Laserskrivare I A4: Små Och Stora Färgmodeller, Populära Modeller Och Tips För Val

Innehållsförteckning:

Video: Laserskrivare I A4: Små Och Stora Färgmodeller, Populära Modeller Och Tips För Val

Video: Laserskrivare I A4: Små Och Stora Färgmodeller, Populära Modeller Och Tips För Val
Video: Top 5 BEST Laser Printer of [2020] 2024, April
Laserskrivare I A4: Små Och Stora Färgmodeller, Populära Modeller Och Tips För Val
Laserskrivare I A4: Små Och Stora Färgmodeller, Populära Modeller Och Tips För Val
Anonim

Att inreda och inreda ett arbetsområde på ett kontor, även hemma, du kan inte begränsa dig bara till att köpa en dator. För all betydelse av elektronisk kommunikation kan de inte ersätta den fortfarande traditionella utskriften av dokument. Därför är det mycket viktigt att veta hur man väljer rätt A4 -laserskrivare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Innan man förstår nyanserna i specifika modeller är det nödvändigt att påpeka huvudfunktionen i laserutskrift. Det är svårare än att applicera bilder med miniatyrfärgdroppar. Detta gör själva enheten dyrare. Men i slutändan lasertryck blir mer lönsamt eftersom varje enskilt tryck är billigare . Förutom att spara på förbrukningsmaterial är det värt att notera den ökade totala prestandan; ribban för papperskrav sjunker.

Bild
Bild

Laserutskrifter är mycket hållbara . Även om det kommer en liten mängd fukt på dem en kort stund, blir bilden inte suddig. Nackdelen är dock att bläckstråle -teknik är bättre lämpad för utskrift av fotografier, ritningar och andra grafiska bilder.

Även de bästa A4 -laserskrivarna kan ännu inte förmedla alla färgnyanser och variationer korrekt. Uppmärksamhet bör ägnas åt funktionerna i A4 -papper.

Bild
Bild

Den är lämplig för de allra flesta dagliga uppgifter som:

  • utskrift av dokument;
  • utarbetande av personliga brev;
  • utarbetande av brev till officiella affärsinstitutioner;
  • utmatning av bilder och foton;
  • tryckning av pedagogiska, vetenskapliga verk;
  • utskrift av manuskript som ges till utgivare (och detta är inte en fullständig lista - bara huvudprogrammen).
Bild
Bild

Visningar

Självklart är skrivarens storlek av stor betydelse. Du kan skriva ut A4 -ark även på en relativt liten enhet. Men Om det finns ledigt utrymme och tillräckligt med pengar rekommenderas att du köper en större enhet . Ju större storlek, desto högre är vanligtvis teknikens prestanda och funktionalitet. Det är också värt att påpeka att laserskrivare är mer lämpade för svartvitt än färgutskrift; en anständig färgmodell är alltid dyr.

När folk pratar om att skriva ut på en oändlig form menar de att man får en betydande mängd tryckt material av mycket hög kvalitet. Pappersmatning för band säkerställer snabb utskrift och praktiskt taget inga papperstrassel . En måste-ha-funktion är en seriös arkstaplingsanordning.

Kombinationen resulterar i en utmärkt kommersiell modell. Hemma tar de vanligtvis en enkel svartvitt skrivare med ett arkmatat bildutmatningssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Förtjänat populärt HP LaserJet Pro P1102w … En sådan skrivare är riktigt kompakt - dess mått är 0, 35x0, 196x0, 238 m. Utskriftshastigheten är mycket hög. Kontrolläget tillhandahålls från telefoner eller bärbara datorer. Därför finns det inget särskilt behov av att sträcka ledningar överallt.

Tekniska specifikationer:

  • processor med en klockhastighet på 0,5 GHz;
  • inbyggt minne - 8 MB;
  • mata ut upp till 18 svartvita sidor per minut;
  • förmågan att arbeta med papper med en densitet på upp till 0, 12 kg per 1 kvm. m.;
  • färgutskrift tillhandahålls inte;
  • utmatningsfack - upp till 100 sidor;
  • utskriftsalternativ för etiketter och glansigt papper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativt kan du överväga Brother HL-1112R … Detta är också en svartvit skrivare, ännu mer lönsam än sin föregångare. Formgivarna har tillhandahållit en upplösning på upp till 2400x600 punkter. Trots den relativt låga resursen för patronen är utskriften ekonomisk. Utmatningshastigheten är 20 sidor per minut, det tar mindre än 10 sekunder att vänta på den första sidan.

Andra parametrar:

  • överensstämmelse med parametrarna i EnergyStar -standarden;
  • möjligheten att skriva ut på vanligt och återvunnet papper;
  • MacOS X -stöd (från version 10.6.8.).
Bild
Bild
Bild
Bild

Pantum P2207 kan visa upp till 15 tusen sidor på 30 dagar. En hel patron räcker för att skriva ut 1600 ark. Inom 60 sekunder skrivs ut 20-22 ark med den högsta upplösningen upp till 1200 dpi. En processor med en frekvens på 0, 6 GHz och 64 MB RAM löser framgångsrikt grundläggande problem. Förutom vanliga ark kan du skriva ut på ett kuvert eller på film, men det kommer att ta lång tid att vänta på den första sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon i-SENSYS LBP6030B skriver ut upp till 18 ark per minut. Stöder USB -mediaanslutning. Utskriftsupplösningen kan nå 2400x600 punkter. Den svagare versionen stöder upplösningen 600x600, vilket är tillräckligt för dokumentutmatning. Att lämna viloläget tar bara 8 sekunder - det är exakt hur lång tid det tar att förbereda ett tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Som redan nämnts är syftet med huvudpunkten när du väljer en laserskrivare. De flesta borde hålla sig till de billigaste svartvita modellerna . Det är dock inte mindre viktigt vilken typ av prestanda enheten utvecklar. De sekunder som sparas hemma är lika viktiga som på ett välrenommerat kontor eller förlag. Men med en stark budgetbegränsning kan du klara dig med en lågeffektiv skrivare - detta påverkar fortfarande inte kvaliteten på utskrifterna.

Det är nödvändigt att vara uppmärksam på läsbarheten av utskrifterna . 600X600 pixlar räcker för dokumentutmatning. Men grafer, ritningar, fotografier är bättre för utskrift med högre upplösning. En annan användbar egenskap är närvaron av trådlösa gränssnitt; de kommer att göra ditt arbete mer mobilt.

Viktigt: du måste tänka på om du måste skriva ut på kuvert, på OH-film, på andra icke-standardmaterial. Och naturligtvis kan designhänsyn inte ignoreras, det vill säga om skrivaren passar in i interiören eller inte.

Rekommenderad: