Honda Bensin Generatorer: 2 KW Och 3 KW, Inverter Och Andra Bensin Generatorer, Modeller Med En Honda Motor. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Honda Bensin Generatorer: 2 KW Och 3 KW, Inverter Och Andra Bensin Generatorer, Modeller Med En Honda Motor. Hur Väljer Man?

Video: Honda Bensin Generatorer: 2 KW Och 3 KW, Inverter Och Andra Bensin Generatorer, Modeller Med En Honda Motor. Hur Väljer Man?
Video: Honda EU20i Generator Service & LPG v Petrol Результаты - 33 2024, Maj
Honda Bensin Generatorer: 2 KW Och 3 KW, Inverter Och Andra Bensin Generatorer, Modeller Med En Honda Motor. Hur Väljer Man?
Honda Bensin Generatorer: 2 KW Och 3 KW, Inverter Och Andra Bensin Generatorer, Modeller Med En Honda Motor. Hur Väljer Man?
Anonim

En minskning av el i nätet är en ganska vanlig situation. Om detta problem för vissa människor inte är särskilt viktigt, för vissa människor kan stopp av strömförsörjningen vara en ganska allvarlig incident på grund av ockupation eller levnadsförhållanden. För att undvika obehagliga konsekvenser bör du tänka på att köpa en generator. Idag kommer vi att titta på Honda bensin generatorer, deras funktioner och modellutbud.

Bild
Bild

Särdrag

Honda bensin generatorer har ett antal egenskaper som utmärker dem från konkurrenskraftiga modeller.

  • Kvalitet . Honda -märket är känt över hela världen, så det råder ingen tvekan om kvaliteten på dess produkter. Företagets hemland är Japan, där högteknologi är grunden för produktionen. När det gäller bensingeneratorer klarar de alla den nödvändiga kvalitetskontrollen.
  • Hög slitstyrka . Det är värt att notera att denna funktion i allmänhet gäller alla generatorer, motorer och annan liknande Honda -utrustning.
  • Säkerhets- och skyddssystem . För att konsumenten inte ska möta fel, funktionsstörningar och andra problem är alla modeller utrustade med överbelastningsskydd. I detta fall stängs enheten av automatiskt för att undvika överdriven spänningsuppbyggnad.
  • Stort modellutbud . För köparen finns det generatorer med olika generatorer, startsystem. Dessutom distribueras alla produkter i detalj med kapacitet, bränsletankvolym och andra egenskaper, enligt vilka det är nödvändigt att välja sådan utrustning.
  • Bekvämlighet . De flesta modeller är utrustade med ljudisolerade höljen. Vissa enheter har också en inbyggd elektrisk start, som gör att du automatiskt kan starta kraftfulla motorer. Glöm inte den ökade rörligheten i form av hjul för transport.

Nackdelen med generatorer från detta företag kan betraktas som höga priser. Dessutom kommer enheterna snabbt att misslyckas om de inte skyddas från atmosfärisk nederbörd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Räckvidd

Eftersom generatorer från Honda är ganska dyra, är de flesta modellerna utrustade med en elektrisk start. Det är också värt att notera olika enheter i förhållande till deras generator, som finns representerad i Hondas produktlinje. i alla tre versionerna: asynkron, synkron och inverter.

Asynkrona modeller skiljer sig åt genom att rotationen av deras rotor ligger före magnetfältets rörelse. Detta i sin tur ger motstånd mot olika fel och överbelastningar. Denna typ av generator är ganska enkel och billig.

Lämplig för arbete med enheter med hög resistiv belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Synkrona generatorer har ett system som liknar asynkron. Den enda skillnaden är att den roterande delens rörelse sammanfaller med magnetfältet. Detta ger en betydande fördel - förmågan att arbeta med en reaktiv belastning.

Enkelt uttryckt kan generatorer av denna typ producera en ström som ibland överstiger den deklarerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typ av växelriktare det bra är att motorns funktion beror på den aktuella belastningen. Till exempel, om generatorn bara kan leverera hälften av strömmen, fungerar enheten med halv styrka. Med den här funktionen kan du spara på bränsleförbrukningen och garantera maximal säkerhet under drift.

Det är värt att notera att generatorer med denna typ av generator inte är billiga, de är mer kompakta och mindre bullriga, men de är konstruerade för strömförsörjningssystem med låg effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom typen av generator skiljer sig modellintervallet åt i egenskaper som antalet uttag, vikt, effekt och volym för bränsletanken.

Det bör sägas om typen av motorkylning, som är indelad i vätska och luft . Den första är en flytande kylvätska som tar bort värme från motorn och överför den till kylaren. Denna metod är mycket effektiv, därför används den i dyra generatorer som arbetar med hög effekt och kräver en betydande temperaturminskning.

Den andra typen är enklare och är lämplig för billiga enheter, vars huvudsakliga syfte är att upprätthålla ström för ett litet nätverk eller enheter. Huvudkomponenten i luftkylning är en fläkt, som drar in luft för cirkulation och efterföljande blåsning av motorn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att korrekt välja en gasgenerator, du måste förstå syftet med det framtida köpet … Om du bor på platser där det ofta finns problem med strömförsörjningsnätet, är det värt att överväga att enheten har tillräcklig ström för att leverera ström till hela rummet.

Om generatorn bara behövs för användning på de platser där det inte är möjligt att leda elektricitet, behöver du inte köpa en kraftfull modell. Till exempel, om det gäller att arbeta med inte alltför krävande utrustning eller tända ett litet garage, så är det slöseri med att köpa en kraftfull och dyr generator. Det är nödvändigt att helt klart förutbestämma syftet med tekniken och utgå från detta.

Glöm inte enhetens egenskaper och allmänna design. Parametrar som antalet uttag och transporthjul gör arbetet mycket bekvämare, så du bör också vara uppmärksam på dem. Naturligtvis är bränsleförbrukningen också mycket viktig, för ju mer den är, desto högre blir kostnaderna . Tack vare de typer av generatorkomponenter som redan beskrivits kan man dra slutsatsen vilka typer av kylning eller generatorer som kräver minst bränsle för att fungera.

Du kan också behöva denna information innan du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över modeller med en Honda -motor

Låt oss ta en titt på några av de mest populära modellerna som uppskattades mycket av köpare.

Honda EP2500CX

En billig modell utformad för vardagliga situationer. Det finns en automatisk spänningsregulator, skyddsnivå IP - 23, ljudnivå - 65 dB, utspänning - 220 V, märkeffekt - 2 kW, max - 2, 2 kW. En konstant strömutgång på 12 V tillhandahålls för att ladda inte särskilt rymliga enheter.

Designen har bara 1 utlopp, förbränningsmotorn är fyrtakts, dess effekt är 5,5 l / s, manuell start, motorvolymen är 163 kubikmeter. Se. Bränsletankens volym är 14,5 liter och förbrukningen är 1,05 liter / timme, det vill säga tiden för kontinuerlig drift når 14 timmar. Kylluftstyp, vikt - 45 kg.

Den största fördelen med denna modell är enkelheten i den inre strukturen, låg vikt och små dimensioner

Nackdelen är bristen på transporthjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honda EC3600

Detta är en mer kraftfull enhet. Nyckelfunktionen är närvaron av en synkron generator, som låter dig arbeta med ökad effekt . Utgångsspänning - 220 V, manuell starttyp, luftmotors kylsystem. Fördelen är tillgången på 2 butiker.

IP -skyddsnivån är 23, ljudnivån är 74 dB, bränsletankens volym är 5,3 liter, förbrukningen är 1,8 l / timme och den kontinuerliga drifttiden är 2,9 timmar. Fyrtaktens förbränningsmotor har en volym på 270 kubikmeter. cm och en effekt på 8 l / s. Vikt - 58 kg, märkeffekt - 3 kW, max når 3,6 kW. Denna modell, liksom den föregående, har inte hjul för transport.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honda EU30 är

Detta är en dyr enhet, vars huvudsakliga funktion är användarvänlighet. Utgångsspänning - 220 W, märkeffekt - 2, 8 kW och högst - 3 kW. Generatorn är växelriktare, fyrtaktsförbränningsmotorn har en volym på 196 kubikmeter. cm och en effekt på 6,5 l / s.

Bränsletankens volym är 13,3 liter, förbrukningen är 1,8 l / h, den kontinuerliga drifttiden är 7,3 timmar. Luftkylning, hjul och ljudisolerat hölje tillhandahålls. IP -skyddsnivå - 23, ljudnivå - 76 dB, vikt - 61 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

För framgångsrik och långsiktig drift av enheten är det nödvändigt att följa några grundläggande rekommendationer. En mycket viktig komponent i generatorns effektivitet är dess bränsle .… Det rekommenderas inte att använda olika typer av oljor, eftersom detta kan påverka den efterföljande kvaliteten på delar negativt. Det är alltid nödvändigt att röra om olja och bensin i rätt proportion, vilket anges i instruktionerna.

Innan varje generator startas kontrollera jordning, rätt mängd bränsle, och kör motorn några minuter utan belastning så att den hinner värmas upp . Glöm inte de olika filtren och ljusen som måste bytas efter en viss tid.

Under arbetet, noggrant Se till att det inte finns några explosiva ämnen i närheten av generatorn, och att effekten som används inte är för hög eller för låg … Förvara också maskinen ordentligt och låt den vila efter varje arbetsperiod som anges av tillverkaren.

När det gäller reparation av motorn och andra huvudkomponenter är det bättre att kontakta en specialiserad tjänst, där du kan få kompetent tekniskt bistånd.

Rekommenderad: