Landkantar: Installation Av Trädgårdsplastkantband För Rabatter Och Gräsmatta, Svarta, Bruna Och Gröna Flexibla Kantstenar

Innehållsförteckning:

Video: Landkantar: Installation Av Trädgårdsplastkantband För Rabatter Och Gräsmatta, Svarta, Bruna Och Gröna Flexibla Kantstenar

Video: Landkantar: Installation Av Trädgårdsplastkantband För Rabatter Och Gräsmatta, Svarta, Bruna Och Gröna Flexibla Kantstenar
Video: Så här skär jag kanter runt gräsmattan 2024, Maj
Landkantar: Installation Av Trädgårdsplastkantband För Rabatter Och Gräsmatta, Svarta, Bruna Och Gröna Flexibla Kantstenar
Landkantar: Installation Av Trädgårdsplastkantband För Rabatter Och Gräsmatta, Svarta, Bruna Och Gröna Flexibla Kantstenar
Anonim

Många trädgårdsmästare gör vackra kantstenar på sina tomter. De fungerar som en intressant landskapsdekoration och uppdaterar webbplatsen. För närvarande finns det en mängd olika material för deras skapande. Idag kommer vi att prata om huvuddragen i landsgränserna.

Bild
Bild

Särdrag

"Land" gränsen är upprullningsbart dekorativt plastmaterial för landskapsarkitektur . Det är annorlunda hög elasticitet och flexibilitet . Detta material är tillverkat av polypropen med en betydande densitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter kan lätt motstå plötsliga temperaturförändringar; vid svår frost och värme kommer de inte att ändra sina egenskaper.

Vanligtvis, garantitiden för en sådan trottoarkant är tio år . Oftast säljs sådana dekorativa rullar med en höjd av 110 och en tjocklek på 20 millimeter. De produceras i olika färger, vilket gör det möjligt att förverkliga de mest ovanliga designidéerna i verkligheten.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Trädgårdsstenar "Country" har många viktiga fördelar, bland vilka det är värt att lyfta fram följande.

  • Praktiskhet … Sådana modeller kommer att kunna behålla sitt utseende under lång tid, de kommer inte att blekna i solen, försämras under påverkan av fukt.
  • Flexibilitet … Tillverkare tillverkar flexibla trottoarkanter som förenklar installationsprocessen.
  • Hög hållbarhet . Sådant material kommer inte att gå sönder och deformeras när jorden krymper eller skiftar.
  • Varaktighet … Trottoarkanten kan hålla länge även under konstanta temperaturfall.
  • Liten vikt … Denna funktion förenklar installationsprocessen avsevärt. En rulle har en genomsnittlig vikt på två kilo.
  • Estetik … "Country" kommer att kunna harmoniskt passa in i designen på nästan vilken trädgård som helst.
  • Mångsidighet … En sådan trottoarkant kan spridas på nästan vilken typ av jord som helst.
  • Prisvärt pris … Rullar med detta material blir mycket billigare än murverk eller gatstenar.
  • Ger riklig vattning . Trädgårdskanten förhindrar att vatten rinner ut från planteringarna.
  • Platsindelning . Med hjälp av "Land" -gränsen kan du markera de funktionella områdena på den angränsande delen och på själva tomten. De låter dig också separat markera lusthus, terrasser, sommarkök och små konstgjorda dammar.
  • Enkel installationsteknik . Nästan vilken person som helst kan fixa sådant trädgårdsmaterial på webbplatsen. Trottoarkanten kan enkelt skäras, läggningen utförs utan användning av specialutrustning.
  • Förstärkning av beläggningar . "Country" kommer att stärka kanterna på stigar av kakel, sten, betong, granit, samt separera trädgårdsvägarna från gräsmattan.
  • Lättskött . Gräsmattor gjorda med kantstenar kräver inte frekvent behandling med trädgårdsutrustning. Rengöring räcker bara för tung smuts.
  • Uthållighet … Trottoarband har bra motståndskraft mot mekaniska skador.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots alla fördelar har landsgränser också vissa nackdelar

  • Installation kräver ytterligare hårdvara . Installation av sådana beläggningsmaterial görs med speciella fästankar. Du måste köpa dem separat.
  • Låg höjd … Detta material kan inte användas för att dekorera terrasser med stor höjdskillnad.

Färger

I trädgårdsbutiker kommer shoppare att kunna se en mängd olika dekorativa kanter, och deras färger kan vara antingen ljusa eller dämpade. De mest populära är gröna, bruna, svarta alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

I landskapsarkitektur kan trädgårdsstenar användas på många olika sätt.

Spår

Dekorativt beläggningsmaterial kan användas för stigar av tegel, sten, kakel, betongkonstruktioner, vallar (flis, småsten, sand), grässkikt. Med hjälp av ett sådant rullmaterial skapas en vacker ram. I detta fall kommer en sådan inramning att utföras inte bara en dekorativ funktion: den kan också användas för att förhindra överväxt av ogräs, utspolning på grund av regn.

Bild
Bild

Även de mest slingrande stigarna på platsen kan dekoreras med landsgränser, och denna täckning kommer att förbli även under snömassorna.

Med hjälp av landsgränsbandet kan du också skapa ovanliga bilder på spåren.

Rabatter

Många dekorerar även rabatter med sådant rullat material. Det låter dig vackert fördela separata zoner för olika vegetationer, markera soloplanter … Trädgårdstejp kan också användas för att ge ett välskött och snyggt utseende till samma typ av planteringar, för att skapa en bakgrund för ljusa blomsterarrangemang.

"Country" gör det möjligt att ändra formen på rabatter, för att bilda icke-standardiserade och intressanta former av liknande blomsterdesigner.

Bild
Bild

Precis som i den tidigare versionen kommer trottoarkanten att kunna förhindra tillväxt av ogräs, kasta jorden och sprida vatten, som används för att bevattna vegetationen.

Gräsmattor

Användningen av en kantsten för gräsmattan undviker överväxt av gräs utanför gräsmattan. Med hjälp av en sådan beläggning kan du skapa intressanta och ljusa färgaccenter på platsen och vid behov utföra omplantering av planteringar på gräsmattans territorium.

"Country" kommer att kunna förvandla gräsmattan till ett geometriskt korrekt ljusfält

Bild
Bild

Trottoarkanten låter kanterna se kompletta ut och ansluter trädgårdsvägarna.

Ibland, med hjälp av detta dekorativa material, görs flera små gräsmattor för barrträd.

Läggteknik

För att beläggningsmaterialet ska se snyggt och vackert ut på platsen måste det läggas ordentligt. För installation ingen professionell hjälp krävs , trots allt kan en sådan gräns enkelt läggas på egen hand.

Bild
Bild

Till att börja med bör du förbereda allt material och tillbehör som är nödvändiga för installationen, nämligen:

  • gräns;
  • kniv;
  • sax;
  • skyffel;
  • ankare (det är bättre att välja modeller av stål);
  • en hammare.

Stålankare kan ersättas med enkla spikar (deras längd måste vara minst 200 millimeter).

Bild
Bild

Dessa fästelement kommer att ha ett stort huvud, vilket förhindrar skador på trädgårdstrottoaren under installationsprocessen. Stålspikar är mycket billigare än andra typer av fästelement. Det rekommenderas att fästa materialet på våren eller sommaren, helst i soligt väder . Under dessa förhållanden blir proppen mer flexibel och smidig.

Först bör du göra exakta markeringar på marken. Lägga linjer bör noteras.

Bild
Bild

Du kan göra markeringarna med en trädgårdsslang. Den kastas på rätt plats, varefter en liten lucka görs längs linjen som bildas från den. Det rekommenderas att forma det med en vanlig spade. Sedan kan du börja skapa spåret. För detta grävs ett litet hål med ett djup av 7-10 centimeter.

Det exakta djupet beror mycket på om trädgårdsbanan fungerar som en synlig ram eller som en avdelare.

Bild
Bild

Efter ovanstående steg bör du installera gränsen "Land". I detta fall måste begränsaren vara placerad i det spår som gjorts.

Fixering utförs senare. Tejpen ska förstärkas med speciella ankare. För varje 10 meter dekorativt material behöver du cirka 10 sådana element.

Bild
Bild

I slutskedet av installationen utförs dockning. All överskottslängd på den färdiga beläggningen skärs av (cirka 12-15 centimeter av den rörformiga sektionen). Denna del är snyggt skuren längs hela längden, från båda sidor sätts slutet av den första och början av den andra tejpen på den.

Fogen är ordentligt fixerad.

Bild
Bild

Ibland installeras dessutom en ljus LED -remsa på trädgårdsbrädan "Country". Sådana element gör att du kan skapa en vacker och intressant design. Med förbehåll för alla installationsregler kommer inte trottoarkanten att pressas ur marken. Det kommer att fixa sig så fast som möjligt på marken, dela rotsystemet korrekt.

Rekommenderad: