Trädgårdskrossare Av Grenar: Betyg På De Bästa Modellerna. Hur Väljer Jag Bensin Och Elförstörare?

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdskrossare Av Grenar: Betyg På De Bästa Modellerna. Hur Väljer Jag Bensin Och Elförstörare?

Video: Trädgårdskrossare Av Grenar: Betyg På De Bästa Modellerna. Hur Väljer Jag Bensin Och Elförstörare?
Video: Factory Direct Sale Tree Branches Shredder 2024, Maj
Trädgårdskrossare Av Grenar: Betyg På De Bästa Modellerna. Hur Väljer Jag Bensin Och Elförstörare?
Trädgårdskrossare Av Grenar: Betyg På De Bästa Modellerna. Hur Väljer Jag Bensin Och Elförstörare?
Anonim

En trädgårdstrimlare av grenar är ett bekvämt och praktiskt alternativ för ett verktyg som gör att du kan förvandla råvarorna från beskärning av träd och buskar till användbart gödningsmedel. Det kan användas för att lösa problemet med återvinning av sådant avfall utan större ansträngning. Kraftfulla knivar på enheten slipar lätt tjocka stjälkar av örtväxter och hårdare klipp av trädgrenar. På så sätt kan även stora mängder råvaror behandlas säkert.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vedförstöraren är ett utmärkt alternativ till bortskaffande av växtavfall med hjälp av borttagning, förbränning och kompostering. En helt miljövänlig, säker och funktionell enhet kan enkelt hantera bearbetningen av den erforderliga mängden grenar, utan att skapa problem i samband med lagring av den avskurna överskottet. Dess namn förvandlas ofta till mer välbekanta alternativ för den engelsktalande miljön: flishuggare, trädgårdskrossare. Men essensen förblir densamma: enheten förvandlar trä- och busktillväxt till finhackat avfall, som senare kan användas för mulchning av jorden.

Bild
Bild

Bland egenskaperna hos en sådan enhet brukar följande punkter noteras:

  • närvaron av en hållbar metall- eller polymerkropp (kombinerade alternativ är möjliga) - den är fäst vid ramen för större stabilitet, dessutom kan en hjulbas användas, vilket ger enkel användning och transport av krossaren;
  • kraftenheten på el- eller bensindragning - den första är mer miljövänlig, men kräver anslutning till nätverket; modeller med förbränningsmotorer är optimala för autonomt arbete inom trädgårdsarbete på stora ytor;
  • använda skärmekanismer för optimal prestanda och effektivitet;
  • närvaron av en bekväm behållare för att mata råvaror direkt till slipbladen; har vanligtvis en trattformad struktur som underlättar processen att flytta grenar;
  • användning i utformningen av en mottagare eller ett tillbehör under påsen, där de skurna råvarorna dumpas; Dessutom är det möjligt att släppa de avskurna grenarna direkt på marken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Trädgårdsförstörarens mekanism, pålitligt skyddad från yttre påverkan, är placerad inuti kroppen, vilket utesluter dess oavsiktliga skador och gör det också möjligt att utföra arbete på det säkraste sättet för operatören.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Eftersom trädgårdsförstöraren av grenar är arrangerad helt enkelt, är principen för dess drift också ganska tydlig. Som en del av konstruktionen finns det alltid en axel till vilken kraften från motorn överförs direkt eller med hjälp av ett rem- / kedjedriv. Den roterar och sätter igång skärelementen och säkerställer slipning av grenarna som matas genom tratten. Faktum är att det fungerar analogt med en köttkvarn, som ger ut krossat trädamm vid utgången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Det är värt att använda en trädgårdsförstörare om förbränning eller annat bortskaffande av växtavfall är obekvämt. Stora områden med fruktträdgårdar, komplex landskapsarkitektur kräver regelbunden säsongsbeskärning av grenar, bildning av kronor. Här kan volymerna av återvunnet trä vara ganska betydande. Trädgårdskrossar gör att du kan strimla den i små marker, vilket skapar förutsättningar för flera ändamål.

  • Efterföljande avfallshantering . Dammet samlas enkelt upp i påsar och tas bort. Det är bekvämt att transportera, samla och förvara det.
  • Kompostering . Strimlat flis ruttnar mycket snabbare och förvandlas till ett värdefullt och användbart gödningsmedel.
  • Använd som mulch . Införandet av krossat sågspån i jorden gör att du kan göra det lösare, berika det med värdefulla biologiska komponenter.
  • Ansökan om tändning . Pellets för pannor är gjorda av sådana chips. När du eldar upp kaminen låter en lätt och torr vedbotten lågan antändas snabbare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inom landskapsarkitektur och trädgårdsodling hjälper användningen av gräsklippare till trädgården att förenkla processen att kasta bort råvaror från beskärning av träd och buskar. Bensinmodeller som inte kräver strömförsörjning ger möjlighet till autonom användning även i stora områden.

Bild
Bild

Olika sorter

Många är intresserade av frågan om hur man väljer bensin och elektrisk kvarn, om det finns möjlighet att köpa något av dessa alternativ. Som regel inkluderar hushållslösningar inte särskilt kraftfulla modeller som fungerar i nätverket. Elektriska drivenheter förbrukar upp till 2,6 kW energi, har relativt kompakta dimensioner, hjulbas för transport runt platsen. Ett särdrag hos sådana modeller är minimalt underhåll, enkel att starta strukturen i drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från en elektrisk enhet är bensinförstörare inte kopplade till lokalt bruk . De drivs av en gastank, och systemet drivs av en förbränningsmotor. Eftersom kraften hos modellerna i denna serie är ganska hög, klarar de också arbetet mer effektivt. Enheten kan slipa stammarna av små träd, tjocka grenar, har inga begränsningar för driftstiden. Men bensinkvarnar har sina egna egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således kräver de regelbundet underhåll. Bränsleblandningen måste kombineras i vissa proportioner, ljusen måste bytas regelbundet. Det är allmänt accepterat att ICE -teknik främst används i en professionell miljö, eftersom deras egenskaper gör det möjligt att ge hög prestanda även vid låga hastigheter. I vardagen är sådana modeller inte särskilt praktiska på grund av deras stora storlek och komplexitet i kontroll och justering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typ av knivmekanism för en trädgårdsförstörare är den andra faktorn som bestämmer dess funktion. Det finns tre mest populära kategorier.

  • Kniv . I dem fungerar en skiva som ett skärelement, i vars struktur stålknivarna är radiellt placerade. De roterar med hög hastighet och krossar råvaran i fragment. Enkelheten i designen säkerställer att sådana enheter är överkomliga. Som regel är de utrustade med elmotorer, med högkvalitativ skärpning, knivar klarar av att slipa buskens stjälkar, örtväxter med en stjälktjocklek på upp till 2,5 cm, men sådana enheter fungerar bra bara så länge råvarorna laddade i dem är nyskuren.
  • Fräsning . Dessa strimlare är perfekta för användning i en professionell miljö, som kan bearbeta även tjocka och torra trädgrenar som en del av vårbeskärningen. Kuttern monterad på arbetsaxeln har en växeltypskonstruktion med kraftigt vassa tänder i önskad konfiguration. Förbränningsmotorn som används i satsen ger strömförsörjning via en växlad reduktionsväxel vid låga varvtal. Men fräsmodeller är inte särskilt lämpliga för bearbetning av nyskuren grenar, eftersom de ofta täpper till, "tuggar" dem och inte ger tillräcklig vedhackning.
  • Universell . Sådana makuleringsmaskiner har skapats som ett slags fräsmodeller och har paddelknivar som bildar en slags "korg" som passerar både nyskuren och torkad råmassa genom sig ganska effektivt. Denna kategori av sönderdelare är den dyraste; en rivningsmekanism av skruvtyp kan ingå i förpackningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Det är inte särskilt korrekt att jämföra fräs- och knivmodeller med varandra, eftersom de löser olika mål och uppgifter. De första är inriktade på oberoende användning av sommarboende och trädgårdsmästare. De senare utvecklades för yrkesverksamma inom skogsbruk och parkförvaltning, deras främsta fördelar är autonomi och mångsidighet i användning.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Medan de bästa modellerna av trädgårdsgrenförstörare rankas, är det omöjligt att klara sig utan flera märken.

  • Bosch . Bland de mest kända versionerna av trädgårdsförstörare här kan vi nämna det ekonomiska Bosch AXT 250D trädgårdsverktyget med elmotor. Enheten stöder automatisk dragning av grenar i lastutrymmet. AXT 25TC -shreddern har ett förbättrat materialåtervinningssystem och en uppsamlingsbehållare för strimlade material. Ett annat alternativ - Bosch ATX Rapid 2000, utrustat med ett fack för insamling av råvaror och som kan slipa upp till 80 kg grenar per timme.
  • " Patriot ". Patriot PT SE24 är en av de mest populära modellerna för trädgårdsmaskiner. Effekten på 2,5 kW är tillräcklig för att säkerställa knivarnas hastighet i intervallet upp till 4500 rpm. Designen är lätt - bara 14 kg, installerat på en hjulbas, skapar ett minimum av buller. Nackdelarna inkluderar en kort sladd, så en förlängningssladd krävs.
  • Makita . Sortimentet av märket är ganska brett, men bland de elektriska trädgårdsförstörarna kan man välja UD2500. Den hanterar grenar med en diameter på upp till 45 mm, det finns en behållare för återvunnet material. Modellen är mobil, har en hjulbas för att röra sig på platsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Viking . Sortimentet av märket inkluderar modeller med bensin (GB) och elektriska (GE) motorer. Bland de mest populära lösningarna finns alternativen med skärmekanismen GE 35 L och GE 105. Den andra modellen är universell, den har en gräsmottagare och en separat matningsöppning för grenar. De professionella versionerna av GE 420 och GE 450 är ganska dyra, men har separata kammare för mjuka och hårda gräs.
  • Mästare . Ett populärt märke av trädgårdsredskap producerar också grenförstörare. Champion SH250 -modellen med en 2,5 kW -motor kan kapa trä upp till 40 mm tjockt, en mobil hjulbas, en skärknivsmekanism finns. Budgetpriset beror på minsta utrustning - det finns ingen gräsuppsamlare i satsen.
  • Huter . ESH-2500-modellen anses vara ett budgethushållsalternativ. Axelns låga rotationshastighet - endast 4600 rpm - gör det möjligt att hugga skott upp till 40 mm tjocka. I närvaro av en mjuk start, inbyggt skydd mot eventuell överbelastning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! På grundval av Interskols vinkelslip gör hantverkare ofta hemlagade analoger av industriella trädgårdskrossar och anpassar byggutrustning för trädgårdsunderhåll.

Hur väljer man?

Fundera över vad du ska tänka på när du köper en trädgårdsförstörare. Först och främst för att tillhöra en av huvudkategorierna. Hushållsmodeller är endast utrustade med en elektrisk drivenhet, är konstruerade för kortvarig kontinuerlig drift och har en effekt på upp till 1,5 kW. Semiprofessionella alternativ är utrustade med kraftfullare skärverktyg.

Effekten hos en förbränningsmotor eller elektrisk drivenhet når 3 kW och låter dig behålla en ganska lång kontinuerlig drift av utrustningen . Den professionella versionen av trädgårdsförstöraren är den mest kraftfulla och tunga. Den är installerad på sin egen hjulbas, utrustad med en 5-9 kW motor (trefas elmotor eller förbränningsmotor). Sådana modeller klarar enkelt av att hugga även stora och tjocka grenar, och deras användning är inriktad på stora skogs-, trädgårds- och parkgårdar och stadsverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Utrustningens kraft påverkar både utrustningens dimensioner och dess kostnad. Men spara inte pengar om trädgårdsarbete utförs regelbundet och i stora volymer. Här är det bättre att köpa en kraftfullare enhet som tål kontinuerlig kontinuerlig drift.

Bild
Bild

Huvudsakliga prestandaegenskaper

När du väljer rätt trädgårdskross är det också viktigt att uppmärksamma flera prestandaegenskaper som inte är relaterade till maskinens effekt.

  • Knivarnas hårdhet . Ju högre den är, desto svårare blir det att trubba framkant. Det finns alternativ med vändbara knivar - om bladen tappar sin skärpa är det tillräckligt att vrida skivan för att återställa deras effektivitet. Att ha ett reservkit i satsen kommer också att vara en stor fördel.
  • Buller och vibrationsnivåer . Dessa egenskaper är relevanta för modeller med förbränningsmotorer. Här är det bättre att välja modeller med brusreducering, som gör att du kan eliminera obehag under långsiktig kontinuerlig drift av utrustningen.
  • Autostart skyddsfunktion . I modeller med eldrift är detta ögonblick särskilt viktigt, eftersom detta ögonblick kan spela en viktig roll i säker drift av utrustning efter ett nödavbrott.
  • Förekomsten av en omvänd . Om en gren fastnar i enheten, som den inte kan bearbeta, kommer omvänd matning att bidra till att uppnå önskad effekt och frigöra arbetshålan för vidare drift.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Justera rotationshastigheten för kniven eller skäraren . Den används i professionella och halvprofessionella modeller, låter dig effektivt lösa problem relaterade till bearbetning av specifika typer av växtmaterial.
  • Närvaron av en behållare för uppsamling av den krossade massan . Det är bekvämt när det har en genomskinlig struktur som låter dig styra processen att fylla behållaren. I budgetalternativ används avtagbara enheter gjorda av polymera material, eller så slungas helt enkelt råvaror genom ett klockhål. En pall eller annan behållare för insamling av avfall kan placeras under den.
  • Typ av lastnings- och matningsanordning . Mottagningsbehållaren med en påskjutare används i knivmodeller, dess klocka är vanligtvis riktad uppåt. Det finns modeller med variabel position för matningselementet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på alla dessa faktorer kan du köpa den mest praktiska versionen av en trädgårdsförstörare för användning i en sommarstuga, landskapsförbättringar och verktyg.

Rekommenderad: