Sängkläder Av Grov Calico Eller Poplin (24 Bilder): Vilket är Bättre Och Vilket Tyg Att Välja? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sängkläder Av Grov Calico Eller Poplin (24 Bilder): Vilket är Bättre Och Vilket Tyg Att Välja? Recensioner

Video: Sängkläder Av Grov Calico Eller Poplin (24 Bilder): Vilket är Bättre Och Vilket Tyg Att Välja? Recensioner
Video: Grundläggande om alkoholbläck, verktyg och varumärken - tips och demonstration 2024, April
Sängkläder Av Grov Calico Eller Poplin (24 Bilder): Vilket är Bättre Och Vilket Tyg Att Välja? Recensioner
Sängkläder Av Grov Calico Eller Poplin (24 Bilder): Vilket är Bättre Och Vilket Tyg Att Välja? Recensioner
Anonim

Korrekt valda textilier är det viktigaste i inredningen. Inte bara komforten och atmosfären i härden beror på honom, utan också en positiv inställning för hela dagen. När allt kommer omkring kan du bara koppla av och njuta av ett trevligt uppvaknande bara i bekväma sängkläder. Och de mest populära tygerna för detta är grov calico och poplin. Men vilket material som är bättre kan du bara ta reda på genom att jämföra deras kvalitetsparametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

De flesta väljer naturliga produkter, eftersom de kan passera luft bra, absorbera svett, inte orsakar allergier, inte ackumuleras statiskt och vet också hur man underhåller kroppens mikroklimat, värmer det i kylan och kyler det i värmen. Bomull är den mest naturliga råvaran av vegetabiliskt ursprung. Bomull och förband är gjorda av dess mjuka och lätta fibrer.

Bomullsbaserade tyger kännetecknas av hög hållbarhet, god hygienisk prestanda och lågt pris. Från dem erhålls: cambric, calico, terry, viskos, jacquard, crepe, mikrofiber, percale, chintz, flanell, poplin, ranfos, polycotton, satin. De mest populära av dem idag är grov calico och poplin .… Det är värt att ta reda på vilket material som är att föredra för sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse av kompositioner

Calico är ett miljövänligt naturtyg tillverkat av bomullsfibrer. Vanligtvis är det bomull, men i några av dess varianter tillåts inneslutningar av syntetfibrer, till exempel: perkal, superkotong (polycotton). Syntet (nylon, nylon, viskos, mikrofiber, polyester, spandex och andra polymerfibrer) är inte alltid dåligt. Ibland ändrar det materialets egenskaper radikalt till det bättre. Sängkläder som innehåller sådana fibrer skrynklas mindre, blir mer hållbara och elastiska, och även kostnaden för en sådan produkt minskar.

Om det finns mycket syntet, slutar materialet att andas, skapar en växthuseffekt inuti och börjar ackumulera statisk elektricitet. Förresten, kinesisk calico innehåller upp till 20% syntet.

Poplin är också tillverkad av bomull. Även om det ibland finns tyger med tillägg av andra fibrer. Det kan vara både konstgjorda och naturliga fibrer, eller en blandning av båda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över fördelar och nackdelar

Textil är inte bara ett material som består av fibrer sammanflätade med varandra. Detta är en kombination av egenskaper som textur, taktila känslor, färger, hållbarhet och miljövänlighet. Därför kan du bara välja mellan grov calico och poplin genom att utvärdera dem i flera kategorier.

Bild
Bild

Textur

Calico har den vanliga vanliga väven - det här är en växling av tvärgående och längsgående varptrådar som bildar ett kors. Detta är ett ganska tätt material, eftersom upp till 140 trådar är placerade i 1 cm². Beroende på värdena på yttätheten är grovkalik av flera typer.

  • Lätt (110 g / m²), standard (130 g / m²), komfort (120 g / m²). Sängkläder av dessa typer kännetecknas av hög hållfasthet och låg känslighet för krympning.
  • Lux (densitet 125 g / m²). Detta är ett tunt och känsligt tyg, kännetecknat av hög hållfasthet, kvalitet och höga kostnader.
  • GOST (142 g / m²). Vanligtvis sys barns sovsatser av den.
  • Ranfors. På grund av dess höga densitet liknar denna typ av grov kaliko poplin. Här i 1 cm² finns det upp till 50-65 trådar, medan det i andra sorter - endast 42 trådar, areal densitet - 120 g / m².
  • Blekad, enkelfärgad (densitet 143 g / m²). Vanligtvis används sådant material för att sy sängkläder för sociala institutioner (hotell, pensionat, sjukhus).
Bild
Bild

Poplin har också en vanlig vävning, men den använder trådar av olika tjocklek. De längsgående trådarna är mycket tunnare än de tvärgående. Tack vare denna teknik bildas en lättnad (litet ärr) på dukens yta. Beroende på bearbetningsmetod kan poplin vara: blekt, mångfärgat, tryckt, vanligt färgat. Densiteten varierar från 110 till 120 g / m².

Bild
Bild
Bild
Bild

Anspråkslös vård

Calico är ett praktiskt och billigt tyg som inte kräver särskild vård. Uppsättningar av den tål 300-350 tvättar. Det rekommenderas att tvätta den vid en temperatur som inte är högre än + 40 ° С. Det är förbjudet att använda blekmedel, även pulvret ska vara för färgad tvätt , och själva produkten vänds ut och in. Calico är, precis som alla naturliga tyger, mycket känsligt för ljus, så det bör inte torkas i direkt solljus. Tyget krymper eller sträcker sig inte, men om det inte finns några syntetiska tillsatser i det, rynker det mycket. Därför är det nödvändigt att stryka den grova kaliken, men det är bättre att inte från framsidan.

Det är bättre att inte utsätta poplin för ofta tvätt. Efter 120-200 tvättar tappar tyget sitt presentabla utseende. Och det är bättre att vända på sängkläderna innan de tvättas. Det ska tvättas vid en temperatur som inte är högre än + 30 ° С och utan blekmedel … Det rekommenderas inte heller att pressa produkten kraftigt under handtvätt. Det är bäst att torka i frisk luft och i skuggan. När det gäller strykning är poplin mindre nyckfullt. Det är så mjukt och elastiskt tyg att det inte behöver noggrann strykning, och ibland behöver materialet inte strykas alls.

Bild
Bild

Utseende

Calico är ett material med en matt, något grov och hård yta. Lösa, synliga områden av förtjockning av fibrerna och enskilda tätningar ger banan en viss grovhet.

Poplin är ett präglat tyg med en karakteristisk glans. Utåt är den mer presentabel, men i sin mjukhet liknar den mycket satin. Materialets namn talar för sig själv. Det är översatt från italienska som "påvligt". Det betyder att tyget är uppkallat efter chefen för den katolska världen, eftersom det vid en tidpunkt gjordes kläder av det för påven och hans följe.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Calico, som ett miljövänligt tyg, är mycket hygieniskt (andas, absorberar svett, orsakar inte allergier, ackumuleras inte statiskt), lätthet, förmågan att behaga användare i många år med utmärkt hållbarhet och förmågan att behålla ljusa färger.

Poplin uppfyller också alla nödvändiga europeiska miljöstandarder och har bra prestanda. Och materialets respektabla utseende i kombination med opretentiös omsorg gör det verkligen unikt bland sina "bröder".

Förresten har nyligen poplindukar med 3D -effekt till och med dykt upp, vilket ger volym till den tryckta bilden.

Bild
Bild

Pris

Calico anses med rätta vara valet av minimalister. Tyg från serien "billig och glad". Till exempel kostar en enkelsäng som är gjord av vanlig tryckt grov kaliko med en densitet på 120 g / m² från 1300 rubel. Och samma uppsättning poplin kostar från 1400 rubel. Det vill säga det är en skillnad i priserna på produkter tillverkade av dessa tyger, men helt omärkliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Att döma av kundernas åsikter förtjänar båda tygerna särskild uppmärksamhet. Med unika egenskaper har de förtjänat vissa användares kärlek och andras respekt. Någon föredrar produktens estetiska sida, någon försöker omge sig med mycket miljövänliga och naturliga textilier.

Bild
Bild

Men valet bör i alla fall endast göras utifrån personliga behov, önskningar och smaker.

Rekommenderad: