Champion Generatorer: En översikt över 1 KW, 5 KW Och 6 KW Elektriska Generatorer, Inverter, Diesel Och Andra Modeller. Hur Ansluter Jag?

Innehållsförteckning:

Video: Champion Generatorer: En översikt över 1 KW, 5 KW Och 6 KW Elektriska Generatorer, Inverter, Diesel Och Andra Modeller. Hur Ansluter Jag?

Video: Champion Generatorer: En översikt över 1 KW, 5 KW Och 6 KW Elektriska Generatorer, Inverter, Diesel Och Andra Modeller. Hur Ansluter Jag?
Video: Honda EU20i Generator Service & LPG v bensinresultat - 33 2024, Maj
Champion Generatorer: En översikt över 1 KW, 5 KW Och 6 KW Elektriska Generatorer, Inverter, Diesel Och Andra Modeller. Hur Ansluter Jag?
Champion Generatorer: En översikt över 1 KW, 5 KW Och 6 KW Elektriska Generatorer, Inverter, Diesel Och Andra Modeller. Hur Ansluter Jag?
Anonim

Elektriska generatorer är en oumbärlig del av en stabil strömförsörjning. De behövs även på platser där huvudnät utvecklas; ännu viktigare är denna utrustning där strömförsörjningen är underutvecklad eller opålitlig. Därför behöver du veta allt om Champion -generatorer, deras funktioner och anslutningsnyanser.

Bild
Bild

Särdrag

Det ska sägas omedelbart att Champion-generatorn är lika lämplig för nödströmförsörjning vid avbrott och för att bibehålla fördelarna med civilisation på svåråtkomliga, avlägsna platser.

Bild
Bild

När man skapade sådan utrustning beaktades behoven hos både turister, sommarboende och handel, catering, olika verkstäder och garageägare. Avancerade modeller från Champion kan ge en stabil autonom strömförsörjning i 12 timmar eller mer.

Skaparna av denna teknik försökte göra designen så original som möjligt. Champions produktkvalitet har testats genom åren och bekräftas genomgående av nya kundbetyg.

Bild
Bild

Bränsleförbrukningen för enheterna i detta märke är ganska blygsam . Dessutom försökte vi öka den totala användningstiden till det maximala. Det finns ganska varierande variationer. Överbelastning förhindras effektivt tack vare det automatiska termiska skyddet. Du kan välja mellan både hjul- och icke-hjulmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändå kan naturligtvis positiva egenskaper övervägas:

  • förekomsten av lågbrusande, ekonomiska och långsiktiga manöverdon;
  • miljövänlighet för alla modeller;
  • ökad elektrisk säkerhet
  • utökad funktionalitet;
  • övervägande av fyrtaktsversioner;
  • möjligheten att ansluta ett ganska stort antal nuvarande konsumenter samtidigt.
Bild
Bild

Modellöversikt

När man väljer en dieselelektrisk generator kommer många människor rimligen att ge företräde DG3601E … Den nominella effekten på enheten är 2,7 kW. På topp kan den under en kort tid nå 3 kW. Den totala vikten av generatorn placerad på ramen är 80 kg. Motorn går på en fyrtaktscykel.

Andra funktioner är följande:

  • motoreffekt - 3, 68 kW (det vill säga 5 liter. från.);
  • förbränningskammarens volym - 296 kubikmeter centimeter.;
  • bränsletankens kapacitet - 12,5 liter;
  • maximal bränsleförbrukning - 1, 2 liter per timme;
  • oljesump med en volym av 1, 1 l;
  • manuell och elektrisk start;
  • ingen timmätare;
  • synkron körning av generatorn;
  • borstrotor;
  • kopparlindningar av rotorn och statorn.
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att söka efter modeller av kraftverk med autostart - enhet DG6501E fungerar inte sämre än erkända ledare. Den normala effekten för denna enhet är 5 kW. På sin topp kan den nå 5,5 kW. Den genererade strömmen har en spänning på 230 V och en frekvens på 50 Hz, vilket är idealiskt för hushållsbruk. Generatorns totala massa är 99 kg.

Andra viktiga punkter:

  • Dieseldrift med en effekt på 6, 6 kW (8, 9 hk);

  • ramkörning;
  • förbränningskammarens volym - 474 kubikmeter centimeter.;
  • bränsletankens kapacitet - 12,5 liter;
  • den högsta bränsleförbrukningen - 1,7 liter per timme;
  • beprövad timmätare;
  • oljesump med en volym på 1,7 liter;
  • spänningsreglering med AVR -systemet;
  • borstrotor;
  • ljudtryck - högst 82 dB.
Bild
Bild

Champion -sortimentet innehåller också bensinbilar. Ett slående exempel är modell GG2000 … Den levererar en ström på 230 V och en frekvens på 50 Hz. Med en vikt på 39 kg tillhandahålls 2,3 kW ström i maxläget. Hur länge som helst kan detta system bara generera 2 kW ström.

Ett kännetecken för denna modell är ramkonstruktionen. Bensintanken rymmer 15 liter. Därifrån kommer bränslet in i förbränningskammaren, vars volym är 208 kubikmeter. cm. Oljesumpen rymmer 0, 6 liter olja. Det finns ingen elektrisk start och generatorn fungerar synkront.

Bild
Bild

Men det finns också 1 kW elektriska generatorer i linjen för detta företag. Så, vid kraftverket GG1200 detta är toppeffektnivån. I normalt läge genererar den 0,9 kW ström. Produktens totala vikt är 24,7 kg, den är som alla tidigare beskrivna installerade på ramen. Drivkraften är 1, 38 kW, det vill säga 1, 88 hk. med.

Andra nyanser:

  • förbränningskammarens volym - 87 kubikmeter centimeter.;
  • tankvolym - 5,2 liter;
  • bränsleförbrukning per timme - högst 0,92 liter;
  • elektrisk start och räkning av motortimmar tillhandahålls inte;
  • det finns inget fraktpaket.
Bild
Bild

När du väljer en inverterkälla för el är det användbart att bekanta dig med IGG980 … Med ett nominellt värde på 1,3 kW producerar enheten på sin topp 1,4 kW. Sådana obetydliga siffror verkar vara ganska motiverade, med tanke på den blygsamma (22 kg) totala vikten. Generatorn står på en öppen ram. Fyrtaktsmotorn med en effekt på 1,9 kW har en förbränningskammare med en kapacitet på 98,5 cm; medan bensintankens kapacitet är 5,5 liter.

Bild
Bild

Företaget levererar också en bensindriven svetsgenerator. CHAMPION GW200AE … Med en nominell effekt på 4,5 kW kan du "pressa ut" 5 kW under en kort tid, och totalvikten är 85,5 kg. Enheten genererar en konstant svetsström på 50 till 140 A. Den kan fungera med elektroder upp till 4 mm i diameter. Tankens storlek är 25 liter och 1, 1 liter olja placeras i vevhuset.

Bild
Bild

På tal om 6 kW -modellen är det nödvändigt att nämna GG7501E … På topp stiger kraftproduktionen till 6,5 kW. Tankvolym - 25 liter. Systemet beräknar drifttimmarna. Effektfaktor - 1.

Bild
Bild

Det finns inga rent gasmodeller inom denna tillverkares sortiment . Men det finns kombinerade modifieringar som kombinerar bensin och gas. Detta är exakt vad LPG2500 -generatorerna genererar 1,8 kW under normala förhållanden. Bränsletanken har en kapacitet på 15 liter och förbränningskammaren har en volym på 208 cm3. Det maximala ljudtrycket når 78 dB, rotor- och statorlindningarna är gjorda av aluminiumtrådar.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Champion generator instruktioner anger tydligt att dessa enheter måste vara pålitligt skyddade från vatten. Särskild försiktighet måste iakttas när manöverdonet hanteras. Innan du startar generatorn måste du kontrollera om den verkligen är jordad.

Viktigt: markelektroden måste begravas till de konstant våta jordlagren. Jordning måste utföras av en behörig person.

Bild
Bild

Det är otillåtet att samtidigt ansluta enfas- och trefasförbrukare . Innan du startar drivningen måste du också se till att det finns tillräckligt med smörjolja i vevhuset. Dess nivå kontrolleras alltid när motorn är avstängd. Om det finns några problem med den manuella startaren måste du omedelbart se om fjädern är korrekt inställd för att starta. Det är med henne som huvuddelen av problemen hänger ihop.

Bild
Bild

Faktiskt, anslutningsproceduren är ganska enkel … Det viktigaste är att undvika att använda externa mobila eluttag. Denna metod är helt opålitlig och till och med extremt farlig. Varje kompetent specialist rekommenderar alltid att du ansluter via ett ställverk.

Det måste komma ihåg att begränsa bandbredden på de uttag som används; om det finns en jordfelsbrytare i kretsen måste polariteten också beaktas.

Rekommenderad: