Hur Gömmer Man Rör I En Toalett? 43 Foton Hur Och Vad Man Ska Stänga, Så Att Det Finns Tillgång Till Dem, Hur Man Syr Med Gips, Vi Stänger Stigaren Med Ljudisolering

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gömmer Man Rör I En Toalett? 43 Foton Hur Och Vad Man Ska Stänga, Så Att Det Finns Tillgång Till Dem, Hur Man Syr Med Gips, Vi Stänger Stigaren Med Ljudisolering

Video: Hur Gömmer Man Rör I En Toalett? 43 Foton Hur Och Vad Man Ska Stänga, Så Att Det Finns Tillgång Till Dem, Hur Man Syr Med Gips, Vi Stänger Stigaren Med Ljudisolering
Video: Fuktmätning i riskkonstruktioner - Överlåtelsebesiktning Skåne & Malmö | CAC Sweden AB 2024, April
Hur Gömmer Man Rör I En Toalett? 43 Foton Hur Och Vad Man Ska Stänga, Så Att Det Finns Tillgång Till Dem, Hur Man Syr Med Gips, Vi Stänger Stigaren Med Ljudisolering
Hur Gömmer Man Rör I En Toalett? 43 Foton Hur Och Vad Man Ska Stänga, Så Att Det Finns Tillgång Till Dem, Hur Man Syr Med Gips, Vi Stänger Stigaren Med Ljudisolering
Anonim

På ett relativt blygsamt toalettområde finns det alltid många avloppsknutpunkter. Eventuella tekniska enheter ser inte estetiskt tilltalande ut och ger intryck av en oavslutad reparation. Därför uppstår ofta frågan om hur man gömmer rören i toaletten och ger inredningen ett attraktivt utseende.

Bild
Bild

Var ska man starta?

Innan du gömmer rören i toaletten måste du noggrant inspektera stigaren och annan kommunikation för skador och eliminera dem om det behövs. Det är nödvändigt att börja förbereda ritningar och beräkna materialet för den framtida strukturen efter att ha löst alla tekniska problem. För en exakt beräkning av råvaror är det nödvändigt att noggrant göra alla mätningar av området där arbetet kommer att utföras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Järnaffärer erbjuder en mängd olika finish, men vad du än behöver arbeta med behöver du följande verktyg:

  • skruvmejslar;
  • borra;
  • skruvmejsel;
  • byggnadsnivå och måttband;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • en såg för plast eller en kniv för att skära gips;
  • sax för att skära en metallprofil;
  • självgängande skruvar och fästelement för en profil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Om du snabbt behöver dölja kommunikation är PVC -paneler det bästa valet. Det är en billig och mångsidig finish. Det viktigaste är att välja en färg och ett mönster som harmoniskt passar in i den övergripande bilden av interiören.

Bild
Bild

Plastpaneler har flera fördelar:

  • säker för hälsa och miljö;
  • installation av paneler är inte svårt;
  • installation är möjlig så snart som möjligt;
  • acceptabelt pris;
  • möjligheten att installera en lucka för att komma åt mätare eller platser där läckage kan förekomma;
  • förmågan att skapa en struktur bestående av separata delar;
  • ingen ytterligare efterbehandling krävs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och också snabbt och billigt kan du stänga stigaren med gipsskivor. Luftfuktigheten i toaletten är inte lika hög som i badrummet, men det är bättre att använda en fuktbeständig typ av material.

Gips har alla fördelar med paneler . Däremot kräver detta material ytterligare efterbehandling. Men en sådan nackdel kan betraktas som en fördel: gips utan efterbehandling kan användas under kakel eller någon annan dekorativ finish. Således kommer väggen bakom vilken rören är placerade att vara oskiljbar från andra väggar på toaletten.

Bild
Bild

Designalternativ

Konstruktionen som döljer kommunikationen väljs beroende på några faktorer:

  • rörens storlek och karaktär;
  • rörens placering i förhållande till varandra;
  • närvaron av hjälpanordningar och kranar;
  • den allmänna miljön i rummet.
Bild
Bild

Efter att ha analyserat dessa funktioner blir det lätt att avgöra vilken typ av framtida design. De vanligaste är flera populära typer.

Låda

Det är en enkel design som även en nybörjare kan hantera. Ramen är skapad av metallprofiler eller trälister. Därefter mantlas basen med det valda materialet. Hel eller delvis mantel är möjlig, beroende på tillgängligheten av mätanordningar eller kranar nära stigaren. I det här fallet är det nödvändigt att lämna fönstret för att kunna komma åt dem.

Bild
Bild

Lådans ram kan mantlas med PVC-paneler, fuktbeständig plywood eller gips . Gips är vanligtvis dekorerad med samma material som huvudväggarna. Det finns färdiga alternativ för lådan. Men det här alternativet kan vara dyrare. Att göra en låda själv, det är möjligt att omedelbart ta hänsyn till alla nyanser. Medan den färdiga rutan måste justeras till önskade parametrar.

Bild
Bild

Lådkonstruktionen presenteras i flera konfigurationer

  • Falsk vägg . En bra lösning är att dölja flera rör samtidigt som ligger bredvid varandra. Det ser estetiskt tilltalande ut, men tar mycket plats.
  • Fyrkant . Den kan placeras både vertikalt och horisontellt och döljer fläktröret. Lämplig för rum med rör i hörnet.
  • Lutande falsk vägg . Den mellersta versionen mellan de tidigare. Strukturen fästs i spetsig vinkel mot sidovägg eller bakvägg. Precis som en falsk vägg kan du dölja flera rör, men sparar betydligt utrymme.
  • Flernivå . Installerad vid kaotiskt arrangemang av rör i toaletten. För att spara utrymme skapas rutor på platser där kommunikation är lokaliserad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt sanitetsskåp

En struktur med dörrar på väggen bakom toaletten kallas ett sanitetsskåp.

Med denna kamouflagemetod löses flera problem samtidigt

  • En extra nisch visas för hyllor där rengöringsmedel och tillbehör kan förvaras.
  • Närvaron av dörrar hindrar inte tillgång till mätare, filter, grenrör och rör.
  • I händelse av rörbrott hindrar skåpet inte åtkomst till olycksplatsen. Att byta ut doseringsanordningar på en toalett mot ett sanitetsskåp kommer inte att vara obekvämt.
Bild
Bild

Valet av material för tillverkning av dörrar är tillräckligt stort. Plywood, PVC -paneler, spånskivor, metall-, trä- eller glasdörrar är särskilt populära. Du måste välja ett material som passar in i interiörens övergripande stil. Till exempel, på en toalett dekorerad med plast, är plastdörrar lämpliga. Och för ett lantligt trähus är trädörrar lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att det är bekvämt att placera dörrarna i skåpet . De bör placeras på lämplig höjd för att inte hindra åtkomst till önskade rörkorsningar. Handtagen på dörrarna ska också vara lämpliga.

Bild
Bild

Installation av svängdörrar i sanitetsskåpet sker, precis som alla andra dörrar, de är fixerade på gångjärn till basen. Vanliga dörrar är lämpliga för en rymlig toalett. Det är bättre att utrusta närmare rum med kompakta dragspeldörrar, skjutbara modeller eller en gardin.

Bild
Bild

Dold installation - shtroblenie

Fasning är ett alternativ till dekorativa typer av rörkamouflage. Med dold fräsning antas att delar sys i specialstansade spår, som kallas spår. Sådana tekniska hål görs med hjälp av en jaktfräs eller en perforator. Rör dolda i golvskiktet hör också till den dolda läggningen. I detta fall hälls ledningarna med en betonglösning.

Bild
Bild

Den största fördelen med denna typ av kamouflage är dess estetik. Kommunikationer är helt dolda i väggen. Förutom stigeröret, vars diameter är för stor och inte kan bäddas in i väggen. Fördelarna inkluderar den fullständiga säkerheten för rör, deras skada under dold installation är omöjlig. Betydande platsbesparingar är också ett plus.

Metodens svaga sida är rörelsens intensitet, kostnad och otillgänglighet. Du kan sy upp rören själv, men du måste studera mycket litteratur för att få allt att stämma. Hemlig installation är inte möjlig överallt. Metoden kommer att vara bra i privata hus byggda av tegel eller massiva block, liksom i flervåningshus med tjockare väggar. På andra håll strider denna metod mot SNIP: er. Spåren försvagar avsevärt de bärande väggarna, som redan är tungt belastade.

Bild
Bild

Vissa krav kan väsentligt komplicera installationen:

  • endast rör i ett stycke kan sys upp, andra behöver fri tillgång;
  • i väggen på vilken arbete kommer att utföras bör elektriska ledningar inte passera;
  • det är nödvändigt att ta hänsyn till rörmaterialets linjära expansion;
  • du måste använda klämmor för att få bra ljudisolering.
Bild
Bild

Det rekommenderas att skapa en detaljerad ritning innan du döljer kommunikation med gating. Vid större eller nödreparationer kan det vara till nytta.

Vi gömmer oss vackert

Det är inte alltid bekvämt att stänga rör med hjälpmaterial. I vissa fall finns det inte tillräckligt med utrymme för komplexa strukturer, eller tiden för reparationer på toaletten kan vara begränsad. Ibland är det tillräckligt att helt enkelt dekorera rören, när vi stänger kommunikationerna med en partition är det svårt att komma åt dem, och det kan orsaka besvär.

Bild
Bild

Utomhusplacering av kommunikation

Rören kan lämnas i vanlig syn och inte dekoreras om de ser vackra ut på egen hand. Till exempel är metallkommunikation i kombination med VVS från samma material perfekt kombinerade och passar in i ett loft, techno eller hi-tech toalett. På en toalett med en sådan inställning kommer de att bli en källa till stolthet. Men sådana rör är dyra, dessutom finns det en möjlighet att bli bränd.

Därför kan du vackert slå vanlig kommunikation:

  • täck med färg som matchar toalettens allmänna färgschema;
  • dekorera med ovanliga mönster, medan du kan använda speciella schabloner;
  • mantel med vackra stenar, fläta, glas;
  • dölja med konstgjorda växter eller göra rören själva i form av träd: toaletten kommer att likna en ogenomtränglig djungel eller tät skog;
  • limma rören med olika klistermärken eller klistermärken;
  • om du visar din fantasi kan du använda material som vanligtvis återvinns, till exempel metalllock från kolsyrade drycker, och förutom den ovanliga utformningen av rör, skulle det vara lämpligt att göra en liten panel av samma material.
Bild
Bild

Att dekorera rör är ett bekvämt sätt att dölja kommunikation. Alla delar av kommunikationen är i sikte, du kan alltid kontrollera deras skick och vid behov reparera eller byta ut.

Persienner

Förklädnaden liknar alltså en falsk vägg. Men det är inte en vägg som skapas, utan en gardin. Den kan kollapsas vid behov.

Fördelar med persienner:

  • genom att stänga rören på detta sätt sparas mycket tid;
  • under installationen skapas inte mycket skräp;
  • livslängden på persiennerna är lång;
  • priset är litet;
  • nischen som bildas bakom persiennerna är bekväm att använda för förvaring;
Bild
Bild
  • designen är kompakt både öppen och stängd, den kommer inte att störa, samtidigt ger öppna persienner full tillgång till mätare och kranar;
  • materialvalet är mycket stort: från billig och mångsidig plast till dyrt och specifikt trä och metall, men på grund av hög luftfuktighet rekommenderas inte tygalternativ för användning på toaletten;
  • sortimentet är fullt med en mängd olika färger och mönster, det kommer inte att vara svårt att välja rätt;
  • vid skada eller förlust av utseende behöver du inte byta ut hela strukturen, det räcker med att byta ut de skadade lamellerna;
  • de kan byta ut skärmen under badkaret eller bli en partition som täcker tvättmaskinen om den ligger i en nisch.
Bild
Bild

Rullgardiner

Ett mer pålitligt och gediget sätt att dölja rör än persienner. De har en liknande mekanism: när strukturen öppnas samlas remsorna i en rulle eller stapel inuti lådan. De tar mer plats, men om det finns tillräckligt med utrymme är det bättre att ge denna kamouflagemetod företräde. Av särskilt intresse är de automatiska modellerna som styrs av fjärrkontrollen.

Bild
Bild

Bra tips från proffsen

För att undvika löjliga misstag måste du bekanta dig med de praktiska rekommendationerna från specialister.

Genom att känna till maskeringsprocessens knep kan du vackert gömma rören, och sådana dekorationer påverkar inte funktionen för sanitär kommunikation

  • Om vattenledningarna ska bytas ut före maskering är det bättre att planera systemet så att det har ett minimum av anslutningar.
  • Innan du dekorerar rör bör du kontrollera systemets funktion. Det är nödvändigt att leverera vatten till alla VVS -armaturer, och efter att ha säkerställt att det inte finns något läckage kan du börja arbeta.
  • Det bildas ofta kondens på rören. Vatten ackumuleras på de mest otillgängliga platserna, och du måste hela tiden torka bort det. För att undvika detta problem bör rör i toaletten vara mantlade med värmeisolerande material.
Bild
Bild
  • I flerfamiljshus är kommunikationssystemet sammankopplat. Problem med rörledningen i en lägenhet kan påverka grannar. Hastigheten för att eliminera störningar är mycket viktig, därför måste tillgången till rören vara fri.
  • Glöm inte tillgången till mätarenheter. Avläsningarna måste göras varje månad, proceduren bör inte orsaka obehag.
Bild
Bild

Genom att känna till typerna och funktionerna i strukturer som det är möjligt att dekorera rör med, blir det lätt att välja ett alternativ som uppfyller de önskade kraven. Och efter praktiska råd kommer den valda metoden inte att hindra kommunikation från att fungera korrekt.

Rekommenderad: