Brevlådor (52 Bilder): Smidda Gata, Amerikanska Och Andra Brevlådor. Deras Installation På Ett Staket Och En Wicket. Vackra Modeller För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Brevlådor (52 Bilder): Smidda Gata, Amerikanska Och Andra Brevlådor. Deras Installation På Ett Staket Och En Wicket. Vackra Modeller För Hemmet

Video: Brevlådor (52 Bilder): Smidda Gata, Amerikanska Och Andra Brevlådor. Deras Installation På Ett Staket Och En Wicket. Vackra Modeller För Hemmet
Video: Ornamental Iron Fence 2024, April
Brevlådor (52 Bilder): Smidda Gata, Amerikanska Och Andra Brevlådor. Deras Installation På Ett Staket Och En Wicket. Vackra Modeller För Hemmet
Brevlådor (52 Bilder): Smidda Gata, Amerikanska Och Andra Brevlådor. Deras Installation På Ett Staket Och En Wicket. Vackra Modeller För Hemmet
Anonim

Det är svårt att föreställa sig något hem utan brevlåda. Även om det i den moderna världen inte längre spelar en avgörande roll, är det omöjligt att klara sig utan detta ämne. Detta är en nödvändig sak för tillfällig lagring av tidningar och tidskrifter, gratulationskort och annan informationslitteratur. Historien om utseendet på de första brevlådorna, liksom deras typer, val och installation av modeller, kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild

Ursprungshistoria

Överföring av information är en mycket viktig och nödvändig komponent i varje människas och hela samhällets liv. Postlådor används för insamling, liksom för tillfällig lagring och leverans av olika korrespondenser, bestående av brev, vykort, broschyrer och annan litteratur . För dessa ändamål har olika mönster använts under lång tid.

Men det var inte förrän i mars 1858 som brevlådan officiellt patenterades av Philadelphia -bosatta Albert Potts.

Bild
Bild

Historien om uppkomsten av lådor för kort lagring och leverans av korrespondens är ganska lång

Enligt historiker installerades sådana produkter för första gången avsedda för överföring av information vid Kap det goda hoppet . De var gjorda av sten. Liknande alternativ hittades också bland seglare från Holland.

Bild
Bild
Bild
Bild

I Poland enheter för lagring och insamling av korrespondens började dyka upp efter 1633.

Bild
Bild

Postlådor i Frankrike talades först 1653 när liknande lådor installerades i Paris. Renoir de Vilaye anses vara deras författare.

Bild
Bild

För ökad säkerhet för brev och annan korrespondens använde engelska sjömän hållbara duksäckar . Det var vanligt att posta dem på dryckesanläggningar och hotell.

Bild
Bild

Österrikiska brevbärare föredrog att bära med sig påsar och fästa dem i bältet.

Bild
Bild

För att göra detta betalade de för frakten av sina sedlar genom att släppa ett mynt och trycka på en spak . Tack vare dessa åtgärder skickades en avisering i form av en signal om behovet av att ta beslag av post till grenen i närheten, vilket gjordes av kuriren som kom.

Bild
Bild

Information om utseendet på enheter för brevbärare i det ryska imperiet går tillbaka till 1848. Sådana lådor dök upp på gatorna i storstäderna i början av november. Dessa strukturer var ursprungligen gjorda av trä och var mycket tunga. Senare togs metallmodeller med ett mönster i form av ett kuvert i drift.

  • Sedan 1901 började de installera orange-färgade strukturer, de var avsedda för brådskande korrespondens, de transporterades med tåg under den aktuella dagen.
  • Sedan 1928 har cirka 200 poststrukturer för korrespondens installerats i spårvagnar i Moskva. Vid hållplatsen gick en anställd på huvudpostkontoret in i spårvagnen och tog informationsmaterial.
  • I Sovjetunionen i mitten av 1960 installerades en halv miljon exemplar.
  • I slutet av 1970 -talet och början av 1980 -talet började stora städer installera modeller avsedda för internationella bokstäver, de var blåa. Och för korrespondens avsedd för staden tillhandahålls crimson lådor. Senare avbröts de senare, eftersom de visade sig vara olönsamma på grund av låga volymer.
Bild
Bild

År 2013, för intracity -korrespondens, lanserade Russian Post röda modeller.

Visningar

Huvudfunktionen för brevlådor är tillfällig lagring och insamling av brev, meddelanden, kort, vykort. Sådana modeller kan vara av olika typer och typer.

Det här är modeller för inkommande och utgående korrespondens

Utgående modeller kan vanligtvis hittas på posten. De används för att samla in korrespondens som inte kräver särskild registrering vid sändningsprocessen

Bild
Bild

Alternativ som används för inkommande mejl och annan informationslitteratur. De kan installeras antingen bredvid bostaden eller enligt abonnentens faktiska adress. Ett nödvändigt krav är att brevbäraren är tillgänglig för honom

Bild
Bild

Efter typ av användning är modellerna indelade i abonnentskåp och lådor

Abonnentlådor är låsta och används utan hänvisning till adressaten

Bild
Bild

Abonnentskåp ser ut som celler som används av individer. Sådana modeller installeras i flerbostadshus, liksom i leveransområden

Bild
Bild

Oftast är sådana produkter gjorda av metall. På grund av deras styrka och hållbarhet kan sådana produkter garantera pappers säkerhet under lång tid.

Designalternativ

Postdesigner kan delas in i prestandastilar.

De kan vara:

traditionell, det vill säga standard

Bild
Bild

Amerikansk

Bild
Bild

Engelsk

original

Bild
Bild

Även om modellerna skiljer sig åt i design, storlek och material, har de ett gemensamt mål, som är att säkerställa informationsmaterialets säkerhet och deras vidare leverans till adressater.

Bild
Bild

Klassisk

Klassiska modeller är rektangulära gångjärnslådor med en mängd olika utföranden. De är gjorda av metall. Vanligtvis kan sådana brevlådor ses i länderna i det forna Sovjetunionen . De kan tillverkas av olika material. Dimensionerna på sådana modeller når vanligtvis inte A4 -format.

Bild
Bild

För närvarande är klassiska modeller utformade på ett originellt sätt och ser väldigt attraktiva ut från utsidan . Det är vanligtvis vanligt att installera standardmodeller på portar och staket. Klassiska produkter är lätta att använda och göra.

Bild
Bild

Amerikansk

Amerikanska brevlådor är en avlång halvklotformad låda monterad på ett metall-, trä- eller tegelskåp. Utåt liknar sådana modeller en resväska. I många modeller tillhandahålls speciella flaggor för att signalera ankomsten av korrespondens . De har samma struktur, men skiljer sig åt i dekorativ design. För att lagra en omfattande tidning eller tidning måste brevbäraren vika utgåvorna.

Bild
Bild

engelsk

Modeller i engelsk stil är en fristående struktur, som utåt liknar en spargris. I Storbritannien är det vanligt att måla sådana modeller i röda toner. Sådana produkter liknar runda eller rektangulära skåp, deras höjd kan vara mer än en meter . Installera strukturer på marken, gå tillbaka från ingången till platsen några meter.

Bild
Bild

Toppmodeller

För en lägenhet eller för en privat bostadshus är vissa modeller mer lämpliga, som är installerade på dörren, hängda på ett staket eller grind.

De mest populära alternativen är:

Alternativ En modell . En liknande låda är avsedd att hänga ut på väggen, staket eller ytterdörren. Högkvalitativ plast används som ett material för kroppen, som inte korroderar och kan behålla sitt ursprungliga utseende under lång tid. Detta är en klassisk modell med ett mottagande fönster, ett stängande lock och en tematisk design på framsidan. Fönstret för bokstäver är fixerat med ett lås, hål tillhandahålls för att ta reda på förekomsten av korrespondens.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Cycle Premium" (6002-00) 390x280 mm . Detta är en budgetmodell som passar för dem som inte vill lägga extra pengar på snygga designalternativ. Den anpassade brevlådan för utomhusbruk är tillverkad av hållbar plast som tål ogynnsamma väderförhållanden. För brevväsendets bekvämlighet är topplocket målat i en ljus färg, detta gör det lätt att märka det. På framsidan - emblemet för en tvåhuvudad örn. Det finns öppningar för inspektion och extra ventilation av lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Onix YAK-10 390x260 mm . En enkel brevlåda kommer att vara ett bra alternativ för privat ägande. Den har en solid grön metallkropp. Modellen är enkelt fäst på vilken yta som helst, den är motståndskraftig mot deformation och andra skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brevlåda "brev ". Modellen används som inomhus- eller utomhusalternativ. Dess övre del är vadderad för att förhindra att fukt eller damm kommer in. I botten av fodralet finns runda hål för ventilation, det finns en dörr som låter dig extrahera bokstäver.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett flerfamiljshus väljs vanligtvis flersektionsalternativ för väggskåp; de tillhandahålls för att placera dem i entréerna. Sådana gångjärnsprodukter har antivandalås eller andra lås på dörrarna.

Entrémodeller kan vara:

  • flersektion eller ha en låda;
  • med fönster som tillåter dig att kontrollera förekomsten av bokstäver;
  • vertikal eller horisontell;
  • med en fasad eller rak botten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Postlådor för flerbostadshus har många sektioner, vars storlek beror på antalet lägenheter i entrén . Sådana modeller är i regel gjorda av stål, och en beläggning som är resistent mot negativa faktorer används som deras färg.

Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en låda för att lagra korrespondens bör vissa punkter beaktas. Fabriksklassiska standardmodeller eller designstrukturer för ett bostadshus eller sommarstuga måste ha en uppsättning vissa funktioner som beaktas vid valet.

Produktens mått och dimensioner . För att postkorrespondensen ska vara i gott skick, utan deformation och blåmärken, är det nödvändigt att förvara den i rymliga och pålitliga behållare. I detta fall är inte bara den funktionella utan även den estetiska komponenten viktig. Med tanke på att tryckta publikationer av olika format kastas i brevlådan, bör höjden på sådana produkter vara minst 340 mm, med en bredd på 250 mm och ett djup på minst 45 mm. En för stor låda kan vara opraktisk, så du bör tänka på hur mycket e -post du får i förväg. Det är också viktigt att tänka på materialets tjocklek. Tenn tunna väggar som lätt kan öppnas anses vara mindre hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet från vilket objektet är tillverkat . Lådor av metall med en högkvalitativ högkvalitativ beläggning, liksom modeller av stark plast, är populära.

Bild
Bild

Lås . Närvaron av lås på brevlådorna kan ge ett tillförlitligt skydd för korrespondens från vandaler eller stöld.

Bild
Bild

Pris . Kostnaden för produkter kan variera, den skiljer sig beroende på material och design på den färdiga produkten.

Bild
Bild

När det gäller designen är det lämpligt att välja modeller med hänsyn till fasadens stil.

Installation

Som ni vet installeras amerikanska modeller på ett fristående ställ. För engelska lådor används en monolitisk konstruktion. För standardvarianter används vissa installationsmetoder.

Dessa inkluderar:

Installation av produkten på staketet . I det här fallet görs skärningar från baksidan (2 st.) Och klämmor gängas genom dem, säkrar dem, drar åt efter utjämning av produkten.

Bild
Bild

Installera lådan på en solid bas . När du installerar lådor på grindar av metall eller trä görs hål i produkterna som fixerar dem på ytan med muttrar och bultar.

Bild
Bild

Installera modellen på väggen . När du installerar lådan på byggnadens vägg borras 2 hål i väggen och modellerna. Fästning utförs med pluggar eller små ankare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platsen för bilagor väljs med hänsyn till olika strukturer . Det är lämpligt att hänga klassiska modeller på gatan på ett staket av wellpapp, fäst på en aluminiumgrind eller grind, installera på väggen. Klassiska lådor är vanligtvis placerade på staket, grindar och på väggen i en byggnad. Det är bättre att installera tillbehör på ställen i området vid utgången från gården. Detta garanterar fri tillgång till produkter när som helst. Under installationen placeras behållaren ofta inuti byggnaden och lämnar en spricka utanför för bokstäver.

I detta fall är det lämpligt att skydda spåret med ett speciellt visir, komplettera det med en gummikudde och markera det med en inskription.

Bild
Bild

Vackra exempel

En vacker låda för att lagra postkorrespondens kan dekorera entrén till ett flerfamiljshus, bli en höjdpunkt på ett privat hus och komplettera utformningen av gatukonstruktioner.

Bild
Bild

De grundläggande anses vara amerikanska, brittiska designer eller monterade europeiska modeller . I standardversionen ser amerikanska modeller ut som en plåtpåse. Samtidigt kan sådana produkter utformas på ett originellt sätt och slå dem i form av en skrivmaskin, ett djur eller ett miniatyrhus.

Bild
Bild

Också anmärkningsvärt är modeller med intressanta designlösningar eller ursprungliga reinkarnationer . Det kan vara produkter med smideselement eller modeller gjorda i en viss stil, stiliserade för en viss utsida av platsen.

Bild
Bild

För hus inhägnade med ett stängsel är korrespondensmodeller i samma stil mer lämpliga. För att skapa ett harmoniskt ensemble, välj ett färgschema som matchar nyansen.

Bild
Bild

För en lantgård belägen på landsbygden bland ett stort antal träd och buskar är en trämodell inredd i rustik eller lantlig stil mer lämplig.

Bild
Bild

För en privat egendom med ett smidesjärnstaket är det bättre att välja ett alternativ som upprepar mönstren på porten eller wicket . En smideslåda i form av en fisk, till exempel, anger huset för en fiskare, resenär eller bara en kock.

Bild
Bild

Tillägget av en privat sommarstuga kommer att vara en original designbox tillverkad av skrotmaterial.

Bild
Bild

En av fördelarna med metallstrukturer är möjligheten att applicera valfritt mönster på en sådan yta med hjälp av akrylfärger.

En sådan låda med en adress och ett husnummer kommer att utföra sin huvudfunktion, medan en sådan produkt kommer att fungera som en inredning.

Rekommenderad: