Hasp För Garageportar: Kolvlås Och Lås För Portar Av Behållartyp, Med Fjäder Och Bultar För Ett Garage Med Hållare, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Hasp För Garageportar: Kolvlås Och Lås För Portar Av Behållartyp, Med Fjäder Och Bultar För Ett Garage Med Hållare, Andra Typer

Video: Hasp För Garageportar: Kolvlås Och Lås För Portar Av Behållartyp, Med Fjäder Och Bultar För Ett Garage Med Hållare, Andra Typer
Video: Garageportexperten - Car-in porten 2024, April
Hasp För Garageportar: Kolvlås Och Lås För Portar Av Behållartyp, Med Fjäder Och Bultar För Ett Garage Med Hållare, Andra Typer
Hasp För Garageportar: Kolvlås Och Lås För Portar Av Behållartyp, Med Fjäder Och Bultar För Ett Garage Med Hållare, Andra Typer
Anonim

Dödskruven är en användbar och viktig del av alla garageportar . En sådan del kan antingen köpas eller monteras för hand. Det finns många alternativ för enheten av högkvalitativa och pålitliga bultar. I den här artikeln kommer vi att förstå funktionerna i dessa viktiga element.

Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Varje ansvarig ägare tänker på hur man skyddar sin egendom från inbrott. I detta fall spelar en högkvalitativ och pålitlig bult en viktig roll. Men det räcker inte att bara välja ett bra alternativ, eftersom enheten för de flesta standardlås redan har studerats av inkräktare. På grund av detta står många människor som har hoppats på tillförlitligheten hos de enklaste bultarna inför hackor. För att förhindra att detta händer kan du bygga ett bra och säkert lås med egna händer.

Hemmagjorda bultar för garageportar är bra eftersom de är strikt individuella, originaldesigner . En person som gör ett sådant säkerhetselement med egna händer kan noga tänka över dess enhet, vilket gör den så komplex som möjligt, otillgänglig för inkräktare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Deadbolts finns i många olika typer … Bland dem finns det mönster som fungerar från en spak, kammekanism eller skruvdel. Garageportlås kan vara ganska enkla (inte de säkraste alternativen) eller mycket komplexa.

Alla ändringar är förenade med sitt huvudsakliga syfte .… Den består i att effektivt skydda ägarnas egendom från rånare och vandaler. Det är därför det är så viktigt att bara installera det mest högkvalitativa och komplexa i enhetsvarianterna av lås, vilket inte kommer att verka enkelt och prisvärt för hackare för inkräktare.

Bild
Bild

Översikt över arter

Garageportar kan utrustas med olika typer av bultar … Sådana säkerhetselement är uppdelade både genom design och installationsmetod. Var och en av typerna har sina egna särdrag och installationsnyanser, som måste beaktas när man väljer ett specifikt alternativ.

Vi kommer att ta reda på vilka typer av bultar som är uppdelade enligt huvudkriterierna

Genom design

När du väljer en viss typ av lås för garageportar för installation är det mycket viktigt att bekanta dig med funktionerna i dess olika variationer.

Först och främst bör uppmärksamhet ägnas åt bultens konstruktion, eftersom denna parameter är mycket viktig och påverkar låselementets drifts- och kvalitetsegenskaper.

Låt oss överväga vilken typ av bultdesigner som finns och hur de skiljer sig åt

Enkel bult … Det mest enkla alternativet. Består av ett minsta antal beståndsdelar. Det enklaste sättet är att montera det med egna händer, så många gör det till garaget på egen hand. Trots att mekanismen för standardbulten är den vanligaste, är den fortfarande pålitlig och säker . Den klassiska bulten är hållbar, det är svårt att bryta eller skada den, den kan inte skadas av dåliga väderförhållanden. Även i de regioner där blåsigt väder är vanligt kan sådana bultar installeras säkert på garageportar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förstoppning i ögonen . Skyddsstrukturer med ett ögla kan vara lika tillförlitliga. Sanning, dessa alternativ är inte lika vanliga som standardbultmodifieringar . Oftast är ögonlås inte installerade på garageporten, utan på dörren som leder till garaget. Monteringen av en sådan mekanism är enkel, så även en icke-professionell kan hantera den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stift … En annan typ av bult, som kännetecknas av en enkel enhet. Det orsakar inga svårigheter vid tillverkningen, men ett sådant lås har en funktion - imponerande dimensioner. För självinstallation måste du installera 2 sidnålar i marken. För att göra en låsbit måste du köpa ett par halvmeterbeslag.

Bild
Bild

Flaska … Kolvlås är attraktiva eftersom de är pålitliga och praktiska, och gör det också möjligt att snabbt öppna och stänga porten. Det finns en spak i utformningen av systemen som övervägs. Det fungerar som en spärr på en kolv eller burk - därav namnet på denna bult. Med hjälp av ett kolvlås dras porten väl till ramen och sitter tätt mot den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utanför med kompression … Denna typ av lås kan ha flera designalternativ: vertikal, horisontell, med ytterligare låsfästen. Dessutom är sådana exemplar mortise, swivel, crossbar eller glidande. Var och en av underarterna har sina egna designfunktioner. Till exempel är deadbolts kopplade till en fjäder som håller en bar, och glidventiler har 2 barer och ringar.

Bild
Bild

" Havsbehållare ". Detta är namnet på bulten av behållartyp. Denna design är mycket bekväm och praktisk. "Havscontainer" väljs av många garageägare som effektivt vill skydda sina territorier från tjuvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska mekanismer … Detta avser automatiska och halvautomatiska lås. Sådana låsmodeller kännetecknas av en mer komplex struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta konstruktioner av bultar och lås med fjäder, excentriska och andra strukturella element kan byggas för hand. Varje ägare bestämmer själv vilket alternativ han kommer att lita mer på när det gäller säkerheten för sin egen egendom.

Efter installationsmetod

Olika modifieringar av bultar för garageportar är också uppdelade i enlighet med installationsmetoden. Tänk på flera tillgängliga installationsscheman för de aktuella delarna.

  • Standardversionen av bulten, som är den enklaste, kan svetsas till porten eller bultas.
  • Det finns bultar som ger en insticksmetod. Sådana alternativ registreras i en färdiggjord och markerad nisch.
  • Lås av skruvtyp är mycket praktiska lösningar om de planeras att placeras utanför innergården. Själva installationsarbetet är mycket enkelt och snabbt.
  • Overhead -bulttyper är lämpliga för alla grind- eller gångmaterial. De är också extremt enkla att installera. Dessa är interna exemplar som installeras inuti det lokala området.

De flesta sätten att installera bultar och lås för garageportar är enkla och prisvärda. Nästan varje användare kan självständigt installera en sådan del.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det är nödvändigt att vara särskilt försiktig när du väljer en högkvalitativ grindventil av en viss typ för grinden som leder till garaget, eftersom säkerhetsnivån för fastigheten beror på det. Tänk på de viktigaste parametrarna som det är vettigt att vara uppmärksam på när du gör ett val till förmån för en specifik typ av bult.

  • Det viktigaste är nivån på dess tillförlitlighet. Även de enklaste alternativen kan vara väldigt säkra. En för primitiv bult bör inte installeras på grinden, som lätt kan brytas.
  • Välj en variant av låset som är bekvämt för dig att använda. Det finns många olika bultalternativ, så att varje användare kan hitta den perfekta, bekväma lösningen för sig själv.
  • Om du har valt ett automatiskt eller halvautomatiskt skyddssystem, bör du först konfigurera det korrekt och förstå alla nyanser i arbetet. Det är lämpligt att köpa sådana automatiska lås, som tillverkas av välkända och samvetsgranna tillverkare.
  • Det är nödvändigt att uppmärksamma installationsmetoden för den valda bulten. Overhead -alternativ anses vara de enklaste och mortise -alternativen anses vara de mest pålitliga och säkra.
  • Bultens konstruktion måste vara perfekt: användbar, fri från brott, defekter, skador eller spår av deformation. Om låset på garageporten har liknande problem är det ingen idé att prata om dess 100% tillförlitlighet och säkerhet.
  • Bulten måste vara tillverkad av starka, slitstarka och hållbara material som inte utsätts för deformation och mekanisk skada. Endast sådana alternativ kan anses vara tillräckligt tillförlitliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att göra en kvalitetsbult själv, bör du tänka noga på dess design. Det är lämpligt att bygga en komplex och listig hemlagad produkt, långt ifrån standardprover. I det här fallet kommer garaget att skyddas mycket mer pålitligt och effektivt.

Installationsregler

Du kan installera en bult av nästan vilken typ som helst på en garageport själv. Då är det viktigt att följa vissa regler. Låt oss överväga hur man monterar låset på rätt sätt med exemplet på en mortise -modell.

  • Först måste du förbereda flera verktyg: en skruvmejsel, en borr, en markör, själva låset.
  • Därefter bör du markera platsen där du ska installera låset. I en skärm måste du klippa ut en nisch för att sätta in strukturen. Denna nisch bör bara vara 1 mm större än själva produktens mått.
  • På platserna för fästelement borras sedan hål i vilka självgängande skruvar ska sättas in.
  • Nischer för förstoppning skärs ut.
  • Efter det kan du förinstallera låset.
  • Låset måste vara låst och säkrat på båda sidor om porten.
  • I slutskedet installeras täckplattan och grindhandtaget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer en så enkel installationssekvens, kan låsningen levereras snabbt och utan problem. Detta kräver inte heller särskilda ansträngningar. Det är värt att notera att apparater av mortise-typ kännetecknas av en ökad säkerhet och tillförlitlighet.

Elektromekaniska lås installeras lite annorlunda. Liknande alternativ måste också sättas in i basen, som är fallet med mortise -prover. Men här måste du ta hänsyn till några av de särdrag hos elektromekaniska system:

  • i det ögonblick när strömförsörjningen till låset är ansluten, är det nödvändigt att isolera tråden så tillförlitligt som möjligt;
  • till själva det elektromekaniska låset måste du ansluta alla nödvändiga mekanismer genom vilka kontroll kommer att utföras;
  • Dessutom måste du fixa en enhet som är avsedd att läsa kort eller ange lämpliga kodkombinationer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du har slutfört alla steg i installationen av den elektromekaniska bulten som leder till garaget måste du definitivt kontrollera dess funktionsduglighet . Endast noggrann testning gör att du kan förstå om alla installationssteg har utförts korrekt. Du kan vara säker på att allt fungerar som det ska först efter framgångsrika resultat av ett sådant test av det installerade systemet.

Om du bestämmer dig för att installera en köpt automatisk bult kan detaljerade installationsinstruktioner inkluderas i den . Om det finns en, måste du definitivt använda den när du själv fixar enheten. I det här fallet kommer du att försäkra dig mot eventuella allvarliga misstag. Även köpta låssystem måste testas för korrekt funktion efter att de har fixerats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid självständig montering av någon typ av bult på en garageport är det mycket viktigt att fortsätta i etapper och utan onödigt bråttom. Om du någon gång skyndar dig och missar något, kommer säkerheten för din egendom att hotas allvarligt.

Rekommenderad: