Cykelbodar: Cykelparkering Med Ett Skjul På Landet, Ett Skjul För Staketet Och Andra Alternativ. Hur Gör Man Dem Själv I Ett Privat Hus?

Innehållsförteckning:

Video: Cykelbodar: Cykelparkering Med Ett Skjul På Landet, Ett Skjul För Staketet Och Andra Alternativ. Hur Gör Man Dem Själv I Ett Privat Hus?

Video: Cykelbodar: Cykelparkering Med Ett Skjul På Landet, Ett Skjul För Staketet Och Andra Alternativ. Hur Gör Man Dem Själv I Ett Privat Hus?
Video: Asgard Access Plus 29er Bike Shed Review 2024, April
Cykelbodar: Cykelparkering Med Ett Skjul På Landet, Ett Skjul För Staketet Och Andra Alternativ. Hur Gör Man Dem Själv I Ett Privat Hus?
Cykelbodar: Cykelparkering Med Ett Skjul På Landet, Ett Skjul För Staketet Och Andra Alternativ. Hur Gör Man Dem Själv I Ett Privat Hus?
Anonim

Efter regn finns det risk för att få en rostig och smutsig cykel om du inte tar den till ditt garage eller hus. Men vad ska man göra när det inte finns något sätt att gömma "järnhästen" i närheten? Det är nödvändigt att bygga ett litet skydd för cykeln som skyddar den från regn och solljus och som passar bra med husets utsida.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Cykelskuret är utformat för att skydda fordonet från vädret. Det mest praktiska alternativet för ett sommarboende, privat sektor eller en stuga är en struktur med ett polykarbonattak på stöd . Stöd kan tillverkas av metall (profiler eller rör), trä (från massiva bearbetade stammar) och i form av tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat är det mest föredragna för takmaterial eftersom det är det mest hållbara och opretentiösa i kontrast till glas eller metall. Cykelskur i polykarbonat består vanligtvis av:

  • från grunden;
  • stöder;
  • dekorelement;
  • tak;
  • ram.
Bild
Bild

Sådana markiser är också attraktiva eftersom de enkelt kan installeras själv . De är nödvändiga för dem som tar hand om sitt tvåhjuliga fordon och vill ha det i fungerande skick längre, eftersom den vanliga cykelparkeringen på gatan inte alltid är utrustad med tak och stöd. Ofta är det bara markeringar på trottoaren eller metallkonstruktioner som delar upp parkeringsplatser utan tak.

Men om cykeln vanligtvis lämnas på gatan i några minuter, till exempel för att gå till affären för mat, då på landet eller i ett privat hus utan skydd är det helt obekvämt. Det kan regna när som helst.

Bild
Bild

Dessutom är det ett helt olyckligt beslut att hålla ditt tvåhjuliga fordon under öppen sol. Först kommer färgen att blekna och korrosion kan uppstå. För det andra kommer det på sommaren att vara obehagligt att åka på det på grund av att det är överhettat.

Visningar

Det finns flera typer av cykelskur. Till stor del beror deras design på plats och funktion. Utomhusboden är anpassad för att parkera ett stort antal cyklar, så den har ofta bara tak och stöd, och inga väggar . Ett cykelhus på landet eller på bakgården kan ha både väggar och dörrar. Det vill säga att det kan se ut som ett slags mini-garage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garagecyklar av polykarbonatmaterial är särskilt populära . Eftersom polykarbonat böjer sig bra kan det monteras i form av en båge, ett tält, en pyramid eller en pagod. Lätta kompositväggar kan läggas till taket för extra komfort. Denna design skyddar fordonen perfekt från snö, hagel, regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonatmarkiser används också som ett sommarkökarrangemang, lusthus, som skydd för en pool, bänkar.

Material (redigera)

Cykelskydd kan tillverkas av olika material. Det vanligaste alternativet för utomhuskonstruktioner är av metallstöd och ett tak av polykarbonat eller säkerhetsglas. Utomhuscykelbodar kan också vara av trä, men är sällsynta.

Bild
Bild

Oftare är ett skydd för cyklar av trä i ett privat hus . Mer exakt, som en struktur fäst vid staketet. I det här fallet behöver du inte lägga mycket tid på att bygga detta skjul, eftersom staketet fungerar som en slags vägg, stöd. Det räcker att fästa taket med hjälp av fästelement - och skyddet blir klart. Detta alternativ är mycket bra som skydd mot regn och andra klimatfenomen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

På din personliga tomt eller på landet kan du göra ett skjul för cyklar själv. Det är bäst att bygga det för flera cyklar samtidigt. Det bästa alternativet är att bygga ett impregnerat timmerhus . Det kommer att vara mer funktionellt när det gäller motståndskraft mot klimatförhållanden - regn, snö, vind - och miljövänligt när det gäller hälsosäkerhet. För en cykel räcker det med en bredd på 60 centimeter, för två - en meter, för tre - en och en halv meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att bygga ett cykelskur bör börja med en ritning . Du kan rita den för hand, du kan bygga den i ett speciellt, lättläst program, till exempel Corel Draw, eller kontakta en specialistdesigner. Samtidigt kommer han att göra allt ergonomiskt, tänka över alla detaljer, och det genomförda projektet som ett resultat blir inte bara praktiskt, utan också vackert. För konstruktionen bör du anlita ett team, vars arbete designern kommer att följa, så att hon gör allt som han skildrade.

Bild
Bild

Men om det finns en stark önskan att göra ett cykelskur på egen hand, måste du ställa in på ett noggrant arbete, som består av flera steg

  1. Upphandling av byggmaterial (element) och montering av bärkonstruktionen.
  2. Installation av pelare. För att göra detta grävs 4 hål med ett djup av 80 centimeter, pelarna behandlas med bitumen eller används motorolja och förstärks i jorden. Om stöden har stigit jämnt, grävs hålen tätt.
  3. Fäst spärrar. För att göra detta behöver du 6 balkar, där du måste klippa ut spåren för fastsättning. Sedan monteras de enligt ritningen.
  4. Walling. För att göra detta, samla 3 rektangulära ramar och mantla dem från utsidan med brädor horisontellt. Material fästs med metallskruvar och hörn.
  5. Takläggning. Som material tar de korrugerade ark av glasfiber, förskuren. De fästs ihop med spikar med breda lock.
  6. Sammanfattningsvis är golv i taket utlagt med beläggningsplattor för större bekvämlighet och estetik i byggnaden. I det här fallet får du ett ganska rymligt skydd, vilket kommer att ta mycket plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men om du behöver spara utrymme är den bästa lösningen att göra ett mycket litet cykelskur med kompakta mått. Den kan inte vara högre än 1,5 meter hög, 1-1,5 meter bred och storleken på en vanlig cykel. Det kommer att kunna passa 2-3 av dessa fordon. Det bästa alternativet i detta fall är att göra en baldakin med tre väggar, ett tak och en dörr, och mantla det hela med impregnerade brädor . Det kommer att ta väldigt lite plats, men cyklarna kommer att vara väl fastsatta.

Bild
Bild

Kapellet kan göras enligt gatustad, från metallkonstruktioner och med ett tak av säkerhetsglas. Men i det här fallet behöver du förmågan att arbeta med en svetsmaskin, eftersom strukturerna måste svetsas. Men det här alternativet blir mer modernt, hållbart och lätt att underhålla. Metallkonstruktioner måste tas från rostfritt stål.

Bild
Bild

Således, Det finns många alternativ för att själv bygga ett cykelskur, huvudsaken är att resultatet är exakt det som krävs . Eftersom detta fordon är ett av de mest populära för närvarande på grund av dess miljövänlighet, tillgänglighet, bekvämlighet och enkelhet. Och det är bra om han får lämplig vård för att hålla honom i utmärkt skick.

Rekommenderad: