Dieselgeneratorer Med Autostart: En översikt över 5 KW, 10 KW, 100 KW, 15 KW Och Andra Effektmodeller. Hur Ansluter Jag?

Innehållsförteckning:

Video: Dieselgeneratorer Med Autostart: En översikt över 5 KW, 10 KW, 100 KW, 15 KW Och Andra Effektmodeller. Hur Ansluter Jag?

Video: Dieselgeneratorer Med Autostart: En översikt över 5 KW, 10 KW, 100 KW, 15 KW Och Andra Effektmodeller. Hur Ansluter Jag?
Video: Обзор умных часов Kingwear KW18 с симкой 2024, Maj
Dieselgeneratorer Med Autostart: En översikt över 5 KW, 10 KW, 100 KW, 15 KW Och Andra Effektmodeller. Hur Ansluter Jag?
Dieselgeneratorer Med Autostart: En översikt över 5 KW, 10 KW, 100 KW, 15 KW Och Andra Effektmodeller. Hur Ansluter Jag?
Anonim

För strömförsörjning av privata hus, lager, olika ekonomiska och kommersiella uppgifter används generatorer. De kan delas in i ett antal typer: diesel och bensin, med manuell start, med automatisk start. Numera är användarna mest benägna att dieseldrivna enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dieselgeneratorer med autostart representeras av prover som producerar effekt från 2 till 2440 kW. Deras uppgifter kommer att skilja sig från varandra: vissa kommer att övas för att generera och leverera el för hushållsbehov, andra för industriella behov.

Enheter som används för kommersiella och industriella behov, på grund av den ökade effekten vid uttaget, kommer vanligtvis att ha stora dimensioner och den mest komplexa kontrollen. Dessutom är närvaron av ett autonomt driftalternativ, utrustad med operativa säkerhetssystem, kontroll och övervakning av arbete viktigt.

Olika dieselgeneratorer genererar olika strömmar baserat på deras design och effekt. Det finns 2 stora utvecklingsgrupper som syftar till att tillfredsställa både hushålls- och industriella användare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dieselgeneratorer med en fas skapas i syfte att överföra en ström på 220 V. Detta är den mest populära typen av autonoma kraftverk, eftersom de är särskilt mångsidiga. Vanligtvis kan dessa enheter ses i lanthus, stugor, små butiker och andra faciliteter.

DGS med en 3-fas design kan fungera för att generera ström både 220 V och med de mest fasta värdena- 380 V . Denna teknik är utformad för att tjäna imponerande utrymmen: stora fabriker, höghus, ibland hela stugbyar. Deras särpräglade egenskaper: hög effektivitet, liksom den effekt som passar den.

Bild
Bild

Modellöversikt

Låt oss analysera de mest populära modifieringarna av en dieselgenerator (DGU) med automatisk start.

DGS 5 kW

Modellerna är avsedda för personligt bruk. Jämfört med industriella kan de inte fungera i dagar, men motorkraften räcker för en stadig elförsörjning i upp till 10 timmar.

De kan användas både i ett privat hus och på byggarbetsplatser.

Bild
Bild

DGS 6 kW

Dessa enheter är av hög byggkvalitet och ekonomi. De används som energikällor av en autonom typ i handelskiosker, privata hus, verkstäder.

Stationerna gör det möjligt att skydda dyr elektrisk utrustning från driftstörningar vid problem med strömförsörjning . De stöder olika organisationers arbete i ett normalt läge under ett strömavbrott.

Bild
Bild

DGS 7 kW

De kan leverera flera konsumenter parallellt eller en, men med betydande startströmmar. Du kan ansluta elektriska verktyg, trädgårdsutrustning, kraftverk . Utrustningen praktiseras både permanent och för arbete utanför territoriet, till exempel i byggbranschen, vid vägreparationer och så vidare.

Bild
Bild

DGS 15 kW

Optimal generator för sin kraft. Det är ganska bekvämt, eftersom det har en liten storlek och är praktiskt att använda det som en extra strömkälla. På platser där en kallstart krävs är denna enhet helt enkelt ersättbar. DGS kan vara både mobil och stationär.

Bild
Bild

DGS 10 kW

Det är en pålitlig och billig strömkälla som klarar kontinuerlig belastning och kontinuerlig drift.

Lämplig för oavbruten leverans av el till en stuga, hus, litet lager eller butik . Kompakt och driftsäker, enheten med en annan lista över möjligheter sticker ut för enkelt underhåll, låg ljudnivå och bra produktivitet.

Bild
Bild

DGS 20 kW

Det är en kompakt och pålitlig enhet som kombinerar hög produktivitet, rimliga kostnader och mångsidighet. Stationen genererar och leder en ström på 220/240 V med en frekvens på 50 Hz för att driva utrustning, enheter och installationer av olika typer och ändamål . Enheten används som en reservkälla för el, liksom som en viktig strömförsörjning för elektriska apparater på kontor, stugor, hus, på inte särskilt stora industri- och byggarbetsplatser.

Bild
Bild

DPP 30 kW

Det praktiseras som en elektrisk transformatorstation som levererar elektricitet till autonoma anläggningar. Enheten använder avancerad teknik, den har idealiska tekniska möjligheter . Genom överföringsaxeln skickas vridmomentet från förbränningsmotorn till rotorn. Där genereras en elektrisk ström i statorlindningarna.

Bild
Bild

DGS 100 kW

Producerar ström för användare som behöver energi antingen permanent eller tillfälligt. I strukturen för kraftverkets struktur finns en elektromagnet-rotor, som drivs av förbränningsmotorn . Installationen är inte bara enkel, pålitlig, utan kännetecknas också av en relativt billig elkostnad.

Bild
Bild

250 kWt

En enhet för att förse ett stort antal konsumenter med el utan avbrott. Energi genereras i förbränningsmotorn när bränslet tänds. Sedan sänds den med hjälp av transmissionsaxeln till rotormagneten. Den roterar i statorn och bidrar till utseendet på lastströmmen.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

När man bygger strömförsörjningssystem finns det ett typiskt DGS -anslutningsschema.

Variationen i det typiska anslutningsschemat härrör från:

  • utgångsspänningsvärden;
  • kontrollmodulens placering;
  • funktioner för automatisk överföringsomkopplare (ATS) (brist eller närvaro av en panel) - finns i nästan alla de senaste modifieringarna, eftersom det förhindrar möjligheten att ansluta enheten i närvaro av elektrisk ström i nätverket.

Du bör inte spara på automatisering, eftersom synkron införande av en dieselgeneratorsats och en centraliserad elektrisk ström i nätet kan orsaka brand och olycka.

Bild
Bild

Ett typiskt kopplingsschema innehåller följande komponenter:

  • direkt DGU;
  • ATS -panel;
  • vippomkopplare (QS);
  • huvudkontrollpanel;
  • elektrisk panel;
  • generatoromkopplare QF1;
  • strömbrytare som skyddar hjälpkabeln QF2;
  • elektrisk kabel;
  • fjärrkontrollkabel;
  • kabel som tillgodoser sina egna behov.
Bild
Bild

DGS -beredningsplan för anslutning:

  • DGS måste elimineras från påverkan av nederbörd och direkta solstrålar;
  • det är nödvändigt att ansluta ett forcerat ventilationssystem för att förhindra överhettning av dieselgeneratorn under drift;
  • förhindra plötsliga temperatursteg;
  • Schemat för anslutning av en dieselgenerator med eller utan autostart måste innehålla säkerhetskomponenter som förhindrar kemikalier, avgaser, damm och så vidare från att komma in i mekanismerna.
  • vid installation av DGS i det fria måste anslutningsschemat innehålla element av externt skydd, behållare, bullerabsorberande höljen.
Bild
Bild

Det svåraste är installation och anslutning av elektriska kretsar. Här är de viktigaste stegen.

  1. Växeln är ansluten. Och det är också nödvändigt att förse ATS -kretsen med ström.
  2. Högkvalitativ läggning och märkning av hjälpkretsar för dieselgeneratorsatser.
  3. Alla kablar är anslutna.

På en anteckning! För att skapa det mest pålitliga skyddet installeras en individuell jordslinga.

Rekommenderad: