Dra åt Bultar: För Formning Och För Dörrhandtag, GOST, Bultar För M16 Timmer, Fönster Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Dra åt Bultar: För Formning Och För Dörrhandtag, GOST, Bultar För M16 Timmer, Fönster Och Andra Modeller

Video: Dra åt Bultar: För Formning Och För Dörrhandtag, GOST, Bultar För M16 Timmer, Fönster Och Andra Modeller
Video: Sammansättning med spik och lim 2024, Maj
Dra åt Bultar: För Formning Och För Dörrhandtag, GOST, Bultar För M16 Timmer, Fönster Och Andra Modeller
Dra åt Bultar: För Formning Och För Dörrhandtag, GOST, Bultar För M16 Timmer, Fönster Och Andra Modeller
Anonim

Att veta allt om dragbultar är mycket viktigt i en mängd olika jobb. Det finns modeller för formning och för dörrhandtag, bultar för M16 timmer, fönster och andra modeller. Innan du väljer och installerar dem måste du studera den specialiserade GOST och andra nyanser.

Bild
Bild

Särdrag

Konstruktionen av olika byggnader och strukturer är otänkbar utan många anslutningar. Och i många fall är det möjligt att utföra just dessa anslutningar med hjälp av dragbultar. Denna typ av beslag blir mer och mer populär från år till år. Till skillnad från samma betongbeläggning kan den enkelt demonteras, restaureras vid behov eller flyttas till en ny plats . Dessutom är installationstiden betydligt längre än när andra alternativ används, och det är ingen särskild skillnad i tillförlitlighet.

Denna typ av fästelement täcks av GOST 7798-70 . Enligt denna standard måste ett hexhuvud av klass B användas. Gängtvärsnittet är 6 till 48 mm. Dessutom är det värt att överväga användningen av GOST R 57899-2017. Denna standard beskriver de allmänna tekniska villkoren för ankare och band som används i formning.

En högkvalitativ dragbult förbinder formen ganska effektivt . Mekanisk deformation av betongblandningar utesluts. Den här egenskapen är typisk även vid installation av tunga, kraftfulla konstruktioner.

Viktigt: små konstruktionselement kan installeras utan användning av sådana bultar, uteslutande på sluttningar och externa stöd. Förutom huvudfästena måste du använda ett par muttrar och ett par brickor utöver muttrarna.

Bild
Bild

Ansökningar

Dragbultarna kan användas inte bara för formning utan även för dörrhandtag. En liknande lösning används på ihåliga dörrblad . Det finns inget annat sätt att fästa handtagen på dem. Det är värt att notera att hålet för banden i detta fall måste matcha vid handtaget och låset. Ett mycket brett uttag vid handtaget eller ett icke-standardlås kan dock göra mycket skada, då måste du på något sätt vara sofistikerad.

Bild
Bild

För en stång kan inte bara en enkel klämbult användas, utan också dess modifiering - ett "kraft" fjäderblock . Vissa människor använder sådana fästelement för att framgångsrikt montera även hela trähus. Deras tillförlitlighet är tillräckligt hög. En sådan anslutning ger inte bara förhindrande av horisontell förskjutning av balkarna, utan också pressning av olika strukturelement till varandra. Även med ett starkt drag hemma komprimeras allt effektivt, och därför kommer det inte att finnas några avvikelser.

Fönsterskruvar används ibland . Deras användning på träfönster försvåras dock av den stora ovanligheten hos sådana fästelement. Det är lätt att använda, men det är extremt svårt att hitta lämpliga produkter i detaljhandelsnätverket. Det vanligaste namnet är OSM-6 fönsterhölje. Mer detaljerad information kan alltid fås från konsulter i butiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Storleksintervallet för formfästen är nu ganska brett. Deras styrka enligt DIN 18216 kan sträcka sig från 85 till 240 kN. För tillverkning av sådana bultar används stål från St20 till St35. M16 -storleken är relativt sällsynt. Produkter med en diameter på 15, 20 eller 25 mm är mycket vanligare.

Konstruktioner med ett tvärsnitt på 15 mm har ett faktiskt tvärsnitt på 177 mm2. I detta fall blir den specifika vikten för 1 m rullade produkter 1,38 kg. Den maximala avvikelsen för alla indikatorer är lika med 4%. Med ett tvärsnitt på 20 mm, dessa parametrar:

  • 314 mm2;
  • 2,44 kg;
  • 4%.

Med en sektion på 25 mm blir de:

  • 490 mm2;
  • 3,8 kg;
  • 4%.
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Ett par speciella muttrar hjälper till att fästa formskruven. De måste noggrant gjutas av en extra stark eller segjärngrad. För att undvika svårigheter med att skruva fast muttern på bulten, avlägsnas avfasningen för att komma in . I detta fall ökar kontaktytan med formskölden. Vanligtvis är det 90 - 100 mm.

Bild
Bild

Men I särskilt svåra situationer, på grund av tillsatsen av brickor med ett tvärsnitt på upp till 180 mm, ökar kontaktytans storlek ytterligare . Ett polymerrör hjälper till att förhindra att skruvarna förstörs av betongblandningen. Tack vare det förenklas ytterligare demontering av formen kraftigt. Den yttre delen av den gängade slipsen bör vara 1, 7 cm, och inuti den är 1, 5 cm. Smältning av tråden sker vanligtvis omedelbart, men den kan klippas senare.

Sådana fästelement är universella och kompatibla med formar av alla former och storlekar . Därför kan den användas när du arbetar med en mängd olika typer av monolitiska väggblock. Dessutom används ett plaströr (som bör vara större än bulten i tvärsnitt). Konklämmor sätts in från båda sidor av röret. Vid installation av ett klämblock utan plastskydd är återanvändning omöjlig; Om ett sådant skydd används kan bulten enkelt tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bultar i låglegerat stål ger bästa resultat. De tillverkas med varmvalsade produkter. För din information: i professionella källor kan samma produkt helt enkelt kallas en "slips", en ankare eller till och med en "hårnål". Tillsammans med dragbulten kan följande användas:

  • lamm;
  • hex;
  • gångjärnsformad mutter.

Innan skärmarna installeras är det nödvändigt att borra kanaler i ett lämpligt avsnitt inuti dem. Om en typisk klämbult används används avjämningar med en diameter på 2, 2 cm. Det är nödvändigt att stansa kanalerna inte vid själva kanten, utan minst 10 cm från kanten. En infästningskotte, ett plaströr och nästa fixeringskon är fästa på den insatta bulten. Hårnålens motsatta kant kommer ut genom ett speciellt hål i en annan sköld; bultens kanter sträcker sig bortom sköldarna i den mån muttrarna är löst fastsatta och brickor kan placeras framför dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Muttrarna dras åt längs tråden och ändrar mellanrummen mellan sköldarna. Denna lucka måste motsvara konstruktionstjockleken på konstruktionen under konstruktion. När blandningen stelnar måste avjämningarna avlägsnas. Skruva loss muttrarna på båda sidor och ta sedan bort brickorna. Stiftet måste tas bort från röret, men röret och fixeringselementet förblir inuti.

Rekommenderad: