Möbler Från Stubbar (25 Bilder): Stolar Och Bänkar Från Stubbar Med Egna Händer. Hur Gör Man En Bänk Med Rygg Och Sängbord, Fåtölj Och Pall?

Innehållsförteckning:

Video: Möbler Från Stubbar (25 Bilder): Stolar Och Bänkar Från Stubbar Med Egna Händer. Hur Gör Man En Bänk Med Rygg Och Sängbord, Fåtölj Och Pall?

Video: Möbler Från Stubbar (25 Bilder): Stolar Och Bänkar Från Stubbar Med Egna Händer. Hur Gör Man En Bänk Med Rygg Och Sängbord, Fåtölj Och Pall?
Video: Bygg dina egna möbler ”Enklare än du tror” - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Möbler Från Stubbar (25 Bilder): Stolar Och Bänkar Från Stubbar Med Egna Händer. Hur Gör Man En Bänk Med Rygg Och Sängbord, Fåtölj Och Pall?
Möbler Från Stubbar (25 Bilder): Stolar Och Bänkar Från Stubbar Med Egna Händer. Hur Gör Man En Bänk Med Rygg Och Sängbord, Fåtölj Och Pall?
Anonim

Stubbar och drivved som återstår efter skörd av området behöver inte kastas eller förstöras. Det är fullt möjligt att göra originella och hållbara möbler av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en bänk?

Det finns många intressanta alternativ för trähantverk. Så, för en sommarstuga från en gammal stubbe är det fullt möjligt att göra en bänk eller en trädgårdsbänk med ryggstöd med egna händer . Detta kommer att betydligt spara familjens budget. För arbete behöver du två ovanjordiska delar av den återstående stubben. De måste skäras mycket noggrant med en motorsåg. I detta fall bör båda snittet (övre och nedre) vara parallella med varandra.

Därefter måste båda ytorna jämnas med en hyvel och en slipmaskin . Om den andra inte är där, kommer vanligt sandpapper att göra. Därefter ska den bearbetade hampan läggas på marken, och ovanpå dem ska en förberedd långbräda eller en halvskuren stock spikas på dem. Om så önskas kan du också fästa ryggen på den för att göra den bekvämare att sitta.

Det visar sig vara en hållbar och bekväm bänk, vars tillverkning tar minst tid och ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stoltillverkning

De stubbar som återstår efter att ha klippt trädet kommer att fungera som ett utmärkt material för att skapa stolar för en sommarstuga. Du kan göra denna typ av möbler på olika sätt. Här är två intressanta alternativ som passar alla.

En stol med rygg . För tillverkning av sådana möbler måste du välja en stubbe av hög kvalitet. Det måste skäras noggrant och barken tas bort. Därefter måste du torka virket på ett naturligt sätt. Därefter måste båda sidorna av den framtida stolen rengöras med en kvarn eller sandpapper. När allt är klart måste du noggrant skära av en del av stubben med en motorsåg för att göra en rygg. Den kan göras rund eller fyrkantig. Därefter måste den del som ska fungera som sittplats, liksom själva ryggen, rengöras väl. Vanligt drivved kan användas som ben. Det sista steget är att täcka stolen med ett lager lack. Den färdiga produkten visar sig vara ovanlig och vacker. Därför kan den placeras säkert inte bara i lusthuset, utan också i huset eller lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bakgrundsbelyst stol . Sådana originella möbler kommer att tilltala älskare av allt ovanligt. Den kan användas inte bara för sittande, utan också för att dekorera platsen. Allt du behöver för att skapa en sådan stol är en trädstubbe, sandpapper och glödande tejp eller fluorescerande beläggning. Den skurna stubben måste rengöras på båda sidor med ett plan för att starta och sedan en slipmaskin eller sandpapper. Därefter måste dess övre del täckas med en lysande tejp eller speciell lysande färg. Den resulterande produkten kommer att bli en riktig dekoration av sommarträdgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fler idéer

Förutom bänkar och stolar finns det många andra idéer för dem som vill prova trädstubbelmöbler. Med hjälp av materialet och din fantasi kan du göra en fåtölj, ett sängbord, en pall och till och med en säng.

Bekväm fåtölj

För att skapa den behöver du en stor stubbe. Om det inte finns något sådant på gården kan du hitta det nödvändiga materialet i skogen eller skogsplantagen. Först måste du skära stubben med en motorsåg . Sedan måste du såga den i två lika stora delar och skär försiktigt ut mitten ur den. Om det är svårt att göra detta kan du klippa det på tvären till önskat djup och sedan dela det försiktigt. Torra grenar ska läggas i sprickorna och eldas. När mitten är utbränd måste elden släckas.

När stubben har svalnat helt måste kolet avlägsnas och rengöras noggrant, så att ytan jämnas ut . Du får en stolram med låg bas, en liten rygg och räcken. I detta skede kan du lämna allt som det är, eller så kan du spika baksidan från brädet till den resulterande strukturen och slipa allt igen. För enkelhets skull måste stolen lackeras och fyllas med kuddar eller skumgummi.

Sådana möbler ser bra ut i ett lusthus i trä och är lämpliga för bekväm friluftsliv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tabell

Att göra ett bord av en stubbe är också ganska enkelt. Det enklaste sättet är att ta en vanlig, välbevarad trädstubbe och slipa den så att ytan blir slät och fri från splitter. Barken kan tas bort eller lämnas enligt ägarnas preferenser. Själva stubben kan dessutom målas eller lackeras . Bänkskivan kan också dekoreras med mosaik eller målas. Om du vill göra ett praktiskt flyttbart soffbord eller sängbord kan du fästa små hjul på det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också gå lite annorlunda. Till att börja med är det värt att skala stubben från barken och polera den. En bordsskiva är fäst på den, som kan tillverkas av trärester eller välbehandlade brädor. Många människor gillar också att dekorera sådana möbler med sniderier. I det här fallet visar det sig vara riktigt unikt. Ett stubbbord, kompletterat med en härdat glasskiva, kommer också att se ovanlig ut.

Du kan använda färdiga möbler på olika sätt. Till exempel som sängbord, soffbord eller badrumsmöbler.

I det senare fallet måste den resulterande produkten behandlas väl med en speciell impregnering, som skyddar den från hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vilket fall som helst, när du skapar möbler av ett sådant ovanligt material, är det värt att följa ett antal enkla regler

  1. Först och främst måste stubben som valts för arbete vara av hög kvalitet. Inga spår av damm och allvarliga skador. Du kan använda olika träslag. Oftast är trädgårdsmöbler gjorda av björkar eller ekstubbar. Linden bör inte användas, eftersom detta material deformeras mycket snabbt.
  2. Innan arbetet påbörjas måste stubben torkas väl. Materialet torkas vid en temperatur av 15-25 grader i 1-2 månader. I det här fallet är det viktigt att direkt solljus inte faller på stubben. Annars kommer det att spricka och bordet eller bänken kommer inte att vara länge.
  3. För att få de färdiga möblerna att hålla längre bör de behandlas med kopparsulfat och lackeras.

Sammanfattningsvis kan vi säga att du inte omedelbart ska bli av med stubbarna eller låta dem gå till ved, eftersom de kan användas för att göra möbler som passar både gatan och huset.

Rekommenderad: