Willow I Landskapsdesign (36 Bilder): Sorter Av Gråtande Dekorativ Pil, Vacker Babylonisk Pil "Crispa" Och Andra Arter För En Sommarstuga, Kompositioner

Innehållsförteckning:

Video: Willow I Landskapsdesign (36 Bilder): Sorter Av Gråtande Dekorativ Pil, Vacker Babylonisk Pil "Crispa" Och Andra Arter För En Sommarstuga, Kompositioner

Video: Willow I Landskapsdesign (36 Bilder): Sorter Av Gråtande Dekorativ Pil, Vacker Babylonisk Pil
Video: Ландшафтный дизайн - Планировка участка - Часть 1 2024, April
Willow I Landskapsdesign (36 Bilder): Sorter Av Gråtande Dekorativ Pil, Vacker Babylonisk Pil "Crispa" Och Andra Arter För En Sommarstuga, Kompositioner
Willow I Landskapsdesign (36 Bilder): Sorter Av Gråtande Dekorativ Pil, Vacker Babylonisk Pil "Crispa" Och Andra Arter För En Sommarstuga, Kompositioner
Anonim

För närvarande är hundratals arter av sådana träd kända, som främst växer i naturen. Trädets bark och grenar har länge använts i vardagen, medicin, de användes också för jordbruksbehov. Under lång tid var pil inte populär som ett prydnadsträd. De flesta exemplar blev höga med en bred krona. Senare började botaniker skapa hybridsorter med hjälp av underdimensionerade och dvärgarter. Nu används sådana träd ganska ofta i trädgårdsskötsel och landskapsdesign, glädjande med sin skönhet och originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av en art eller sort

Enligt forskare kan frostbeständiga och opretentiösa sorter av pil visas även under dinosauriernas tid, efter att ha överlevt istiden. För närvarande växer cirka 170 arter av spridande träd på planeten. Willow finns på nästan alla kontinenter, olika former av dessa växter är helt enkelt fantastiska. Du kan se krypande sorter, klotformiga träd, bambuformade träd eller speciellt odlade för flätade häckar.

Sibiriska uppfödare kunde odla frostbeständiga lågväxande arter med utmärkta dekorativa komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter delar in sådana växter i tre grupper: den första innehåller höga träd, den andra - medelstora och den sista - buskar … Höga träd kan bli upp till 40 meter höga, de används oftare för anläggningsparker, rekreationsområden, i botaniska trädgårdar. Vit pil (eller pil) kan nå en höjd av över 20 meter. Unga pilblad är silverfärgade, men med åldern ändras deras nyans och blir smaragd med ett grått överflöde. Detta är ett långlivat träd, det kan leva i över hundra år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medelstora sorter når en medelhöjd på 15 meter. Den mest kända representanten för medelstora sorter är den babyloniska pilen. Trädet växer ganska snabbt, vanligtvis planteras det enskilt. Bladen av denna art är långa, smala, spetsiga på spetsarna.

Bild
Bild

Deras topp är grön, och nedanför är de blåaktiga. På grund av denna funktion trädet ser ovanligt intressant ut, särskilt på en solig dag, när grenarna svajar i vinden . Bland de medelstora sorterna finns också Pontic willow.

Ett sådant träd växer ganska snabbt, du kan ofta se flera stammar som avviker från en rot.

Bild
Bild

Den minsta arten är Holly-leaved willow, kallad Verba. När hon växer upp kan trädet nå en höjd av 8 meter eller mer. Det ser ut som en enda stam och en oval krona. Ett sådant träd kommer att se väldigt bra ut mitt på en gräsmatta eller på en gräsmatta, samt omgiven av förkrossade buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsmästare är mer benägna att odla vissa trädslag på sina tomter

Intressant är variationen Tortuosa , som är en buske under två meters höjd med sammanflätade grenar. Dess grenar har en gyllene färg, som ser mycket imponerande ut mot bakgrunden med färska gröna blad. Huvudkravet för denna sort är närvaron av gynnsamma väderförhållanden. Hon kommer att glädjas åt bra konstant vattning och värme, medan denna sort inte tål vind och frost. Vid frysning kan trädet återhämta sig tack vare ett starkt rotsystem.

Bild
Bild

Mängd " Crispa " förblir inte mindre populär i flera decennier. Trädet liknar den tidigare versionen genom att det är rädd för frost, men också snabbt återhämtar sig tack vare sina kraftfulla rötter. Oftast använder de utsikten för gröna staket eller dekorativa labyrinter. Bladen av denna art är mycket original: de växer i form av en spiral. De är mörkgröna ovan och grågrå nedanför. Vrid i en spiral, bladen ser ut som gröna rosor. "Crispa" blommar efter att bladen blommat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har det ofta använts i landskapet dvärg - vide. Med dess hjälp skapas häckar av otrolig skönhet. För att skapa dem planteras träd en halv meter från varandra. När de växer upp sammanflätas deras krona och bildar en enda grön vägg som kan skydda mot solljus och nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kuril pil är en låg krypande buske som vanligtvis växer upp till 20 cm i höjd. Dess höjd beror på platsen för ympning. Skotten av denna underdimensionerade sort är tjocka, med korta internoder. Bladens längd är cirka 5 cm, deras form är rund. De är läderartade, har lite dun. Unga blad är mycket vackra, de är ljusrosa i färgen. Busken blommar med vitgröna blommor. Blomningen börjar samtidigt med blommans blommande. Busken älskar soliga platser, växer bra i fuktiga, väldränerade jordar. Frostmotstånd - upp till 34 grader.

Bild
Bild

Buske är också populär Hakuro-Nishiki . På höjden kan den växa upp till 3 meter. Unga buskar ser väldigt vackra ut, medan bladen har en rosa nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en eller annan typ av pil bör man ta hänsyn till platsens egenskaper, dess storlek. Det är också lämpligt att välja de mest lämpliga växterna för att skapa intressanta kompositioner som ger platsen ett intressant och färgstarkt utseende.

Skapa kompositioner

Willow används för landskapsarkitektur både i singel- och gruppplantering. En mängd olika häckningsarter gör att den kan planteras i olika områden med olika jord. Detta opretentiösa träd kräver ingen särskild omsorg. Växten kommer att växa bra i ett soligt område, det kommer också att kännas bra i skuggan.

Willow älskar fuktig och lös jord, men mogna träd behöver inte konstant och riklig vattning. Endast unga plantor vattnas tills de börjar förse sig med fukt tack vare ett kraftfullt rotsystem.

När de skapar landskapskompositioner försöker designers ge webbplatsen ett lite avslappnat utseende. Sådana växters graciösa blad ser väldigt originella ut och uppfyller därför de krav som ställs.

Bild
Bild
Bild
Bild

En spridande kvast hjälper till att göra en alpin bild eller rockeries mer harmonisk. I det här fallet kommer den "sorgliga" växten att gå bra med ljus tät vegetation och vita kullerstenar. Prydnadsvarianter kan också dekorera konstgjorda dammar, vilket ger dem naturlighet och färg.

Denna snabbt växande växt används för att dekorera häckar, skapa gränser … Höga träd används för häckar, och buskar väljs för små staket.

Pilarnas flexibilitet gör att staket kan formas på olika sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av sådana öppet staket gör att du kan dela ett stort område vid sommarstugan i olika zoner. Sådana strukturer kommer att se enastående ut på territoriet, medan de inte kommer att röra på platsen. Levande vinstockar används ofta för att skapa skuggiga arbors. En sådan inredning i trädgården kommer att utföra inte bara en dekorativ, utan också en skyddande funktion .… I ett sådant lusthus är det trevligt att koppla av på varma dagar med vänner eller njuta av total tystnad ensam och lyssna på lövets prassel.

Medelstora växtarter planterade längs stigarna på ett avstånd av 2 meter kommer att se mycket intressant ut. När de växer upp kommer kronorna att förenas och bilda en skuggig gränd. Underifrån ser en liknande design ut som ett öppet paraply; det kommer att vara trevligt att gå under en sådan baldakin i alla väder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sfäriska träd i landskapsdesign ser väldigt intressanta ut. Det finns många arter som växer i form av en boll. Annars kan alla (även en nybörjare) trädgårdsmästare ge växterna en form. Att göra en "frisyr" är nödvändig från tidig ålder, detta gör att du kan få en kopia med vackra släta linjer i framtiden.

Många typer av träd används för att skapa rekreationsområden i japansk stil, eftersom de tål att klippa bra

En gammal pilranka är ett bra hantverksmaterial. Den kan användas för att göra produkter för hemmabruk eller för att dekorera en trädgårdstomt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i landskapsdesign

Willow kommer att vara ett utmärkt val för en personlig tomt. Landskapsdesigners rekommenderar att man planterar träd på specifika platser.

Det är omöjligt att föreställa sig en gråtande pil utan reservoar. Lutad över vattnet ser en sådan växt pittoresk ut. Dessutom kommer dess rötter att stärka stranden av en damm eller annan vattendrag.

Bild
Bild

Gråtande pil, tack vare dess breda grenar som faller till marken, kommer att vara en bra granne för barr- och lövträd.

Det dekorativa trädet kan placeras i mitten av kompositionen på en rabatt eller på platsen för ett lanthus. Det kommer inte att störa gräsmattans tillväxt, eftersom dess rötter kommer att extrahera fukt och användbara komponenter för sig djupt från marken. Gråtande pil kommer att vara i perfekt harmoni med växter med en sfärisk form.

Bild
Bild

Den babyloniska pilen kommer att pryda alla hörn av platsen. Växten växer tjock och omfattande, vilket gör att den ger platsen en speciell smak. Trädet i enkelplantering ser helt enkelt fantastiskt ut tack vare formen på dess spiralblad. Det blir väldigt intressant att titta på träd på en öppen äng eller gräsmatta som bandmask. De kommer att vara centrum för kompositionen med lågväxande grödor som ligger runt.

Bild
Bild

Rakita passar bra med björk … Sådana kompositioner ser intressanta och naturliga ut. Bredvid ett lusthus eller en bänk skapar sådana träd inte bara skugga, utan fungerar också som inredning.

Bild
Bild

Det är lätt att använda pil i landskapsdesign på grund av dess mångsidighet, lätthet att sköta och komma överens med andra växter. Genom att välja rätt sort kan du inte bara göra din bakgård eller parkområde vacker, utan också stänga marken och skapa en nyans för en trevlig vistelse på en bänk eller i ett lusthus.

Rekommenderad: