MDF Och Spånskiva: Hur är De Olika Och Vilket är Bättre? Visuella Och Prestandaskillnader. Vilket Möbelmaterial är Starkare?

Innehållsförteckning:

Video: MDF Och Spånskiva: Hur är De Olika Och Vilket är Bättre? Visuella Och Prestandaskillnader. Vilket Möbelmaterial är Starkare?

Video: MDF Och Spånskiva: Hur är De Olika Och Vilket är Bättre? Visuella Och Prestandaskillnader. Vilket Möbelmaterial är Starkare?
Video: Difference between MDF & particleboard 2024, Maj
MDF Och Spånskiva: Hur är De Olika Och Vilket är Bättre? Visuella Och Prestandaskillnader. Vilket Möbelmaterial är Starkare?
MDF Och Spånskiva: Hur är De Olika Och Vilket är Bättre? Visuella Och Prestandaskillnader. Vilket Möbelmaterial är Starkare?
Anonim

MDF och spånskiva - hur är de olika och vilket är bättre? Sådana frågor ställs regelbundet inför både professionella designers och vanliga köpare som vill uppdatera interiören självständigt. För den oinvigde ser det faktiskt svårt ut att studera frågan om vilket material för möbler som är starkare och mer estetiskt tilltalande. En detaljerad översikt över dessa spånskivor hjälper dig att förstå allt, utvärdera den visuella skillnaden och skillnader i egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Överflödet av träbaserade material på fri försäljning låter dig avsevärt utöka sortimentet av typiska inredningsartiklar gjorda av sådana brädor. Möbler av MDF och spånskiva är betydligt billigare än liknande produkter från massivt trä; de kan ha olika konfigurations- och designalternativ . Men om du behöver välja ett av materialen dyker det upp många frågor som inte är relaterade till deras kostnad. För att förstå allt behöver du veta mer om vart och ett av alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

Namnet MDF är den ryska translitterationen av den engelska termen Medium Density Fibreboard, vilket betyder en medeltäthetskiva på träfiberbasis. Detta material tillverkas av finfördelade råvaror genom torrpressning . Vid tillverkningen används ett naturligt lim lignin eller paraffin, vilket gör det möjligt att garantera de färdiga skivornas miljösäkerhet.

Det färdiga materialet får hög hållfasthet, densitet och hårdhet jämförbar med naturligt trä. Under produktionen kan ytterligare bearbetning utföras för att öka biologiskt motstånd, brandmotstånd, fuktbeständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att göra en kartong liknar på många sätt papperstillverkning . Råvaror - träfibrer - krossas mycket noggrant, vilket gör det möjligt att använda olika typer av avfall i produktionen. De i förväg erhållna fraktionerna rengörs med ånga, massan genomgår ytterligare slipning i specialmaskiner, sedan torkas, formas och varmpressas. Det resulterande materialet får styrka som är jämförbar med egenskaperna hos naturligt trä, densitet och hållbarhet, lämpar sig för nästan alla typer av bearbetning.

Det huvudsakliga tillämpningsområdet för MDF är möbelproduktion; brädor används inte för byggbehov, eftersom det finns alternativa, mycket billigare alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva

Detta material, som främst används i möbelproduktion, kallas mer korrekt spånskiva - spånskiva, men den felaktiga beteckningen fastnar som ett kommersiellt namn. I själva verket är spånskiva ett kompositark bestående av spån med medelhög och fin partikelstorlek . Den tillverkas genom varmpressning från sågspån, tillsats av ett fenolbaserat bindemedel och några andra komponenter som ökar anslutningens hållfasthet.

Det färdiga arket utsätts för ytterligare bearbetning . Detta kan vara ytslipning, laminering eller laminering - de två sista alternativen anses vara dekorativa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det huvudsakliga tillämpningsområdet för laminerad spånskiva är möbelproduktion - det används för att skapa skrovstrukturer . Det polerade materialet fungerar som grund för att skapa förpackningsbehållare för godstransport, för skiljeväggar och väggbeklädnader i konstruktion.

Spånskiva var det första materialet som släpptes från träprodukter . Dess produktion har etablerats sedan 30 -talet av XX -talet, idag anses sådana plåtar vara en av de mest prisvärda typerna av byggnadspaneler, producerade i dussintals länder runt om i världen.

Vi kan säga att spånskivor är ett massivt alternativ, medan MDF kan hänföras till de mer prestigefyllda typerna av produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste skillnaderna

Huvudparametern som MDF skiljer sig från spånskiva är teknik som används för att göra plattor . Skillnaden i fraktioner är synlig för blotta ögat: i ett fall är det inte alltid homogent sågspån, i det andra är det en tät uppsättning som mer påminner om trä. MDF är ett material som lätt kan särskiljas genom sin homogena struktur, ytjämnhet och densitet.

Den största fördelen med spånskiva är i priset, brädor av denna typ är mycket billigare och billigare, efter laminering av ytan får de ett ganska attraktivt utseende. MDF är dyrare, men mer estetiskt tilltalande; det kan formas och fräsas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mer detaljerad jämförelse gör det möjligt att identifiera andra skillnader. Till exempel, Spånskivmaterial kan tilldelas utsläppsklasserna E2, E3, E4, det vill säga det innehåller farliga hartser och formaldehydföreningar som är förbjudna för inomhusbruk eller i möbelprodukter . Om en skrupelfri tillverkare bestämmer sig för att spara pengar, är det stor sannolikhet för hälsoskador. I denna mening är MDF -skivor mycket säkrare, de tillhör alltid E1 -utsläppsklassen, som är ofarlig för människor.

Bild
Bild

Visuell

I färdiga möbler har MDF och spånskiva uttalade visuella skillnader. Så, spånskiva används här i en laminerad eller laminerad form, med en dekorativ beläggning, och endast för att skapa kroppsstrukturer - ramar, överliggare, hyllor . Ett ganska massivt material används mycket sällan i fasader på grund av dess vikt och inte den högsta dekorativa komponenten.

Lösheten hos träspånskivor är också ett allvarligt problem. Vanligtvis tolererar sådana möbler inte återmontering, upprepad skruvning av fästelement, och om du försöker utföra finbearbetning kan du få chips och defekter i frontluckan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den höga densiteten av MDF gör att detta material enkelt kan bearbetas: enligt dessa egenskaper är den färdiga brädan nära massivt trä . Ark kan sågas rakt och krökt, fräst, klippas. Plattorna används för att göra eleganta möbelfasader med mönster, lister, plattband. Tonning utförs också i produktionen, hela massan på snittet har samma nyans. Inredningen kan vara vad som helst - från färgning till applicering av textur, det behövs ingen förhandsslipning innan plattorna avslutas.

När det gäller att välja en yttre beläggning har MDF också en klar fördel . Materialet kan lämnas enkelt slipat, täckt med PVC-baserade filmmaterial, fanerat eller målat med emalj i en blank, matt yta.

Under alla omständigheter kommer beläggningen att visa sig vara fuktresistent, den kommer att ligga bra och jämnt på plattans yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

I egenskaper

Jämförelse av egenskaper avslöjar också skillnader mellan material. Bland de viktigaste parametrarna är följande.

  1. Styrka . Här är den uppenbara ledaren MDF, den är starkare på grund av produktionens särdrag - fraktionernas homogenitet gör materialet mycket starkare, vidhäftningen mellan de enskilda elementen är högre. Träbaserade produkter är heterogena både i sammansättning och i storleken på de använda partiklarna. Beroende på bearbetningsmetod (pressdensitet, volymer tillsatt bindemedel) kan detta material bli tillräckligt starkt, men det är alltid sämre än massivt trä, utan även andra byggbrädor.
  2. Vikt . Enligt denna indikator är MDF i ledningen - brädorna är lättare än sina motsvarigheter. Ett arkmaterial med en storlek på 2800 × 2700 mm väger cirka 28 kg. Följaktligen minskar belastningen på väggarna vid tillverkning av väggskåp och hyllor, produkterna är mindre massiva. Spånskiva är tyngre - cirka 30 kg per ark på 2750 × 1830 mm.
  3. Miljövänlighet . Enligt denna parameter är MDF utan tvekan i täten, som omfattas av internationella standarder som avsevärt begränsar användningen av farliga formaldehyder. Till exempel är alla MDF -möbler märkta E1, vilket är mycket mer miljövänligt, och E2 kan inte längre användas i barnrum (i de flesta länder produceras det inte längre). Spånskiva tillverkas enligt olika standarder. Här är formaldehydhartser en oumbärlig komponent i produktionen, och det är ganska svårt att kontrollera deras volymer.
  4. Densitet . Alla MDF -skivor har höga egenskaper i denna indikator, nära naturligt trä - från 720 till 870 km / m3. Följaktligen är materialet lämpligt för lastapplikationer. För spånskivor varierar denna indikator, det finns 3 typer av brädor: med låg (upp till 550 kg / m3), medel (upp till 750 kg / m3) och hög densitet. Det sista alternativet anses vara möbler, resten - konstruktion, används som hängande väggbeklädnad, skiljeväggar.
  5. Fuktmotstånd . Klassisk slipad spånskiva kan aktivt absorbera vatten och får upp till 30% av den ursprungliga volymen. Detsamma gäller laminerad spånskiva, där dåligt stängda kanter inte blir fuktigare. På grund av sin höga densitet saknar MDF praktiskt taget dessa nackdelar - även när det är helt nedsänkt i vatten i flera timmar ändrar materialet inte dess parametrar.
Bild
Bild

Dessa är de viktigaste egenskaperna med vilka du kan jämföra 2 typer av material i plattor. Och här kan MDF kallas den obestridda ledaren, eftersom arken tillhör en högre klass av produkter.

Vad är bättre?

När du väljer ett material för konstruktion av skiljeväggar inuti huset, för bildandet av dekorativa skärmar, när du letar efter lämpliga möbler, måste du alltid välja mellan olika typer av material. Naturligtvis, om huvudkriteriet är billig, har spånskivor inga konkurrenter här: de är prisvärda och ser ganska attraktiva ut efter applicering av ett dekorativt lager. Men det finns några finesser. Till exempel fungerar detta alternativ inte i rum med hög luftfuktighet - du måste välja möbler och möbler från andra material för badrummet.

MDF är betydligt dyrare, men det undviker problem inte bara med utsläpp av farliga ämnen eller överdriven absorption av fukt . Detta material låter dig avsevärt diversifiera utformningen av färdiga möbler. Till exempel kan en trendig radie eller krökta fasader för köket skapas endast från det, spånskivan för krökt skärning överförs inte, liksom förändringar i geometriska parametrar. Fuktighetsbegränsningarna är också minimala. MDF tål lätt en ökning med upp till 70%, och med specialbehandling blir denna siffra ännu högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

För köket är det bättre att välja båda typerna av material i den dyraste versionen . Sådana plattor har ytterligare fuktbeständighet, brandhämmande komponenter för att förhindra antändning vid kontakt med eld. Med en betydande tjocklek kan bänkskivan i köket mycket väl vara gjord av laminerad spånskiva, men det är nödvändigt att kanterna bearbetas under tillverkningen. Det är bättre att använda MDF-skivor med brandbeständig impregnering och dekorativ filmbeläggning på förklädet.

Ofta kombineras dessa material för att få ett mer estetiskt resultat, men till ett överkomligt pris. Metoden anses vara utbredd när ramarna i köksskåp är gjorda av träbaserat material och fasader – från en platta med medium densitet . Men om budgeten tillåter det är det bättre att omedelbart föredra MDF -möbler. När det gäller dess egenskaper liknar det massivt trä, det kostar mycket mindre än det och det fungerar länge.

De bästa plattorna tillverkas i EU -länderna, de är E1 -märkta, absolut säkra, lämpliga för alla delar av huset - från barnrummet och sovrummet till badrummet.

Rekommenderad: