Folkmedicin Mot Myggor: Hur Bli Av Med Dem Hemma I En Lägenhet Och Göra Ett Botemedel Med Dina Egna Händer? Vad är De Rädda För? Vad Skrämmer Dem Utomhus?

Innehållsförteckning:

Video: Folkmedicin Mot Myggor: Hur Bli Av Med Dem Hemma I En Lägenhet Och Göra Ett Botemedel Med Dina Egna Händer? Vad är De Rädda För? Vad Skrämmer Dem Utomhus?

Video: Folkmedicin Mot Myggor: Hur Bli Av Med Dem Hemma I En Lägenhet Och Göra Ett Botemedel Med Dina Egna Händer? Vad är De Rädda För? Vad Skrämmer Dem Utomhus?
Video: Myggfritt med Myggburken, gör enkelt själv! 2024, April
Folkmedicin Mot Myggor: Hur Bli Av Med Dem Hemma I En Lägenhet Och Göra Ett Botemedel Med Dina Egna Händer? Vad är De Rädda För? Vad Skrämmer Dem Utomhus?
Folkmedicin Mot Myggor: Hur Bli Av Med Dem Hemma I En Lägenhet Och Göra Ett Botemedel Med Dina Egna Händer? Vad är De Rädda För? Vad Skrämmer Dem Utomhus?
Anonim

Myggor är en av de mest obehagliga insekterna för människor. Malign blodsugning kan förstöra alla promenader och picknick, förgifta resten i landet och i naturen. De dyker till och med upp i lägenheter med myggnät, vilket tvingar invånarna att snarast leta efter sätt att slåss.

Allt är dock inte så skrämmande, och det är fullt möjligt att bli av med myggor även under öppna förhållanden. I artikeln hittar du några intressanta tekniker för att skrämma bort irriterande parasiter

Användning av växter

Om det dyker upp mygg i lägenheten är det inte längre möjligt att lugnt somna i den. Dessa insekter, till skillnad från andra muggar, reagerar inte på ljus. De flyger till lukten av människokroppen … Enligt forskare lockas mygg särskilt till vissa blodtyper. Förutom, i 100% av fallen kommer de att flyga mot människor som utstrålar lukten av svett eller alkohol. De "älskar" barn väldigt mycket, liksom damer i position.

Om en mygg plötsligt och irriterande kliar över örat, är det möjligt att köra bort den med hjälp av några växter. Låt oss titta närmare på kulturerna som kommer att skrämma bort blodsugare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitlök

Vitlök är en av de mest effektiva myggbekämpande växterna. Det är nödvändigt att skära några kryddnejlika, placera dem i fat och placera dem på fönsterbrädan. Doften av vitlök kommer att avvisa insekter från lägenheten.

Du kan också göra en enkel tinktur av vitlök .… För att göra detta hackas klyftorna fint och fylls med vatten. Efter några timmar filtreras vätskan, dras in i en sprayflaska och sprutas i rummet.

Bild
Bild

Vänderot

För att skydda dig mot myggangrepp kan du göra det valerian buljong . Det är nödvändigt att slipa roten till denna ört och sedan fylla den med vatten i en mängd av 1500 ml. Därefter kokas kompositionen, kyls. I detta fall ska behållaren stängas med ett tätt lock. Så snart blandningen har svalnat måste den filtreras, dras in i en sprayflaska och sprutas på huden.

Bild
Bild

Kattmynta

Denna växt kallas också japansk kattmynta. Och detta är ett mycket effektivt botemedel .… Om du planterar en kattmynta hemma, då kommer myggorna i den och leden att bli kalla, eftersom sådana växter innehåller ett ämne som skrämmer dem väldigt mycket. Kattmyntan kan också bryggas och sedan sprutas i luften från en sprayflaska. Kom dock ihåg: om det finns katter hemma är det bättre att inte tillgripa ett sådant botemedel . Djur hittar snabbt krukor med växter, och oavsett hur du skyddar dem kommer de att riva upp kulturen.

När allt kommer omkring har ämnet som myggor är så rädda för en berusande effekt på lurviga husdjur. Om det finns katter i huset kan du använda vanlig mynta, husdjur är likgiltiga för det. Mygg hatar lukten av mynta, och denna omständighet kan framgångsrikt användas till din fördel. Så att plantera myntbuskar i långa lådor och placera den senare på fönsterbrädan kommer att rädda lägenheten från blodsugare en gång för alla.

Dessutom hjälper torkade löv, som kan läggas ut där myggor oftast förekommer, bra.

Bild
Bild

Trollhassel

Trollhassel är en verkligt unik växt som ofta används inom medicin och kosmetologi . Bladen i denna kultur är rika på ämnen som gynnar människor och stöter bort insekter.

Ett avkok av trollhassel lövverk är effektivt. Det är bäst att ta färskt lövverk, men torkat löv är också möjligt. Buljongen är gjord på ett vanligt sätt: råvaran hälls med kokande vatten, stängs med lock och kyls. Den resulterande kompositionen kan sprutas på huden. Dessutom kommer trollhasseln att lugna dermis om myggan redan har bett den och det kliar mycket.

Bild
Bild

Basilika

En annan lukt som mygg inte tål är doften av basilika. Buljonger tillverkas inte av denna produkt; basilika används färskt . Det är inte så svårt att odla det på en fönsterbräda, även en skolpojke klarar det. Den skarpa lukten kommer att skrämma bort insekter och driva ut dem ur rummet.

För att öka effekten kan du gnugga basilikabladen med fingrarna.

Bild
Bild

Calendula

Lukten av calendula är också mycket obehaglig för myggor. Om du inte vill odla calendula hemma kan du bara klippa blommorna på gatan och ta hem den genom att lägga den i kallt vatten. Myggor kommer sannolikt inte att gilla det här området, och de kommer att undvika detta rum. Och om insekten redan har bett dig, kommer en lotion med calendula -infusion att lindra svullnad, klåda och smärta på bettplatsen. Förutom dessa örter kan mygg avskräckas av:

  • lavendel;
  • kärr rosmarin;
  • citronella;
  • melissa;
  • ringblommor;
  • rosmarin;
  • pelargoner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Applicering av oljor

Ibland händer det att det varken finns tid eller lust att växa eller leta någonstans efter örter som driver bort myggor. I det här fallet kan du vända dig till en annan populär teknik - användningen av eteriska oljor. Oljor har en bra hållbarhet, de kan köpas för framtida bruk, så att om det behövs kan du alltid få det och använda det . Oljor kan användas på olika sätt. Vissa människor slipper mygg genom att helt enkelt applicera oljor på kroppens aktiva punkter. Dessa är handlederna, armbågsböjningarna, området bakom örat, nyckelbenet och platsen under knäet. Det räcker att gnugga bara ett par droppar utspädda med vatten i dessa områden, och denna kväll kommer du definitivt att kunna bli av med irriterande gäster.

Du kan också tillsätta några droppar eterisk olja till aromlampan. Då sprids aromen sakta ut i rummet och förhindrar att blodsugare tränger in i huset. Det finns några av de mest effektiva eteriska oljor som mygg inte kommer att älska med 100% garanti:

  • geranium;
  • Nejlika;
  • lavendel;
  • citron och citrongräs;
  • eukalyptus;
  • tall, gran, gran;
  • te träd;
  • anisolja;
  • cypress.

Var försiktig när du använder eteriska oljor . Om du är allergisk är det bättre att testa först och först sedan slå på lampan eller applicera kompositionen på kroppen. Förresten, vissa människor använder oljor genom att helt enkelt spraya dem. Genom att lägga till några droppar i vattnet kan du dra en sådan komposition i en sprayflaska och gå igenom rummen med den. En sådan teknik kommer inte att kunna döda myggor, men det kommer att driva bort dem en kort stund. Om du behöver en långtidseffekt är det bättre att tända lampan trots allt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man annars driva ut insekter ur rummet?

Rökning och avskräckande enheter finns inte i alla hem . En person kan vara corny inte redo för det faktum att en mygg kommer att flyga till honom. Det är särskilt obehagligt när insekter dyker upp utanför säsongen eller i närvaro av myggnät när du inte förväntar dig det. Om det inte finns några användbara örter eller oljor kan du ta några fler verktyg.

  • Ammoniak . I de flesta fall finns ett sådant improviserat verktyg i varje hem. Du måste späda ut denna produkt med vatten och sedan spruta rummet med den. Men var försiktig: om rummet är bebott av hypertensiva patienter, nyfödda, gravida kvinnor eller personer med kronisk huvudvärk, ska du inte spraya ammoniak.
  • Kanel … Denna krydda finns ofta i skåpen till hemmafruar som älskar att baka. Tillsätt lite pulver till uppvärmt vatten, häll i små skålar och lägg inomhus.
  • Svartpeppar . Det handlar om pepparkorn. Du måste ta några ärtor och värma dem i en het stekpanna utan olja. Sprid sedan bollarna runt lägenhetens omkrets. Mygg hatar sådana dofter.
  • Lagerblad . En vanlig lavrushka hjälper till att driva bort myggor. De torkade bladen måste brytas i små bitar och läggas sedan ut i rummet. Lukten kommer att driva ut objudna gäster.
  • Kamferolja … Detta botemedel kan ofta hittas i hemmedicinskit. Kompositionen fuktas med bomullstussar som läggs ut i rummet, som måste bli av med myggor.
  • Vinäger … Några matskedar ättika upplöst i vatten kommer också att driva bort parasiterna. Men lukten kommer att vara ihållande. Därför är det inte alltid motiverat att använda läkemedlet.

Viktigt: det bör förstås att inte alla produkter är säkra för små barn, särskilt nyfödda . I rummen där bebisar sover ska du inte sätta eld på grenar, lägga ut doftande örter. Ett barn kan reagera illa på en hård doft, bli rastlös, få huvudvärk och få dålig sömn.

Många dofter kan vara skadliga för katter och hundar. Om det finns djur i huset är det bättre att använda rökningsmedel, och ett ännu mer acceptabelt alternativ är ultraljudsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa recepten

Det finns många fler bra och effektiva verktyg som du kan göra själv hemma. Låt oss överväga listan över effektiva tekniker mer detaljerat.

  • Vanillin … En halv matsked vanillin måste blandas med en kopp uppvärmt vatten. Blötlägg sedan en bomullstuss i lösningen, torka av huden. Du kan också tillsätta vanillin till vilken barnkräm som helst. Cirka 60 g pulver räcker till ett paket grädde. Detta hemlagade botemedel kan appliceras på huden även för spädbarn.
  • Vetegräs … Denna ört är också bra för att avvisa myggor. Du måste ta roten, skölj ordentligt och hacka sedan fint. Därefter hälls råvaran i 1000 ml vatten, läggs på spisen och kokas. Så snart vätskan kokar måste du stänga av värmen och låta vätskan svalna. Sedan kokas det och kyls ett par gånger till. Som ett resultat får du ett verktyg som du kan sprida på. Kompositionen appliceras på öppna områden i kroppen.
  • Kryddnejlika och citron . Skär citronen i 2 halvor. Du måste sätta kryddnejlika (kryddor) i varje halva citronen. Naturprodukten placeras i ett rum som måste skyddas från insekter.
  • Schampo och ättika . För att förbereda salvan måste du ta 9% ättika, blanda med en liten mängd schampo och solrosolja. Alla komponenter måste tas i lika stora proportioner. Den resulterande blandningen appliceras på kroppen och avvisar snabbt myggor.
  • Aloe … Aloe salva i kompositionen är också mycket bra mot mygg. Det är nödvändigt att finhacka aloe -bladen så att de släpper ut saften. Några droppar eterisk olja (en av de som anges ovan) tillsätts till den resulterande kompositionen. Produkten måste också kompletteras med vegetabilisk olja. Du kan smeta av en sådan produkt innan du går ut.
  • Salt med eterisk olja … Detta recept innebär att kombinera en fjärdedel kopp varmt vatten, en nypa vanligt salt och 20 droppar eterisk olja. Kompositionen ska sprutas på huden.
  • Kaffe … Ett lösligt alternativ kommer att göra. Förbered en drink och kyl den sedan. Skriv sedan in en sprayflaska och spraya rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skyddar du dig från myggor i landet?

I naturen finns det alltid särskilt många insekter, och de börjar flyga in med den första skymningen. Överflödet av blodsugande tvingar semesterfirare att leta efter fler och fler nya sätt att skydda. Det första steget är att säga om de metoder som gör att du kan begränsa antalet insekter . Du måste systematiskt bekämpa myggor i din sommarstuga. Först måste du hitta källor till stillastående vatten. Även en liten pöl kan bli en fristad för en hel koloni av parasiter, så sådana källor måste snabbt tömmas innan myggen hinner lägga ägg.

Det andra steget är att plantera växter som skrämmer bort blodsugare … Mynta, citronmeliss, citrongräs, rosmarin, lavendel kommer att vara utmärkt. Ringblommor, krysantemum och basilika är också bra alternativ. Men du måste förstå att en myntbuske, till exempel, inte kommer att hjälpa mycket att undkomma myggor. Men om du planterar många växter, kommer de definitivt att ge tillräckligt skydd. Om insekterna är ihållande och fortfarande angriper webbplatsens ägare, kan du smeta ut med ett av huskurerna. Eller förbered en infusion för sprutning. Det rekommenderas att förnya det på huden en gång i timmen - ungefär detta är den tid det tar för naturläkemedel att blekna.

Om du gick på en vandring till skogen eller till floden, borde du vara redo att rädda dig från horder av insekter. Det kommer dock att vara ganska enkelt att köra ut dem under naturliga förhållanden. Myggor gillar inte rök, och en vanlig eld kommer att räcka för att förhindra att de flyger och landar på andra . För mer effekt kan du sätta eld på gran- eller tallkottar genom att helt enkelt kasta dem i elden. Ett sådant naturmaterial avger en hisnande doft, men avvisar myggor länge. Vissa vandringar slutar med en övernattning i naturen. Om det inte finns några avstötningsmedel till hands kan du bredvid tälten sätta eld på en mängd olika grenar och örter så att de luktar långsamt. Röken kommer att driva ut insekter från rekreationsområdet.

Du behöver bara komma ihåg om säkerhetsåtgärder och placera inte ulmande material i omedelbar närhet av tyger, fallna löv, högar av grenar samt trädstammar.

Rekommenderad: