Avbrottsfri Ström Till Pannrummet: UPS För Privata Hem, Tips För Val Av Reservkälla Och Populära Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Avbrottsfri Ström Till Pannrummet: UPS För Privata Hem, Tips För Val Av Reservkälla Och Populära Modeller

Video: Avbrottsfri Ström Till Pannrummet: UPS För Privata Hem, Tips För Val Av Reservkälla Och Populära Modeller
Video: How to Properly Choose & Use a UPS (Uninterrupted Power Supply) 2024, Maj
Avbrottsfri Ström Till Pannrummet: UPS För Privata Hem, Tips För Val Av Reservkälla Och Populära Modeller
Avbrottsfri Ström Till Pannrummet: UPS För Privata Hem, Tips För Val Av Reservkälla Och Populära Modeller
Anonim

I värmesystemet i bostadshus tillhandahålls varmvattencirkulation genom drift av elektriska pumpar. Under ett strömavbrott stannar systemet helt enkelt och ger inte värme till hus och lägenheter. För att undvika detta kan du installera en speciell avbrottsfri strömförsörjning som kan hålla pumpen igång under en viss tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Strömförsörjningen är en oumbärlig enhet för ett pannrum. Med hjälp av batterier kommer den att ge den skyddande pannutrustningen och cirkulationspumpen ström i nödsituationer när det uppstår problem med tillförsel av huvudel . Under ett strömavbrott går UPS i oberoende drift och utför sina tilldelade funktioner.

En oberoende elkälla skyddar utrustningen från överspänningar, och den egna kostnaden är betydligt lägre än att reparera pannutrustning.

Installation av UPS: en kräver ingen speciell specialkunskap, och den fungerar helt tyst, värmer inte luften i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns tre typer av UPS för pannor.

Säkerhetskopieringsenheter

De spelar rollen som ledare och överför spänning med samma parametrar som den kommer från huvudnätet. Endast när huvudströmmen är avstängd, liksom i de fall indikatorerna skiljer sig mycket från normal (hög eller låg spänning), växlar UPS: en automatiskt till ström från sina batterier. Typiskt är sådana modeller utrustade med batterier med en kapacitet på 5-10 Ah, och deras arbete varar i 30 minuter . Under spänningsproblem kopplas de omedelbart bort från det externa nätverket i några minuter, vilket ger tid för manuell felsökning och går sedan in i oberoende läge. De utmärks av sin låga kostnad, tysta drift och höga effektivitet när de drivs från elnätet. De justerar dock inte spänningen och har en stor batterikapacitet.

Bild
Bild

Linje-interaktiva modeller

De anses vara mer moderna oavbrutna strömförsörjningar än de tidigare. Förutom det inbyggda batteriet är de utrustade med spänningsstabilisatorer som ger 220 V vid utgången . Under drift kan sinusformen inte ändra form. När de går in i oberoende läge behöver de bara 2 till 10 mikrosekunder. De har en hög effektivitet när de drivs från elnätet, de stabiliserar spänningen även utan batteri. Deras totala effekt är begränsad till 5 kVA. Sådana UPS -enheter köps oftare än standby -enheter.

Detta beror på närvaron av en stabilisator, som gör att pannan kan arbeta pålitligt med möjliga spänningssteg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Permanent oavbruten strömförsörjning

För dessa modeller är nätets utgångskarakteristik oberoende av ingångsparametrarna. Den anslutna utrustningen drivs av batteriet oavsett ingångsspänning. Denna möjlighet ges genom att ändra strömmen i två steg . Tack vare detta fungerar pannan helt oberoende med stabila strömindikatorer. Han hotas inte av blixtnedslag, stora hopp, en förändring av sinusformen.

Fördelen med sådana alternativ är att under ett strömavbrott slutar de anslutna enheterna att fungera . För att fylla på laddningen kan du ansluta till en gasgenerator. Det är möjligt att justera utspänningen. Naturligtvis har sådana modeller en kostnad flera gånger högre än sina tidigare motsvarigheter, de har en relativt låg verkningsgrad - från 80 till 94%, och de ger också buller på grund av fläktens funktion.

Bild
Bild

Populära modeller

Tänk på ett par populära oavbrutna strömförsörjningar för jämförelse.

Power Star IR Santakups IR 1524

Denna modell har:

  • uteffekt - upp till 1,5 kW;
  • startkraft - upp till 3 kW.

Det är en multifunktionell inverterstation för att leverera autonom och oavbruten strömförsörjning. Dess arbete kan kombineras med solpaneler eller vindkraftparker. Enheten har ett relä för att byta last både för oberoende överföring av arbete från nätverket och vice versa. Tack vare detta är det möjligt att använda UPS -enheten för att driva ett stort antal pannrumsutrustning under lång tid.

Denna enhet kan manövreras dygnet runt - den matar ut en ren sinusvåg.

Det är möjligt att kombinera med linjära och icke-linjära belastningar . En laddare med hög effekt och en automatisk självdiagnosfunktion tillhandahålls. Även efter långvarig drift värms inte UPS-enheten upp, harmonisk distorsion är mindre än 3%. Modellen väger 19 kg och mäter 590/310/333 mm. Övergångstiden är 10 mikrosekunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

FSP Xpert Solar 2000 VA PVM

Denna hybridomvandlare har:

  • uteffekt - upp till 1,6 kW;
  • startkraft - upp till 3,2 kW.

Den avbrottslösa strömförsörjningen är mycket multifunktionell: den kombinerar funktionerna hos en växelriktare, en nätladdare för oavbruten strömförsörjning och en laddningsregulator från fotomoduler. Utrustad med en display med vilken du kan ställa in de nödvändiga parametrarna. Den har en hög effektivitet, och för sina egna behov är kostnaderna bara 2 watt. Regenererar växelström och sinusvågtal. Enheten kan användas dygnet runt med vilken typ av belastning som helst. Du kan ansluta inte bara pannan, utan också olika hushållsapparater och elektriska apparater.

Förutom, det är möjligt att justera ingångsspänningen, kombinera med generatorns funktion . Det sker en automatisk omstart efter att strömförsörjningen har återställts. Vid långvarig drift värms det knappt upp. Du kan också välja typ av arbete - fristående eller nätverk. Skyddar mot överbelastning, kortslutning och blixtnedslag. Det finns en kallstartfunktion och ingångsspänningsområdet är från 170 till 280 V med en verkningsgrad på 95%. Denna modell väger 6,4 kg med måtten 100/272/355 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en UPS för ett pannrum måste du först och främst bestämma vilken typ av växelriktare-om det kommer att vara ett backup-, radinteraktivt eller dubbelväxlingsalternativ. Om du har en stabil spänning i huset eller om det finns en stabilisator för hela nätverket, är en backupmodell ganska lämplig.

Line-interaktiva modeller är utrustade med stabilisatorer, fungerar i ett nätverk med en räckvidd på 150-280 V och har en minsta övergångshastighet på 3 till 10 mikrosekunder

De är avsedda för pumpar och pannor som arbetar på spänningar med stora överspänningar i nätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med dubbel konvertering utjämnar alltid spänningen snabbt, växlar omedelbart till sig själva och producerar en perfekt sinusvåg vid utgången . De används främst för mycket dyra pannor, där det finns spänningssteg eller där strömförsörjning från en strömgenerator. Det här är de dyraste modellerna.

Såväl som det är nödvändigt att uppmärksamma typen av signal vid växelriktarens utgång . Det kan vara en typ av ren sinusvåg. Sådana alternativ ger en stabil signal utan fel och är perfekta för pannor med pumpar. Men det finns också en imitation av en sinusoid. Dessa modeller ger inte en helt korrekt signal. På grund av detta arbete surrar pumparna och går snabbt sönder, därför rekommenderas de inte som UPS för pannan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns gel- och blysyraenheter efter batterityp. Gelerna anses vara de mest produktiva, eftersom de inte är rädda för fullständig urladdning och håller i upp till 15 år. De har en hög kostnad.

Enligt placeringsmetoden skiljer sig vägg- och golvalternativ åt

Väggmonterade är mer lämpliga för lägenheter med ett litet område, och golvstående är utformade för privata hus med ett stort område.

Rekommenderad: