DIY Brevlåda (40 Foton): Hur Man Gör En Amerikansk Brevlåda Från Improviserade Medel? Lådor Av Plastflaskor, Plywood Och Andra Material

Innehållsförteckning:

Video: DIY Brevlåda (40 Foton): Hur Man Gör En Amerikansk Brevlåda Från Improviserade Medel? Lådor Av Plastflaskor, Plywood Och Andra Material

Video: DIY Brevlåda (40 Foton): Hur Man Gör En Amerikansk Brevlåda Från Improviserade Medel? Lådor Av Plastflaskor, Plywood Och Andra Material
Video: DIY - Hemlig bokförvaring 2024, April
DIY Brevlåda (40 Foton): Hur Man Gör En Amerikansk Brevlåda Från Improviserade Medel? Lådor Av Plastflaskor, Plywood Och Andra Material
DIY Brevlåda (40 Foton): Hur Man Gör En Amerikansk Brevlåda Från Improviserade Medel? Lådor Av Plastflaskor, Plywood Och Andra Material
Anonim

Trots den moderna teknikutvecklingen har ingen avbrutit papperskorrespondens som tidigare. Och om vanliga brevlådor är monterade i flerfamiljshus, på platsen där huset ligger, en stuga utanför staden eller en sommarstuga, kan du visa din fantasi och fantasi och göra en ovanlig original brevlåda med egna händer.

Bild
Bild

Tillverkning av plywood

Innan du börjar skapa en ny brevlåda med egna händer måste du bestämma produktens stil och materialet från vilket den kommer att tillverkas. För att brevlådan ska se harmonisk ut på webbplatsen måste den kombineras med inslag av landskapsdesign i sin stil och färgschema. Dessutom är det viktigt att bestämma designdetaljerna - form, storlek, kapacitet.

Butikerna säljer främst artiklar för brev, som är gjorda av metall. Men när det gäller materialet för brevlådan, gjort av dig själv - oftast är de gjorda av plywood . Det är ett prisvärt, miljövänligt och ganska hållbart material som kan köpas i vilken specialaffär som helst.

Även med lite erfarenhet är plywood ganska lätt att arbeta med och strukturer kan ges till nästan vilken form och storlek som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av lådor för tidningar och brev:

  • traditionell (klassisk);
  • engelsk;
  • Amerikansk;
  • icke-standard (original).

Klassiska behållare för bokstäver är vanliga rektangulära lådor, vanligtvis gjorda av metall, med en horisontell slits. För att få korrespondens används en dörr med ett lås, som kan placeras på framsidan, längst ner på strukturen eller på dess kåpa. Lådan är fixerad på staketet eller direkt på byggnadens vägg.

Det enklaste sättet är att göra en traditionell låda av plywood.

Bild
Bild
Bild
Bild

Engelska lådor kan vara av två typer . Den första av dem är en fristående pelare, som vanligtvis är gjord av tegel, men kan också vara gjord av metall. Utåt ser det ut som ett miniatyrhus. Det andra alternativet är en låda som är inbyggd direkt i en dörr eller vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner amerikansk stil är lådor, vanligtvis med toppen av en halvcirkelformad konfiguration, som är installerade på ett speciellt stöd - ett ben. Dörren sitter framför. Ett särdrag hos amerikanska lådor är närvaron av en speciell flagga. När det höjs är det ett tecken för brevbäraren att det finns brev inuti, förberedda för att skicka. Således levererar brevbärare i Amerika inte bara post, utan samlar också in det för efterföljande sändning till adressater.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller anpassade brevlådor finns det absolut inga regler i denna kategori . Detta inkluderar designmodeller och originalförändringar av olika hushållsartiklar, för tillverkning av vilka en mängd olika material kan användas. Sådana mönster i sitt utseende liknar inte alls klassiska brevlådor, men de förvånar definitivt fantasin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en av dessa typer av lådor måste du bestämma storleken och rita alla detaljer på ett plywoodark - deras antal beror på produktens form. Det är viktigt att göra två hål - ett så att brevbäraren kan lägga meddelandet eller brevet i rutan, och det andra så att korrespondensen kan samlas in . För en icke-standard brevlåda behöver du en ritning, eftersom du kan bli förvirrad under tillverkningsprocessen. Delar skärs ut med en cirkelsåg eller sticksåg och ansluts med självgängande skruvar. Det återstår bara att dekorera lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungliga idéer

Det är osannolikt att kreativa människor bara vill köpa en färdig gatupostlåda och tidningsbox i butiken. Det är mycket mer intressant att komma med och implementera din egen ursprungliga idé . Även något så vardagligt som en vanlig klassisk brevlåda kan förvandlas till ett konstverk.

För att själv skapa en behållare för korrespondens måste du tänka över allt till minsta detalj. Trots att det här är ett litet föremål kan det antingen betona webbplatsens skönhet, eller tvärtom förstöra intrycket och komma ur den allmänna stilen. Innan arbetet påbörjas bör du förbereda produktritningar och skära delar strikt enligt dem.

Noggrannhet krävs i alla arbeten, och det är mycket lättare att uppnå det baserat på färdiga ritningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att tillverka en låda av amerikansk typ på ett ben, då det är nödvändigt att i förväg välja vad stödet kommer att göras av och med vilken specifik metod behållaren kommer att fästas direkt på den … För att göra modellen original kan du fixa lådan inte på ett rack, utan på en dekorativ skulptur. Vilken typ av skulptur kommer att bero på författarens designpreferenser. Till exempel kan en skulptur se ut som en trädstam, och en brevlåda kan se ut som ett fågelhus. Eller så kan det vara figuren av en sagokaraktär som håller en brevlåda, formad som en inslagen present.

Det är intressant att överväga några icke-standardiserade brevlådor som är gjorda av mycket oväntade material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från en plastflaska

Det verkar som om en plastflaska inte kan förvandlas till en brevlåda på något sätt. Men så är inte fallet. För att skapa måste du klippa av halsen och, efter dekoration, fästa den med skruvar eller spikar på önskad yta.

Flaskan kan placeras horisontellt eller vertikalt, beroende på preferenser för webbplatsens ägare. När den monteras vertikalt är det värt att ta hand om visiret så att posten inte lider av snö eller regn. Detta skapar en enkel men funktionell brevlåda.

Du behöver färger för att dekorera produkten. Du kan färga modellen på olika sätt - med en färg, flera färger med samma ton eller kontrast kan du rita något specifikt eller skapa en abstrakt teckning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från behållaren

Ett annat helt oväntat material är en plastbehållare. Inte bara en plastflaska, utan också en behållare som är lämplig i storlek kan fungera som en behållare för korrespondens.

Förutom en plastbehållare kan du också använda en stål. Men i det här fallet kommer processen att vara mer tidskrävande och ta mycket längre tid, eftersom det är svårare att arbeta med metall än med plast. Dessutom kommer specialverktyg att krävas:

  • Bulgariska;
  • kontursåg;
  • skruvmejsel.

Men med en viss skicklighet är det fullt möjligt att skapa denna modell av en brevlåda hemma.

En sådan postbehållare kommer att se ganska ovanlig och till och med brutal ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från andra improviserade medel

Du kan göra en låda för bokstäver från material som ursprungligen var avsedda för helt andra ändamål

  • Ovanliga modeller inkluderar lådor av tenn . De ser ovanliga ut och lockar uppmärksamhet. Tenn tar vilken form som helst och behåller det.
  • Du kan också hitta produkter tillverkad av ett rör med lämplig diameter … Men för att lämna post i den måste den rullas ihop, vilket inte är särskilt bekvämt.
  • Om huset har en gammal datorsystemenhet , som inte längre används, kan den också fungera som grund för tillverkning.
  • Kan appliceras kakformar av lämplig storlek .
  • I vissa fall tjock flerskiktad kartong tas som huvudmaterial , men en sådan design kan bara vara tillfällig, eftersom den inte kommer att kunna tjäna länge utomhus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fästning av brevlådor utförs direkt på väggen eller på staketet som omsluter platsen. Installation på ett staket kan ske antingen utifrån eller från insidan. Vanligtvis fästs lådan inifrån om ägarna är rädda för säkerheten för själva behållaren och dess innehåll.

Vid fästning är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till materialet från vilket staketet är gjort. Så installationsproceduren på ett staket av wellpapp, träskivor eller järnstavar kommer att vara annorlunda. Vi får inte heller glömma visiret - det är han som hjälper till att skydda korrespondens från negativa atmosfäriska fenomen.

Således är det möjligt att göra en vacker låda för brev och tidningar med egna händer från en mängd olika ovanliga material. Även de som vid första anblicken är helt olämpliga för detta ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad och hur kan du dekorera?

Vanligtvis är brevlådans form inte original. Men om du vill att produkten ska vara helt unik, bör du tänka efter om ytterligare dekoration . Vissa ägare dekorerar bara postdesigner med färg, men modern teknik gör det möjligt att använda en mängd olika dekorativa element. Du kan dekorera en låda köpt i en butik, eller en som är gjord för hand.

Inledningsvis måste du bestämma färg på brevlådan. Det bör vara i harmoni med skuggan av staketet eller väggen som det är monterat på . Alla produkter behöver inte målas. Till exempel kan olika lacker användas för yttre efterbehandling av träkonstruktioner.

Ganska populära är lådor för post, som är gjorda i form av hus. I det här fallet, för dekoration, är taket på "huset" målat i en ljus färg, fönstren och dörren är ritade. Lådan kan presenteras som en bok eller gökur, en ryggsäck för en student eller en vinfat, en kista eller en kaffekvarn - valet är helt enkelt oändligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära är också produkter som kombinerar en brevlåda och blomkrukor, som ligger på strukturens sidor. En brevlåda dekorerad med färska blommor ser särskilt attraktiv ut på sommaren. Dekoration med hjälp av olika figurer: tomtar, änglar, fåglar eller djur är också intressant.

Till jul och nyår kan du dekorera inte bara trädet och huset, utan också brevlådan. Band och juldekorationer, kransar och nyårskransar, kottar och godis, figurer av jultomten, Snow Maiden, Snowman kan fungera som dekorationer.

Postlådan behöver inte vara tråkig och ointressant

Om du använder lite fantasi och blir kreativ med processen, kommer en gör-det-själv-brevlåda att glädja dig i mer än ett år.

Rekommenderad: