Typer Och Sorter Av Magnolia (46 Foton): Vit Magnolia Siebold, Gul Och Rosa, Lebner Och Virginia, "George Henry Kern" Och "Betty", Andra Arter Och Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Typer Och Sorter Av Magnolia (46 Foton): Vit Magnolia Siebold, Gul Och Rosa, Lebner Och Virginia, "George Henry Kern" Och "Betty", Andra Arter Och Sorter

Video: Typer Och Sorter Av Magnolia (46 Foton): Vit Magnolia Siebold, Gul Och Rosa, Lebner Och Virginia,
Video: Магнолия гибридная Джордж Генри Кин. Краткий обзор, описание magnolia George Henry Kern 2024, Maj
Typer Och Sorter Av Magnolia (46 Foton): Vit Magnolia Siebold, Gul Och Rosa, Lebner Och Virginia, "George Henry Kern" Och "Betty", Andra Arter Och Sorter
Typer Och Sorter Av Magnolia (46 Foton): Vit Magnolia Siebold, Gul Och Rosa, Lebner Och Virginia, "George Henry Kern" Och "Betty", Andra Arter Och Sorter
Anonim

Magnolia kommer att vara en underbar dekoration för alla landskap. Denna växt kan vara av olika sorter. Alla har vackra blommor och ovanliga bladblad. Varje enskild sort är utformad för att odlas under olika förhållanden. Idag kommer vi att prata om några av de vanligaste typerna av magnolia, deras huvudsakliga egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Star magnolia och dess sorter

Denna växt kan nå en höjd av över 3 meter. Den har blommor av en ljusrosa färg. Sorten har förmågan att fälla lövverk under vintern . Dessutom utmärks den av den mest omfattande kronan, ganska stora bladplattor med en blank yta och en oval form.

Stjärnmagnolia har också en frodig blomning som börjar tidigare än alla andra arter . Blommorna är lite som stjärnor i sin form, var och en består av 20-40 kronblad med en lätt och behaglig doft.

Knopparna börjar blomma gradvis redan i mitten av våren. Blomningstiden når i allmänhet 20-25 dagar . Frukten av denna magnolia har en ljus skarlet färg och pinealform.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ kommer att kunna växa och utvecklas fullt ut på platser som är väl uppvärmda och upplysta av solens strålar. Platsen måste också vara tillräckligt skyddad från vindarna.

Varianter av stjärnmagnolia

Royal Star . En sådan växt på våren börjar täckas med ett stort antal små vita blommor. Denna sort anses vara mycket mer anpassningsbar till hårt väder än den vilda formen. Royal Star kommer att kunna flytta ner temperaturen till -30 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rosea . Busken kan nå en maximal höjd av 2 meter. Den har en krona som ser ut som en stor boll. Sorten har ganska stora blommor med en pärlemorbeläggning, de har en stark doft.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Doktor Massey ". Den maximala höjden på en sådan buske kan vara 2-2,5 meter. Arten kännetecknas av den längsta och rikligaste blomningen. Blommorna på "Doctor Massey" är stora, röda först, men efter full blomning börjar de få en vit färg. Denna kultur kan lätt tåla frost.

Bild
Bild

Jane Platt . Denna magnolia är känd för sina stora knoppar med ett stort antal små kronblad, vilket ger växten ett vackert och ovanligt utseende. Sorten har också relativt god vinterhärdighet.

Bild
Bild

Andra populära typer

Förutom ovanstående finns det också ett stort antal andra typer av magnolia. Låt oss överväga var och en av dem mer i detalj.

Spetsig

Denna magnolia kallas ofta gurka magnolia. Det är ganska sällsynt. Denna vilda form kan nå en höjd av 30 meter. Den växer med en pyramidal krona, men när trädet mognar blir det runt.

Den spetsiga växten utvecklas med rödbruna skott, bladen är elliptiska eller långsträckta, ovala, 10 till 25 centimeter långa. Blommor med en ovanlig klockformad form, deras diameter kan nå 5-7 centimeter.

Knopparna är gulgröna . Ofta kan en ljusblå blomma ses på deras yta. Trädet börjar blomma omedelbart efter att bladen blommat. Frukterna är ljusa crimsonfärgade.

Den spetsiga typen är mycket kräsen när det gäller fukt och jordens bördighet. Det är han som anses vara den mest frostbeständiga arten av alla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siebold

Denna magnolia är ett lövträd med en maximal höjd av 10 meter. Bladen har en ovanlig elliptisk form, deras längd är cirka 10-15 centimeter. Koppformade knoppar med snövit små kronblad.

Siebold anses vara den mest frostbeständiga arten. Helt mogna exemplar tål lätt temperaturer så låga som -36 grader. Det börjar blomma i början av sommarsäsongen, omedelbart efter att bladen blommat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vide

Denna magnolia ser ut som ett lövträd eller en spridande buske med en höjd av upp till 10 meter och en pyramidkrona. Smalt elliptiskt lövverk kan bli upp till 8-15 cm långt. När de blommar börjar bladbladen utstråla en stark doft.

Willow magnolia anses vara ganska termofilt, därför kommer det helt enkelt att dö när temperaturen når -20 . Denna sort växer med skott som också har en stark doft: om du gnider dem lite med handen kan du lukta citron och anis. Lövverket kännetecknas av en ovanlig bronsfärg, men i mognadsprocessen får det en grön nyans och blir gul i början av hösten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Campbell

Det är ett ganska högt träd, dess höjd kan nå mer än 15 meter. Den är känd för sina stora rosa koppformade knoppar.

Blomningsprocessen börjar tidigt på våren . Bladen av sådana magnolia är ovala i utseende, skiljer sig åt i den mest mättade gröna färgen. Deras längd kan vara 10-15 centimeter. Trädets bark är grå; med tiden täcks det av små fjäll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cobus

Detta träd kan nå en höjd av 25 meter. Den har en smal pyramidal krona, med tiden börjar den få en sfärisk form. Växternas skott är olivbruna.

Bladplattorna är breda, äggformade och har en snövit färg . Vegetationen börjar blomma tidigt på våren innan bladen blommar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storbladig

Denna magnolia når en höjd av 10-12 meter. Det används ofta vid utformning av parkområden. Har en rundad krona. Dess blad kännetecknas av den största storleken, i längden når de ofta 60-80 centimeter.

Denna sort anses vara en av de mest hårda och snabbväxande sorterna. Denna magnolia växer vackra blommor med mjölkvita kronblad. Dess frukter är rosa, deras längd kan vara 6-8 centimeter.

Bild
Bild

Storblommig

Denna typ av magnolia tillhör de värdefulla vintergröna arterna. Den kännetecknas av en smal cylinderformad stam, en rund och blank krona, frodigt lövverk med en rik mörkgrön färg och enorma snövit knoppar, vars längd ofta är 20-25 centimeter.

Till en början växer växten ganska långsamt, men senare accelereras denna process betydligt, vilket ger en årlig tillväxt på upp till 50-60 centimeter

Sorten tål endast kortsiktiga temperaturfall utan skador. Med långvarig frost kommer han helt enkelt att dö.

Bild
Bild

Lebner

Denna magnolia är en trädgårdshybrid, den har vackra knoppar med en vit eller rosa färg. Alla kännetecknas av ett stort antal kronblad. Deras diameter kan nå 10-15 centimeter.

I tillväxt- och utvecklingsprocessen växlar växten från en flerstammad buske till ett enstammat träd upp till 5-7 meter högt . Sorten börjar som regel blomma från 7-8 år gammal.

Bild
Bild

Lebners magnolia innehåller också två olika arter: Leonard Messel och Merrill . Den första sorten ser ut som en stor lövbuske. I utvecklings- och tillväxtprocessen blir plantans krona asymmetrisk. Den årliga tillväxten är cirka 25-30 centimeter.

Leonard Messel är en ljusälskande och termofil art, därför är det extremt svårt att tåla frost. Det måste vara täckt för vintern. Sorten börjar blomma i mitten av våren.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Merrill " är en bred, mycket grenad buske, vars höjd kan vara 4-6 m. Den årliga tillväxten är cirka 10-15 centimeter. Sorten har smala äggformade blad och stora vackra blommor, den är väldigt kräsen om jordens bördighet. Busken bör också planteras på en plats som är pålitligt skyddad från vinden och tillräckligt upplyst av solen.

Denna typ av magnolia börjar blomma i början av maj. Han, som Leonard Messel, tål inte låga temperaturer, han bör också vara skyddad för vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lilja

Denna magnolia har den mest rikliga blomningen. Det är mycket populärt i utformningen av parkområden. Växten kan bli upp till 4 meter hög. Den har också en mycket grenad krona.

Lily magnolia växer ganska långsamt, det är nästan inte krävande för jorden. Förökas oftast av frön och sticklingar. Sådan växtlighet kännetecknas av små blommor, bladplattor och grenar.

Bild
Bild

Soulange

Detta träd är en hybridsort och är en frodig buske med oregelbundet formade blad upp till 15 cm långa. Det kännetecknas av stora blommor 15-20 cm långa, de har oftast en behaglig lukt.

Magnolia Sulange har flera separata sorter, oftast hittar du följande sorter: "Rustic Rubra", "Alexandrina ". Den första arten kan nå en höjd av upp till 7 meter. Den kännetecknas av en lågt liggande krona och stora knoppar, vars diameter når 15-20 cm, kronbladen utanför är rosa och de som är inuti är vita.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Alexandrina" kan bli upp till 8 m hög. Sorten har vackra blommor som liknar tulpaner. De börjar öppna i maj och stannar på växten i ca 2-3 veckor.

"Alexandrina" kännetecknas av stora blad med en mörk mättad färg

Sorten tål inte frost bra. Därför är mulching obligatoriskt för vintern, varefter vegetationen täcks.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naken

Denna växt ser ut som ett lövträd med en höjd av upp till 15 meter. Det kännetecknas av stora löv, deras längd kan nå 15-17 centimeter. Blommorna är ganska stora, mjölkvita, doftande, skålformade.

Bild
Bild

Figo

Denna art är en vintergrön buske med en höjd av cirka 2-5 meter. Hans krona är tillräckligt bred i form av en oval eller sfär. Knopparna har en lätt doft, de har en intressant skålformad form med en gröngul färg . Varje blomma har 5-9 kronblad.

Figo kan bara planteras på bördig och väl fuktad sur jord med ett dräneringsskikt, eftersom denna magnolia är ganska krävande för jorden.

Bild
Bild

Cylindrisk

Denna vegetation representeras av breda träd eller buskar med en höjd av 5-7 m. De kännetecknas av stort lövverk med ljusgröna färger och vackra vita knoppar, bestående av flera stora kronblad. Den cylindriska formen börjar blomma i mitten av våren.

Bild
Bild

Virginia

Denna växt har utseendet av en bred lövfällande buske, som kännetecknas av en rak, grenad stam, långsträckta lansettformade blad och hängande knoppar. Bladverket har en blank yta.

Virginia magnolia blommar från april till juli, processen är ganska långsam men stabil . Växten har koppformade knoppar med en behaglig doft. Deras färg är mjölkvit, varje knopp består av 7-9 kronblad. Frukterna är koniska, träiga, 6-7 centimeter långa.

Bild
Bild

Obovate

Dess höjd är cirka 5-8 meter. Arten kännetecknas av hängande knoppar, grå bark, stora mjölkvita blommor med en stark lukt. Blomningen av denna växt börjar i början av juli.

Ovate magnolia är utrustad med olika medicinska egenskaper eftersom det innehåller en stor mängd speciella alkaloider och fenoler. Ofta inom medicin används formuleringar baserade på frukter och bark av denna art.

Bild
Bild

Järnek

Denna anläggning har en icke-standardiserad beskrivning. Den har en relativt liten höjd (1-1,5 meter). Busken kännetecknas av mörkt grönt bladverk med en blank yta.

Arten tillhör gruppen dekorativ vintergrön vegetation. Stort lövverk levereras med små taggar. På hösten och våren börjar bladen ta en rödaktig nyans.

Holly magnolia är det perfekta valet för skuggiga trädgårdar . Det går bra med barrväxter.

Dessutom är denna art ganska motståndskraftig mot frost, även om den skadas på grund av extrema temperaturer återgår den snabbt till sitt tidigare tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska

Denna magnolia kännetecknas av de vackraste frodiga blommorna, målade i rosa och vita färger. Nästan hela busken är täckt med stora knoppar. Sorten har en smal, smal stam med tunna grenar.

Japansk magnolia kommer att vara en underbar dekoration för alla trädgårdar eller parker . Det kännetecknas av relativt små mörkgröna bladblad och grå bark.

Bild
Bild

Förutom de listade arterna finns det många andra typer av magnolia. Varianterna "Ricky", "Jenny", "Betty", "George Henry Kern" är också mycket populära . Dessa växter har medelstora knoppar. De är oftast målade i rosa och vitt, och det finns också lila exemplar. De har tunna graciösa grenar och stammar, så de fungerar som en utmärkt dekoration för trädgårdar och parker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du vill plantera en magnolia i din trädgård måste du överväga ett antal viktiga funktioner i valet av sådana växter

  • Kom ihåg att olika sorter bara kan utvecklas och växa under vissa förhållanden. Så det finns arter som rekommenderas att planteras på mer bördiga jordar, där ultravioletta strålar faller. Det finns också några vinterhärdiga sorter som tål de lägsta temperaturerna i Sibirien utan några skador.
  • Innan du köper sådana växter är det värt att överväga deras höjd. Varianter på 15-30 meter används oftast vid utformning av gränder och parker. För enkla trädgårdar och grönsaksodlingar är det bättre att köpa mindre arter.
  • För dina egna trädgårdar är det att föredra att välja tunnare och mer graciösa sorter av magnolior, de kan passa perfekt in i landskapet. Stora träd med tjocka och kraftfulla stammar kan vara lämpliga för skyddade områden.
  • Valet beror också på vilken typ av grödor som redan planterats på platsen. Så många sorter av magnolia trivs bra på jorden bredvid olika barrväxter.
  • Om du köper en sort för din egen trädgård bör du komma ihåg att nästan alla sorter kräver snabb beskärning och bildandet av rätt krona. Många arter måste också mulas och täckas i förväg innan kallt väder börjar.

Endast genom att observera alla dessa åtgärder kan en vacker växt odlas som kan dekorera platsen.

Rekommenderad: