Hur Bli Av Med Mygg På Natten? Hur Fångar Man Dem I Rummet Och Snabbt Dödar Dem I Lägenheten? Hur Kan Man Rädda Sig Själv Och Slåss Med Folkliga Metoder?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bli Av Med Mygg På Natten? Hur Fångar Man Dem I Rummet Och Snabbt Dödar Dem I Lägenheten? Hur Kan Man Rädda Sig Själv Och Slåss Med Folkliga Metoder?

Video: Hur Bli Av Med Mygg På Natten? Hur Fångar Man Dem I Rummet Och Snabbt Dödar Dem I Lägenheten? Hur Kan Man Rädda Sig Själv Och Slåss Med Folkliga Metoder?
Video: How Mosquitoes Use Six Needles to Suck Your Blood | Deep Look 2024, April
Hur Bli Av Med Mygg På Natten? Hur Fångar Man Dem I Rummet Och Snabbt Dödar Dem I Lägenheten? Hur Kan Man Rädda Sig Själv Och Slåss Med Folkliga Metoder?
Hur Bli Av Med Mygg På Natten? Hur Fångar Man Dem I Rummet Och Snabbt Dödar Dem I Lägenheten? Hur Kan Man Rädda Sig Själv Och Slåss Med Folkliga Metoder?
Anonim

Mygg orsakar mycket obehag, och deras bett orsakar allergiska reaktioner och leder ibland till farliga infektioner. Oftast attackerar dessa blodsugare på gatan, men honor flyger ibland in i mänskliga hus på jakt efter mat. Det irriterande surrandet av dessa insekter i nattens tystnad kan göra alla upprörda. Vi kommer att berätta hur du flyr från sådana insekter hemma i vår artikel.

Hur lockar man med ljus?

Kampen mot bevingade blodsugare i lägenheter har nått en hög teknisk nivå i dessa dagar. Kemister har skapat hemlagade fällor baserade på organiska lockmedel, rökningsmedel och avstötningsmedel . Sådana enheter är emellertid inte tillgängliga i alla hem, även om de är överkomliga. Hur kan du då fånga irriterande myggor som har kommit in i ditt hem? Det enklaste alternativet är att smälla. Det är inte lätt att döda en smidig insekt i luften, men dessa blodsugare sitter ofta på väggar och möbler.

Därför är det bara att tända lampan och noggrant inspektera rummet. Myggor är primitiva varelser, alla deras handlingar är monotona.

Bild
Bild

Oftast sitter de på närmaste vägg. Du kan hitta fienden vid korsningen av väggen och taket, lite mindre ofta gömmer de sig mellan möbler och väggar. På gatan älskar parasiter att spendera tid i gräset, vilket innebär att inomhusväxter kan locka dem. Flytta dem: myggorna kommer säkert att flyga upp och du behöver bara spåra deras rörelser.

Själva ljuset lockar också insekter: du kan fånga ett par vingade blodsugare nära källan. Det bör dock komma ihåg att speciella lampor från insekter, natrium och LED -lampor när det gäller att konfrontera mygg är osannolikt att bli dina trogna hjälpare. De är bra som nattbelysning, men du kommer inte att kunna skydda dig från blodsugare med deras hjälp.

Bild
Bild

Hur fångas med en dammsugare?

Under sovjettiden var kampen mot irriterande mygg med dammsugare mycket populär. Ingenting kan hindra denna metod från att tillämpas idag. Förresten, denna teknik kommer garanterat att förstöra blodsugare som ligger i taket, bakom möbler eller på toppen av väggarna, där det blir svårt att nå med handen.

Bild
Bild

Anslut slangen till en kraftenhet . Så snart du ser en mygg, slå omedelbart på tekniken och sikta mot insekten. Väl i dammsugarpåsen kommer den att dö omedelbart. Men för att vara säker är det bättre att vrida ut behållaren för att vara säker på detta.

Bild
Bild

andra metoder

Låt oss överväga några mer intressanta alternativ.

Bli bete

Om en irriterande insekt angriper dig på natten, och du är trött och inte känner tillräckligt med styrka i dig själv för att starta en aktiv kamp, måste du ta risken och bli betet själv. Täck hela din kropp med en filt så att bara en del av ditt ansikte förblir öppet. Placera handen i ett bekvämt läge så att du när som helst kan få den ur locket och ge ett kraftigt slag.

Bild
Bild

Efter det är det bara att lyssna noga. Insekten börjar röra sig och genom dess surrande kan du förstå på vilket avstånd den är . Efter att ha cirkulerat en kort stund kommer myggan att förstå att inga faror väntar på den och kommer att sjunka ner på den öppna huden. Efter det, vänta ett par sekunder och smäll blodsugaren med ett exakt slag. Överdriv inte: gungan ska vara tillräcklig för att förstöra den bevingade insekten, men en som inte skadar dig.

Som referens: det finns en uppfattning om att en mygg kan tvingas spricka direkt på armen genom att spänna musklerna eller klämma en ven. Detta är en missuppfattning. Som ett resultat kommer du helt enkelt att slösa bort din tid, och skadedjuret kommer att dricka mycket mer blod, och bettmärket blir allvarligare.

Bild
Bild

Fångad i ett glas

Myggor har förmågan att känna det minsta vindkast när man svänger en hand, så det är inte så lätt att smälla den på väggen. Försök att täcka området där myggan sitter med ett genomskinligt glas med en snabb rörelse . Efter det är det bara att sticka ett pappersark mellan ytan och behållaren och flytta fällan tillsammans med insekten. Ta det utanför, skala försiktigt bort papperet och tryck ner på myggan.

Bild
Bild

Vissa gör en fälla. För att göra detta behöver du en plastflaska på 1,5-2 liter. Ett litet snitt görs på cirka 2/3 av höjden. Behållarens övre del tas bort medan locket måste skruvas loss. Den nedre delen är 1⁄4 fylld med uppvärmt vatten, socker och jäst tillsätts . Efter avklippningen återförs toppen till sin plats, men läggs med nacken nedåt. För större tillförlitlighet fixeras strukturen med nålar, eltejp eller tejp. Fällan är klar. Redan efter 20-30 minuter kommer jästen att börja jäsa och släppa ut koldioxid. Hon lockar kvinnliga insekter. Myggor flyger ner genom flaskhalsen och dör omedelbart av de flyktiga ångorna av etylalkohol, som bildas under jäsningen.

För att vara rättvis bör det noteras att detta skydd inte alltid fungerar, eftersom myggor är extremt ovilliga att flyga upp till hemlagade fällor. Dessutom lyckas många komma ur flaskan. Med allt detta finns det en skarp lukt av mäsk i rummet, dessutom måste du ständigt rengöra halsen på det bildade skummet.

Bild
Bild

Aromaterapi

Lukt kan användas för att bekämpa mygg. Överväg att odla blodsockeravvisande växter hemma. Till exempel har lantan en bra effekt. Det bör dock komma ihåg att denna representant för den inhemska floran är farlig för djur, och det kan också orsaka allergier hos människor . Myggor gillar inte doften av pelargon, så du kan säkert odla den på fönsterbrädorna. Då kommer bara de hungrigaste individerna att flyga genom fönstret. Ägare av privata hus kan plantera lila, fågelkörsbär eller fläder under fönstret. På balkongen kan du placera krukor med ringblommor. Dessa växter kommer att ge en trevlig doft för hushållen och hjälper samtidigt de flygande blodsugarna att överleva.

Bild
Bild

Lukten av basilika, citrongräs, mynta, rosmarin samt kattmynta och eventuella citrusfrukter är obehagligt för myggor . Men de har en mycket svag effekt, så de kan bara skrämma bort myggor om du planerar att odla dem i stort antal eller röka rum med dem. I alla andra situationer kommer deras eteriska oljor att ge en mycket större effekt. Extrakt av eukalyptus, cederträ, anis, samt tea tree och basilika fungerar bra. Det enklaste sättet är att droppa lite i aromlampan, men du kan också applicera den på huden.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis noterar vi att problemen i samband med den kraftigt ökande populationen av insekter på sommaren har varit bekanta för människor sedan urminnes tider . Våra avlägsna förfäder bekämpade blodsugare i huset på sitt eget sätt, främst med hjälp av improviserade medel: doftande örter, avkok och klasar av torkade växter. Med utvecklingen av modern teknik har möjligheterna utökats, så kampen mot mygg i det mänskliga hemmet är mycket lättare. Men många föredrar fortfarande folkrecept och blir av med blodsugare på gammaldags sätt.

Vilket sätt att föredra är upp till dig. Men i alla fall kommer de åtgärder som vidtagits inte att ha något resultat om du inte följer förebyggandet

  • Se till att det inte finns för mycket fukt eller stillastående vätska i undergolvet. Myggor älskar vatten och reproducerar aktivt nära dess källa, så du måste bli av med överflödig fukt.
  • Installera myggnät på fönster och dörrar. Var noga med att säkra dem ordentligt för att förhindra att barn och husdjur faller ut.
  • Nyligen genomförda studier har visat att myggor gillar svettlukten. Därför är det särskilt viktigt att följa reglerna för personlig hygien på sommaren.
Bild
Bild

Det finns många andra effektiva tekniker för att snabbt fånga en blodsocker i ett rum, även om de flesta fortfarande kokar ner till den traditionella swatten med din hand, tidning och till och med tofflor. Vi har berättat om de mest ovanliga alternativen. Och kom ihåg: att hitta och köra bort den irriterande myggen på natten är inte alls svårt, du behöver bara slå på din fantasi.

Rekommenderad: