Flexibla Trottoarkanter: För Gräsmattor Och Trädgårdsvägar, Typer Av Kantsten För Beläggning Av Plattor Och Gräs, Installation Av Trottoarkanter Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Flexibla Trottoarkanter: För Gräsmattor Och Trädgårdsvägar, Typer Av Kantsten För Beläggning Av Plattor Och Gräs, Installation Av Trottoarkanter Med Egna Händer

Video: Flexibla Trottoarkanter: För Gräsmattor Och Trädgårdsvägar, Typer Av Kantsten För Beläggning Av Plattor Och Gräs, Installation Av Trottoarkanter Med Egna Händer
Video: NorSwe-Stensättning. www.norswe.com 2024, Maj
Flexibla Trottoarkanter: För Gräsmattor Och Trädgårdsvägar, Typer Av Kantsten För Beläggning Av Plattor Och Gräs, Installation Av Trottoarkanter Med Egna Händer
Flexibla Trottoarkanter: För Gräsmattor Och Trädgårdsvägar, Typer Av Kantsten För Beläggning Av Plattor Och Gräs, Installation Av Trottoarkanter Med Egna Händer
Anonim

Inhägnad av rabatter och gräsmattor är av stor betydelse vid landskapsdesign av tomter. Trädgårdsgränser har en dekorativ roll, samtidigt kan de avgränsa territoriet till zoner och förhindra tillväxt av sängar. Att göra rabatter med ovanliga former komplicerar uppgiften att inrama. Flexibla PVC -band kan hjälpa till med lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tack vare uppfinningsrika ingenjörer utvecklas trädgårdselementen ständigt. Ny teknik har också påverkat produktionen av gränser . Innovativa motsvarigheter har kommit för att ersätta konventionella rabatter av staket av betongstenar. Och även om de förra på ett tillförlitligt sätt fixar vägplattorna och förhindrar att jorden kryper, på grund av deras rätlinjiga form och fragmentering, ser de inte riktigt elegant ut.

Trädgårdsmästare är mer benägna mot rundade former, särskilt eftersom långa raka linjer och skarpa knäck inte är karakteristiska för vilda djur . Men nu är det betydande framsteg på detta område. Allt förändrades med introduktionen av ny utrustning och flexibla kantband. Ett mer mödosamt och kostsamt sätt att skapa en avrundad trottoarkant är att använda en speciell maskin. Hon rör sig längs en given bana i trädgården och lämnar efter sig en kontinuerlig orm av betong.

Med denna maskin är det möjligt att förverkliga alla idéer. Även en rabatt med en liten radie kommer att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flexibel trottoarkant är bekväm på grund av följande egenskaper

  • Bekväm installation. Om det behövs kan du alltid ta isär tejpen snabbt utan att använda specialverktyg.
  • Flexibilitet. Materialet kan omsluta även de mest invecklade rabatterna, vågliknande och exakta geometriska böjningar finns tillgängliga.
  • Utnyttjande. Tejpen försämras inte från korrosion och ultraviolett strålning.
  • Förebyggande av stillastående vatten. Trädgårdsbäddar eller rabatter kan höjas.
  • Plasticitet och styrka. Banden behåller sin form konsekvent.
  • Demokratisk prislapp.
  • Lättviktig. Detta faktum underlättar transport, rörelse och arrangemang.
  • Mångsidighet.
  • Möjlighet till enkel skärning efter behov.
  • Flera användningsområden. Denna möjlighet leder till uppenbara besparingar i pengar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten har fortfarande vissa nackdelar

  • Vissa typer av band är tillverkade av plast som inte tål temperaturförändringar.
  • I billiga produkter används tunn plast. Väggarna i en sådan trottoarkant kan sjunka under vikten av jordmassor, särskilt när sängarna är höga.
  • Att köpa till ett bra pris uppfyller inte förväntningarna på utmärkt kvalitet. Det är bara möjligt med dyra produkter.

För äldre eller oerfarna sommarboende är det mycket lättare och bekvämare att använda flexibel kantstejp än en konventionell analog. På grund av sina egenskaper är den flexibla trottoarkanten lämplig även för områden med låg avlastning. Plasttejpenheten är lämplig för en mängd olika ändamål. Ett sådant köp visar sig vara ett mycket praktiskt slöseri med pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En flexibel trottoarkant är inte bara bra för din gräsmatta

  • Jorden hålls säkert på plats tack vare sin robusta konstruktion.
  • Det flexibla bandet förbättrar bevattningssystemet.
  • Behåller det övre bördiga jordlagret.
  • Vackert dekorerade blomsterodlingar är skyddade mot ogräs. Ogräs kommer inte att kunna tränga in i bältet som ligger begravd i jorden.
  • Växtskötseln är förenklad.
  • Bekvämt att organisera växthusbågar.
  • Stänger vägarna för djur att komma in på webbplatsen (eller från platsen). Detta uppnås genom att sträcka tejpen längs staketets botten.
  • Organisering av snygg inramning av trädstammar på platsen.
  • Du kan utrusta bulkbanor (genom att fylla i krossad sten eller annat material).
  • Tejpen kommer att begränsa spridningen av rhizomer. Krypande grödor kan spridas över det tillgängliga området. Att köpa en flexibel trottoarkant hjälper till att innehålla dem i ett visst område (jordgubbbuskar, hallonbuskar).
  • Isolerar byggnaden. En spektakulär design kommer praktiskt taget att skilja strukturen vid basen från förfall, fukt och andra saker som kommer från kontakt med marken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Användningen av flexibel kanttejp är attraktiv för kunder eller designers genom val av färg och form. Du kan välja textur enligt din idé eller det allmänna trädgårdslandskapet. Trottoarkanten kan imitera vild sten, tegel, ha mönster i geometrisk stil, kopiera strukturen i trä stockar med spår av sågade grenar och mycket mer . Designmöjligheterna har utökats med ett nytt alternativ - linjär belysning inbyggd i trottoarkanten längs hela dess längd. Belysning dekorerar otroligt trädgården på kvällen eller natten.

Flexibla trädgårdstaketstillverkare erbjuder en mängd olika alternativ i olika färger, material, storlekar och mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med faktura

Plastkant i olika varianter finns på butikshyllor i ett stort sortiment . Bland de flexibla gränserna kan du hitta en lämplig produkt för alla trädgårds- och hushållsändamål.

Trädgårdsbälten är lämpliga för att separera beläggningsvägar, för att dekorera gräsmattor och rabatter. Med hjälp av PVC-staket kan du skapa sängar på 0,2-0,5 m i höjd. Plastprodukter visar bra styvhet med utmärkt flexibilitet, de behåller perfekt sin ursprungliga form. Valsade rullar säljs. Låt oss överväga de viktigaste alternativen.

" Trädgårdstavla ". En vacker produkt med utmärkta dekorativa egenskaper. Den har enkel installation och attraktiv design. Köparen får en imitation av en bräda med tillräcklig styvhet. En sådan kant är bra för flerskiktade rabatter, höga sängar och runt sandlådor. Designfunktionerna gör att flexibla paneler kan förlängas i höjd och längd.

Bild
Bild

" Labyrint ". PVC -kant med imitation av natursten för rabatter på låga höjder. Produkter med en texturerad yta har speciella hål och urtag som gör att du kan klippa gräsmattan, vilket gör gräsklipparen väldigt nära skiljelinjen. Håller plantorna perfekt på gräsmattan och skyddar den från ogräs. När det gäller designen kan du ganska realistiskt upprepa smide eller staket. De ofta beskrivna mönstren är dekorerade med originalmönster.

Bild
Bild

" Trädgårdskonstruktör ". Flexibel PVC -kantsten, monterad av individuella element. Dess syfte är att dekorera ovanliga rabatter. Stenstejpens struktur kan också variera. Lockiga och släta bälten produceras, lämpliga för att stänga in gräs från trottoaren.

Bild
Bild

Efter material

Förutom plastprodukter finns det analoger av stål till salu. Utformningen av sådana trottoarkanter skyddas av galvanisering, vilket förlänger dess livslängd avsevärt med denna åtgärd. Förutom, för skyddande ändamål är den täckt med ett lager av polymerspray . Metallkantar rostar inte, är lätta och har stor styrka. De ruttnar inte eller möglar. Stålbälten har en lång livslängd. De är lätta att montera och montera. Det finns möjlighet till förlängning i höjd och längd. Samtidigt ser de vackra ut och anses vara säkra. Polymerbelagd stålkant är en utmärkt lösning för utrustningen i ett växthus täckt med en film.

En annan typ av kant är gjord av cement . Dessa bälten skapar speciella enheter som på grund av sin kompakta storlek är tillgängliga för arbete inom olika områden. Men det här alternativet säljs inte i meter och förlängs inte till en viss längd och höjd. Det är mer lämpligt för installation på beläggningsplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter färg

Idag presenteras ett ganska brett sortiment av liknande produkter. Ett urval av gränser bland 15 färger är tillgängligt, tack vare vilket en unik landskapsdesign kommer att erhållas på territoriet. På vanliga sängar ser en bandkant i brunt eller grönt bäst ut, vilket inte sticker ut särskilt mycket. Ljusa produkter är attraktiva runt flerskiktade rabatter och atypiska gräsmattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Panelernas längd är möjlig inom 3 meter, och i höjd är de gjorda från 10 till 50 cm. På grund av möjligheten till förlängning kan dimensionerna ändras enligt din idé och design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Ny teknik gör installationsprocessen mycket enklare och enklare. Kvaliteten och hållbarheten hos flexibla band ger hög komprimering, men i vissa fall förstärks kantstenen dessutom med metallförstärkning (stålkabel). I allmänhet är fäktningsprocessen så enkel att en kvinna eller tonåring kan göra det. Satser med fästelement och verktyg finns till salu för att klara uppgiften med egna händer.

För att arbeta med installationen av tejpen måste du använda en bajonettspade . Du behöver ytterligare polymerpinnar och en sladd för märkning om skapandet av rabatter med ovanliga former eller många rabatter kommer. Andra verktyg kan innefatta en robust skärsax, en häftapparat eller ett lödkolv. Även om lödning är extremt sällsynt.

Vanligtvis föredrar trädgårdsmästare att ansluta kanterna på tejpen med häftklamrar eller tråd.

Bild
Bild
Bild
Bild

På många sätt påverkas installationsprincipen av den uppgift som planeras att utföras. Enligt installationsmetoden kan installationen av trottoarkanten slipas och fördjupas . Fördjupningsmetoden är lämplig när det är nödvändigt att skydda utrymmet, till exempel för att ställa in kant för gräsmattan, banans kant eller för att göra en stamcirkel. För installation måste du gräva ett dike och placera en flexibel produkt i den. Det återstår bara att gräva kantstenen med jorden. Tejpen ska sticka ut cirka 2-3 cm ovanför den.

Steg för att lägga kantstenen:

  • på det valda området, med hjälp av en sladd, är konturen för den framtida rabatten markerad;
  • ett spår grävs med en spade;
  • botten är jämn;
  • kantelement installeras och justeras;
  • parametrarna för fördjupning och installation av tejpen över marknivå beror på dess dimensioner och typen av rabatt som görs;
  • spåret med trottoarkanten fylls med jord och ramas;
  • om en hög rabatt förutsätts, drivs pinnar in längs tejpens omkrets, ett ytterligare stopp tillåter inte tejpen att böja sig under markens tryck.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En flerskiktad komplex rabatt skapas med markmetoden och sängarna höjs . Tejpen fixeras med hjälp av speciella polymerpinnar. Tejpen måste klippas, förberedas enligt sängarnas dimensioner och stängas i en ring. Produktens kanter kan anslutas med en häftapparat. Därefter placeras bandringen i spåret med ändsidan och fixeras med pinnar i ett visst läge. De är placerade med ett avstånd på 0,5 meter mellan dem. Därefter fylls formen med jord, där växterna kommer att planteras.

Rekommenderad: