Metallbrevlådor: Amerikansk Brevlåda Och Andra Typer. Gör Det Själv För Ett Privat Hus

Innehållsförteckning:

Video: Metallbrevlådor: Amerikansk Brevlåda Och Andra Typer. Gör Det Själv För Ett Privat Hus

Video: Metallbrevlådor: Amerikansk Brevlåda Och Andra Typer. Gör Det Själv För Ett Privat Hus
Video: elephantrunk | Secure Parcel Drop Box 2024, April
Metallbrevlådor: Amerikansk Brevlåda Och Andra Typer. Gör Det Själv För Ett Privat Hus
Metallbrevlådor: Amerikansk Brevlåda Och Andra Typer. Gör Det Själv För Ett Privat Hus
Anonim

Metallbrevlådor installeras ofta i förortsområden. De är hållbara, har en lång livslängd och ser snygga och vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av sådana "hus" för postkorrespondens

Traditionell … Sådana metalllådor är populära i OSS -länderna. De kan enkelt hittas i alla järnaffärer. De ser inte alltid spektakulära ut, men de är bekväma och enkla att använda. Som regel hänger sådana lådor på ett staket och behöver inte ytterligare fäste. Det är också bekvämt eftersom cellen för bokstäver om det behövs kan tas bort för vintern inomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikansk … Dessa brevlådor ser ganska enkla ut. De är som regel långsträckta och rymmer en ganska stor mängd korrespondens. Deras största skillnad ligger i närvaron av en speciell flagga. Det stiger när det finns bokstäver inuti lådan. Den amerikanska versionen av postvalvet ser bra ut var som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brittiska … En sådan metalllåda är gjord i form av ett litet hus. De är låga och fixerade på små stativ. Denna version av cellen för bokstäver ser original ut och kan dekoreras på alla sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men oavsett brevlådan måste den nödvändigtvis passa vissa parametrar:

  • vara placerad på en iögonfallande plats och vara tillräckligt rymlig;

  • lådans innehåll måste skyddas på ett tillförlitligt sätt mot regn, snö och vind;
  • rutan ska visuellt kombinera med andra element på webbplatsen.

Att hitta ett lämpligt alternativ är inte så svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

En brevlåda ska finnas i varje hem. Men det är inte alltid möjligt att välja en vacker modell för dig själv. Men du kan försöka göra en metallförvaring för korrespondens med dina egna händer.

För att skapa en brevlåda behöver du en minsta uppsättning verktyg och material:

  • Metallplåt;
  • kvarn eller sax för att klippa den;
  • roulett;
  • nitare;
  • dekorativa element.
Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med måste du skära ut detaljerna om den framtida produkten från ett metallplåt .… Märkning görs med en markör och måttband. Att göra en brevlåda bör börja med att klippa ut två väggar enligt ritningen: framsidan och baksidan. Varje bit måste vara 300 mm hög, 175 mm bred och 135 mm djup. Det är viktigt att lämna lite marginal runt kanterna.

Nästa steg är tillverkning av sidodelar . Innan du monterar lådan på framsidan måste du klippa ut ett fönster för brev och tidningar. Den ska inte vara för stor, men inte för liten. Om så önskas kan du också göra ett litet visir ovanför fönstret för att ytterligare skydda tidningar och brev som kommer att levereras i dåligt väder.

Det är mest praktiskt att fixa delarna med en nitare. Du kan använda en borr eller skruvmejsel istället. Men detta kommer att komplicera uppgiften avsevärt, eftersom nitar måste göras för hand.

När allt huvudarbete är klart kan lådan dessutom dekoreras. Det enklaste sättet är att täcka det med ett lager färg i önskad färg och lägga till några små detaljer . Det är också lämpligt att täcka den färdiga produkten med ett lager lack. Detta kommer att förlänga dess livslängd.

Mer information om hur du skapar en brevlåda beskrivs i videon.

Det finns många sätt att utforma din brevlåda på ett intressant sätt. Det kan formateras som:

  • dockhus;
  • ett litet slott dekorerat med torn;
  • telefonkiosk;
  • antika klockor;
  • en ursprungligen dekorerad låda med pekare och adress på den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och du kan också dekorera basen med några smidda element. Resultatet är en utsökt design som definitivt kommer att locka uppmärksamhet. Postlådan, till vilken mini blomkrukor eller hängande krukor är fästa, ser också intressant ut. Detta alternativ är perfekt för ett elegant förortsområde.

För din egen säkerhet kan du också sätta ett lås på gatupostlådan . I det här fallet kommer det att finnas förtroende för att ingen kommer att inkräkta på korrespondensen. Det är värt att notera att ett hänglås inte fungerar här, för det kommer att vara ganska lätt att slita av det. Därför är det bäst att välja en högkvalitativ mortise-version.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fastsättning

Efter installationen av en brevlåda för ett privat hus kan du fortsätta att fixa det på rätt plats. Det finns flera alternativ för postlådans placering.

Amerikanskt fäste … Den största skillnaden med denna installationsmetod är att brevlådan har sitt eget stöd. Strukturen installeras vanligtvis vid kanten av platsen eller vid sökvägen. Monterad på ett metall- eller trästöd. Om så önskas kan en vacker trädgårdsfigur användas istället för den vanliga pelaren. Till exempel en gnome som kommer att hålla en låda i händerna.

Bild
Bild

På staketet … Detta monteringsalternativ är också mycket bra. Lådan är monterad på ett staket, vanligtvis bredvid en grind eller wicket. Metallådan för korrespondens kan fästas på en grind av valfritt material.

Bild
Bild

Fästning till murverk . Detta alternativ är också ganska tillförlitligt. Du kan fixa lådan på detta sätt på väggen i alla rum. Dowels eller ankarbultar används vanligtvis för detta ändamål. Fästfunktionerna beror på vilket material väggen är gjord av.

Bild
Bild

Oavsett vilken infästningsmetod som väljs är det viktigaste att den är pålitlig. I det här fallet blir det inga problem med att använda brevlådan.

Rekommenderad: