U-bultar: Mått På Bultar-fästen, Galvaniserad ögonbult För Rör Och Andra Typer Av Fästelement, GOST

Innehållsförteckning:

Video: U-bultar: Mått På Bultar-fästen, Galvaniserad ögonbult För Rör Och Andra Typer Av Fästelement, GOST

Video: U-bultar: Mått På Bultar-fästen, Galvaniserad ögonbult För Rör Och Andra Typer Av Fästelement, GOST
Video: Piping Engineering : How to use U-Bolts for supporting pipe lines 2024, April
U-bultar: Mått På Bultar-fästen, Galvaniserad ögonbult För Rör Och Andra Typer Av Fästelement, GOST
U-bultar: Mått På Bultar-fästen, Galvaniserad ögonbult För Rör Och Andra Typer Av Fästelement, GOST
Anonim

Fixera rör, antenner för tv, fixa vägskyltar - och det här är inte en fullständig lista över områden där en U -bult används. Låt oss överväga vad en sådan del är, vad är dess främsta fördelar, vilka tekniska egenskaper den har, var den används och hur man väljer rätt fästelement.

Bild
Bild

Vad det är?

U-bulten är en populär del och används ofta i rörläggningsprocessen. På grund av närvaron av en konsol kan materialet fixas nästan var som helst. Det är ett bra val när du kör en gasledning eller avlopp.

Beroende på applikationens syfte är bulten tillverkad i en annan form, till exempel i form av en hästsko med närvaro av en motsvarande tråd. Om installationsarbete utförs kommer muttrar och brickor alltid till nytta, som i de flesta fall ingår i satsen.

Ett sådant element köps för både industriella och civila sfärer . För att strukturen ska få ett slags stöd kommer en särskild platta att säljas tillsammans med hårdvaran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga de viktigaste fördelarna med en sådan detalj

  1. Eftersom U-bultar är tillverkade av starkt stål används fästelementen vid allvarliga temperaturfluktuationer och hög luftfuktighet. En sådan detalj anses vara tillförlitlig.
  2. U-bult har metriska gängor på båda sidor. Nötter väljs beroende på dess parametrar.
  3. Produkten är tillämplig i byggnadsarbeten för horisontella och vertikala konstruktioner.
  4. För att fästa delen krävs muttrar och brickor, och för tillförlitlig fixering är det vanligt att använda specialplattor som placeras vid basen.
  5. Det är nödvändigt att uppmärksamma det faktum att det under fästningen är värt att se till att det finns ett litet utrymme mellan bulten och materialet som det är fäst på. Detta gör att strukturen kan röra sig fritt.
  6. Ett annat plus-tack vare den U-formade klämfästet, är strukturen lätt att montera och rören justeras därefter enkelt.
  7. För att utesluta deformation av fästelementet är det nödvändigt att tänka på undvikande av överbelastning vid fästpunkten.

När du väljer storlek på häftklammern är det först och främst nödvändigt att fokusera på diametern på elementet som är fäst på strukturen. Häftklamrar köps separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Alla U-bultar måste överensstämma med GOST, detta avgör i stor utsträckning strukturens styrka och säkerheten i framtiden. Fästelement måste inte bara vara hållbara, utan också stabila när det gäller arbetets art.

När du köper sådana byggnadselement bör du omedelbart ta hänsyn till deras tekniska egenskaper . Vanligtvis är köparen intresserad av diametern och materialet från vilket delen är tillverkad. Häftklamrar är olika beroende på vilken funktion de utför.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klämfästet är tillverkat av rostfritt stål - detta är en av de mest hållbara typerna av material för fastsättning av byggnadsarbeten . Det största pluset är att stål nästan inte utsätts för rost, det tål alla förändringar i temperaturförhållanden. Detta gör att du kan planera konstruktionen av strukturer som kommer att pågå i årtionden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

Huvudanvändningen för U-bultar är rörfixering. Enligt GOST kan sådana enheter drivas på följande strukturer:

  • för fixering av balkar;
  • vid fixering av rör;
  • hjälp att hålla tv -antenner;
  • används för att fixa vägskyltar.

Dessutom används häftklamrar i bilar. Där reduceras tillämpningsområdet också till fastsättning av rör.

Bild
Bild

Översikt av arter

Bland de viktigaste typerna av U-bultar finns ögonbultar, bultar, galvaniserade, med två muttrar. De skiljer sig åt beroende på syftet med infästningen, tekniska egenskaper och dimensioner.

Till exempel, galvaniserade delar sticker ut från andra genom att de är resistenta mot rost . Detta är viktigt för en TV -antenn så att signalen inte avbryts under instabilt väder. Situationen är liknande med fixering av rör, bara i detta fall leder rost till en försämring av vattenkvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi styrs av GOST kan följande typer av bultar särskiljas:

  • M-4;
  • M-5;
  • M-8;
  • M-10;
  • M-12.

Storleksintervallet anges beroende på vilket material som delen ska användas för fastsättning, liksom på de befintliga hålen.

Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man köper?

Innan du köper produkter måste du omedelbart tänka på byggnadsvolymen och ha ungefärliga scheman. Eftersom bultarna skiljer sig åt beroende på de tekniska egenskaperna och kanske kombineras med andra delar, bör du också vara uppmärksam på deras parametrar.

Det rekommenderas att i förväg klargöra om U-bultar är lämpliga för en viss typ av byggnadsarbete, eftersom listan över områden där de används är strikt begränsad.

Dessutom kan du kontakta tillverkaren eller säljaren om kvaliteten på det material som delarna är tillverkade av. Beroende på vilken information som tillhandahålls är det nödvändigt att jämföra deras priser.

Rekommenderad: