Vindsgolvdesign (208 Bilder): Vindsinredning I Ett Privat Hus I Trä, Vindsdekoration

Innehållsförteckning:

Video: Vindsgolvdesign (208 Bilder): Vindsinredning I Ett Privat Hus I Trä, Vindsdekoration

Video: Vindsgolvdesign (208 Bilder): Vindsinredning I Ett Privat Hus I Trä, Vindsdekoration
Video: Bygga hus - Del 19 - Bygga landgång på vinden 2024, Maj
Vindsgolvdesign (208 Bilder): Vindsinredning I Ett Privat Hus I Trä, Vindsdekoration
Vindsgolvdesign (208 Bilder): Vindsinredning I Ett Privat Hus I Trä, Vindsdekoration
Anonim

Nyligen, allt oftare vid byggandet av privata hus, är vindsutrymmet under taket utrustat som ett bostadshus. Det första sådana arrangemanget föreslogs av den franske arkitekten Francois Mansart, så rummet kallades vinden.

Särdrag

På grund av sin icke-standardiserade storlek och form, medför vinden många svårigheter att planera.

Loftets golvdesign beror på rummets funktionella syfte . Alla interiörer kan ordnas här: ett rekreationsområde med hemmabio, en plantskola, ett sovrum, en arbetsplats. Först och främst bör projektet för att ordna vinden att ta hänsyn till ägarnas önskemål, rummets dimensioner och takets höjd.

Bild
Bild

En av egenskaperna hos vindsgolvet i ett trähus är de sluttande väggarna. Vindrummets form påverkas av taklutningen. I en privat byggnad kan den vara lutande eller gavel, mindre ofta finns det alternativ med ett tak och ett sluttande tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande faktorer kan bli särdrag på vinden:

  • lågt tak;
  • takbjälkar och balkar;
  • ett stort antal hörn;
  • trappa;
  • ett litet antal fönster;
  • svårt att sammanfatta kommunikation. Som regel är vinden inte uppvärmd, särskilt inte i landet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vindsgolvet gör att ägarna kan få verkliga fördelar med att omvandla det till ett bostadsutrymme, eftersom det användbara området ökar och värmeförlusten minskar.

Bild
Bild

Med tanke på alla funktioner rekommenderar experter att uppfylla följande krav när de arrangerar detta område:

  • Isolering av taket utvändigt och inuti.
  • Leverans av teknisk kommunikation: el, ventilation, luftkonditioneringssystem.
  • Endast specialister kan rekonstruera spärren, så om projektet föreskriver detta är det bättre att använda deras tjänster.
  • Ett rationellt tillvägagångssätt för användning av balkar, taklutningar, stödstolpar i inredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kompetent belysningssystem. Det är nödvändigt att tänka på fönstrenas placering, deras storlek. Designers erbjuder att dra nytta av möjligheten att installera vertikala fönster eller i luckor (det så kallade dammfönstret).
  • Använd fuktresistenta material för efterbehandling.
  • Tänk på golvets förmåga att bära vikten av alla konstruktiva tillägg och möbler.
  • Stoppa inte upp utrymmet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att när man bygger en vind ska man följa allmänt vedertagna standarder för en takhöjd i bostadslokaler - minst 220 cm.

Träning

Innan loftsgolvet i ett lanthus förvandlas till ett funktionellt rum måste du först designa interiören. Vid förberedelsen är det nödvändigt att ta hänsyn till alla nyanser: takets och väggarnas form, närvaron eller frånvaron av kommunikation, möjligheten att lägga till ytterligare tekniska system, belysningsgraden och liknande.

Bild
Bild

I det enklaste fallet, när globala förändringar inte behövs, utförs endast kosmetiska reparationer, som syftar till att förbättra lokalerna för bostäder.

Bild
Bild

Mycket beror på takets form , det kan vara trasigt, avfasat, kupolformat, skjul och gavel. Därför finns det alltid öppna spärrar och balkar inuti. Vissa designers använder dessa element i inredning, betonar dem, andra föreslår att de gömmer dem, men under förutsättning att takets höjd tillåter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enklaste finishen är trä. För att göra detta, använd det tillgängliga materialet i form av foder, träpaneler eller kantade brädor. Den moderna byggmarknaden erbjuder även trä tapeter eller blockhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det första skedet är det nödvändigt att ta med ett kommunikationssystem. Uppgiften kommer att förenklas om vinden ligger ovanför köket eller badrummet på första våningen. Installationen måste göras korrekt, så om du inte har nödvändiga färdigheter och behörigheter för detta är det bättre att söka hjälp från proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att värma ett vindsrum är en viktig process . Om vinden kommer att användas regelbundet, och inte bara under sommarsäsongen, är värmeisolering nödvändig. Detta förhindrar kondens, förbättrar mikroklimatet och får dig att känna dig bekväm hemma. Uppvärmning utförs inte bara inifrån, utan också från utsidan. Ljudisolering av golvet är nödvändigt i vissa fall, men det fungerar också som värmeisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byte av fönster

Nästa steg i förbättringen av vinden är byte av gammalt och installation av nya fönster.

Som regel är vindrutan i början ett. När du ordnar en vind är det viktigt att ge god belysning av rummet, därför är det bättre om det finns fler av dem. Experter rekommenderar att de placeras på olika väggar för ökad effektivitet. Belysningsnivån kan justeras med förhållandet mellan glasytans yta.

Bild
Bild

En egenskap hos takfönster är fönstrenas bredd, som inte får överstiga avståndet mellan spärren. Längden beror på takets lutning.

Bild
Bild

Beroende på installationsmetod klassificeras fönstren i vertikala, lutande och plana tak. De två sista typerna bör vara gjorda av härdat glas för att skydda dem mot hagel.

Bild
Bild

Lutande glasenheter installeras i samma plan med taklutningen, vilket ökar ljusintensiteten med 30% eller mer.

Bild
Bild

För att installera ett vertikalt fönster måste du först installera en struktur i form av ett fågelhus med ett individuellt tak. Samtidigt är genomströmningen lägre än den för lutande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tänker ersätta gamla fönster självständigt med moderna, planera deras mått och installationsplats i förväg.

Bild
Bild

Installationen börjar med att skära ut en fönsteröppning i taklutningen. Om fästningen sker mellan spärren är det bättre att ge ett avstånd från dem till fönstret på minst 10 cm.

Bild
Bild

För att undvika kondens rekommenderas att de nedre sluttningarna monteras strikt vinkelrätt mot golvet och de övre parallellt med dem. Fönsterstrukturer bör vara gjorda av fuktbeständiga material, det är bättre att lacka träelement.

Gamla hus var utrustade med fönsterkarmar . Modern teknik gör det möjligt att installera nya tvåglasfönster med härdat glas, vilket ger ökad styrka. Öppningsmekanismerna förbättras, vilket gör det möjligt att rotera ramarna runt vilken axel som helst, och detta kan göras inte bara manuellt, utan också med hjälp av en fjärrkontroll.

Bild
Bild

Takfönster löser flera funktionella uppgifter: de belyser rummet med naturligt ljus, ger ventilation och förbättrar mikroklimatet.

Bild
Bild

Panoramastrukturer gör att du kan öka ljusflödet, lägga till ett originellt dekorativt element och få estetiskt nöje av landskapet. Modern teknik har gjort det möjligt att installera olika typer av fönster, till exempel att förvandlas till en mini-balkong. Mångfalden av former som tillverkare producerar är fantastisk. Enkla linjer används allt oftare, fönster i form av en cirkel, halvcirkel, kantig, asymmetrisk är vanligare.

Bild
Bild

Det är bättre att använda speciella persienner eller rullgardiner för att dekorera dammfönsterstrukturer . De finns både inomhus och utomhus. Om interiören ska ha textilgardiner finns det olika hållare, foder, stöd och fästelement för att hålla dem i önskat läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takdekoration

När du ordnar vinden för att avsluta taket kan du använda alla kända metoder och material.

Sträcktak rekommenderas att endast användas om det finns tillräcklig väghöjd annars finns det risk för frekventa skador. Detta alternativ är mycket bekvämt, eftersom duken på grund av sin låga vikt inte har någon stor effekt på strukturen, låter dig dölja elementen i teknisk kommunikation och takbjälkar och gör det möjligt att drömma med belysning med hjälp av inbyggd i lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Gips är en av de prisvärda och enkla efterbehandlingsmetoderna. Med dess hjälp kan du få vilken form som helst, till exempel ett tak i flera nivåer med olika droppar och avsatser. Gips gör att du kan jämna ut ytor före tapetsering eller målning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä är ett traditionellt material för efterbehandling av vinden. För taket används foder eller träpaneler. Tapeter i taket ser original ut. Man bör komma ihåg att ytan måste vara jämn innan den klistras in.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvbeklädnad

Som regel ställs särskilda krav på golvet på de övre våningarna.

Först och främst måste det ge bra ljudisolering . För att göra detta är det nödvändigt att montera lådan och fylla den med en värmeisolator i form av plattor, till exempel mineralull. Det utför också vattentätningens funktioner. Täck strukturen med tallskivor ovanpå, lärkmaterial kan användas. Det rekommenderas att behandla det resulterande golvet med ett antiseptiskt medel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvbeläggningens beklädnad är mycket varierande. För dessa ändamål används allt efterbehandlingsmaterial: linoleum, parkettbrädor, laminat, matta, keramiska plattor. Experter rekommenderar att inte snåla med beläggningens kvalitet, eftersom material av låg kvalitet kommer att kräva ett tidigt byte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan inte vägra när du dekorerar vinden och dekorativa element som mattor. De fungerar som isolering och dekorerar också alla interiörer och lägger till mys. Mattornas storlek behöver inte vara stor och täcka hela golvet; ganska små modeller nära sängen, soffan, badet.

Bild
Bild

Väggar

Trä är mest populärt när du dekorerar vindens väggar. Det förbättrar mikroklimatet och fungerar som värmeisolering. Foder är i ledningen när det gäller användning. Den produceras i flera versioner, är prisvärd och enkel att bearbeta. Det finns flera sätt att lägga som gör att du kan lägga dekorativitet till väggarna: horisontellt, vertikalt, diagonalt, i en cirkel, fiskbens. Fodret är lackerat ovanpå för att lämna ett naturligt trämönster eller målat i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mer budgetalternativ är träpaneler . Dessa kan vara laminerade modeller, fanerade spånskivor eller MDF.

Bild
Bild

Den moderna versionen är trätapet, som är en bas med barrträslister limmade på den. Detta material minskar reparationstiden.

Bild
Bild

Blockhuset efterfrågas också för väggbeklädnad i hus på landet, i synnerhet på vinden. Dess rundade främre yta imiterar en naturlig stock eller timmer.

Bild
Bild

Plastpaneler är lämpliga vid inredning av badrum eller kök på vindsgolvet. De skyddar mot smuts och fukt. Dessutom förkroppsligar deras färgschema alla designidéer.

Bild
Bild

Nyligen har designers ofta erbjudit unika sömlösa väggdraperier. Vinden som görs på detta sätt kommer att bli unik.

Bild
Bild

Loftstilen i det inre av vindsutrymmet förutsätter förekomst av obehandlat trä, så att du kan lämna väggarna av trä eller tegel intakt.

Bild
Bild

En av de äldsta metoderna för väggbehandling är också tapetsering . Det bör dock noteras att de före detta måste jämnas med gips, och detta kommer att medföra en minskning av utrymmet. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av tapeter: vinyl, papper, glas, kork etc. Designers avråder från att klistra in alla väggar med material med ett stort mönster. Det är bättre att fokusera på en av väggarna eller att betona arkitektoniska utsprång, valv, hörn och täcka resten av ytorna med vanlig tapet. Liten prydnad i pastellfärger är lämplig för Provence -stil.

Bild
Bild

Vid dekoration av väggar används gips endast som grund eller för utjämning. Ovanifrån är den alltid täckt med tapeter, akrylfärg eller andra efterbehandlingsmaterial.

Färglösningar

Vindrummet har en specifik form och belysning. Designers föreslår oftast att man använder ljusa nyanser för dekoration. Olika texturer och färgkontraster kan användas för att lägga till djup i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, om taket på vinden är täckt med en mörk stretchduk, är det bättre om dess yta är blank, då kommer det reflekterade ljuset att expandera väggarna. I det fall golvet är gjort i mörkaktiga nyanser rekommenderar designers bländande vita väggar, detta kommer att skapa en illusion av ett oändligt avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter varnar för att små vindar aldrig bör överbelastas med skrymmande föremål och använda många mörka färger. Ljusa, härliga färger kan användas som accenter, eftersom deras överskott kommer att skapa en överväldigande känsla.

Ofta lämnar ägare till privata hus trägolv och täcker dem med transparent lack för att betona trästrukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av rumsdekoration

Förbättringen av vindsrummet måste bemötas mycket försiktigt och försiktigt. Det är viktigt att på förhand tänka igenom alla möjliga idéer för att använda arkitektoniska funktioner: balkar, takbjälkar, valv, sluttningar, ovanliga vinklar, ställningar. Boyta kan dra nytta av detta.

Bild
Bild

Experter rekommenderar att man inte låter sig bli förvirrad av röran och försöker använda naturmaterial för dekoration . Det är bättre att välja textilier för gardiner och möbler i pastellfärger.

Bild
Bild

Vindmöbler är alltid multifunktionella. Skrymmande föremål är på sin plats. Bättre att föredra modulsystem. Inbyggda och gångjärnsstrukturer är ett utmärkt alternativ. Möbler kan behöva tillverkas för att passa den specifika takkonfigurationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftets inredning görs bäst beroende på de funktioner som rummet utför . För att dekorera interiören med egna händer måste du först utarbeta ett designprojekt. Om du inte har tillräckligt med erfarenhet och färdigheter kan du använda professionella tjänster. Kom ihåg att det enklaste alternativet alltid är det bästa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom husen är små i dachas och trädgårdstomter, antyder de antingen inte en andra våning, eller så är det väldigt litet. Därför är ett sovrum eller verkstad vanligtvis organiserat på landet vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett lanthus är avsett för permanent uppehåll, utför vinden på golvet olika funktionella uppgifter. Listan över möjliga interiörer: kök, badrum, plantskola, bibliotek, studie, rekreationsområde med bio, biljard, omklädningsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilen tilltalar med en mängd olika alternativ - från ljus Provence till ett modernt loft, från klassiker till avantgarde, från fjällstugor till bungalower i Medelhavet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns vissa regler som måste följas vid inredning av vindsutrymmen . Då fylls interiören med mys och komfort. Till exempel är en låg takyta inte ett hinder, men den ska inte dras åt med ett sträcktak, det är bättre att behandla det med trä. Trappan, som alltid är en farlig plats, måste vara utrustad med ett säkerhetssystem mot fall: räcken, dörrar, staket krävs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takets ovanliga form i ett litet utrymme tar som regel en del av det användbara utrymmet. Men med rätt belysning och design kan den här funktionen vara intressant att slå.

Bild
Bild

När du utrustar en liten vind är det nödvändigt att tänka på ergonomin för varje element i interiören. Det är bättre att köpa inbyggda och multifunktionella möbler. Blocklagringssystem är utformade för att göra denna uppgift enklare.

Bild
Bild

Eftersom vinden är liten är en mörk färg kontraindicerad här. Ljusa pastellfärger är mer lämpliga. Individuella element accentueras med ljusa textilier, vilket ger interiören individualitet och friskhet.

Bild
Bild

Barn

Ovanliga former och storlekar på vinden är mycket lämpliga för att ordna ett barnrum. Designerna använder höjdskillnaderna och oväntade reliefer på väggarna för att dekorera lekområdet.

Bild
Bild

Loftets golvets karaktär förutsätter att olika platser för lagring av leksaker, sängkläder, hantverk, böcker organiseras. Dessutom blir det bättre om barnkammaren ger platser inte bara för rekreation och spel, utan också för klasser.

Bild
Bild

I närvaro av små barn bör vinden vara välisolerad, det är bättre att lägga ett mjukt golv, efterbehandlingsmaterial används naturligt och ofarligt. Det rekommenderas att utrusta fönsteröppningsmekanismen med ett "anti-child" -element så att små inte kan öppna skärmen av misstag.

Bild
Bild

När du skapar en vindkammare måste du tänka på överflödet av naturligt ljus, liksom artificiell belysning.

Bild
Bild

Rummets natur gör att du kan experimentera med färg, använda ovanliga former av möbler och lampor, zonera utrymmet för att skapa en färgstark och ljus inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du ordnar vindsgolvet är det viktigt att komma ihåg att barn gillar att springa, hoppa och hoppa, vilket kan skapa obehag för dem som bor på bottenvåningen, därför rekommenderas att ljudisolera golvet i förskolan.

Garderob

Ägarna kommer att uppskatta bristen på garderober i alla rum och arrangemanget av ett centralt omklädningsrum på vindsgolvet. Detta sparar användbart bostadsutrymme för mer funktionella föremål.

Bild
Bild

Organisering av en garderob på vinden kommer inte att kräva ett stort område och låter dig använda alla asymmetriska arkitektoniska funktioner i rummet.

Bild
Bild

Det är bättre att placera garderober längs höga väggar, lådor och hyllor för skor, kläder och tillbehör kan placeras i nischer, under fasningar eller inbäddade i utrymmet mellan balkarna.

Bild
Bild

Om det är omöjligt att installera gångjärnsdörrar är det nödvändigt att överväga möjligheten att installera skjut- och skjutmodeller, liksom i form av persienner.

Bild
Bild

Möbler för vinden omklädningsrum är lämpliga modulära . Lagringssystem bör vara multifunktionella. Utrullnings- och utdragbara element hjälper dig att komma till de längsta hörnen och använda allt tillgängligt utrymme rationellt. Kantstenen rekommenderas att användas som förvaringsplatser och som avföring för sittande.

Bild
Bild

Experter rekommenderar att utrusta vinden med en stor spegel, liksom låga och höga bänkar för bekvämlighet.

För att öka vindens funktionalitet kan du installera en tvättmaskin och torktumlare, en plaggångare, en strykbräda i den. Ibland lagrar ägarna andra hushållsapparater just där, till exempel en dammsugare.

Bild
Bild

Om vinden endast är avsett som ett förvaringssystem, räcker det med inbyggd belysning eller vanliga lampor. Vid större användning av omklädningsrummet bör placeringen av belysningsarmaturer ta hänsyn till de funktionella egenskaperna för varje del av rummet. Till exempel behövs ett starkt ljus i strykområdet eller nära en stor spegel.

Bild
Bild

För att förhindra att en smaklös lukt eller fukt uppträder är det nödvändigt att tänka över ventilationssystemet korrekt.

Badrum

Som regel är ett badrum sällan beläget på vindsvåningen i ett litet hus. I stora stugor är badrummet organiserat som ett extra badrum till sovrummet eller gästrummet.

Bild
Bild

Det är bäst att tänka på badrumets läge redan i husets designstadium ., eftersom detta kommer att kräva komplex teknisk kommunikation: avlopp, ventilation, vattenförsörjning, el. Dessutom måste vinden vara ordentligt isolerad så att det inte är besvärligt att vara i badrummet under kalla perioder.

Det skulle vara trevligt om det fanns ett kök eller ett badrum på första våningen under vinden. I det här fallet är det mer bekvämt att utföra installationen av kommunikation för vinden badrum.

Bild
Bild

Arkitektonisk asymmetri bör användas till din fördel i designen. För att göra detta, under avfasningarna, är det bättre att bygga in förvaringssystem för hygienprodukter eller hushållskemikalier, ett handfat eller en toalettskål. Möbler och VVS, med hänsyn till vindens ergonomi, rekommenderas att välja en kompakt och multifunktionell. Inbyggda eller hängande skåp och hyllor sparar värdefullt utrymme.

Bild
Bild

Badkaret rekommenderas att installeras nära en vägg eller i ett hörn. Om vinden på vinden är begränsad kan du begränsa dig till en dusch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje färgschema för vinden badrum är lämpligt , men i närvaro av ett litet område måste det komma ihåg att en mörk färg förtränger rummet. Glas- och spegelelement, närvaron av kromdelar kommer att lägga till luftighet och modernitet. Den glansiga ytan på taket eller golvet kommer visuellt att expandera väggarna på vinden.

Bild
Bild

Huvudkravet för efterbehandlingsmaterial är fuktbeständighet. En stretchduk eller plastpaneler kommer att se bra ut i taket. Golvet är lämpligt i form av keramiska plattor, plast eller parkettskivor. Väggbeklädnad innebär användning av allt vattentätt material.

Bild
Bild

Experter försäkrar att i badrummet kan du vägra från den centrala ljuskronan och endast använda inbyggda lampor . Installation av ytterligare belysning i tvättområdet kommer att krävas. I andra fall är punktljuskällor dekorativa.

Bild
Bild

Sovrum

Ett sovrum är det bästa alternativet för ett rum med gavel eller sluttande tak. Eftersom de tillbringar mer tid här i horisontellt läge, kommer takhöjden inte att orsaka obehag.

Bild
Bild

Om vindsgolvet är tillräckligt rymligt, kommer det att vara möjligt att organisera ett sovrum för 2-3 personer. Vid begränsat utrymme kan du utrusta ett rekreationsområde för en hyresgäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att installera kojer i områden på taklutningen för att spara användbart utrymme. Vid psykologisk avvisning av ett lågt tak ovanför huvudet under sömnen, bör du placera sängen i mitten av vinden med gaveltak.

Bild
Bild
Bild
Bild

För arrangemang av vindsrum rekommenderas att använda blocklagringssystem, hopfällbara hyllor, bord eller bänkar. Sänglampor och infälld belysning eliminerar skrymmande ljuskronor.

Bild
Bild

Om det finns ledigt utrymme i sovrummet kan du dessutom organisera ett omklädningsrum eller ett separat badrum.

Bild
Bild

Utformningen av vindsovområdet ser bäst ut i rustik eller klassisk stil .du bör dock inte ge upp moderna trender: loft eller modernt. Träklädsel eller tapet ser naturligt ut i sovrummet. Olika textilelement skapar en mysig atmosfär. Det är bättre att använda färgschemat i mjuka lugnande toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Om det finns tillräckligt med utrymme kan vindsgolvet förvandlas till ett mysigt vardagsrum eller öppen spis, där alla familjemedlemmar och gäster kommer att samlas.

Bild
Bild

En vindspis kan spela både en praktisk och en dekorativ roll . När du installerar det måste du förstå att den traditionella massiva strukturen inte kommer att vara lämplig för andra våningen. Det är bättre att föredra lättare kompakta modeller gjorda av värmebeständigt stål eller gjutjärn. Av samma anledning rekommenderar experter att överge tunga material som natursten. Oftast används eldstäder eller pelletsinsatser för uppvärmning. Dekorativa bioeldstäder kommer att ge en känsla av mys och andlig komfort i inredningen. Om eldstaden på vinden inte fungerar som dekoration utan utför en uppvärmningsfunktion, är det viktigt att i förväg förutse ett system för avlägsnande av rök och en plats för lagring av bränsle.

Bild
Bild

Möbler i ljusa färger i vardagsrummet ser elegant ut. Glas och spegelväggar, kompetent inbyggd belysning skapar en lätt, avslappnad atmosfär.

Bild
Bild

Ljusa kontraster är också lämpliga i det inre av vindsrummet. I det här fallet är det bättre att inte överbelasta rummet med möbler och andra element, eftersom huvud accenten är färg.

Bild
Bild

Vilken stil som helst kommer att vara lämplig, det viktigaste är att den matchar ägarnas smak, matchar deras intressen, skapar en stämning.

Designers rekommenderar flera stilar för vinden i vardagsrummet

Klassisk - gedigen stil med lyx och nåd som ligger i den. Oftare blir eldstaden mitt i inredningen. Designen ger inte ljusa färger. Det finns en känsla av ordning och funktionell betydelse i allt.

Bild
Bild

Modern - harmonisk minimalism. Alla möbler bär stämpeln av praktiska och maximala funktionalitet. Enkelhet finns i varje detalj. Mörka detaljer kombineras med pastellfärger för att skapa harmoni.

Bild
Bild

Retro . För dekoration är interiörelement som är överblivna från mormor eller stiliserade för dem lämpliga. Designen innebär användning av målningar, golvlampor, trästolar eller bord med ben i smidesjärn. Installationen av en öppen spis eller en gjutjärnspanna-kakelugn är också karakteristisk.

Bild
Bild

Provence - sofistikering och romantik på den franska landsbygden. Träklädning är lämplig, blekt av den södra havssolen. Textilier i pastellfärger med ett litet mönster är välkomna. Smidda möbler, kristalllampor, mjuka kuddar för att sitta på stolar och bänkar, ljusgardiner på fönstren - alla dessa detaljer kommer att skapa en mysig, själfull atmosfär i vindsrummet.

Bild
Bild

Högteknologisk - stilen för beundrare av modern kreativitet. Dekorationen använder moderna material: krom, glas, metall och deras variationer. Formernas stramhet och färgens minimalism skapar illusionen av rymden.

Bild
Bild

Om vinden har en vertikal vägg på fronten kan du utrusta ett hemmabiorum med en stor skärm, där det är bekvämt att koppla av med ett stort företag eller gå i pension tillsammans för att titta på dina favoritfilmer.

Bild
Bild

Lekrum

Designers erbjuder ofta att organisera ett biljardrum på vinden. För detta behövs naturligtvis ett stort område, eftersom spelområdet är ganska stort, och även för vila måste du ge en plats. Bordet är vanligtvis placerat i mitten av rummet. En smal bardisk med flera stolar kan placeras nära väggen. För lagring av signaler, bollar och andra tillbehör bör antingen väggfästen eller inbyggda organiseras. Om området på vindsgolvet tillåter dig att zonera utrymmet, kan du i en del ordna en komfortzon för fans med en mjuk soffa och fåtöljer.

Bild
Bild

Om lanthuset har en stor vind, kan ett minigym organiseras i det . Experter varnar för att detta är möjligt på grund av starka och pålitliga golv. Områden på vindsgolvet med lågt i tak används för lagring av sportutrustning och för rekreation. Resten av utrymmet kan fyllas med simulatorer eller lämnas tomt för att genomföra klasser.

Bild
Bild

Vindrummet kan användas inte bara som ett lekrum för barn, utan också som en samlingsplats för hela familjen och gäster. För att göra detta är det tillräckligt att dela rummet i flera sektioner. I en för att organisera en zon för videospel, i den andra - för bordsspel. För att ordna det första är det viktigt att installera en stor skärm och en soffa framför den. Lagringssystem för skivor, joysticks och andra enheter är bäst inbyggda i väggar. Brädspel kräver en nivåyta, så du behöver ett soffbord. Placera soffan och ottomanerna runt den. Spelboxar kan förvaras antingen på hyllan under bordet eller inuti puffarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök-matsal

Det är bättre att tillhandahålla arrangemanget av köksrummet på vinden vid husets design- och läggningsstadium. Faktum är att det kommer att vara nödvändigt att tillhandahålla kommunikation: gas, vatten, el.

Modulära kökssystem underlättar designen och skapar ett funktionellt utrymme . Designers föreslår att ta hänsyn till och utnyttja alla nyanser av vinden layout.

Bild
Bild

Användningen av flera nivåer möbler på hjul eller löpare kommer att ge dess rörlighet, vilket kommer att öka dess funktionalitet ytterligare. Material ska vara lätta, inte skrymmande i formen.

Bild
Bild

Belysning måste förutses. Köket kräver mycket ljus, så det bör vara minst två fönster. Infällda lampor runt hela vindkökets omkrets och strålkastare ovanför arbetsytan är den bästa lösningen.

Bild
Bild

Färgschemat begränsar inte ägarna i någonting. Det är optimalt att använda ljusa färger för möbelmoduler, ljusa färger för väggar och tak, mörka färger för golv.

Bild
Bild

Om köket och matsalen kombineras till en helhet måste du visuellt zonera utrymmet. Det bästa stället för ett bord är vid fönstret. Om takets form är gavel eller välvd, är det lämpligt att placera bordet i mitten av rummet. Nyligen blir transparenta modeller av köksmöbler av glas och plast allt populärare, vilket ger ett element av luftighet in i rummet.

Skåp

Det finns ingen bättre plats för integritet än vinden. Därför är vindsgolvet mest lämpligt för att organisera en studie, bibliotek eller verkstad.

Arrangemang är möjligt även med ett litet utrymme . Det är svårt att hitta en plats att göra hantverk, modellering eller läsning i ett litet trädgårdshus, men ett vindsutrymme gör att du kan få ett så mysigt hörn även på några kvadratmeter.

Bild
Bild

Det är bekvämt att använda inbyggda hyllor mellan balkar, under taklutningar, mellan fönster för bokhyllor. Stängda mobila lådor på hjul är idealiska för förvaring av verktyg och kontorsmaterial. De kan också användas som avföring.

Bild
Bild

Ofta föreslår designers att man använder fönsterbrädor som en organisation för ett bekvämt förvaringsutrymme, som fungerar som en extra bänkfunktion. Om du dekorerar den med textilkuddar och en filt, kan du ta en tupplur på den eller läsa en bok nära fönstret.

Bild
Bild

Experter föreslår att man inte mantlar balkar och takbjälkar, inte döljer dem, utan använder dem för inbyggd belysning, hängande strukturer eller fixering av hushållsapparater.

Bild
Bild

Arbetsområdet kräver mycket ljus, så det är bättre att placera bordet nära fönstret . Om möjligt är det bättre att öka ytan på fönsterkonstruktioner, bädda in ytterligare sådana. Panoramafönster med dubbla glas ökar inte bara ljusflödet, utan ger dig också möjlighet att vila ögonen och njuta av landskapet efter jobbet. Konstgjorda ljuskällor bör installeras i arbetsområdet och som bakgrundsbelysning runt hela vindens omkrets.

Bild
Bild

Ventilation på kontoret är en viktig del av komforten. Därför levereras takfönster med ett ventilationssystem. Om du tänker arbeta på vinden året om kan du behöva installera en luftkonditionering. Under den varma årstiden kommer det att rädda dig från värmen, eftersom sommarsolen först och främst värmer taket. Under den kalla årstiden kan du behöva en värmare, som tur är finns det många på marknaden: infraröd, elektrisk, vatten, olja.

Bild
Bild

Det bör finnas ett minimum av möbler på vinden , och varje element är funktionellt motiverat. Som regel beror dess närvaro på rummets natur. Skrivbordet är installerat stationärt eller hopfällbart med ett litet område. Om det finns mer än en skrivzon, kommer det att finnas fler tabeller. Antalet stolar beror på hur många jobb som är organiserade. Minimalismstilen är det bästa alternativet för att ordna ett kontor eller en verkstad på vinden, eftersom den är inneboende i rationell användning av rymden.

Bild
Bild

Om vindsgolvet är avsett för att läsa dina favoritböcker, gör en mjuk soffa, en golvlampa bredvid den, bekväma kuddar, en filt och en mjuk matta under dina fötter. Inbyggd belysning och en kopp varmt te ger komfort i atmosfären.

Bild
Bild

För att säkerställa tystnad är det nödvändigt att tillhandahålla ljudisolering av golvet. I det här fallet kommer buller underifrån inte att tränga in i vinden. Följaktligen, om verkstaden innebär att buller skapas, kommer ljudisolering att ge komfort för de boende på nedre våningen.

Kontorets färgschema bör inte distrahera från koncentrerat arbete. Lugna pastellfärger är lämpliga. Men naturligtvis ser ljusa accenter bättre ut i en kreativ verkstad.

Bild
Bild

Belysning

Det är bättre att beräkna och designa kompetent belysning av vinden i förväg. Å ena sidan bör det finnas mycket naturligt ljus, eftersom detta förbättrar klimatet i rummet, å andra sidan kommer dess överskott att leda till en förlust av känslan av integritet.

Bild
Bild

Fönsterstrukturer är källan till naturligt ljusflöde . Om vinden på golvet är betydande, bör antalet fönster också vara mer än ett. Enligt allmänt accepterade standarder anses det vara ett bekvämt glasområde inte mindre än en tiondel av resten av ytan på väggarna i rummet. Intensiteten kan justeras med gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller en liten vind med ett fönster föreslår designers att man använder olika dekorativa knep, till exempel kommer en stor väggspegel att ge ljus.

Bild
Bild

Konstgjord belysning är nödvändig i alla fall . Dess installation beror på rummets funktionalitet, möblernas arrangemang, fönstrets antal och form och vindens arkitektur. För detta är alla källor lämpliga: ljuskronor, lampor, inbyggda lampor, golvlampor, bord och bärbara lampor, sängmodeller, moderna fiberoptiska belysningstrådar. Motljus kan inte bara utföra praktiska utan även dekorativa funktioner.

Bild
Bild

Med hjälp av belysning kan du zonera utrymmet, fokusera på individuella element i interiören. I vissa fall kan du vägra den centrala ljuskronan, precis tillräckligt med belysning runt loftets omkrets och peka på svängande eller stillastående lampor.

Bild
Bild

Valet av konstgjorda ljuskällor beror också på interiörens stil.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Innan du själv utrustar vindsgolvet bör du överväga alla alternativ, läsa recensioner av personer som redan har utfört denna process. Fotogalleriet hjälper dig att undvika andras misstag. Om du tvivlar på dina egna förmågor kan du vända dig till professionella tjänster för ekonomisk belöning, som kommer att skapa ett författarprojekt som tar hänsyn till alla funktioner i ett visst vindsutrymme.

Bild
Bild

Vinden har en specifik arkitektur, så det är bättre att tänka i förväg hur man använder balkar, takbjälkar, fördjupningar under taklutningarna och olika väghöjder. Anhängare av den rationella användningen av bostadsutrymme föreslår att man placerar olika lagringssystem under bågarna på ett lutande eller gaveltak.

Bild
Bild

Interiören kan göras i valfri stil på kundens begäran. Någon föredrar ett mer naturligt alternativ i country- eller Provence -stil, någon gillar minimalism eller loft. Vardagsrummen på vinden är klassiskt eleganta, de prima engelska kaminerna är solida.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trappan till vindsgolvet är på något sätt hans entré. Experter rekommenderar, om det finns plats, att installera en trappa i full storlek. Detta är det säkraste alternativet och kommer att uppskattas av familjer med små barn och äldre.

Rekommenderad: