Hur Bli Av Med Råttor? Förstör Dem Utan En Råttfälla. Vad är De Rädda För Och Hur Fångar De Dem? De Mest Effektiva Gifterna För Privata Hem. Vilka Produkter Ska Du Använda Hemma Oc

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bli Av Med Råttor? Förstör Dem Utan En Råttfälla. Vad är De Rädda För Och Hur Fångar De Dem? De Mest Effektiva Gifterna För Privata Hem. Vilka Produkter Ska Du Använda Hemma Oc

Video: Hur Bli Av Med Råttor? Förstör Dem Utan En Råttfälla. Vad är De Rädda För Och Hur Fångar De Dem? De Mest Effektiva Gifterna För Privata Hem. Vilka Produkter Ska Du Använda Hemma Oc
Video: Elektrisk råttfälla musfälla bli av med råttor mus gratis hemmagjord fälla billigt 2024, April
Hur Bli Av Med Råttor? Förstör Dem Utan En Råttfälla. Vad är De Rädda För Och Hur Fångar De Dem? De Mest Effektiva Gifterna För Privata Hem. Vilka Produkter Ska Du Använda Hemma Oc
Hur Bli Av Med Råttor? Förstör Dem Utan En Råttfälla. Vad är De Rädda För Och Hur Fångar De Dem? De Mest Effektiva Gifterna För Privata Hem. Vilka Produkter Ska Du Använda Hemma Oc
Anonim

För att ha konstant tillgång till mat bosätter sig råttor alltid bredvid en person. Dessa gnagare finns både i byar och i städer. När du märker sådana skadedjur på din webbplats bör du definitivt bli av med dem.

Varför är det nödvändigt att ta bort skadedjur?

Råttor är farliga djur som fortplantar sig mycket snabbt. Därför måste du börja bekämpa dem direkt. Om det finns många råttor på sajten blir det väldigt svårt att få ut dem . Skadedjur som lever på platsen förstör och förstör också mat. Dessutom kan de gnaga på barken av buskar och träd. Detta leder ofta till växtdöd eller sjukdom. Dessutom är det värt att notera att råttor är bärare av sjukdomar. Därför är de också farliga för människor och djur som bor på platsen.

Vissa råttor är också aggressiva. Av dessa skäl måste råttor alltid kasseras och området måste alltid hållas rent.

Bild
Bild

Hur hittar man en råtta?

Du kan hitta råttor som bor i ett hus eller i andra rum genom följande skyltar

  1. Tänder märken på saker och mat. Råttor kan skada träd eller buskar samt möbler. Dessutom lämnar de ibland bitar av mat med spår av råtttänder.
  2. Resterna av spillning i form av mörka ovala granuler. De ackumuleras vanligtvis i områden där råttor oftast är.
  3. Hål i golvet eller väggarna. Det finns också spår av gips bredvid dem.
  4. Obehaglig lukt i rummet.

Det är också värt att notera att råttor är ganska bullriga djur. Därför, om de avvecklas i ett hus eller lägenhet, kan de lätt höras. Dessa gnagare beter sig särskilt bullrigt på natten.

Bild
Bild

Hur ska man fånga?

Det finns flera grundläggande metoder för att fånga skadedjur i hushållet.

Hemmagjorda fällor

Enkla fällor för stora gnagare kan göras med egna händer. Det finns flera alternativ, för skapandet av vilka endast tillgängliga verktyg används.

  1. Hink . För att skapa en enkel fälla, placera en bit plywood på kanten av plasthinken. Ett bete är fixerat på kanten. Efter att ha fångat doften av mat, går råttan till kanten av plywood och faller sedan i hinken. Du kan öka effektiviteten hos denna fälla genom att fylla behållaren med vatten. Det är värt en tredjedel att fylla, eftersom råttor kan simma. Därför, om hinken är full, kan djuret komma ur den.
  2. Panorera . För att fånga en stor råtta kan du bygga en enkel fälla hemma från en kruka och ett träblock. Ett bete måste fästas på behållarens botten. Därefter måste den vändas och placera den på ett litet stöd. Väl inne i behållaren kan gnagaren felaktigt vidröra stödet. Detta kommer att få potten att täcka råttan. Djuret kommer inte att kunna flytta det från sin plats.
  3. Kartong och lim . Dessa fällor är mycket enkla att göra. En kartong måste smörjas med lim av hög kvalitet. Placera betet i mitten. Hon kommer att kunna locka flera råttor samtidigt.
  4. Plastflaska . Denna fälla är ganska effektiv. Det är värt att använda det på gatan. För att skapa en flaskfälla måste du klippa av botten. Basen måste begravas i marken. Genom att springa runt på platsen kommer råttan förr eller senare att falla i denna flaska. Hon kommer inte att kunna komma ut på grund av att behållarens väggar är släta.

Du kan skapa någon av dessa fällor på ett par minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilda råttfällor

Ett av de mest effektiva sätten att hantera råttor är med kommersiella råttfällor. De kan köpas på marknaden eller i butiken. Standard råttfällor ser ut som små burar med en dörr på en liten fjäder . Ett välsmakande bete fästs inuti, vilket lockar gnagare. När djuret kommer in, smäller dörren. Därför kan råttan inte fly därifrån.

Förutom de klassiska råttfällorna finns det nu elektriska fällor . De dödar genast råttor med en chock. Dessa råttfällor är batteridrivna. De är mycket bekväma, men samtidigt är de ganska dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Separat är det värt att prata om beten som kan användas för att fånga råttor. Det är värt att fånga gnagare med doftande produkter.

  1. Hackat kött . Allt kött kan användas för dess beredning. Det måste rullas i en köttkvarn. Små bollar bildas av köttfärs. De måste vara tillräckligt täta. I det här fallet är det lätt att säkra dem i fällan.
  2. Korv . Du kan locka en råtta med en liten bit korv med en stark lukt. Dessa gnagare har ett mycket gott luktsinne. Därför svarar de bra på korvbitar med tillsatser.
  3. Salo . För att fånga en levande råtta måste du använda rökt eller lätt rostat bacon. Det ska vara färskt, inte fryst.
  4. Ägg . Hårdkokta ägg används för att fånga djur. Denna produkt kan också rivas och blandas med ett starkt gift. Den resulterande blandningen måste rullas till täta bollar.
  5. Fisk . Ett bra alternativ för råttbete är rå fisk. Du kan förstärka dess doft genom att smörja små bitar med öl, vodka eller vegetabilisk olja.
  6. Frukt . Du kan också använda söta frukter för att fånga råttor. De måste vara mogna och saftiga.
  7. Ost . Det är värt att locka en råtta med en produkt med en uttalad lukt.

Matavfall ska inte användas för att locka uppmärksamhet hos råttor. Förstörda produkter lockar inte små djur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är djur rädda för?

En mer skonsam metod för att hantera råttor är att skrämma bort skadedjur som lever på platsen. För detta kan du använda olika växter eller speciella enheter.

Ultraljudsläckare

Nu finns det speciella gnagare som säljs. De kan installeras både i ett privat hus och i en lägenhet eller ett kontor . Sådana enheter är små i storlek. De verkar på gnagare med ultraljud. Sådana enheter fungerar vanligtvis från nätverket.

Det är värt att komma ihåg att ultraljud inte kan tränga in i väggar . Därför måste en separat skrämselanordning installeras i varje förorenat rum. Denna råttbekämpningsmetod kommer att bli av med alla gnagare om ett par veckor.

Bild
Bild

Men den ska inte användas om det finns marsvin, hamstrar eller andra små husdjur i huset. Han kommer att skada dem också.

Lukten av brännande

Avvisar effektivt råttor med en ihållande brännande lukt. Därför kan du röka rummet med en rökbomb när du försöker bli av med gnagare som bor i en ladugård eller garage.

Bild
Bild

Växter

Gnagare skräms också bort av vissa växters stickande lukt

  1. Mynta . Doftande myntablad kan användas för att bli av med råttor och valpar. Växter läggs helt enkelt ut i hörnen och längs väggarna. Du kan också använda en bomullspinne doppad i eterisk olja med pepparmynta för att bekämpa råttor. Det rekommenderas också att plantera mynta i trädgården eller rabatter.
  2. Kinza . Denna växt är rik på eteriska oljor. Dess lukt stöter effektivt bort skadedjur. För att odla råttor kan du lägga ut både plantans stjälkar och dess frön i huset.
  3. Calendula . Du kan bekämpa gnagare med både färska och torkade blommor. Du kan köpa torkad kalendula på apoteket.
  4. Renfana . Råttor tål inte lukten av dessa blommor. Därför, genom att sprida ut små gula knoppar, kan du mycket snabbt driva råttorna ur ditt område.
  5. Tomattoppar . Det är det bästa naturläkemedlet för att bekämpa råttor och möss i trädgården. Topparna har en skarp doft som skadedjur helt enkelt inte tål. För att förbättra det måste lövverket och stjälkarna hackas fint eller rivas i bitar. I denna form måste den läggas ut på rätt plats.
  6. Sagebrush . Växten med en stark bitter doft avvisar också råttor väl. Malurt kan läggas ut i källaren eller på platsen. Du bör inte använda den i huset. Lukten av malört kan mycket väl orsaka illamående eller huvudvärk hos en person.

Alla dessa växter kan också torkas, strimlas och läggas i små tygpåsar. Dessa påsar är praktiska att lägga ut på hyllor och andra ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förstörelse genom gift

Många använder vanligt professionellt gift för att bekämpa råttor. Det hjälper till att snabbt förstöra alla gnagare som bor på platsen. Det är värt att komma ihåg att råttgift är giftigt. Därför ska kompositionen inte läggas ut på golvet, utan på lock eller kartongbitar. Sprid giftet bredvid råtthål eller på de platser där gnagare oftast är. Efter ett tag måste rummet eller området undersökas noggrant. Alla gnagare måste hittas omedelbart.

Istället för köpt gift kan du också använda mat som tillagats själv

  1. Gips, mjöl och vatten . Från dessa produkter kan du förbereda ett gift med en mumifierande effekt. Dessa produkter måste blandas och sedan läggas till behållaren med vatten. Små bollar bildas av den resulterande blandningen. Detta effektiva botemedel härdar mycket snabbt i magen hos råtta. På grund av detta dör hon. Det är värt att komma ihåg att bollar av mjöl och gips härdar snabbt. Därför blir produkterna med tiden mindre attraktiva för gnagare.
  2. Träaska . Denna produkt används för att bekämpa råttor i trädgården eller i trädgården. Askan innehåller alkali. När gnagare kommer in i kroppen äter den bort sina inre organ. På grund av detta dör djur. Förgiftning av råttor med träaska är mycket bekvämt.
  3. Socker och läsk . Blandningen gör att du snabbt kan bli av med råttor. Kombinera produkterna i en skål och tillsätt sedan lite vatten och mjöl till dem. Blandningen ska inte vara flytande, eftersom det måste bildas små bollar av den. Efter att ha ätit dem börjar en farlig gas bildas i djurets mage. Det är han som dödar skadedjur.

Både butiksköpta och hemgjorda fällor fungerar utmärkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga fiender

Råttornas främsta fiender är katter. För att bekämpa gnagare kan du ha ett djur med en välutvecklad instinkt hemma. En vuxen katt hjälper till att snabbt förstöra alla råttor. Dessutom stöter kattlukten själv redan från skadedjur. Därför, om en katt bor i ett hus eller en lägenhet, kommer gnagarna ständigt att uppleva stress och inte reproducera sig så aktivt.

De bästa råttjägarna är siameser, Maine Coons, brittiska och sibiriska katter . De är stora, tålmodiga och ganska aktiva. Små hundar är också utmärkta råttfångare. En foxterrier eller tax kan tränas för att fånga råttor, men inte äta dem.

Även om detta inte är det bästa sättet att bekämpa skadedjur. Under en jakt kan en råtta faktiskt bita ett husdjur och infektera det med någon form av sjukdom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

När du hanterar råttor bör du alltid vidta vissa försiktighetsåtgärder för att inte skada dig själv och dina nära och kära

  1. Använd alltid handskar när du använder råttgift. Om det finns husdjur eller små barn i huset, lägg inte betet på en iögonfallande plats. De kan också förgifta det.
  2. Fångade djur ska alltid hanteras endast med handskar. De hjälper till att skydda handflatorna från bett. Detta är mycket viktigt, eftersom en levande råtta inte bara kan bita en hand i blod, utan också infektera en person med någon form av infektion.
  3. Om skadedjuret ändå bet en person måste såret snabbt sköljas med vatten och desinficeras.
  4. Råttfångare måste vaccineras. I det här fallet är djuret säkert. Om ditt husdjur har en djup repa eller sår på kroppen bör det omedelbart tas till veterinären.

Om du följer dessa försiktighetsåtgärder kan du bli av med skadedjur utan problem.

Bild
Bild

Förebyggande arbete

För att förhindra att råttor kommer in i huset eller lägenheten bör de alltid hållas rena. Alla produkter ska förvaras utom räckhåll för gnagare . Så, spannmål placeras vanligtvis i metall- eller glasburkar. Matrester och maträtter placeras alltid i kylskåpet. Det ska inte finnas några matsmulor eller bitar av mat på arbetsytorna och golvet.

För att förhindra att gnagare kommer in på platsen måste du regelbundet ta bort allt skräp på gården och i trädgården . Då och då måste du inspektera buskar och träd som växer där. Gnagare lockas av torra grenar och oförskämda växter. Därför måste du bli av med dem i tid. Människor som matar katter och hundar utomhus bör alltid städa upp matrester.

Bild
Bild

Användbara tips

Följande tips kan också hjälpa till i kampen mot råttor

  1. När du använder fällor är det värt att komma ihåg att råttor snabbt vänjer sig vid lukten av beten som används. Därför måste de ändras då och då. Annars kommer råttor att kringgå sådana fällor.
  2. För att gnagare inte ska känna fara är det värt att lägga ut giftet, liksom att sätta fällor, med handskar. I det här fallet kommer inte råttorna att lukta på den mänskliga lukten.
  3. Gnagare som fångats i en hemlagad eller köpt fälla kan ges till en jaktkatt. Förgiftade råttor ska kastas på en deponi eller begravas på platser som är otillgängliga för husdjur.

I allmänhet kan du bli av med råttor i ditt område på olika sätt. Samtidigt är det värt att komma ihåg att det är omöjligt att göra detta en gång för alla. Därför måste du alltid vara på jakt. När man märker att råttorna har återvänt till platsen är det nödvändigt att återanvända de kontrollmetoder som har visat sig vara de mest effektiva.

Rekommenderad: