Hutergeneratorer: En översikt över Växelriktare, Diesel Och Andra Kraftgeneratorer Med Och Utan Autostart. Hur Ansluter Jag?

Innehållsförteckning:

Video: Hutergeneratorer: En översikt över Växelriktare, Diesel Och Andra Kraftgeneratorer Med Och Utan Autostart. Hur Ansluter Jag?

Video: Hutergeneratorer: En översikt över Växelriktare, Diesel Och Andra Kraftgeneratorer Med Och Utan Autostart. Hur Ansluter Jag?
Video: Installera SE25K-SE40K trefas växelriktare 2024, Maj
Hutergeneratorer: En översikt över Växelriktare, Diesel Och Andra Kraftgeneratorer Med Och Utan Autostart. Hur Ansluter Jag?
Hutergeneratorer: En översikt över Växelriktare, Diesel Och Andra Kraftgeneratorer Med Och Utan Autostart. Hur Ansluter Jag?
Anonim

Tyska Huter -generatorer lyckades vinna förtroendet hos ryska konsumenter på grund av den gynnsamma kombinationen av kostnad och kvalitet på produkter. Men trots populariteten är många köpare oroade över frågan: hur man ansluter utrustningen och eliminerar dess funktionsfel, om de uppstår? En översikt över växelriktare, diesel och andra elektriska generatorer med och utan automatisk start hjälper dig att förstå, så att du kan utvärdera alla deras funktioner och funktioner fullt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huter -generatorn är en produkt från ett tyskt företag som har levererats till Ryssland i 20 år . Varumärket övervakar noggrant att dess utrustning framgångsrikt klarar alla nödvändiga godkännanden, fastställer strikt kvalitetskontroll för alla typer av produkter. Produktionen ligger i Kina.

Bild
Bild

Huter -generatorer kännetecknas av följande funktioner

  1. Effektområde från 650 till 10 000 watt. Du kan välja en modell med önskade egenskaper för ditt hem, sommarstuga.
  2. Brett utbud av alternativ. Företaget tillverkar diesel-, bensin-, gas- och multi-fuel-generatorer.
  3. Fodralets gula färg. Enheterna har en attraktiv design och kompakta dimensioner.
  4. Olika kylalternativ. Hushållsmodeller har tvingat luftkylning även i den minsta versionen.
  5. Enkel och enkel instrumentpanel. Du kan ta reda på hur du kan styra och ansluta utan onödiga svårigheter, även utan att ha erfarenhet av att använda en sådan teknik tidigare.

Dessa är de viktigaste egenskaperna som skiljer Huter -produkter från det allmänna utbudet av andra elektriska generatorer. Dessutom har varje art sina egna individuella fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Bland de generatorer som produceras av Huter finns modeller som kan användas på olika typer av bränsle. De är anpassade för att användas som reservströmförsörjning permanent. Mobilmodeller är inriktade på resor, resor, användning vid fullständig frånvaro av el. För att bättre förstå det är det värt att överväga alla sorter mer detaljerat.

Bensin . Den vanligaste och populära typen av kraftgenerator anses vara ett mångsidigt alternativ. Huter-gasgeneratorer finns med fyrtakts- och tvåtaktsmotorer och har ett luftkylningssystem. Det finns bärbara och fullstora modeller, inklusive de med hjulbas, som underlättar transportprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensinomvandlare … De mest energieffektiva modellerna som använder billigt och prisvärt bränsle är mobila. Sådana modeller är lämpliga för användning i bostadsanläggningar, producerar lite buller, men har en låg effektnivå. Huter -växelriktarens kraftgeneratorer är motståndskraftiga mot överspänningar och överspänningar; du kan ansluta de mest känsliga enheterna till dem utan risk för att skada deras elektroniska "stoppning".

Bild
Bild
Bild
Bild

Diesel . Mångsidiga och tillräckligt kraftfulla modeller, representerade av enfas och tillräckligt kraftfulla bärbara enheter. De stör mer än bensinmotstånd, men är billigare att använda, enklare och mer driftsäkra. Sådan utrustning väljs oftast för permanent användning i lanthus, verkstäder, garagekomplex.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multi-fuel . Modeller av elektriska generatorer som kombinerar möjligheterna att ansluta till flytande bränsle - bensin och gasformigt, från huvudlinjen eller cylindrarna. De skiljer sig inte åt för hög effekt, de har standardmått. Sådana modeller har högre bränsleförbrukning, de väljs oftast som energikälla vid avbrott med konstant elförsörjning.

Dessa är huvudvarianterna av Huter -kraftgeneratorer. Det är värt att överväga att i form av gasmodeller erbjuder återförsäljare samma utrustning med flera bränslen som också kan köras på bensin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Det är svårt att lista alla populära modeller av Huter -kraftgeneratorer. Varumärket producerar dussintals pålitliga och säkra energikällor för autonom drift. De mest relevanta bör övervägas mer i detalj:

HT950A . Bensingenerator med en effekt på 650 W med en bränsleförbrukning på 534 g / kWh. Modellen är utrustad med ett manuellt lanseringssystem, har ett bärhandtag och väger 20 kg. Denna version av utrustningen är väl lämpad för resor och resor, den låter dig ladda mobila lågspänningsenheter, är utrustad med ett 220-volts externt uttag och kan ladda bilbatterier. Stödbenen i designen gör att du kan hitta en optimal position även på ojämna golv.

Bild
Bild
Bild
Bild

HT1000L . En 1 kW bensingenerator på en solid metallram, utrustad med en manuell start, en fyrtakts proprietär Huter 152f OHV-motor. Med en full tankfyllning fungerar den upp till 8 timmar vid en genomsnittlig effektnivå. Modellen gör det möjligt att byta till drift från flytande gas, väger bara 28 kg och är inrymt i ett kompakt, stabilt fodral.

Bild
Bild
Bild
Bild

DN2700i . Inverter gasgenerator Huter med en effekt på 2, 2 kW och en vikt på 24 kg. Systemet startas manuellt, det sker en automatisk avstängning vid en kritisk minskning av oljenivån. Modellen är ekonomisk i bränsleförbrukning, utrustad med ett hölje med hög ljudnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

LDG5000CLE . Dieselgenerator med effekt 4, 2 kW med forcerad luftkylning och manuell eller elektrisk start. Modellen är väl lämpad för strömförsörjning av en liten stuga eller ett lanthus, genererar likström och växelström. Generatorn är utrustad med en bekväm och informativ kontrollpanel, komplett med ett säkerhetssystem som förhindrar de flesta nödsituationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

DY6500LXG … 5000 W multi-fuel elektrisk generator. Förgasarens kraftsystem är tillräckligt pålitligt och hållbart, bränsletanken är tillräckligt stor för att säkerställa långsiktig drift utan tankning. Modellen implementerar ett optimerat styrsystem som förhindrar nödsituationer på grund av en kritisk minskning av smörjmedelsnivån, start sker med hjälp av en elektrisk startmotor.

Bild
Bild
Bild
Bild

DY6500LX . Elgenerator med en effekt på 5 kW med bensinmotor, elstart med automatisk start från fjärrkontrollen. Setet innehåller 2 utgångar för 220 V och 1 för 12 V. Utrustningen kännetecknas av ekonomisk energiförbrukning. Kontrollområdet från fjärrkontrollen överstiger inte 15 m. Den kan också utrustas med en hjulbas och ett batteri ingår.

Bild
Bild
Bild
Bild

DY9500LX . Den elektriska startmodellen har en effekt på över 7 kW. Utrustningen är utrustad med ljuddämpare och överbelastningsskydd, lämplig för användning som reservkälla i ett lanthus. Ej lämplig för att driva byggnadsutrustning, industriell användning. Systemet är utrustat med en stor bränsletank, ger oavbruten kraftgenerering i 8 eller fler timmar i rad.

Bild
Bild

LDG14000CLE . Den mest kraftfulla modellen i Huter -serien av elektriska generatorer. Enfas dieselteknik genererar upp till 10 000 W, fungerar på grundval av en synkron borstmotor. Starten utförs av en elektrisk start, bränsletanken rymmer 25 liter bränsle. Generatorn är ganska pålitlig, utrustad med en touchkontroll, har 3 uttag på 220 V och terminaler för 12 V. Stationen förblir kompakt, men samtidigt kraftfull, har en solid ramstruktur.

Dessa är de bästa modellerna av Huter -kraftgeneratorer som förtjänar konsumentpublikernas uppmärksamhet. Alla är fokuserade på strömförsörjningen till privat egendom, de arbetar med ett 220 V -nätverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Att ansluta en elektrisk generator till ditt hem är inte svårare än att ansluta ett batteri eller annan autonom strömkälla. Diesel- och bensinfordon aktiveras på samma sätt . Huset måste jordas - för detta måste en ledare anslutas till den gängade terminalen. Generatorn måste alltid stoppas före tankning. Detsamma gäller vid byte av bränsletyp på multifunktionsmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

För gasbränsle

Flerbränsleutrustning kan kräva anslutning av en gascylinder eller anslutning till huvudgasledningen . Allt arbete i detta fall måste utföras med inblandning av specialister och efter överenskommelse med resursleverantören. När det gäller bränsle på flaska görs anslutningen via det medföljande Union - en flexibel tråd i en metallfläta är ansluten till den.

När den är ansluten till ledningen måste det finnas en separat gren på den, utrustad med en avstängningsventil och en anslutning . Eftersom det inte finns så många enskilda gasmodeller som Huter producerar, pratar vi nästan alltid om flerbränslemodeller. Innan du byter till gas, se till att det flytande bränsletillförseln är avstängd och att det inte finns några spår av bränsle i förgasarens flottörkammare. Du kan tömma det från facket genom att skruva loss bulten på gasreduceraren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Proceduren för att ansluta en gas- eller multibränslegenerator kommer att vara följande

  1. Stäng kranen på bensintanken.
  2. På den främre panelen, fäst den flexibla slangen på kopplingen, fixera den med klämmor.
  3. Flytta gasventilens avstängningsventil till driftläge.
  4. På generatorns frontpanel måste du slå på tändningen.
  5. Flytta chokespaken till stängt läge.
  6. Välj önskad typ av bränsletillförselkälla med hjälp av spaken för byte av gastyp.
  7. Tryck på knappen för tvingad gastillförsel på kroppen. Håll ett tag.
  8. Starta motorn med startmotorn. För spaken som är ansvarig för luftspjällets läge till "öppet" läge.

När du byter till bensin måste du koppla bort gastillförselslangen från kopplingen på själva generatorn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga fel

Generatorer Huter - tillräckligt tillförlitlig utrustning som kan fungera utan avbrott under lång tid. Men det finns några punkter att tänka på när du använder dem. Grundläggande underhållsriktlinjer beskrivs i användarhandboken. Om du inte följer dem regelbundet kommer reparationer eller byte av enskilda delar att bli nödvändiga. Det finns flera bland de vanligaste problemen.

  1. Motorn startar inte . Det första steget är att kontrollera om en blockering har inträffat på grund av otillräcklig oljenivå. Om den byts ut oregelbundet fungerar utrustningen med ökat slitage. Vid blockering, om motorn är stillastående, behöver du bara höja oljenivån till normal, varefter generatorn startar utan problem.
  2. Vid manuell start startar inte motorn . Om den vanliga ansträngningen när du drar i kabeln inte fungerar kan du helt enkelt ändra läget för spaken som justerar stängningsnivån för choken. Ju högre omgivningstemperatur och motortemperatur, desto mer bör den flyttas åt höger.
  3. Vid kallt väder startar inte generatorn . För att återställa dess prestanda måste du ta med utrustningen till ett varmt rum ett tag. I närvaro av is i motorns kamrar ökar slitage på utrustningen vid start på vintern avsevärt.
  4. Inte tillräckligt med olja . Problemet kan undvikas genom att mäta nivån med en oljesticka efter var 12: e drifttimme och fylla på vid behov.
  5. Det finns ingen gnista . Tändstiftet är täckt med mörka kolavlagringar, har yttre skador, interelektrodgapet motsvarar inte normen. Problemet är löst genom att byta ut denna artikel. Tändstiftet kan tas bort genom att ta bort högspänningskabeln och sedan använda nyckeln.

Detta är de främsta anledningarna till att Huter -tekniken behöver repareras. Genom att följa alla rekommendationer och utföra regelbundet underhåll kan de flesta störningar undvikas.

Rekommenderad: