Mesh-chain-link (34 Bilder): GOST. Vilken Typ Av Tråd Behövs För Tillverkning? Vikt 1 M2. Meshtyper. Kedjelänkportar Och Hundkapslingar, Annan Användning

Innehållsförteckning:

Video: Mesh-chain-link (34 Bilder): GOST. Vilken Typ Av Tråd Behövs För Tillverkning? Vikt 1 M2. Meshtyper. Kedjelänkportar Och Hundkapslingar, Annan Användning

Video: Mesh-chain-link (34 Bilder): GOST. Vilken Typ Av Tråd Behövs För Tillverkning? Vikt 1 M2. Meshtyper. Kedjelänkportar Och Hundkapslingar, Annan Användning
Video: AUTOMATIC CHAIN LINK FENCE MAKING MACHINE PRICE | CHAIN LINK FENCING MACHINE FACTORY | CHAIN LINKS 2024, Maj
Mesh-chain-link (34 Bilder): GOST. Vilken Typ Av Tråd Behövs För Tillverkning? Vikt 1 M2. Meshtyper. Kedjelänkportar Och Hundkapslingar, Annan Användning
Mesh-chain-link (34 Bilder): GOST. Vilken Typ Av Tråd Behövs För Tillverkning? Vikt 1 M2. Meshtyper. Kedjelänkportar Och Hundkapslingar, Annan Användning
Anonim

Nätnätet är ett av de mest populära materialen för tillverkning av staket och höljen för hundar, tillfälliga häckar. Andra tillämpningsområden finns också för det. Tyget är tillverkat i enlighet med GOST, som avgör vilken typ av tråd som behövs för tillverkning. En detaljerad översikt över detta material, dess funktioner och installationsmetoder hjälper till att förstå alla olika masktyper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Materialet som idag kallas nätet uppfanns på 1800 -talet. Detta namn avser alla moderna typer av strukturer, vävda av en enda metalltråd. I Sovjetunionen standardiserades materialet först 1967. Men långt innan kedjelänknet uppträdde i Ryssland användes sådana produkter i europeiska länder. Tyska Karl Rabitz anses vara uppfinnaren av det vävda nätet. Det var han som 1878 ansökte om patent på en maskin avsedd för tillverkning av sådana produkter. Men i dokumentationen för uppfinningen indikerades ett tygnät som ett prov. Ändå blev namnet Rabitz så småningom namnet på ett konstruktionsmaterial.

Samtidigt med den tyska specialisten genomfördes liknande undersökningar av ingenjörer i andra länder. Den sexkantiga nätmaskinen är känd för att ha patenterats i Storbritannien. Men officiellt började sådant material släppas 1872 i USA. Kedjelänken av nätet har sina egna egenskaper. En av de viktigaste är den tetraedriska (diamant eller fyrkantiga) celltypen, som skiljer materialet från alla andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i produktionen

Tillverkningen av nätet utförs på maskiner som är ganska enkla i sin design. Tillverkningsprocessen innebär att skruvspiralbasen skruvas i par, den ena i den andra. Vävning i industriell skala utförs på högpresterande maskiner som kan bilda tyger av avsevärd längd. Råvarorna som används är främst kolstålsprodukter, mindre ofta - aluminium eller rostfritt stål.

Tråden får inte ha en skyddande beläggning eller genomgå galvanisering, polymerisation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Kedjelänknätet i sin standardversion tillverkas enligt GOST 5336-80 . Det är denna standard som avgör vilken typ av indikatorer materialet kommer att ha. Diametern på den använda tråden varierar från 1, 2 till 5 mm. Standardbredden på det färdiga maskväven kan vara:

  • 1 m;
  • 1,5 m;
  • 2 m;
  • 2,5 m;
  • 3m.

Kedjelänkmaskor är gjorda av spiraler i 1 tråd. Standardvalsvikten överstiger inte 80 kg, grovmaskiga versioner kan väga upp till 250 kg. Längden är vanligtvis 10 m, ibland upp till 18 m. Vikten på 1 m2 beror på trådens diameter, cellens storlek, närvaron av en zinkbeläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Användningsområdena för nätnätet är ganska olika. Det används i konstruktion och reparation, som huvud- eller hjälpmaterial, och används i landskapsdesign. Bland de mest populära områdena är följande.

  • Konstruktion av staket … Staket är gjorda av nät - tillfälligt eller permanent, grindar, wickets. Beroende på cellens storlek kan du ändra graden av ljusöverföring av staketet.
  • Screening av material . För dessa ändamål används finmaskiga nät. Screening används för att separera material i fraktioner, ta bort grov skräp och främmande föremål.
  • Skapande av pennor för djur … Från kedjelänken kan du bygga en voljär för hundar eller göra ett hönshus med ett sommarintervall.
  • Landskapsdesign … Med hjälp av ett rutnät kan du ordna en trädgård, som skiljer den från resten av platsen, ramar in en omkrets med en häck. Näten används för vertikal trädgårdsskötsel - som stöd för klätterväxter stärker de sönderfallande jord eller steniga sluttningar.
  • Gruvbranscher … Här fästs arbetssättet med en kedjelänk.
  • Byggarbete … Mesh används för värmeisolering av byggnader och strukturer, liksom för att applicera gipsblandningar.

Dessa är de viktigaste riktningarna som kedjelänken är efterfrågad. Det används också på andra områden, används vid förstärkning av glas eller andra spröda material som kräver förstärkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns många alternativ för nätet som produceras idag. Det enklaste sättet är att klassificera det enligt följande kriterier.

  • Genom släppningsform … Oftast levereras nätet i rullar - vanliga eller tätt lindade med en mindre diameter. För staket kan det förverkligas med färdiga sektioner, redan utsträckta över en metallram.
  • Efter cellens form … Endast två typer av produkter produceras - med fyrkantiga och diamantformade celler.
  • Täckningstillgänglighet … Kedjelänknätet är vanligt - utan extra skydd mot korrosion är det vanligtvis målat. Belagda maskor är uppdelade i galvaniserade och polymeriserade. Det andra alternativet har oftast färgad isolering - svart, grönt, rött, grått. Sådana nät skyddas bättre från påverkan av yttre faktorer och är lämpliga att använda som ett element i landskapsdekoration.
  • Efter cellstorlek . Det fina nätet tillåter mindre ljus att passera igenom, men har maximal styrka och tål betydande arbetsbelastningar. Large används endast i konstruktion, som ett element i staketet.

Dessa är de viktigaste egenskaperna med vilka ett nät kan klassificeras. Dessutom spelar den typ av metall som den är gjord roll.

Bild
Bild

Material (redigera)

De första patenten för kedjelänken innebar användning av uteslutande metalltråd vid tillverkning av produkter. Men moderna säljare erbjuder också helt polymerprodukter under detta namn. Oftast tillverkas de på PVC -basis. Enligt GOST ska endast en metallbas användas i produktionen. Den kan tillverkas av olika metaller.

Svart stål … Det kan vara normalt - det används i de flesta produkter, liksom i koldioxidsnåla, för lätta produkter. Beläggning av sådana nät tillhandahålls vanligtvis inte, vilket begränsar deras livslängd till 2-3 år.

Bild
Bild

Cink Steel . Sådana produkter är väl skyddade mot korrosion, tack vare trådens yttre beläggning av rostfritt stål, kan de användas i miljöer med hög luftfuktighet eller mineraliska avlagringar.

Bild
Bild

Rostfritt stål … Dessa nät är tyngre, men har en obegränsad livslängd. Trådens sammansättning väljs med hänsyn till driftförhållandena. Produkterna produceras vanligtvis i begränsade mängder, enligt individuella beställningar.

Bild
Bild

Aluminium … Ett sällsynt alternativ, men det är också efterfrågat i en smal lista över verksamhetsområden. Sådana maskor är mycket lätta, utsätts inte för frätande förändringar, men är mer sårbara för deformation och andra skador.

Dessa är de viktigaste materialen som används vid tillverkning av kedjelänk. Polymeriserade produkter kan ha en bas av svart eller galvaniserat stål, beroende på materialets syfte, dess driftsförhållanden.

Bild
Bild

Topptillverkare

Idag i Ryssland är mer än 50 företag inom små, medelstora och stora företag engagerade i produktion av nät av kedjelänkstyp. Det finns många tillverkare bland dem som förtjänar uppmärksamhet.

  • " Konstant " - maskfabrik. Ett företag från Novosibirsk är specialiserat på en kedjelänk av svart stål - galvaniserat och obestruket. Leveranser har etablerats långt utanför regionen.
  • ZMS … Fabriken från Belgorod är en av de största leverantörerna av kedjelänk på den ryska marknaden. Företaget genomför en hel produktionscykel, standardiserar produkter i enlighet med gällande regler.
  • MetizInvest . Tillverkaren från Oryol tillverkar korgnät i enlighet med GOST, ger tillräcklig tillgång i hela Ryssland.
  • " PROMSET " … Anläggningen från Kazan förser många byggföretag i Republiken Tatarstan med nätet. Sortimentet omfattar stål och galvaniserade material i rullar.
  • " Omsk Mesh Plant " … Ett företag som tillverkar produkter för hemmamarknaden. Fungerar i enlighet med GOST.

Det finns också fabriker i denna profil i Irkutsk och Moskva, i Yaroslavl och Kirovo-Chepetsk. Lokala produkter är vanligtvis billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av hemligheter

Mesh-chain-link är ett material som säljs i ett brett sortiment . Du kan hitta en färgad och galvaniserad version, ta ett alternativ med en större eller mindre cell. Det är bara det att det kan vara ganska svårt att förstå vilken version som är bäst lämpad för specifika behov. Vissa funktioner hos vävda nät är viktiga att tänka på när du väljer så att ytterligare användning av materialet inte orsakar besvär.

  • Dimensioner … För staketet eller staketet i trädgården är galler upp till 1,5 m breda. Alternativ i större format används inom industri, gruvdrift, vid konstruktion av korraler för djur och fjäderfä. Standardvalslängden är 10 m, men den kan vara 5 eller 3 m, beroende på trådens tjocklek, materialets bredd. Detta är värt att uppmärksamma vid beräkning.
  • Styrka … Det beror direkt på metalltrådens tjocklek. Oftast används ett material med en diameter på minst 2-3 mm. Om vi talar om en galvaniserad eller polymeriserad variant, är det värt att välja alternativet med en förtjockad bas, eftersom en skyddande beläggning appliceras över den. Med lika stora diametrar blir stålets tjocklek i ett konventionellt nät högre.
  • Cellstorlek … Allt beror på de syften för vilka nätet köps. Staket och andra staket är vanligtvis gjorda av material med celler från 25x25 till 50x50 mm.
  • Material … Nätets livslängd beror direkt på förekomsten av en skyddande beläggning, såsom metall. Oftast talar vi om att välja mellan en galvaniserad och vanlig kedjelänk. Det första alternativet är bra för permanenta staket, behåller sina egenskaper i upp till 10 år. Det svarta metallnätet kräver regelbunden målning eller försämras av rost om 2-3 säsonger.
  • Överensstämmelse med GOST -kraven . Det är dessa produkter som genomgår fullständig kvalitetskontroll. Det är också värt att kontrollera förpackningens riktighet, noggrannheten i rombens eller rutorna. Spår av rost och andra tecken på korrosion är inte tillåtna.

När du väljer en kedjelänk är det absolut nödvändigt att studera märkningen på medföljande dokumentation. Rullens exakta parametrar, trådens tjocklek, metalltyp anges här. Denna information kommer att vara användbar vid beräkning av inköpsvolymer, planering av laster på ett staket eller annan struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanserna i installation och målning

Masknätet är ett av de mest populära materialen för snabb installation av konstruktioner . Att installera det som en ram för en häck eller staket är enkelt, även för byggare med minimal erfarenhet. Det räcker bara att förbereda platsen genom att ta bort överflödig vegetation eller skräp. Du måste också förberäkna antalet stödpelare, gräva in eller betonga dem och sedan dra i nätet. När du utför arbete är det värt att överväga viktiga rekommendationer.

  • Du måste dra kedjelänken från ett inlägg från hörnet av webbplatsen eller från porten . Rullen installeras vertikalt, nätets rullade kant är fixerad på svetsade krokar. Den är fäst på betong- eller trästolpar med ståltråd.
  • Spänning utförs på ett avstånd av 100-150 mm från markytan … Detta är nödvändigt för att förhindra korrosion.
  • Webben är helt avrundad . Det är viktigt att beräkna stolparnas position så att rullens ände faller på stödet. Om detta inte kan säkerställas är det värt att ansluta de enskilda elementen i sektionerna redan före spänning genom att linda upp tråden längs en av kanterna.
  • I slutet av arbetet är stödpelarna täckta med pluggar .
Bild
Bild
Bild
Bild

Staket och andra strukturer gjorda av kedjelänk kan knappast kallas estetiska . De tillåter inte rätt grad av privatliv i privatlivet. I kampen mot detta kommer sommarboende ofta med en mängd olika knep - från att plantera klätterväxter på ett staket till att hänga upp ett kamouflagennät.

Det är också möjligt att öka den övergripande estetiken för järnmetallnät. För att göra detta målar du det tillräckligt snabbt, samtidigt som det skyddas mot korrosion. Du kan använda snabbtorkande akrylföreningar eller klassisk olja, alkydblandningar. De kan appliceras på det klassiska sättet - med en rulle eller pensel, sprutpistol. Ju tätare och mjukare beläggningen är, desto bättre. Nätet som redan har spår av korrosion rengörs preliminärt med sandpapper.

Rekommenderad: