekommenderad: