Briggs & Stratton Generatorer: En översikt över Bensin Och Gasdrivna Generatorer. Var Samlas Det In?

Innehållsförteckning:

Video: Briggs & Stratton Generatorer: En översikt över Bensin Och Gasdrivna Generatorer. Var Samlas Det In?

Video: Briggs & Stratton Generatorer: En översikt över Bensin Och Gasdrivna Generatorer. Var Samlas Det In?
Video: Bishop Briggs - River 2024, Maj
Briggs & Stratton Generatorer: En översikt över Bensin Och Gasdrivna Generatorer. Var Samlas Det In?
Briggs & Stratton Generatorer: En översikt över Bensin Och Gasdrivna Generatorer. Var Samlas Det In?
Anonim

Inte bara elnätets tillförlitlighet beror på kvaliteten på den generator som används, utan också brandsäkerheten för anläggningen där den är installerad. Därför, när du går på en vandring i naturen eller börjar skapa ett strömförsörjningssystem för ett sommarhus eller en industriell anläggning, bör du bekanta dig med en översikt över huvuddragen i Briggs & Stratton -generatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Briggs & Stratton grundades 1908 i den amerikanska staden Milwaukee (Wisconsin) och sedan starten har den huvudsakligen ägnat sig åt tillverkning av små och medelstora bensinmotorer för maskiner som gräsklippare, kartor, biltvättar och kraftgeneratorer.

Företagets generatorer fick stor popularitet under andra världskriget, när de användes för militära behov. År 1995 genomgick företaget en kris, varigenom det tvingades sälja sin division för tillverkning av bildelar. År 2000 förvärvade företaget Generator Division från Beacon Group . Efter flera förvärv av liknande företag blev företaget en av de ledande tillverkarna av kraftgeneratorer i världen.

Bild
Bild

De största skillnaderna mellan Briggs & Stratton -generatorer från konkurrenters produkter

  • Hög kvalitet - färdiga produkter monteras på fabriker i USA, Japan och Tjeckien, vilket har en positiv effekt på deras tillförlitlighet. Dessutom använder företaget endast de starkaste och säkraste materialen i sin utrustning, och dess ingenjörer introducerar ständigt innovativa tekniska lösningar.
  • Ergonomi och skönhet - företagets produkter kombinerar djärva moderna designdrag med lösningar som har bevisats genom åren. Detta gör B&S generatorer mycket användarvänliga och igenkännliga i utseende.
  • Säkerhet - alla produkter från det amerikanska företaget uppfyller de brand- och elsäkerhetskrav som fastställs i lagarna i USA, EU och Ryska federationen.
  • Prisvärd service - företaget har ett officiellt representationskontor i Ryssland, och dess motorer är välkända för ryska hantverkare, eftersom de inte bara är installerade på generatorer, utan också på många modeller av jordbruksutrustning. Därför kommer reparation av en defekt produkt inte att medföra problem.
  • Garanti - Garantiperioden för Briggs & Stratton generatorer är från 1 till 3 år, beroende på modellen på den installerade motorn.
  • Högt pris - Amerikansk utrustning kommer att kosta betydligt mer än produkter från företag från Kina, Ryssland och europeiska länder.
Bild
Bild

Visningar

B&S producerar för närvarande tre huvudlinjer av generatorer:

  • små omformare;
  • bärbar bensin;
  • stillastående gas.

Låt oss överväga var och en av dessa typer mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inverter

I denna serie finns bärbara generatorer med låg ljudnivå för bensin med en omvandlingskrets för inverterström. Denna design ger dem ett antal fördelar jämfört med den klassiska designen.

  1. Stabilisering av strömparametrarna för strömmen - avvikelserna i spänningens amplitud och frekvens i en sådan teknik är märkbart lägre.
  2. Sparar bensin - dessa enheter justerar automatiskt produktionseffekten (och följaktligen bränsleförbrukningen) till de anslutna konsumenternas effekt.
  3. Liten storlek och vikt - växelriktaren är mycket mindre och lättare än transformatorn, vilket gör att generatorn kan vara mindre och lättare.
  4. Tystnad - automatisk justering av motorns driftläge gör det möjligt att minska ljudnivån från sådana enheter upp till 60 dB (klassiska generatorer skiljer sig åt i brus i intervallet från 65 till 90 dB).

De främsta nackdelarna med en sådan lösning är det höga priset och den begränsade effekten (det finns fortfarande inga seriella invertergeneratorer med en kapacitet över 8 kW på den ryska marknaden).

Bild
Bild

Briggs & Stratton producerar sådana modeller av inverterteknik

P2200 - ett budgetfasigt enfasalternativ med en märkeffekt på 1,7 kW. Manuell start. Batteritid - upp till 8 timmar. Vikt - 24 kg. Utgångar - 2 uttag 230 V, 1 uttag 12 V, 1 USB -port 5 V.

Bild
Bild

P3000 - skiljer sig från den tidigare modellen i nominell effekt på 2, 6 kW och driftstid utan tankning på 10 timmar. Utrustad med transporthjul, teleskophandtag, LCD -skärm. Vikt - 38 kg.

Bild
Bild

Q6500 - den har en märkeffekt på 5 kW med en autonom driftstid på upp till 14 timmar. Utgångar - 2 uttag 230 V, 16 A och 1 uttag 230 V, 32 A för kraftfulla konsumenter. Vikt - 58 kg.

Bild
Bild

Bensin

B & S -modellerna för bensingeneratorer är utformade i en öppen design för kompakthet och ventilation. Alla är utrustade med Power Surge -systemet, som kompenserar för överspänningar när konsumenterna startar.

Mest populära modeller

Sprint 1200A - budgetturist enfasversion med en kapacitet på 0,9 kW. Batteritid upp till 7 timmar, manuell start. Vikt - 28 kg. Sprint 2200A - skiljer sig från den tidigare modellen med en effekt på 1,7 kW, en varaktighet fram till tankning på 12 timmar och en vikt på 45 kg.

Bild
Bild

Sprint 6200A - kraftfull (4, 9 kW) enfasgenerator som ger upp till 6 timmars autonom drift. Utrustad med transporthjul. Vikt - 81 kg.

Bild
Bild

Elite 8500EA -halvprofessionell bärbar version med transporthjul och kraftig ram. Effekt 6, 8 kW, batteritid upp till 1 dag. Vikt 105 kg.

Började med en elstart.

Bild
Bild

ProMax 9000EA - 7 kW halvprofessionell bärbar generator. Arbetstid före tankning - 6 timmar. Utrustad med elstart. Vikt - 120 kg.

Bild
Bild

Gas

Gasgeneratorer från det amerikanska företaget är konstruerade för stationär installation som backup eller huvud och är gjorda i ett slutet hölje av galvaniserat stål, vilket garanterar säkerhet och låg ljudnivå (ca 75 dB). Huvudfunktion - förmågan att arbeta både på naturgas och på flytande propan. Alla modeller drivs av en kommersiell Vanguard-motor, vilket ger dessa generatorer 3 års garanti.

Företagets sortiment består av sådana modeller

G60 är en budgetfasversion med en effekt på 6 kW (på propan, vid användning av naturgas, reduceras den till 5,4 kW). Utrustad med ATS -system

Bild
Bild

G80 - skiljer sig från den tidigare modellen i ökad märkeffekt upp till 8 kW (propan) och 6,5 kW (naturgas).

Bild
Bild

G110 - en halvprofessionell generator med en kapacitet på 11 kW (propan) och 9, 9 kW (naturgas).

Bild
Bild
Bild
Bild

G140 - en professionell modell för industrier och butiker, som ger en effekt på 14 kW vid arbete med flytande propan och upp till 12,6 kW vid användning av naturgas.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Vid anslutning av generatorn till konsumentnätverket måste alla krav som anges i den officiella bruksanvisningen följas strikt. Grundregeln som måste följas är att generatorns effekt måste vara minst 50% högre än den totala märkeffekten för alla elektriska apparater som är anslutna till den. Byte av generator och elnät hemma kan göras på tre huvudsakliga sätt.

  • Med en omkopplare i tre lägen - den här metoden är den enklaste, mest pålitliga och billigaste, men kräver manuell växling mellan generatorn och det stationära elnätet, om tillgängligt.
  • Kontaktorbox - med hjälp av två anslutna kontaktorer är det möjligt att organisera ett automatiskt växlingssystem mellan generator och elnät. Om du utrustar den med ett extra relä kan du uppnå automatisk avstängning av generatorn när en spänning visas i huvudnätet. Den största nackdelen med denna lösning är att du fortfarande måste starta generatorn manuellt när huvudnätet kopplas bort.
  • Automatisk överföringsenhet - vissa modeller av generatorer är utrustade med ett inbyggt ATS-system, i det här fallet räcker det att korrekt ansluta alla ledningar till generatorterminalerna. Om ATS inte ingår i produkten kan den köpas separat. I det här fallet är det viktigaste att den maximala strömströmmen ska vara högre än den maximala ström som generatorn kan tillhandahålla. ATS -systemet kommer att kosta betydligt mer än en switch eller kontaktorer.
Bild
Bild

Under inga omständigheter bör du organisera byte med två separata maskiner . - ett fel i det här fallet kan leda både till att generatorn ansluts till den frånkopplade elnätet med alla sina konsumenter (i bästa fall kommer den att stanna) och till dess sammanbrott.

Anslut inte heller generatorledningarna direkt till uttaget - vanligtvis överstiger uttagens maximala effekt inte 3,5 kW.

Rekommenderad: